Šta je novo?

Sony Xperia Tablet Z

valjda je mislio na Nexus 4 kao telefon i iPad kao tablet obzirom da je napisao combo...sta bi radio sa 2 tableta :)

Bre ljudi, zar mora sve da se crta? :)
Naravno da sam mislio na tel + tablet.

Gizmo, jel u planu test?

Naravno, samo ostaje pitanje dostupnosti. Javljam čim ga budem dobio.

Kum se primio da kupi tablet, mator co'ek al' se krece svuda i u svim uslovima (od posla do skijanja, paraglajdinga) pa kapiram da ip57 ima da presudi :)
A onda lepo da mu prosledim test na srpskom :)

[YOUTUBE]IFFiZI81ej8[/YOUTUBE]

Stvarno deluje odlicno u svakom smislu.Mislim tablet k'o tablet ali su uspeli da se izdvoje dizajnom i sa IP57. Ekran takodje deluje odlicno.

Kada sam prvi put citao specifikacije pomislio sam "Ovo je moj sledeci tablet" jer mi se bukvalno sve dopalo i na kraju vidim baterija 6000mAh... Znam koliko traje baterija na mom tf300 sa istim kapacitetom baterije a ovaj sa fhd i jacim hardverom...

Prvi tablet kojeg bi da pazarim. Razvod u najavi...

Vau, kako moćno izgleda na ovom videu, pogledajte kako ga lik sa lakoćom neosetno drži u prstima jedne ruke, i kako tanko ovo izgleda. Ovo je ono što su prvi tableti trebali da budu, mislim da tek sada ima smisla kupiti tablet, a konkurencija će morati hitno da se prilagodi ako želi da ima prođu u višem segmentu pored ovog čuda.

Vau, kako moćno izgleda na ovom videu, pogledajte kako ga lik sa lakoćom neosetno drži u prstima jedne ruke, i kako tanko ovo izgleda. Ovo je ono što su prvi tableti trebali da budu, mislim da tek sada ima smisla kupiti tablet, a konkurencija će morati hitno da se prilagodi ako želi da ima prođu u višem segmentu pored ovog čuda.

Tek sad ima smisla kupiti tablet ? A jel smisao za kupovinu automobila postoji od bugattija koji ide 400kph ? Neki tvoji postovi mi stvarno nisu jasni, koliko si tableta imao do sad ako smem da pitam ?

***a.. da ima jos 1000 mAh bilo bi do jaja..

Evo nesto na tu temu : http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Xperia-Tablet-Z.92012.0.html

3:41 ? U mojim rukama to znaci 3 a transformer mi bez tastature pri najzahtevnijem koriscenju izdrzi 4:30... 3h za zahtevnog korisnika kao sto sam ja nije nimalo dobro, a da ne pricam o posle 6-12 koliko ce da mu traje baterija... I jedno pitanje nevezano za ovo : Zasto se vise ne prave tableti i telefoni sa ekranima visoke osvetljenosti kao npr. Prime i infinity (Super IPS+)

Tek sad ima smisla kupiti tablet ? A jel smisao za kupovinu automobila postoji od bugattija koji ide 400kph ? Neki tvoji postovi mi stvarno nisu jasni, koliko si tableta imao do sad ako smem da pitam ?

Sta ti nije jasno? Nisam ja kriv sto ti ne razumes... ili se namerno pravis da ne razumes. Sedi - jedan! :-D

Nisi pratio ranije njegove postove i zato sad ne razumes ni ovo sto je rekao i shvatio si ga bukvalno..

Pretpostavljam da je hteo da kaze da tablet kao tablet, predstavlja nesto sto treba da bude vise mobilna sprava neko da bude staciniran na jednom mestu, a kako da nesto bude mobilno ako tezi 1kg i pritom je debeo 10+mm... Tako da nije on mislio da smo svi mi koji smo kupili tablete (*** kako glupo zvuci) do sad budale i da nas je neko prevario samo da sad sa tanjim i laksim uredjajima koji ce dolaziti sve vise i vise, sto je neminovnost, ovi uredjaji imati vise smisla..

strašna sprava, razlog zašto bih ga uzeo a ne XZ je što Full HD rezolucija(i samo korišćenje Androida) ima mnogo više smisla na 10 nego na 5 inča, nema razmišljanja koji je ekran već znaš da je dobar i pozadi mu ne ostaju otisci kao na XZ, IP57 znači da možeš da doplivaš do bova nasloniš se i pikaš neku vrlo modernu igru u Full HD(i izgledaš kao totalni ****** ali merak je merak :D )

P.S. zaboravih i mnogo bolje zvučnike nego na telefonu + IR i sve ovo u kompletu ide za nekih 50-100 evra skuplje nego telefon ako i toliko...

Poslednja izmena:
Nisi pratio ranije njegove postove i zato sad ne razumes ni ovo sto je rekao i shvatio si ga bukvalno..

Pretpostavljam da je hteo da kaze da tablet kao tablet, predstavlja nesto sto treba da bude vise mobilna sprava neko da bude staciniran na jednom mestu, a kako da nesto bude mobilno ako tezi 1kg i pritom je debeo 10+mm... Tako da nije on mislio da smo svi mi koji smo kupili tablete (*** kako glupo zvuci) do sad budale i da nas je neko prevario samo da sad sa tanjim i laksim uredjajima koji ce dolaziti sve vise i vise, sto je neminovnost, ovi uredjaji imati vise smisla..

Svaka čast Promaster kako si preneo moje stavove, kao da sam ih lično pisao, stvarno ne verujem, jedan veliki +1. :)

Pratim odavno njegove postove i naleteo sam vec na 20 ''rasprava'' izmedju njega i ed huntera... Svejedno zasto bas sad, sgt 7.7 postoji odavno a pogledajte mu dimenzije, isto vazi i za mnogo tablete koji su 1-2 mm deblji ovog (kao da cete to primetiti)... Meni se ovde najvise dopada tezina ali ni to nije razlog da se ovako izrazis, kao kad neko kaze ipad 2 jede prime za dorucak ili je 5 puta bolji. Bez obzira sto to nije bukvalno malo je glupo...

Poslednja izmena:
Pratim odavno njegove postove i naleteo sam vec na 20 ''rasprava'' izmedju njega i ed huntera... Svejedno zasto bas sad, sgt 7.7 postoji odavno a pogledajte mu dimenzije, isto vazi i za mnogo tablete koji su 1-2 mm deblji ovog (kao da cete to primetiti)... Meni se ovde najvise dopada tezina ali ni to nije razlog da se ovako izrazis, kao kad neko kaze ipad 2 jede prime za dorucak ili je 5 puta bolji. Bez obzira sto to nije bukvalno malo je glupo...

Brate mili, mislim da ni sam ne znas sad sta si hteo ovim da kazes. Cini mi se da samo zelis da budes anti-protivan bez nekog razloga.
Imam tablet, a koristio sam ih podosta, i mislim da su tableti kao kategorija uredjaja tek pojavom ovog Sony Z "stesani" na pravu meru. Sta tu nije jasno? Ti ne moras da se slozis sa tim vidjenjem, i niko te na to ne tera, sve ok, uzivaj. ;-)

Brate mili, mislim da ni sam ne znas sad sta si hteo ovim da kazes. Cini mi se da samo lis da budes anti-protivan bez nekog razloga.
Imam tablet, a koristio sam ih podosta, i mislim da su tableti kao kategorija uredjaja tek pojavom ovog Sony Z "stesani" na pravu meru. Sta tu nije jasno? Ti ne moras da se slozis sa tim vidjenjem, i niko te na to ne tera, sve ok, uzivaj. ;-)

Ok, ok...

Jeste Sgt 7.7 postoji odavno ali i sad posle god dana kosta skoro ko ovaj tablet, i on je nastao cisto da bi Samsung isao na onu stvar Apple-u, oni izbacili Ipad 2, a ovi uredjaj tanji i laksi od njihovog.. Posle i pre toga do ovog nije se pojavio ovakav tablet i ako ce bas ovaj Z da predstavlja prekretnicu da ubuduce prave uredjaje slicne ovom onda je to super.. Mada su realno svi android tableti slabi igraci u poredjenju sa Apple-om i njihovom prodajom tako da ce svi pre pratiti njihov rad i trend koji oni namecu, nego Sonijev..

Jeste Sgt 7.7 postoji odavno ali i sad posle god dana kosta skoro ko ovaj tablet, i on je nastao cisto da bi Samsung isao na onu stvar Apple-u, oni izbacili Ipad 2, a ovi uredjaj tanji i laksi od njihovog.. Posle i pre toga do ovog nije se pojavio ovakav tablet i ako ce bas ovaj Z da predstavlja prekretnicu da ubuduce prave uredjaje slicne ovom onda je to super.. Mada su realno svi android tableti slabi igraci u poredjenju sa Apple-om i njihovom prodajom tako da ce svi pre pratiti njihov rad i trend koji oni namecu, nego Sonijev..

Sve se slazem, jedino sto mislim da ce Apple ove godine izbaciti novi ipad koji ce po najavama biti primetno laksi i tanji od dosadasnjih, pa ce svakako i ostali morati da prate taj trend.

Sve se slazem, jedino sto mislim da ce Apple ove godine izbaciti novi ipad koji ce po najavama biti primetno laksi i tanji od dosadasnjih, pa ce svakako i ostali morati da prate taj trend.

Naravno, ali opet kazem oni su ti ciji se trendovi prate, da su oni ostali na hw iz ipad2, ni drugi se nesto ne bi pretrgli, ili da ostave dimenzije iz ipad4 i drugi nece raditi na tanjim uredjajima, ali ako ga istanje i drugi ce ici tim putem..

Nazad
Vrh Dno