Šta je novo?

Sony Xperia P

*** to bese sinoc, posle sam ga napunio tako da sad ne vredi, obraticu malo paznju pa ako se ponovi pregledacu malo bolje do cega je.

@dekivola,je l' koristiš Skype? Za njega pouzdano znam da srče bateriju kao lud.

Ne koristim. Tj imam instaliran ali se nisam jos logovao od kako sam ubacio JB.

Sinoc sam napunio telefon do kraja i prebacio na data, iskljucio wi-fi da vidim da nije do njega. Opet ista prica, imam jos preko 60% baterije a od 1h screen on-a imam i 2h awake-a.

Kernel wakelock

PowerManagerService 30m
suspend_backoff 18m
alarrm_rtc 8m
msa_rpc 7m
...

Partial Wakelocks

RILJ 38m
GTALK_ASYNC_CONN_com.google android.gsf.gtalkservice.AndroidEndpoint 6m
....

Sta je ovaj RILJ uopste, nesto ga se i ne secam na ICS, gtalk, sta on hoce, ne koristim ga, tj sadasnji hangouts, dobro znam da sam se izlogovao sa oba gmail naloga....

Na wi-fi kad sam bio cini mi se da je suspend_backoff bio veci, preko 35m cini mi se, a tu je bio i AudioOut_2 oko 45m, sad svega 1m.

Ne mozes da se izlogujes sa hangouts-a :)

Uradi ovo :

Before posting a dump please make sure that the references for kernel wakelocks and alarms were processed correctly. Reading a dump takes a few minutes and it would be great if you could not waste the time of whowver studies in, aiming at helping you.
Generally a dump "since unplugged" is better than "since charged". When you start your analysis make sure to follow following procedure:
- plug/unplug the charger
- leave the phone alone 1-4 hours
- save a dump and check that the chapters "Kernel wakelocks" and "alarms" (if you have root) are populated
- Post the dump as attachement

....pa cemo da vidimo kako i sta to ide...

Ok, nakacio sam tel na punjac i raskacio, necu ga cackati par sati pa cu snimiti dump.

U medjuvremenu ako ti nesto znaci evo ti ovog od 22h sto radi, since unpluged (sve mi je ostalo stiklirano, i alarms iako nemam root ***)

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-05-27_151512228.txt
    5.4 KB · Pregleda: 479
može, settings/sign out

Ali i dalje on radi nešto u pozadini čak i kad obrišeš skroz hangouts. :D

Ok, nakacio sam tel na punjac i raskacio, necu ga cackati par sati pa cu snimiti dump.

U medjuvremenu ako ti nesto znaci evo ti ovog od 22h sto radi, since unpluged (sve mi je ostalo stiklirano, i alarms iako nemam root ***)

Treba da daš root privilegije i uključiš to u settingsu.

BW widgets isključi sync, a što se tiče RILJ-a pričao si 38 minuta i to moraš da oduzmes od awake-a, znači imaš nekih pola sata plusa u awake-u. To je koliko vidim na osnovu ovoga. Zato se traži idle dump, da bi tačno mogao da ocitas. Naravno opet napominjem treba root da bi i ostale stvari video.

Poslednja izmena:
@ Djilkosh

Pazi kad nema sanse da sam pricao 38min. Siguran sam da nisam ni 10min, ajde da se na to racuna i viber, ali problem je sto nisam ni na viberu pricao uopste u ta 22h, samo par poruka.

Ne mogu edit ***, evo i posle 3h30min dump

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-05-27_185405389.txt
    4.8 KB · Pregleda: 210
Nesto sto sam jos ranije video kod ovog telefona a nisam uspeo da podelim sa vama, mada verujem da vec znate a to je jedna jako dobra mogucnost ovog telefona. Verujem da vecina pametnih telefona ovo ima, mozda i nema, a to je kada okrenem nekog i prislonim telefon uz uvo automatski se gasi ekran da ne bi slucajno zakacio neku od opcija tokom razgovora. Sad mene interesuje da li imaju svi smartfoni ovu mogucnost? Nisam primetio da svi imaju senzor na prednjoj strani...ako nista drugo bar nisu vidljivi...

@ Djilkosh

Pazi kad nema sanse da sam pricao 38min. Siguran sam da nisam ni 10min, ajde da se na to racuna i viber, ali problem je sto nisam ni na viberu pricao uopste u ta 22h, samo par poruka.

Ja citam kako pise tamo, jer te nisam pratio kako si koristio telefon :D

Sto se tice dump-a, ti nisi update-ovao na hangouts? Vidim i dalje talk da pokazuje. On ti je prvi koji trosi. E sad problem je kod losijih mreza (citaj: nasih) da nekad se zaglupe i da im treba malo duze da povuku (ping) to se sredjuje tako sto se nakacis na wifi, ali generalno ovo sto ti imas 1% na sat vremena je OK, jer imas dosta sync-a, tako da od ovoga ne moze bolje. Sem da iskljucis sync i internet, ali onda nemas vise smartphone ;)

Nesto sto sam jos ranije video kod ovog telefona a nisam uspeo da podelim sa vama, mada verujem da vec znate a to je jedna jako dobra mogucnost ovog telefona. Verujem da vecina pametnih telefona ovo ima, mozda i nema, a to je kada okrenem nekog i prislonim telefon uz uvo automatski se gasi ekran da ne bi slucajno zakacio neku od opcija tokom razgovora. Sad mene interesuje da li imaju svi smartfoni ovu mogucnost? Nisam primetio da svi imaju senzor na prednjoj strani...ako nista drugo bar nisu vidljivi...

re2emyzy.jpg

Chobby немој да си такав :d није човек обраћао пажњу.Е да одговорим на питање, могу сви смартфони и уопште сви телефони са екраном осетљивим на додир, колико ја знам...

Sta cu,situacija za ovu sliku je bila odlicna:)

Ja citam kako pise tamo, jer te nisam pratio kako si koristio telefon :D

Sto se tice dump-a, ti nisi update-ovao na hangouts? Vidim i dalje talk da pokazuje. On ti je prvi koji trosi. E sad problem je kod losijih mreza (citaj: nasih) da nekad se zaglupe i da im treba malo duze da povuku (ping) to se sredjuje tako sto se nakacis na wifi, ali generalno ovo sto ti imas 1% na sat vremena je OK, jer imas dosta sync-a, tako da od ovoga ne moze bolje. Sem da iskljucis sync i internet, ali onda nemas vise smartphone ;)

Sto se tice hangoutsa jesam. instalirao sam cist JB i update-ovao sam sve aplikacije odmah, i ikonica u meniju mi je hagouts.

Za ovo drugo, sta da mu radim, tako je kako je, moze da izvuce od jutra do veceri sto je najbitnije, da je jos malo vise screen on-a bilo bi super ali dobro.

Steta sto su iz onog quick settings widgeta na JB izbacili iskljucivanje i ukljucivanje auto synca. I jos da ima u ovom notification toogle da prebacujem 2G/3G to bi resilo dosta problema :) Neverovatno da da nisu stavili da mozes da biras koje ce opcije da imaju, ili bar duzu traku sa vise opcija pa da pomeras levo desno kao na S2.

Pa nismo se rodili,ali bogami srodili poprilicno:)
Slika je bila sala,nema ljutnje?:)

I ja sam se poprilično srodio sa fonom. Kad se jednom čovek navikne na dobro, teško može da se odvikne. Tako da razumem čoveka zašto se oduševio sa naizgled banalnom opcijom. Jer da mi je neko pre samo deset godina pričao da ću u telefonu imati apsolutno sve što mi treba da bi što lakše funkcionisao, ne bi mu verovao. Npr. mene je O-DU-ŠE-VI-LA opcija voice searcha na JB. Iako će za srpski jezik to funkcionisati 3256. godine, ipak sam fasciniran intuitivnošću search engina. Ja sam "pričao" sa googlom nekih sat vremena kada sam instalirao JB. Apsolutno nije bilo pitanja a da on nije znao odgovor.

Poslednja izmena:
to mu je najmanji problem... idu ka tome da ce u buducnosti mobilni bukvalno da ti "cita misli" i da te navodi gde i sta da radis i kupujes.. pa sta je drugo ovaj bolesni koncept google glass-a

Da li mogu sa ovim telefonom da vučem net preko usb-a sa kompa? Ja sam mislio da je to teethering, međutim u ovom slučaju na telefonu je izgleda teethering da na komp vučem sa telefona. Na HTCu je bilo obrnuto, pa me interesuje može li to i na Soniju.

Možeš sa programom USB reverse tethering. Potraži ga na xda.

Ali puno je elegantnije da kupiš wireless router.

@ChobbyNS

Sve je to ok, ne ljutim se....ali deluje kao da si se rodio sa smartfonom i da si to vec video od svoje 10. godine :D Ja sam vec pomenuo ranije da je ovo meni prvi smartfon, i stvarno ne znam da li imaju svi smartfoni ovu mogucnost. Iskreno verujem da imaju ali meni je ova opcija cool. :D Jeste da sam malo retardirano napisao, brzo sam cukao...Posle kad sam citao delovalo i meni smesno al dobro...

Bio na trcanju malopre, prilicno oblacno bese. Ukljucio sam WCDMA, GPS i Sports Tracker i povezao se sa satelitima bukvalno za 1 sekundu. Nikada vise necu koristiti GPS bez neta, zasto cekati i 1 minut kada moze odmah da se poveze.

Imam jedno pitanje. Gde se na androidu mogu podesavati defaultni programi za slike? Ili defaultni program za linkove? Jednom mi je sasvim slucajno pokazao google play, i ja reko neka aplikacija i stikliram da mi uvek otvara preko google play-a i sad kad idem preko twittera i otvaram linkove, on mi otvara google play pocetnu stranu... :S

Idi u settings/applications pronadji play store,klikni na njega i potom klikni na clear defaults,to ce ti resiti problem.

Screenshot_2013-05-29-11-29-07.png
Ovo je moja trenutno najbolje izvučena baterija. Ovaj put sam imao 5-6 poziva od po 5-10 min, 1-2h muzike i skoro sve vreme uključen wifi i GSM only kad sam koristio net.

7h screen ona! Da to nije onaj bag sa staminom (ako ga ima kao sto je bilo sa extended battery modom).

Ja sam uspeo da izvucem 2 dana, uz 2h30min screen ona, ali sam ga stvarno minimalno koristio tih dana. I kao sto se vidi veliki awake za razliku od tebe,

Prilozi

• Screenshot_2013-05-28-17-01-17.png
    Screenshot_2013-05-28-17-01-17.png
    327.5 KB · Pregleda: 66
Gde si ti video 7 sati screen on-a? :)

Nazad
Vrh Dno