Šta je novo?

Sony Xperia T, J and V

Gresis :

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4899&idPhone2=4369

Xperia T ima primetno jaci chipset, S4 a Xperia S S3 koji je sporiji i vise trosi, takodje XT ima i veci ekran a nista ne gubi na kvalitetu prikaza jer je gustina piksela i dalje odlicna 323ppi.

Slazem se da su cene preterane u slobodnoj prodaji ali ako htc one s u mts-u moze da kosta 39k din u mixnet l onda je cena od 41k din za XP jako povoljna jer Sony primetno bolji ekran (veca dijagonala i 720p), bolju kameru, kamkoder, micro sd slot.. ovo svakako vredi 2k din vise u istom paketu :) A da ne pricam o tome da je Sony XP prilicno bolji od Nexusa a jeftiniji 7k u mixnet l.

To sto je bolji od loseg ne znaci da je dobar :) (u prevodu ni One S ni Nexus nisu po dobroj ceni tu)
S4 ce biti brzi samo zbog chipseta iako je isti CPU u pitanju? (ne mislim na GPU tasks nego na CPU tasks)
I ono bitno - ko ce primetiti razliku? Iskreno ne vidim razliku izmedju S3, SXS i ArcS maltene - jedino se primeti da na ArcS fali memorije za surfing vise stranica u isto vreme ;)

Mada mi se MNOGO vise svidja izgled SXT nego SXS. I laksi je za drzanje.

EDIT: U stvari, SXT podrzava HSDPA 42Mbps (SXS samo 14.4), sto znaci brzi protok racuna :D

Poslednja izmena:
Pa cene su takve kave su, u svakom slucaju Xperia T ima odlicnu cenu u odnosu na Nexus.
S4 dual core je u pitanju, znaci brzi procesor od S3 i Xperie S i manje trosi a i gpu je jaci, adreno 225. Kada dodas 4,55'' 720p, odlicnu kameru, zvuk i kamkoder itd za 41k se dobija bolji telefon od One S i Galaxy Nexus-a.

E sad, naravno da ovakav telefon u paketu od 2k din mesecno ne sme da kosta vise od 30k din ali seti se da Galaxy S3 mini kosta 39k din u PiS1000 u telenoru, znaci prakticno isto kao Sony XT a mnogo je losiji u svakom pogledu + paket ima duplo manje minuta od mixnet l :d ;)

S4 dual core je u pitanju, znaci brzi procesor od S3 i Xperie S
Za oba modela stoji da je dual core KRAIT @ 1.5. Kako je onda jedan brzi CPU? (sam CPU, ne chipset/GPU)

Kada dodas 4,55'' 720p
Manji ppi, a maltene isti ekran, sitna je to razlika za oba.
odlicnu kameru, zvuk i kamkoder
I SXS odlicnu kameru, zvuk i kamkoder ;)
itd za 41k se dobija bolji telefon od One S i Galaxy Nexus-a.
Nije 41K, vec 41K (telefon) + 24K (pretplata koji ne bi platio da nisi uzeo telefon vec 50% popusta) + 2.8K (3G pretplata) = 67K. I na rate, pa je previse (inace volim Sony opremu, nekako mi odgovara, ali ovo je prevelika cena za bilo koji telefon, po meni - daleko prevelika).

E sad, naravno da ovakav telefon u paketu od 2k din mesecno ne sme da kosta vise od 30k din ali seti se da Galaxy S3 mini kosta 39k din u PiS1000 u telenoru, znaci prakticno isto kao Sony XT a mnogo je losiji u svakom pogledu + paket ima duplo manje minuta od mixnet l :d ;)
To sto je neko bolji od loseg, ne znaci da je dobar ;)
Naspram konkurencije telefona u MTS/VIP/Telenoru, slazem se, ovo je odlican izbor! Ali mislim da i za SXT preteruju sa cenom (i Sony i MTS), a za ostale tek preteruju :)
Naravno, ovo je moje misljenje... cisto sumnjam da je MTS iz politickih ili slicnih razloga stavio Sony telefon u ponudi. Verovatno smatraju da je good buy i da ce doneti korisnike.

Brate.. Xperia S ima S3 cipset, pogledaj malo bolje, i cpu i gpu, adreno 220, su sporiji i vise trose od S4 dual core-a i adreno 225 kod Xperie T.

Naravno da su cene visoke ali ja govorim o tome da je po ovim cenama Xperia T bolja kupovina od One S i GNexusa.

Sve je to ok ali ja kada pomislim da Acer nudi identican hardver (Sem kamere) za 200-300e sto je duplo pa mozda i 2 puta manje meni se zeludac prevrne.

Jao.... SXS ima SCORION, ne Krait! Zasto lepo neko ne kaze da TU gresim :) (ne pominjete da nije isti CPU)
My bad!

Sve je to ok ali ja kada pomislim da Acer nudi identican hardver (Sem kamere) za 200-300e sto je duplo pa mozda i 2 puta manje meni se zeludac prevrne.

Pa ***a, to je tacno, ali Acer je prakticno jedini koji nudi takav model za 280e u proseku.. i samo ima losiju kameru i zvuk ( i plejeri i kamkoder sudeci po testovima imaju previse metalurgije u zvuku) :)

@alfaunits, pa o tome ti pricam covece :)

^ Ja probao video i iznenadio se kakav zvuk ima. Mp3 zvuk je takodje u rangu One S rekao bih samo malo je drugaciji, manje bassa ima. One S gruva ovaj ima metalni efekat.

Xperia T je odlican telefon i kada bi bio za nekih 30-35k u VIP-u (ako ga bude tamo uopste) sa Smart 700 + 1GB to bi definitivno bio best buy pored S3 u premium segmentu. Jedini problem je sto sve serije imaju problem sa guljenjem rubova posle mesec dana.

Kakvim guljenjem? E ovo prvi put cujem?

Katastrofa! Ovo izgleda jadno. Toliko o Sony kvalitetu, a cene kao da su im od zlata telefoni.

Nije bas Sony, ovo je i dalje Ericssonov dizajn. :) Jedini Sony-ev telefon ove godine je Xperia V, dok bi od sledece godine sve trebalo da bude dizajnirano u Japanu. Dakle, Yuga i Odin ne bi trebalo da pate od ovih problema. :)

jao gde ovu oblogu da koriste :( te probleme sam imao na Motorolama mahom (posto su cesto koristili tu oblogu - nesto sto kao daje gumenast osecaj sa zadnje strane) - na primer V3x ima to pozadi... cak mislim i da crni Mini Pro isto to ima na poklopcu baterije

Da, i meni se to na V3x-u ljustilo. :) Mini Pro (2010) koristi cistu plastiku, meni i dalje poklopac izgleda kao prvog dana. :)

Ovo je stvarno sramota ne za tako skup model nego uopste, kao da im je tesko da provere ponasanje materijala kucista itd.

Ali se ne bih slozio sa Emixom koji lako isflejmuje na osnovu jednog slucaja, i htc One S u crnoj verziji je imao velike probleme pa to ne znaci generalno da je htc djubre, One X je imao takodje razne probleme pa i pored toga htc proizvodi kvalitetne telefone, kucista telefona th materijali i izrada su im vrh i pored tog problema sa crnim One S.

Sve ovo ce se resiti ali je stvarno sramota da nesto ovako uopste dodje do kupaca, kao da im je problem da testiraju pre pocetka prodaje.

Sve dok ne izgleda kao da je Pablo Picaso pljuvao po njemu, skroz mi je isto kako izgleda :)

Da, i meni se to na V3x-u ljustilo. :) Mini Pro (2010) koristi cistu plastiku, meni i dalje poklopac izgleda kao prvog dana. :)

E ima i Mini Pro crna sa poklopcem koji je slican kao na V3x-u :) Znam posto sam koristio taj nedelju dana pa sam zamenio za beli :) jer sam primetio da je pocelo da se ljusti kod usb porta

Drugari, da li je neko rutovao sony xperiu T, i koji rom za nabaciti? :)

Zasto bi rutovao kad I ovako radi kao zmaj? :D

Zasto bi rutovao kad I ovako radi kao zmaj? :D
Postoje razlozi, ako ti u potpunosti odgovara stock nemaš potrebu za rootom.
Sa druge strane ako hoćeš da od telefona da izvučeš maksimum, root je potreban.
Na primer trajanje baterije, svi moji android telefoni su posle root-a, instaliranja odgovarajuće aplikacije, podesavanja frekvencija procesora i zamene stock kernela izvlačili od 25-45 % duže vremena na jednom punjenju.

Pitanje za vlasnike Xperie T, pogotovo one koji su na VIPu. Da li su im XT zakljucane?

Dok cekas precizniji odgovor.. sudeci po oglasima mislim da nisu zakljucani XT iz vipa, cesto sony modeli kod njih nisu zakljucani.. za ostale nemam pojma.

Gde si to video? Xperie U, J Sp su zakljucane skoro sve koliko sam primetio...

Naleteo slucajno na ovo, XT vs N4 poredjenje displeja, tft vs ips prema zvanicnim podacima (sto je nebulozno jer su oba tft i razlika je u panelima). U prvom delu testa se vidi da su boje ipak zivlje na XT i ako nije ips a od 4:15 se vidi primetna razlika zbog bravie. Jeste da nema poredjenja uglova gledanja ali mojim ocima vise odgovara XT prikaz jer deluje zivlje a opet prirodno.

[YOUTUBE]wtiUku9xvAQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Najavljen je 4.3 android za Xperiu T i V, mozda ce i biti 4.4.

Buraz ima priliku da uzme J za 80CHF, misli da je zakljucana pa ga zanima isplati li se kad se uzme u obzir i otkljucavanje, zna li neko cenu ili mozda link gde se mogu kupiti kodovi?
Ovde nisam video, na KP ima samo 1 oglas za to, cene u rasponu 10-55€ (ne pise konkretno), i naravno BG, 150km od njega...

Vrh Dno