Šta je novo?

Sony xperia U

Nema ta opcija kod mene. Mozda zato sto sam instalirao trial, ali trebalo bi valjda da se aplikacija "dokaze" da bi je neko kupio, ako je vec trial?
Ima dobrih fora, tj. predikcija sledece reci nije losa ideja, ali to je otprilike jedino "vise" sto moze da ponudi.

Poslednja izmena:
Meni vec sama sklapa recenice :) Mislim koristim je vec 5-6 meseci, naucila je sve :)

Jos da je naucis da ide po hleb i mleko, ti si svoje zavrsio :D

Imam i to, doduse ne bas na taj nacin, ali upotrebom te tastature i sms aplikacije posaljem drugu (koji radi u prodavnici blizu mene) poruku i on kad mu se zavrsi treca smena u 7 ujutru donese hleb i mleko, moze i ZURNAL :D

posle 6 meseci od kupovine xperie u konacno resio da flesujem ics posto ga preko pc companiona nebi dobio ni za dve godine verovatno,i sad kad sam probao nekolko romova(od stock b.54 i c.1 i od custom terra rom 2.1) mogu samo da kazem da nisam primetio neke znacajnije bagove niti kocenje na ovim romovima,ali jednu stvar jesam.nijedan od njih nema sredjenu kameru.jedino na GB-u kamera radi koliko toliko ok.a na bilo kom od ovih i verovatno uopste na bilo kom ics romu koji je izasao do sada za ovu xperiu kamera je pre spora(fokusira po 5-6 pa i 10 sekundi)a i kvalitet slike nije kao na gb,posebno ako je slabije osvetljenje...a meni je kamera podosta bitna tako da mi ne preostaje nista drugo nego da camim na GB-u dok ne izadje normalana ics.sve u svemu ako neko razmislja da li da predje na ics,moj savet je ako mu kamera nije pre bitna slobodno moze da flesuje verziju c.1 ako hoce stock ili terra rom...nadam se da sam bio od pomoci :)

Pa zar nema nigde stock ICS da se skine?

naravno da ima....samo kazem za sada ni na jednoj verziji kamera nije sredjena,a iskreno to je jedna bitna funkcija smartfona,bar za mene :)

E cvrc, sad mi je bas komp riknuo :mad: Ako neko proba neka javi utiske. Kamo srece da sve radi kako treba...

Testiram ga, i cini mi se da je dosta brzi od C.10 ili B.54. Phonebook i dialer su drasticno brzi, mada kada ne otvaram dialer dugo ima malo laga, sekundu - dve, ali cesto se otvara u trenutku (verovatno zavisi je li kesiran). Nije strasno, otvori on dialpad ali kasni sekundu - dve sa spiskom poziva (ako me razumete). Kamera bolja. Ljudi sa xda su zadovoljni. I ja sam. Nije 2.3 ali je skoro kao 2.3.

Poslednja izmena:
Dok ne poprave kameru i soft brikovanje posle restarta, nema od toga nista :)
Da ne pricam da CM10 nece doci tako brzo

Mislim da ce sem kamere sve brzo da se ispravi. Prokleta kamera i biblioteke...

Jel zna neko da li je u srbiji dostupan samo digitizer za ovaj telefon ?

nasao sam na par oglasa da prodaju ali komplet. sto nema nikakvog smisla jer se prilikom menjanja ili LCD-a ili digitizer-a moraju razdvojiti jedno od drugog posto se LCD vadi sa prednje strane gde se digitizer i nalazi.

Isprobao sam terra 2.1, potom terra v6 i ostadoh na njemu. Ne znam ima li smisla isprobavati ostale custom rom-ove. Radi i ovako ok valjda.
Ja i ne vidim neke preterane razlike u brzini...

Ja trenutno koristim ovaj .89 fw. Brendiran je do bola ali kad se sve to pocisti, u odnosu na raniju katastrofu, odlican je. Presao sam sa slimcm-a. Preporucujem :)

Rutujes fw, instaliras titanium i brises redom nepotrebne aplikacije. Moze i rucno nekim fajl menadzerom ali je ovako zgodno jer se moze brisati data i cache aplikacije direktno iz titaniuma.

Aha kapiram, prerastao si sve custom romove i poceo si da pravis svoje :p

antec, a da napraviš uputstvo kako da promenim ROM pa ako mi se ne sviđa da vratim onaj koji je bio (sa sve imenikom i podešavanjima), jel postoji ta mogućnost? :D

Menjanje roma zadrzava imenik i podesavanja :D a i pravi se back-up tako da mozes da vratis stari rom.

@SuperStarr, sto da ne :) Cim nadjem vremena iskucacu (sad sam preko tt), znaci najranije sutra :). Taman mozemo da prilepimo medju prvim postovima i da ljudi dopunjuju. Siguran sam da ima vecih znalaca od mene.

@Djordje, zavisi koje particije obrises tokom instalacije.

.89 fabricki firmver koristim vec duze vreme u kombinaciji sa Vengeance 1.28 kernelom, zaista radi odlicno ali se mnogo vremena izgubi na brisanje bloatware-a, mislim da sam obrisao blizu 100 aplikacija :) doduse ja sam moj bas osakatio (obrisani ekvilajzeri, fabricki wallpaperi, live wallpaperi, widgeti i tome slicno).
Edit: sad sam proverio, ~130 aplikacija sam obrisao: (spoiler)

ATService.apk
Backup-Restore.apk
Backup-wizard.apk
BooksTablet.apk
bootinfo.apk
CdfInfoAccessor.apk
CellInformationWidget.apk
Chrome.apk
ClockWidgets.apk
com.movimenti.tim.portaletim.apk
com.telecomitalia.cubomusica.apk
CosmicFlow.apk
CustomizationProvider.apk
CustomizedApplicationInstaller.apk
CustomizedSettings.apk
device-monitor.apk
EventStream.apk
EventStreamPluginFacebook.apk
EventStreamPluginTwitter.apk
Exchange.apk
facebook.apk
FaceLock.apk
FBCalendarSync.apk
FBIAppShare.apk
FBMediaDiscovery.apk
FBMusicLike.apk
FBSetupWizard.apk
GenieWidget.apk
Gmail.apk
GMS_Maps.apk
GoogleBackupTransport.apk
GoogleContactsSyncAdapter.apk
GoogleFeedback.apk
GoogleLyricsPlugin.apk
GooglePartnerSetup.apk
GoogleQuickSearchBox.apk
helpapp.apk
HTMLViewer.apk
InfiniteView.apk
Initial-boot-setup.apl
it.telecomitalia.calcio.apk
it.telecomitalia.centodiciannove.apk
it.telecomitalia.centoottantasette.apk
it.telecomitalia.cubovision.apk
it.telecomitalia.la7tg.apk
it.telecomitalia.launcher.apk
it.telecomitalia.timcloud.apk
it.telecomitalia.timstore.apk
JapaneseIME.apk
KeyChain.apk
LiveWallpapers.apk
LiveWallpapersPicker.apk
livewaremanager.apk
magicbox-popcap.apk
MagicSmokeWallpapers.apk
MusicFX.apk
MusicWidget.apk
NewSoftwareChecker.apk
NoiseField.apk
NoteWidget.apk
OMAClientProvisioning.apk
OmaDownload.apk
OmaV1AgentDownloadServices.apk
OneTimeInitializer.apk
OnOffTools.apk
org.microemu.android.se.appello.lp.timnavigator_androidg1.apk
PartnerBookmarksProvider.apk
PhotoWidget.apk
PicoTts.apk
PlusOne.apk
POBoxSknMono.apk
POBoxSknPink.apk
POBoxSknSelector.apk
POBoxSknWood.apk
PostViewer.apk
ReadyToRun.apk
RecentCallsWidget.apk
RemoteControlService.apk
retaildemo.apk
SecureClockJava.apk
SemcAlbum.apk
SemcCamera3D.apk
SemcCrashMonitor.apk
SemcDlna.apk
SemcDlnaHandover.apk
SemcEmail.apk
SEMCFacebookProxy.apk
SemcMusicVisualizer.apk
SemcNotes.apk
SemcPhotoEditor.apk
SemcPowerSaveModule.apk
SemcSnpStore.apk
SemcSnpVideoPlayer.apk
SemcVideo.apk
SemcWarrantyTime.apk
ServiceMeny.apk
ShutDownAnimation.apk
SmartSearch.apk
SocialEngineCore.apk
SocialEngineFacebookPlugin.apk
SocialEnginePicasaPlugin.apk
SocialPane-Apps.apk
SocialPane-FeedWidget.apk
SocialPane-FriendsWidget.apk
SocialPane-StatusWidget.apk
SoundEnhancement.apk
SoundLevelAlert.apk
SoundPicker.apk
SoundRecorder.apk
StartupFlagV2.apk
storefront.apk
Street.apk
SuperStamina.apk
SwiqiMasterReset.apk
Talk.apk
talkback.apk
TetherEntitlementCheck.apk
textinput-chn.apk
ThemeManager.apk
timescaperssplugin.apk
TimescapeSpline.apk
TwitterPostViewer.apk
UnsupportedHeadsetNotifier.apk
UpdateCenter.apk
usbotg.apk
UserDictionaryProvider.apk
VoiceDialer.apk
VoiceSearch.apk
WeatherWidget2.apk
WikipediaPLugin.apk
YouTube.apk
YouTubeKaraokePlugin.apk
YouTubePlugin.apk

Preporuka je da, pre nego sto brisete bilo sta od ovoga, koristite sto vise mogucnosti telefona, odnosno da otvorite gotovo sve. Govorim ovo zato sto, na primer, ako obrisete SoundLevelAlert.apk, a niste pokusali da pojacate muziku u playeru preko te "opasne" granice i niste stisli ok ili sta vec izbaci, necete moci da pojacate muziku preko te granice koliko god se mucili :). Nakon sto jednom to potvrdite, nema nikakvih problema ako se aplikacija obrise.
Drugo, gledajte da ne obrisete ono sto vam treba. Meni recimo ne treba usbotg.apk, jer ne prikljucujem nikakve USB stikove na telefon preko OTG kabla. Isto tako, GoogleContactsSyncAdapter.apk, jer sve kontakte drzim u .vcf formatu na telefonu (i imam backup na hardu) itd.

I da, kada budete obrisali DeviceMonitor, stalno ce vam izbacivati "Unfortunately, DeviceMonitor has stopped" koliko god puta pritisnuli ok. Jednostavno izvadite bateriju i upalite telefon ponovo

Poslednja izmena:
Takodje ako koristite YouTube i Gmail i Mape nemojte brisati :D

Jel ima neko problema sa GPS-om i ovim zadnjim .89 firmware-om!?
Probao sam na ženinoj xperiji u da se zezam sa iGO-om i mrtva kapa - Neće, pa neće da uhvati fix!?

Nazad
Vrh Dno