Šta je novo?

Sony Xperia P

@ bata

A na kom si ICS? Nikada mi se nije tako nesto desilo.. fabricki, verovatno prvi ics je u pitanju. U sustini se sa ovom verzijom sve svodi na povremeni lag. Problem sa dialerom i imenikom sam resio (ExDialer & Contacts) ali ne skroz, desi se da i dalje laguje ali je bolje u svakom slucaju. Najvise me nervira lag kada otvara galeriju (doduse ima dosta krsa u njoj) i nekada kada zumiram fotografije.

Kad pomenuh fotografije, kvalitetom kamere sam bas zadovoljan ali nisam poredio na gsm areni.. i uradih to malopre i iznenadih se koliko se dobro drzi u poredjenju sa najboljom android kamerom (SGS IV), GS camera/zoom, IP 4s/IP5, Nokiom N8 i WP8 Nokiama L9xx. :)

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5125&idPhone2=4910&idPhone3=4436

Poslednja izmena:
Kod mene je 6.1.B.0.544 :) Zato i nemam taj bag.. mislim da bi mi to smetalo jer ometa glavnu funkciju telefona..

Moze pomoc. Drugar je flesnuo novi kernel na Xperia Solu iz cwm i nece sad da upali ekran, samo zavibrira kad ga upali.

Jel radio wipe cache i dalvik-a nakon flesovanja? Ako jeste nek samo fleshne drugi kernel.

Je l' zna možda neko neku app koja menja interfejs dolazećeg pozova? Ili da li to uopšte to može?

Flesujes neki AOSP ili AOKP i eto sredjeno.

Kucaj full screen caller na PS i dobićeš ih gomilu

da odgovorim sebi :) ima, a za micro sim sam se snasao i napravio jednu sebi.
sad imam drugi problem telefon mi ne prepoznaje slusalice nijedno koje ubacim u njega.
Sonijeve su radile jednom i vise ih telefon ne registruje uopste.

Kako vam radi gps na poslednjem zvanicnom jb? Kod mene treba vecnost da fiksira satelite.

Jesi probao sa nekim programima? Gps status & toolbox?

Ja sam dobio ovaj fon skoro i bio je na jb zadnji update. Medjutim ne rade sluske ni jedne koje ubacim u njega. jednostavno ih telefon ne prepoznaje. Ali kad ubacim slusalice i restartujem telefon slusalice rade bilo koje ali zato nece da rade zvucnici ni za pozivanje ni glavni sto bi bilo ok da tako ne ostane i kad se slusalice izvade iz dzeka. A zanimljivo da sam na xda nasao na jos dva ista primera da posle update nece da rade sl
@mousewho
Probaj da čačneš onu iglicu unutar ulaza za slušalicu.
Na koju ig;icu mislis?
I koja ics verzija je bila ok da probam sa njom cisto da eliminisem jedan po jedan problem....
E da i bateija se cedi ko blesava, bukvalno za par min ode oko 10% a ekran je postavljen na nekih 40 %.

Probaj da čačneš onu iglicu unutar ulaza za slušalicu.
Druze hvala ti do neba, danas sam se ubio trazeci resenje i cak sam bio uradio soft brick. Glupi kontakt se bio zaglavio ili sta vec i telefon je stalno mislio da su sluske u njemu. Instalirao sam ics samo zbog toga. Jeste glupo ali ja nigde ne vidim iconicu u ststus bar-r kad ubacim slusalice.

Nema na čemu. Ja sam imao sličan problem. Drago mi je da nisi morao da ga nosiš u servis. Nekad je problem toliko glup da i ne pomisliš na tako nešto.

moram da se javim, resenje sa call lagom je ocigledno "drzi vodu dok majstori odu"... opet ista stvar, i to ovaj put mi se desava da mi telefon ni ne zvoni uopste kada imam poziv... ko zna sta se desilo... restart pomaze privremeno, ali call lag se vraca vrlo brzo... uzas....

Moze li se vise kupiti telefon koji RADI, ispod 500e?

Evo moj XP radi odlicno i jedino je malo laga problem (dialer lag resen), na ICS a placen 190e kod operatera pre 9 meseci. Jeste fabricki ICS ali kao da ima neke velike razlike izmedju te verzije i JB a i 4.0.4 Android je svemirski brod za WP8 :d I kao slag na tortu odlican hardver u svakom smislu za te pare. XP sada kosta po oglasima 20, 30e vise od L520 a mnogo je bolji :)

Inace slazem se da je sramota da se izbaci strokav apdejt.

A to da ne postoji Android telefon koji RADI ispod 500e je glupost.

A ako si mislio uopste na sve telefone.. ne vredi, moraju bar mali problemi da postoje. Ko to ne moze da prihvati morace da odvoji dosta kesa za neki noviji iPhone koji ce da radi kao sat ali opet uz neka ogranicenja..

Poslednja izmena:
I kad odvojiš za iPhone opet ćeš imati neke stvari, jer nije za naše tržište npr caller id, delivery report, nego će morati jailbreak :) ništa nije idealno, ali gledaš šta može sve za manje para.

masamunea

Citat Citiram korisnika: Djilkosh_Ns Pogledaj poruku
Jesi probao sa nekim programima? Gps status & toolbox?
Jesam. Probao sa GPS test plus, menjao servere.

Probaj sa ovim gps.confg fajlom Njega ubacis u /etc
A stari copiraj negde. Treba ti root.
Posle restartuj telefon i vidi sta se desava...

Prilozi

• gps.rar
    236 bajta · Pregleda: 18
I kad odvojiš za iPhone opet ćeš imati neke stvari, jer nije za naše tržište npr caller id, delivery report, nego će morati jailbreak :) ništa nije idealno, ali gledaš šta može sve za manje para.

Moja devojka presla sa Sony Tipo na IP i naravno odusevljena je ali posle 12h je poceo da joj fali lagdroid sto se tice nekih stvari :)

Ja sam probao preko 10 tih fajlova i ništa nije pomoglo da to bude to kad fiksira satelite. Ovaj je pomogao ali bez interneta nemoj očekivati čuda.

Ima foliju, kao i svi Sony telefoni

Ok, bas sam zagledao i nism bio siguran jer su i senzori prekriveni, a kod ovih sto se kupuju nisu. Sad jedno pitanje u vezi baterije. Procitao sam zadnjih 20+strana i vidim da je baterija krs za ovakav telefon. Desava mi se da kad napunim telefon do 100% i cim ga raskacim ne prodje ni 5 min a vec je odvalio 1 ili vise procenata.
Isto je i kad se puni ugasen znaci baterija je puna i dok se upali ono vec nema 2%. Telefon sam tek dobio i cackam ga puno i izgura oko 3h upaljenog ekrana. Sta li moze biti problem ili to uopste nije problem :).

I da li ima krsten cm7 ili 9 da radi sve kako treba. Ovo stock je ne daj boze.

Nazad
Vrh Dno