Šta je novo?

Sony xperia U

Pretpostavljam da ga je flashovao sa flashtoolom. Na isti način potpuno bezbedno može da mu flashuje i gb, neka nadje zvanični 2.3.7 samo neka otključa bootloader ako ga je u medjuvremenu zaključao.
Kod xperia (imao sam xperia ray) sve može da se vrati u fabričko stanje što se tiče softwera pa neka se ne brine oko garancije.

Flashovao ga je zvanicno preko neta, ne znam preko cega pitacu ga. On se ne razume uopste, samo mu je pisalo update i on kliknuo :D
U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Greje li se jos nekome telefon kad se koristi Igo Primo? Jos ako je u autu toplo, navigacija mora da se iskljuci jer baterija za pola sata dostigne 60 stepeni.

Greje se na svakom telefonu... GPS kad je sam uključen greje se + program kad stalno radi dodatno grejanje...

Izašao je novi softver, ima ga na xda forumu (.100). Je li neko probao?

Ubacio Domcale i odmah mu nasao manu, imas par postova iznad. Mogao bi jos neki utisak da ostavi kad stigne :)

Trenutno pokusavam da pomognem razvoju CM10.1 u vidu kacenja logova :), tako da se nisam zadrzao dugo na B.100. Ko je na B.89 nema razloga za flesovanje, sistem je brz kao i na B.89, kamera je i dalje spora u uslovima loseg osvetljenja, dialer se pali isto... ne isplati se prelazak.

Poslednja izmena:
Ubacio Domcale i odmah mu nasao manu, imas par postova iznad. Mogao bi jos neki utisak da ostavi kad stigne :)
Baš sam som, nisam video taj post a često proveravam temu. Kako open source romovi napreduju? Baš mi nedostaje MIUI, koristio sam ga na prošlom fonu, pretpostavljam da ima probleme kao i CM...

Pa svasta je izaslo od novih modela, jednostavno ima boljeg izbora za slicnu kintu a znamo da telefon usporeno radi na ics i eto. Nema nas vise.

Da kucnem u drvo mene odlicno sluzi i nisam mu menjao nista skoro 5 meseci (valjda). Kad li ce one CM10 da srede...

Pa svasta je izaslo od novih modela, jednostavno ima boljeg izbora za slicnu kintu a znamo da telefon usporeno radi na ics i eto. Nema nas vise.

Da kucnem u drvo mene odlicno sluzi i nisam mu menjao nista skoro 5 meseci (valjda). Kad li ce one CM10 da srede...

Naravno, znam to, nego sam se nadao da ce me neko od vas iznenaditi nekim lepim vestima :) Sada cu ja vas. Sad procitah na xda u CM10 temi da je Sony dao sve drajvere i sad ce sve raditi kako treba ;)

Sony je, koliko sam ja procitao, dao te drajvere odavno ali ih niko nije primetio. U svakom slucaju ovo ce biti koristno za xperiju U ali i za ostale telefone sa novathor chipsetom(Xperia P,Go,Sola i Samsung Galaxy Advance).

Vidi stvarno covece. Svakog dana se motam tamo da vidim da li se nesto promenilo i na kraju ovde prvo procitam, haha, odlicno. Prosto je neverovatno da to niko nije primetio do sad. Ma samo kad bi sredili reprodukciju video fajlova/striminga u mp4 formatu na cm9 (radio bi bio bonus) ja bih bio zadovoljan a ako je ovo stvarno source onda hoce jer ima onih omx loadera. Da ne poveruje covek :)

antec koju verziju ICS-a trenutno koristis?i jedno mozda i glupo pitanje.kad su vec objavili source za gingerbread iz nase xperie zar nebi developeri mogli preko toga da srede kameru da radi kao na GB-u?

I dalje sam na .89, radi pa cepa.
A sto se tice tvog pitanja probacu da dam odgovor, mada opet kazem da nisam strucnjak. Ovako, prvo skok izmedju gb-a i ics-a je bio malo poveci tako da mnoge stvari ne rade iz prve ako uopste neka i radi. Sa froyo-a na gb se i moglo nekako krpiti kao i sto moze sa ics-a na jb. Dakle mi trebamo biti srecni sto su nam pustili ics, jes' da je kljakav ali je ziv :D. Inace bismo sad gulili na 2.3.7.
E sad, kad Sony ili Alcatel ili ko vec resi da pravi neki telefon onda moraju i da odluce koji ce chipset koristiti. Posto su se odlucili za novathor kojeg gura STEricsson mi smo takoreci prdnuli u cabar zato sto sabani (i ako je za vecinu modela sa tim U8500 odredjen rok trajanja tj. nece vise dobijati update) i dalje nece da puste source kod. Qualcomm je cini mi se darezljiviji sto se toga tice. Postoji i drugi nacin da Sony ili STEricsson pomognu, tako sto ce nam dati retardirane blobove. To je vec kompajlirani kod (binarni fajl valjda), znaci gotov fajl koji developeri samo stave gde treba i to je to. Sony je pomogao jednom sa nekim audio blobovima i moguce da se zeznuo sa ovim omx cudima, to sad cekamo da vidimo.
Uglavnom, ja ne sumnjam da cemo imati potpuno funkcionalan cm10, ili bar koliko je sad cm9, samo je pitanje kad. I da, Sony mora da pita ove druge pedere dal' sme nesto da nam da, mozda bi nam inace odavno pomogli.

I na kraju izgleda ne bi nista od ovog source-a. Napravise kameru na cm10, jos pozive da srede i ce da flesujemo :D

Ja sam kontaktirao onaj chat servis na sony mobile stranici i pitao agenta da li je u planu jos neki build ICS-a posto je na ovom koji je sad aktuelan(mislim za ceo svet ona verzija .54) kamera losa i spora.i on mi je odgovorio da je u toku izrada nove verzije gde ce problem biti sredjen i da samo jos malo budemo strpljivi ali na pitanje da li je soni promenio odluku oko JB-a nije dao nikakav odgovor.Sta mislite dali ce nas iznenaditi? :)

Ali nekima su pustene jos 2 verzije (.89 i .100), hoces reci da ce biti jos novijih verzija? Za JB ne verujem, zbog 512 mb rama a grafika i sistem dosta uzmu...

Kako drugi telefoni sa single core i 512Mb RAM-a imaju JB?
Mislim da je to loš "izgovor".

Mnogo puta je objasnjavano na XDA. Ukratko, Mali 400 GPU jede vise RAMa u odnosu na neki drugi uredjaj sa Adreno GPU-om, i rezolucija displeja je velika. Zbog rezolucije je, recimo, XGo dobila JB, a mi nismo.
Takodje, mislim da je besmislena diskusija o tome kako zapravo radi taj JB na uredjajima sa 512MB RAMa (AOSP-based custom ROMovi se ne racunaju :)). CM10 zaista radi lepo na Xperii U, ali flesuj onaj JB port i pokusaj svakodnevno da koristis telefon sa svim onim silnim bloatware-om... ja ne mogu. Ne mogu da koristim ni fabricki ICS dok ga ne debloatujem :)

Poslednja izmena:
Jeste sakat ali lepo radi,bolje i sakat Mail 400 nego neki zastareo Adreno

Uflešovao sam nov ROM.
Sada imam problem da se povežem na google account, neće nikako i ako ne grešim ni u mail-u ni u lozinki. Isto mi se dešava sad i kad sam se vratio na GB.
Ima neko neku ideju? Sad nema šanse da pristupim mom google acc preko mobilnog...

EDIT: našao sam rešenje, mora da se ubaci šifra putem "Authorized Access to your Google Account"...

Poslednja izmena:
Kako radi gps-igo bez pomoci sa mreze(iskljucenim internetom)
Koliko mu treba da uhvati satelite i da li stabilno radi-bez prekida
Koristim pripejd-bez interneta,a nameravam pazariti ovaj model

Uflešovao sam Stock Android 4.1.2 for XU ported from Xperia GO.
Copy the rom to internal storage
Go to CWM
Wipe Data/Factory Reset, wipe cache partition, wipe dalvik cache
Flash the rom
Enjoy
Oduševljen sam agilnošću telefona, kamera radi odlično, ukratko utisci su mi "works like a charm".

Za koji dan ću vam preneti kompletne utiske tipa kako se čujemo, koliko traje baterija i sl.

Imam nekoliko pitanja:
1) kako od GBa nisam ništa podešavao, koji su mi "must have" programi ovde? (Luky Patcher i slični)
2) kako da prebacim kontakte (imenik) koje sam imao na GB-u?

2.) kontakte drži na googlu.

2) kako da prebacim kontakte (imenik) koje sam imao na GB-u?
Ako si izvukao .vcf fajl ili prebacio kontakte na SIM, onda jednostavno udjes u Contacts i u meniju imas Import contacts>Internal storage* ili SIM card, u zavisnosti od toga kako si sacuvao kontakte.
*-.vcf fajl naravno na memoriji telefona.
Ako su na Google-u onda bi trebalo da samo da upalis sinhronizaciju.

Pablo je napisao(la):
2.) kontakte drži na googlu.
Naravno, Google je dobar i nista drugo ne radi sa tim kontaktima osim sto ih cuva :)

Kako radi gps-igo bez pomoci sa mreze(iskljucenim internetom)
Koliko mu treba da uhvati satelite i da li stabilno radi-bez prekida
Koristim pripejd-bez interneta,a nameravam pazariti ovaj model

Treba mu ponekad i vise od 10 minuta, satelite gubi, ali ih uglavnom brzo i ponovo nadje (ne treba mu opet 10 minuta). Svejedno postoje dosta bolji telefoni za ove pare, neces se previse usreciti sa XP U.

Nazad
Vrh Dno