Šta je novo?

Sony Xperia P

Jesi na JB?

Na ICS stvarno nemam vecih problema sa baterijom, nema razloga da izmisljam, 24h sa 3-4h screen on, 3G/wifi po potrebi, ekran 70% osv., aplikacije, sitne igrice, walkman, kamera, gps pola h dnevno uz sports tracker za trcanje i uz upaljen 3g, 30-45 min razgovora, sms.. ili 12h sa 3h screen on, 1h razgovora i dosta 3G surfa ali mi se ovo ne desava tako cesto.

Juce sam izvukao oko 33h sa 4h screen on, 45 min razgovora i 30 sms, malo igranja par sitnih igrica, gps pola sata uz sports tracker, slusanje muzike.. mogu da okacim SS kad prebacim posle kosarke.

Ali je za sve ovo presudno sto drzim gsm only profil i palim 3G/wifi po potrebi i 3G surf stvarno jede bateriju sa jakim osvetljenjem, wifi nista strasno. Na 70% osvetlj. moze da izvuce 3-3,5h 3G surfa, slicno kao Galaxy Nexus i to je to, dosta lose za danasnje standarde i ogromne baterije ali opet bar u mom slucaju ovo moze da prodje bez vecih problema. Da sam na putu i da koristim net smanjio bih osv. na 40% jer je i tada ekran odlicno citljiv.

Poslednja izmena:
kakav jb ja sam odmah probao ics i sad sam na gb.Otklucao sam boot i upucao ovaj custom rom. I razlika u fluidnosti je ogromna. I pole neko kaze da nije moguce naparviti 100% isparavan rom. A cim nadjem neki cm da je upotrebljiv odoh ja na njega jer je ovo stock srnje katastrofa za podesavanje i ceprkanje po systemu. Pre ovog sam koristio lg optimus hub za koji postoji cm7. I covek kad se navikne na neke stvari tesko se odreci. Njega sam rootovao i dekodirao i upucao cm za pola sata od kupovine jer me nervira kad mi neko ogranicava nesto sto je MOJE.
Mozda sam jos pod utiskom jer je kod njega baterija 1500mah i sa cm7 sa nekim scriptama izdrazvala tri dana bez problema sa mojim tempom koriscenja.
Sad mene muci sto se baterija bas brzo prazni, a garantovanio je softver u pitanju jer stock niti je optimizovan niti prilagodjen korisniku. Zato ganjam neki cm jer ce tek tad nas telefon progledati. A stvarno je fenomenalno parce hardwera koje su urali sa baterijom od 1265mah.

Skinuo sam bbs+ pa ci ostaviti ss ovde kad odradim ciklus punjenja i praznjenja. ikad bih znao kako da proverim bateriju i pinjac jer bas je slepacki da se posle 100% baterija spusti na 98-96% dok se telefon upali ili posle par min u standby

Na GB? ne znam nista oko toga, samo znam da zbog svih navedenih problema sa zadovoljstvom ostavljam ovaj fabricki, prvi ICS, pomirio sam se sa malo laga i to je to :)

A za GB sam odavno citao da na njemu XP baterija curi kao pokvarena cesma..

Poslednja izmena:
Kakav crni GB, jos onaj odvratni stock AOSP GB, pa to je gadost :D

Na GB? ne znam nista oko toga, samo znam da zbog svih navedenih problema sa zadovoljstvom ostavljam ovaj fabricki, prvi ICS, pomirio sam se sa malo laga i to je to :)

A za GB sam odavno citao da na njemu XP baterija curi kao pokvarena cesma..
Custom stock i kustom kernel razlika je nebo i zemlja. A mrzi me da instaliram fleshujem cm romove jer za svaki treba skoro da da kacim na komp i nesto ne radi, ovde konkretno bt, i sto bre ne moze da se ubacuju romovi zajedno sa kernelima preko cwm. E moj e510 je mama za ove *******cije, dnevno je znao i 4 roma da promeni :) bez problema.
Jel preporucujete neki kustom rom bilo na ics ili Jb sa kernelom da se isproba. Ja sam voljan da izvucem max iz ovog telefona i dok ga ne podesim kako meni odgovara ne stajem makar se zapalio hahaha...

Znam da je neko to već pitao, al' iskreno, mrzi me da tražim, pa se nadam da će me neko udostojiti odgovora. Da l' ja sam mogu da vratim na fabrički ICS il' moram da se bakćem sa serviserima? Jer koliko sam shvatio iz priče HSV stoned i još pojedinih , praktično ništa praktično i funkcionalno bolje ne dobijaš na JB. Za estetiku imam na desetine odličnih launchera.

Poslednja izmena:
Naravno da mozes, prosto i jednostavno da lakse ne moze biti. Treba ti flashtool i rom koji hoces da flesnes.
Skini ovo FLASHTOOL
i ICSrom
Instaliras flastool, zatim odes u c:/flastool/drivers i pokrenes program Flashtool-drivers.exe. ; zatim selektujes drajvere za p u i zadnja dva na listi flas i fastboot i instaliras. Restartujes komp, zatim prebacis rom fajl koji ima extenziju .ftf i c:/flastool/frimware.
Zatim pokrenez flastool, kliknes na ikonu munje [prva s leve strane] izaberes flasmode, izberes svoj frimvare [u nasem slucaju 6.1.1.B.1.75] i kliknes na flash. Sacekas malo dok program pripremi fajlove i kad se pojavi prozor u kome trezi da povezes fon tad tek prvezujes fon na usb. Pre toga telefon ugasi, sacekaj malo, zatim drzi volume - i povezi telefon na komp. Tad bi trebalo da komp prepozna uredjaj u da instalira drajvere. Raskaci telefon[bez brige nije nista bilo]. Ponovi ceo postupak oko odabira roma i ponovo povezi telefon. Sad bi trebalo da krene flesovanje i napredak mozes pratiti u traci na dnu prozora, bude gotovo za manje od min. Prati log u prozoru i kad ti pokaze poruku da mozes diskonectovati telefon ti ga raskaci i pali bez problema. Voala ics je upucan u telefon. :)

Znam kad citas izgleda veliki posao ali nije i gotovo je za manje od dva min kad imas sve na kompu.

Prilozi

• 2013-09-12_124528.png
    2013-09-12_124528.png
    36.2 KB · Pregleda: 62
  • 2013-09-12_124552.png
    2013-09-12_124552.png
    35.1 KB · Pregleda: 57
  • 2013-09-12_124647.png
    2013-09-12_124647.png
    42.9 KB · Pregleda: 56
  • 2013-09-12_124740.png
    2013-09-12_124740.png
    86.5 KB · Pregleda: 56
  • 2013-09-12_124756.png
    2013-09-12_124756.png
    3.5 KB · Pregleda: 56
Stormbay, ovo je i više nego detaljan opis. Hvala, hvala! Pokušaću ovih dana.

Vratio sam se na ICS. Baš ću da ga testiram i vidm kakva je situacija sa call lagom, curenjem baterije i sl.
Jedno pitanje za ICSovce. Kako da sklonim sa notification bara informaciju da imam dostupan novi softver?

Ja sam sad presao na cm9 od FXP verzija 216. Instalira se preko cwm i mogu reci da svi romovi do sam mogu samo da placu. Brzina lakoca i fluidnost nema premca ni sa jednim stock romom. Ja do sad nisam primetio neki bug, jedino ne radi svetlo na dugmicima i nema radia. Ja sam ga juce ubacio sa 60% i izgurao je 2h i 35 min upaljenog ekrana, plus muzika i gpsTestiracu ga jos pa onda tek preporuka za svakodnevno koriscenje.
@mousewho
Jes ti upucao rom ili u servisu?

Sam sam ubacio. Po tvojim instrukcijama. Još jednom hvala.
A da li može da se skloni sa notification bara informacija da imam novi dostupan softver?

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za ICSovce. Kako da sklonim sa notification bara informaciju da imam dostupan novi softver?

Meni ovo stoji otkad sam kupio fon :d

Bez root-a, ne moze da se skloni.

I još jednu stvar da utvrdim. Da bi rootovao telefon, pre toga treba da otključaš bootloader? I nakon toga kako je gore Stormbay objasnio ubacuješ custom ROM preko flashtoola?

@mousewho:

Da bi root-ovao tel. nema potrebe za otklj. bootloadera...vidi na xda bin4ry method...sto se custom roma tice, ja sve preko cwm radim (xperia u)...

Da, gledaj da preuzmes v13, radi bez greske...sto se custom rom-a tice, moze i tako, samo sto je meni lakse preko cwm (navika)... :)

A zasto je problem otkljucati bootloader i uraditi root? Ne gubis skoro nista a dobijas slobodu da podesis telefon po svojo zelji a ne onako kako je sony zamislio i jos ne radi. Pa cekas i molis boga da se smiluju i posalju zakrpu da se ispravi bug. Osim onih drm kljuceva koji ne sluze nicemu [ ja bas me zanima info o pesmi koja ide na walkmanu, i OTA updates koji ionako nece biti vise, jb je plafon a o kitkat da i ne pricam].
Koji ce ti custom rom kad je stock kernel, rom malo ulepsan i to je to. Uzmimo np jb i lag sa dial-erom, skoro svi custom romovi imaju taj problem koji su bazirani na njemu....

drago mi je da ste pokrenuli pricu o povratku na ICS posto je ovo stvarno uzasno vise i veliko mi je mucenje, call lag je nenormalan, danas mi cak nije ni zvonio telefon a na ekranu se vidi da me neko zove, i onda se posle 5 sek pali zvono i ja se javljam i ono odbrojava 5 sekundi da je uspostavljena veza, a ustvari i dalje se cuje melodija i sagovornika cujes tek posle 5 sek. sve u svemu, za pozivanje/javljanje treba u proseku po 10sek i vise... uzas!

Au nisam znao da je toliko loše. Znači Sony zeznuo celu Novathor seriju. Sramota da ova masina muku muči sa JB a slabašna Xperia E mog brata radi odlično na JB. Dobro, jeste rezolucija 320 x 480 ali opet A5 single core, 512 rama...a mislio sam da je samo nama sa U losa situacija...

Sent from my ST25i using Tapatalk 2

Ček' samo da se vratim na rootovanje. U čemu je razlika da ne otključaš bootloader i rootuješ ga byn4ry metodom u odnosu na otljučan bootloader i rootovan već ko zna čim?

Valjda treba otključan bootloader da bi se mogao ubaciti drugi rom.

Hajd ja cu pokusati da objasnim malo u kratkim crtama.
Prilikom boot-ovanja prvo se pokrece boot loader koji dalje poziva kernel a zatim system ili rom. Sad rom moze biti stock ili neki kungfu nije bitno i sve dok se koristi stock kernel nema problema jer ce raditi. Sony je napravio kernel za gb, ics jb i zakljucao je loader samo za svoja jezgra. Slicno kao sto operateri zakljucaju mrezu telefona pa nijedna kartica nece raditi osim njihove. Medjutim sony nije cepidlaka kao mts, vip ili telenor i dao nam je mogucnost da besplatno otkljucamo loader. Tako da sad mozemo u svoje telefone upucavati jezgra koja nije naparavio sony i u kombinaciji sa custom romovima, to moze biti samo dobro po nas jer ima tamo neko ko je vec sredio neki bug, ali ti ga ne mozes koristit jer si zakljucan. Root mozes raditi iako si sa zakljucanim bootloaderom, jer time dobija pristup sistemskoj particiji i mozes raditisa sistema sta ti je volja, naravno ako znas sta radis.
Ček' samo da se vratim na rootovanje. U čemu je razlika da ne otključaš bootloader i rootuješ ga byn4ry metodom u odnosu na otljučan bootloader i rootovan već ko zna čim?
Razlika je u tome sto se vecina custom romova mora instalirati odvojeno od jezgra i ne mozes ubacivati prilagodjena jezgra u kojma imaju poboljsanja prefomansi samog sistema, kontrole cpu itd. I mozes upasti u soft brick ako to uradis itd.

Strasno sta je Sony uradio sa JB update-om za novathor uredjaje...
Ja sam se skrasio na Fidelity custom rom-u (ICS verziji) i Transcendence kernelu - za sada je sve korektno i odlicno je trajanje baterije ;)

Fidelity ROM (skinite ICS verziju v13) => LINK
Transcendence Kernel => LINK

Sto se tice ROM-a morate da imate stock ICS verziju (6.1.1.B.1.75 ), ako nemate odradite flash prvo stock ROM-a (preko FlashTool-a) kao sto pise u uputstvu za flash ;) znaci procitajte korake :)
A sto se tice kernela ja koristim Powersave verziju

Pih kad vidim da nisu mogli da ubace kernel u zip arhivu zajedno sa systemom povraca mi se.... probacu ga veceras, da vidimo sta su uradili....

Da se ne bi zezali a root-om prilikom instalacije stock ics, a imate cwm prvo upucajte kernel pa onda rom. Djabe da se komplikuje kad moze jednostavnije. Ili skinite .zip od kernela pa otpakujte kernel.elf i flashujte ga preko flashtol u fastboot modu. Pa onda udjite u cvm [kernel ga ima ] pa iz njega odmah flasujte rom. Nema potrebe da se ide na stock ics....

ima li ikakve sanse da neko napise kompletnu proceduru postpuno, za nas laike koji se bas ne snalazimo sa terminima cvm, kernel, flashtol, cwm i sl?
na linkovima koje postavljate ima milion i jedan metod i milion i jedan rom, kernel ili kako se vec zove.
samo bih zeleo da se oslobodim call laga, jer ovo vise nije podnosljivo, ne zvoni mi telefon uopste vise i treba mi po 30sek da se javim/pozovem.
hvala.

Nazad
Vrh Dno