Šta je novo?

Sony Xperia P

Ma znam, koristim Novu i stock kako kad mi dune, nekad nedeljama jedan ili drugi a nekad ih menjam na svaka 2-3 dana. Novu sam opremio sa sony 4.3 ili 4.4 Z1/Z2 temom i sve klizi a izgleda onako kako ja hocu, trenutno najbolji launcher a probao sam sve bolje ocenjene. Mada ima ih jos dobrih, Apex i jos 2-3 kojima treba usavrsavanje.

Onda budi miran i uživaj u ICS. U tome je i čar androida. Telefon mož' da ti izgleda baš kako ti hoćeš. Našao sam čak negde neku app koja menja izgled svega na gornjoj lajsni(baterija, sat, izgled 2g/3g i wifi ikonice itd). Ako nisi probao, Atomic launcher takođe nije loš.

Ima li ko problem ovde kod home dugmica na providnom delu, kao da je usla voda i kad se jako pritisne toga nema medjutim opet se kasnije pojavi...

I meni se kao odlepljuje taj providni deo, ali šljakaju bez problema. Prvo je počelo od home dugmeta, sad se proširilo i na ostala dva, tako da još malo pa se ništa neće videti.

Meni ta ''traka'' samo malo krcka kada se jace stisne, to sam odavno napisao, da malo kvari utisak o inace odlicnoj izradi i materijalima. To vazi i za onu plastiku na dnu telefona, kapiram da to mora da bude plastika ali mogli su bolje to da sklope a i boja plastike je trebala da bude tamnija. Probleme kao stormbay nemam a telefon je koriscen i na kisi, snegu.. kad je to bilo neophodno, ali samo kad je u teracell silikonu, kapiram monoblok + ta zastita, sta ce mu biti od par kapi, sve to odmah prebrisem.

Meni se isto rasklimao onaj donji plastični poklopac, ali sam taj poklopac skinuo, ubacio dva mala papirića sa obe strane i podglavio. Sad se uopštene klima.

I ja sam tako sredio da ne skripi ali mi se pocelo da odlepljuje ovaj prvidni deo...mada nema problema sa radom.

Jel mozes da slikas? Ne kapiram sta ima da se odlepi, to je parce providne plastike sa senzorima, koliko vidim samo ovaj poklopac od plastike moze da ima lufta i moze da se skida jer je to i predvidjeno. Ili nekako da cela ta providna traka izadje ''iz lezista'' ali da se odlepi.. ne znam sta..

Poslednja izmena:
Izgleda kao da ima vode izmedju, pojma nemam sta je. Kad se jako pritisnene to ne stane ali se opet pojavi.

Pa ako je stvarno voda onda probaj sto pre foru sa pirincem.. ja sam bas danas dovrsio trcanje po pljusku, stekao telefon u saci i prebrisao posle i ok je, dobro bio je u silikonu, uvek navucem to kad nosim telefon na trcanje.

Ovde pirinac ne pomaze :) ma dok radi neka ga posle cu videti sta cu. Za sad nema problema ....

Samo kad lose odradjena aplikacija sama restartuje :) Inace desilo mi se nekoliko puta za skoro 2 godine da se restartuje pri ovom koriscenju - surf sa relativno slabim 3G/H+ signalom uz slusanje muzike a od aplikacija koje koriste net soundcloud, tune in, YT (ili viral), sportske vesti i tako te, mondo i slicne, market, G+.. sad da li je restart posledica pada signala ili generalno nestabilnosti u romu, nekoj aplikaciji.. nemam pojma.

Nego jedan savet za sve koji koriste stock sony in ear slusalice - obavezno promenite one gumice, staviti najmanje iz pakovanja. Fabricki su namestene one srednje koje su stvarno nepotrebno velike (mozda vece od sennheiser najvecih u pakovanju). Malopre sam stavio te najmanje i udobnost je za klasu bolja kao i izolacija a samim tim sto su sada ''dublje'' u glavi zvuk je jos jaci, izolacija bolja. Slusalice su po defaultu malo vise bassy ali mogu da se koriste sa slusanje muzike generalno.

I nadjem im oznaku, odem da vidim koliko kostaju (bio sam ubedjen oko 2000 din) kad ono.. http://eshop.sonymobile.com/gb/buy/stereo-headset-mh750-black/1263-6142/

Na snizenju 21£ a bile skoro 25£, lep poklon za jedne stock slusalice :) S'tim sto mislim da definitivno ne vrede toliko, bolje su cx150 za muziku ali sa druge strane in ear slusalice sa mikrofonom i tasterima su uvek skuplje od obicnih za slusanje muzike pa je ovo i razumljivo. Novija verzija ovih slusalica dolazi i uz Z1/Z1c.

Evo jedan uporedni test stock samsung, sony (mh750), apple i htc slusalica

Poslednja izmena:
Uh, konačno sam i ja pre dva dana uspeo da otključam bootloader (posle nekoliko neuspelih pokušaja jer mi nije bilo sve baš najjasnije), i stavio sam Nemesis 6.3 i Enigmu 6.6. Za sad sve radi ok mada baterija curi malo brže, i nekad zapne pri ulasku u aplikacije. Jel ima neko preporuku za kombinaciju governor/IO i da li bi to pomoglo? Još neki tweak? Inače, sve sam ovo radio zbog tog umobolnog call lag-a, ali ne mogu još da provalim jel nestao, treba da prođe malo vremena.

Ok, posle 10 dana korišćenja Enigme i Nemesisa, sa malim optimizacijama u Perfomance Control i upotrebom Greenify aplikacije, telefon je mnogo brži, baterija traje duže, nema call laga, ROM je imao bagova ispočetka, sitnih, ali kad je stavljen Rev2 Nemesis kernel, sve je leglo na svoje mesto. Ja zadovoljan. :D

Koristi li neko Solo launcher a da je na JB? Meni na ics laguje, neupotrebljiv je. Buzz, Nova, Apex klize, Novu najvise koristim ali reko da promenim nesto pa budzim Buzz/Solo ali ovaj drugi radi stvarno lose..

Rado bih ti pomogao, ali ja se držim stare dobre Nove launcher. Probao sve živo, ali uvek se vraćam Novi. By the way, koliko nemam sreće sa telefonom govori i činjenica da mi je pored milion bagova, kočenja i resetovanja otpao metalni deo sa poklopca za SIM. Samo sam držao telefon i kako sam rukom prešao preko poklopca, on je otpao. Došlo mi je da ga zavrljačim preko terase. Na žalos', moraću da pričekam još neko vreme da zamenim ovaj prokleti telefon jer finansijska suša žeži li žeži.

Ja sam trenutno na smart launcheru, ok je ali ima malo laga. Moguce je da se nisu trudili oko optimizacije za matori ICS (zato sam mislio da mozda rade ok na JB), jedino Nova klizi na toj verziji os-a. Ali me smorila Nova, cak i sa silnim temama itd.. cak me malo i android smorio. Mada ocekujem da ce 5.0 biti do 00 (naravno ne za ovaj fon :d).

Bas nemas srece sa tim telefonom, moj primerak je u mint stanju i posle 2 godine, bukvalno ko god uzme telefon zagleda sa svih strana i ne moze da veruje da ima skoro 2 godine i da takav polovan alu model kosta 70-100e po oglasima.

Poslednja izmena:
Vala ja moj ne bi dao za te pare ni lud. Ekran i kuciste kao novi zbog zastite a xperia m koja je slabija kosta vise nego ova a slabija je od nje.

Ja cu ovaj fon da dam kevi a ako ona ne bude htela onda cu videti da poklonim nekome (npr nekom detetu), ne pada mi na pamet da odlican fon prodajem za 50, 60e. Pa samo kao dumb telefon/muzicki plejer/kamera vredi toliko.

Hocu da obrisem sve podatke sa telefona i da odradim root i vratim na verziju ICS koja nema call lag. Sta preporucujete da je najbolje da uradim tim povodom, da pokusam malo da ga ozivim, posto je debelo zabagovao??? Hvala.

Ima i ona opcija neki dobar kernel + JB i onda nema call lag-a a imas noviju verziju androida. Pisao je stormbay kako sve to odraditi ali ne znam na kojoj je strani, mozda bi mogao da nadje pa da moderatori postave na pocetak teme. Ja razmisljam da odradim upravo to (i pored toga sto na ICS osim sporadicnog lag-a nemam nikakvih problema), reko da probam i JB pre nego sto predjem na nesto bolje :d

Sto ne bi moga...valjda kad flesujes cm,flesujes i gapps i imas sve sto ti treba.

Poslednja izmena:
Bitno da sam uspeo da uradim kako je u linku urađeno. Za sada je cm11 odličan. Njegov launcher je skoro pa dobar kao Novain. A roletna sa brdo aplikacija koje možeš da pališ-gasiš i njihovo optimizovanje mi je fenomenalna. Dosta je brz. Malo se zaglupljuje na pojednim komandama, ali je ok. Za sada nisam ništa našao što ne radi.

Nova je i zamišljena kao poboljšani aosp (kako da ga nazovem) launcher. Drago mi je da su uspeli da naprave kitkat da radi dobro na mrtvom novathor soc-u. Kad Sony-ju nije stalo do svojih korisnika.

Nazad
Vrh Dno