Šta je novo?

Sony xperia U

PowerSaver postoji i na ICS-u, to je Sony-ev stock App. Na SXU bi trebalo da postoji i neki "jaci" trenutno, ne znam kako se zvase (koji kazu odlicno radi, ali gasi sve zivo kad se lockuje ekran ;))

Zaista? Nisam je mogao naći nakon prelaska na ICS.

Ako se setiš imena, javi. :)

Jel se pojavio zvanično ICS update za Xperiu U kod nas? Mislim na standardni update preko PC Companion-a.

Jel se pojavio zvanično ICS update za Xperiu U kod nas? Mislim na standardni update preko PC Companion-a.

Bilo je na xda forumu kao spisak zemalja koje su dobile ICS i jedan covek iz srbije se javio da mu je stigao zvanicni ICS tako da je srbija na spisku zemalja koje su dobile zvanicni ICS :)
Jel moze neko da mi pomogne posto i dalje ne shvatam kako da rootujem GB posto sam primoran da budem na njemu jer mi ICS pravi problem sa wifi-jem..

Jel si probao da pratiš ono uputstvo sa 5. i 6. stranice? Šta koči?

Nismo se razumeli. Mislio sam šta koči rutovanje? :) Uputstvo za rutovanje je na toj strani.
Za ruter ti ne mogu pomoći, nisam ekspert.

Poslednja izmena:
Koliko vidim na facebook grupi posvećenoj ovom telefonu, nakon prelaska na ICS kamera daje lošije slike, pojedine funkcije baguju poput dialer-a i još po neki bug se javlja. Da li su to samo pojedinačni i specifični slučajevi, ili je to generalno tako na ICS? I koje su prednosti ICS u odnosu na GB, tj. šta je to zbog čega bi trebalo preći na ICS?

Poslednja izmena:
Sve što si nabrojao javlja se i kod mene. Ja držim ics zbog mnogo bolje baterije (ovo je skroz individualno, uglavnom se žale na bateriju), launchera koji ne rade na gb, chrome i mozilla pretraživača zbog sync opcije i (sad ćeš da se smeješ ) one lupe što se pojavljuje tokom editovanja teksta :D
Spreman sam da istolerišem malo sporiji sistem zbog ovoga.

Sad kad si pomenuo bateriju, video sam na netu da postoji baterija nekog proizvođača nešto većeg kapaciteta, samo ne videh još uvek kod nas da ima da se kupi, da li ima makar istog kapaciteta da se uzme, dobro bi mi došla rezervna baterija u slučaju da putujem i da nemam mogućnosti da je dopunim dan-dva? Nešto nisam video na ovim domaćim sajtovima koji se bave prodajom delova za mobilne telefone da imaju baterije za ovaj model.

Meni Pc Companion pokazuje da je up to date, jel ima neka specijalna procedura za ICS ili sam nudi?

pravi mi neke greske i onda napise If everything is good i will notify you.If not this script will run for ever

Jel si otkljucao bootloader? Ocigledno si krenuo bin4ry metodom koja ne radi na gb.
Ako trolujes nemoj.

Ne trolujem stvarno.znaci treba prvo da unclock-ujem bootloader da bih rutovao telefon ? I kako to da uradim ?

Meni Pc Companion pokazuje da je up to date, jel ima neka specijalna procedura za ICS ili sam nudi?

PC Companion bi trebao ponuditi update na ICS.

Probaj da pronađeš SI tvog telefona na ovoj listi. Ako postoji na njoj, update je tu.

Poslednja izmena:
Ajde da ne listam celu temu, jel ima neki nacin za sim unlock ovog telefona ?:)

Kako da uradim update na ICS preko PC Compa... ako sam već uradio ručno preko flashtool-a? Je l' moram da downgrade-ujem na GB pa onda da probam update ili može na neki drugi način? Stavio sam onaj ROM za ST25a pa bih hteo da promenim to i da vidim je l' ima neke prednosti u ovom zvaničnom.

@smileydr0id

Koliko sam shvatio to je neki checksum koji se generise tokom zakljucavanja telefona. Menjanje istog moze da dovede do gubitka mreze. Pretpostavljam da ga zato flashtool preskoci uvek i da se koristi za otkljucavanje preko kutije. Ne moze se nazalost otkljucati jednostavnim menjanjem. Neka ispravi neko ako gresim, ovo sam izguglao posto je i mene interesovalo.

@Ljubanve, samo flesuj gb preko flashtool-a. Ako si otkljucao bootloader moraces da ga zakljucas.

Poslednja izmena:
To nije unlock za SIM, to je unlock za Bootloader.

Pre dva dana sam prodao G III i uzeo ovaj telefon i One S, telefoncic je odlican i za ove pare ne postoji bolji nov android.
Imam dva pitanja:
Prvio se tice auto brightness-a. Da li ga ovaj telefon uopste ima? U podesavanjima mi je ukljucen ali nista se ne desava kada prelazim iz mracne u osvetljenu sobu, uopste ne primecujem razliku?
Drugo, da li je izasao zvanicni ICS posto meni nema nikakvog udate-a u podesavanjima. Hvala

Pre dva dana sam prodao G III i uzeo ovaj telefon i One S, telefoncic je odlican i za ove pare ne postoji bolji nov android.
Sto si ti uopste kupovao G3 :D

Prvio se tice auto brightness-a. Da li ga ovaj telefon uopste ima? U podesavanjima mi je ukljucen ali nista se ne desava kada prelazim iz mracne u osvetljenu sobu, uopste ne primecujem razliku?
Auto-brightness izgleda uopste ne radi kako treba kod Xperia :(
Nadji na PStore-u "Xperia Auto Brightness" ili tako nesto (samo kucaj Xperia brightness, naci ces odmah sta je), i probaj da ukljucis/iskljucis auto-brightness.

U CM-u je obratni problem - auto-brightness ne moze da se iskljuci na Xperia telefonima bez ovog programa. Cak i moj ArcS i S koji valjda i ne treba da imaju auto-brightness :D

Drugo, da li je izasao zvanicni ICS posto meni nema nikakvog udate-a u podesavanjima. Hvala
Za U jeste izasao, ali da li je izasao za tvoj primerak je drugo pitanje :)
Npr:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1916419

Kako smara da i Xperia U ima lepse teme od S!

Nadam se da je ovo za S3 sala! :)

Vidim da ne radi, danas sam nesto citao svi se zale, nema veze i onako ne volim auto brightness ali mi je bilo cudno zato sto ima u podesavanjima.

Da li ICS moze da se odradi OTA? Telefon je kada sam ga ukljucio bio na Kineskom tako da predpostavljam da je namaenjen za njihovo trziste mada na kutiji pise SI 1261-4288.4 ZH,EN.
Kada idem na update nema nista.

Ljudi meni radi auto brightnes od prvog dana. (mora da vam bude ugašeno pozadinsko svetlo! )
Primećuje se promena recimo na PA mostu u sred bela dana, senke onih stubova baš tripuju telefon. :) Primeti se i u kući, kad pređem iz 1 sobe u drugu ili kad mi neko ugasi svetlo dok čačkam telefon... :)

EDIT: e da, ja imam app za pokretanje AB-a: http://rootuninstaller.com/1tap-quick-bar/

Poslednja izmena:
Meni je jos uvek verzija 6.0.B.3.184 a na sajtu pise da je poslednja verzija 6.1.1.B.1.10
A i SI broj mi nema na spisku, izgleda da je moja neka Avganistanska verzija softvera:(

Nadam se da je ovo za S3 sala! :)
Usputna ;)

Da li ICS moze da se odradi OTA? Telefon je kada sam ga ukljucio bio na Kineskom tako da predpostavljam da je namaenjen za njihovo trziste mada na kutiji pise SI 1261-4288.4 ZH,EN.
Hahah! OTA, ako mislis preko 3G neces moci, ali preko PC Companion-a verovatno ce vec prepoznati da moze update.

Nazad
Vrh Dno