Šta je novo?

Sony Xperia P

Imas par strana iza, problem na relaciji stamina-pozivi.. Uzasan bag preko koga ne znam kako cu da predjem i uz to sto me mrzi da flesujem razlog zbog kog jos nisam presao na JB. Nisam citao da li postoji resenje, ako neko zna neka napise.

imao sam isti problem, mislim da sam cak i pisao o tome... restart je pomogao za sada....

Javljajte da li se i koliko cesto desava taj bag. Ako se javlja ''svaki dan'' ili jos cesce ne pada mi na pamet da predjem na JB, ionako mi ICS radi ok i bez vecih bagova a pozivi su valjda jos uvek glavna funkcija uredjaja koji se zove mobilni telefon :d

Aj lag i sve ostale fabricke android zaj*bancije i mogu da svarim ali ovo nema sanse.

Da, evo ga, nakon restarta je ok, sta vise pre je poceo i da zvoni nego sto se pojavila slika ovog sto poziva :D

Ali ako je problem do stamine znaci beskorisna je, ili zrtvuj zvonjenje... Uf naletim li na jos kakve *******cije ozbiljno cu razmisliti o prodaji...

Meni je glupost ta stamina, jer ogranicavas smartphone na dumbphone :) možeš i sam to da uradiš, iskljucis data protok, stavis GSM only, smanjiš osvetljenje i eto ti stamina mode :)

^ Ima i toga :d Samo bez smanjenja osvetljenja jer je i 50% dovoljno a ne trosi mnogo..

Nego ako se ti problemi nastave i JB bude zvanicno imao taj bag treba ih smarati na sve nacine da izbace apdejt jer koliko sam do sada citao JB za XP je generalno bas solidan, greota da takva glupost kvari utisak :d

Poslednja izmena:
Ne znam sta se tripujete za to sto tek posle 5s pocne da zvoni. To sto tako zvoni kad je stamina upaljena ne mora da znaci da je bug. Mozda se na takav nacin trosi manje baterija. A iskreno i da jeste, jak bag u pm...Ako je to bag zbog cega bi neko prodao telefon ili se vratio na ISC, onda ***, stvarno smesno. Nemam vise sta da dodam. :)

To nije bag, tako je napravljena stamina čisto da znate :)

Procesor u stamina modu radi na manjoj frekvenciji i otuda se javlja taj bag. Ja isto to mogu da reprodukujem kad spustim clock i ugasim touch clock na S2-ci... Jednostavno to je tako...

@ kaspersky

Po tvojoj logici ti se ne bi zalio da ti air bag u kolima radi sa 5 sekundi zakasnjenja? :d

Procesor u stamina modu radi na manjoj frekvenciji i otuda se javlja taj bag

Aj kapiram ali da li je moguce da za zvonjenje pri pozivu treba dual core na 1Ghz :d

Poslednja izmena:
Ja sam ipak kralj bagova:d Meni pored toga što kad me neko pozove, kasni ton zvona i kad se javim vibracija ili ton zvona traje još sekund-dva, takođe mi album "ne radi" tj. kad uđem u album, samo mi prikaže crnu pozadinu a slika nema. Ali kad tapnem bilo gde na toj crnoj površini, ja selektujem već tamo neku sliku. A ono što me trenutno najmanje opterećuje, ali opet je bag, je da onaj brojčanik za računanje koliko ti je još ostalo baterije do kraja(estemated time) i koliko ti traje baterija od kako sam ga skinu sa punjača. Npr., prođe 2h od kako sam ga napunio, a tamo piše da je prošlo 10 min. Mislim da sam negde već to pisao. Reinstalirao sam JB preko kompa, radilo je sve prvih par dana, a onda se ponovo sve vratilo po starom.

Aha, da u stamina mode štikliraš koje stvari neće da ti gasi kad je ekran neaktivan. 'Ajde, probaću.

Poslednja izmena:
Probaj pa javljaj :)

Za galeriju ne znam, mozda da probas da batalis tu stock pa ubaci neku sa play stora, tipa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alensw.PicFolder&feature=search_result

A za bateriju.. nisi u medjuvremenu kacio na usb? Jel to isto sa stamina modom ukljucenim? Ne mora da znaci ali na ICS sa onim extended modom meni je bagovao prikaz screen on time-a npr. Uvece pred spavanje 2:30h screen on, ujutru kad ustanem 4h... Izvlacio sam par puta preko 6h :) sto naravno nije bilo tako, jer sam jedva uspevao i to u 2 navrata mozda da predjem 4h.

^ na kom si ICS bio? Onaj ''prvi'' ili neki sa ona 2-3 sitna apdejta?

Procitao sam nesto slicno u XU temi i resio sam da testiram u nekoj dozi da me ne smara jer sam se par puta nesto tako istripovao, juce recimo je sve bilo ok a u subotu uvece kad sam izasao iz kuce pa kad sam se vratio imao sam za oko 1h povecan screen on a nisam mnogo koristio fon mada sam bio na nekom rodjendanu pa su svi uzimali telefon al na po 2 min ako se dobro secam.

A inace sam izvlacio epski screen on jer ne surfujem mnogo, zato sve ostalo dosta koristim. Preko wifi sa osrednjim/dobrim signalom uz tune in radio preko zvucnika mogu da izvucem 3,5h i to je to ali to sam samo 2-3x max probao jer kao sto rekoh surf preko telefona a ne preko pc/laptopa za mene je kao da hoces da plivas u lavoru a ne u bazenu :d

Poslednja izmena:
Imao sam onu prvu .54 cini mi se.

Nikad nisam koristio taj extanded mode i onda krajem proslog meseca sam imao goste tako da nisam bio za kompom i surfovao sam preko mobilnog uglavnom i ostalo mi bilo par mb pa sam nekih 5-6 dana resio malo da testiram taj extanded i uvek sam dobijao rezultate od 4h+ screen on-a.

Znas koliko ti traje baterija sa tim, probaj malo bez extended moda da se igras dok ne predjes na JB i videces da su rezultati poprilicno manji :)

I okaci nam naravno slike :p

Kad mi dune testiracu, smara me u posednje vreme bilo sta da radim oko telefona.. cak i net sve manje palim :d

Ali kao sto sam vec napisao prelaskom na gsm only uz paljenje WCDMA/Data preko Notification Togglea primetio sam da je autonomija jos bolja kao i signal (logicno).

@hsv.stoned

Poredjenje za airbag i nije bas na mestu. Razumem da je iritantno, ali da se prodaje telefon zbog toga ne razumem. :) Uostalom prijavite bag, pa nek roknu neki update.
Preko toogle samo rotiras sa GSM only na WCDMA/Data? Signal je bolji kad stoji samo na GSM only...

ja sam pre neki dan stavio sliding_xp kernel i telefon se mnogo bolje ponasa, nema vise curenja baterije i baterija je osetno bolja. Takodje mi vise ne baguje phone app (koja je najjosnovnija i nesto sto mora da radi bez ikakvih problema)... svaka preporuka

Jer moram da otključam bootloader da bi ovo uradio? Ili može preko flashtool-a? Tel mi je rootovan, custom ICS.

Update: Provalio sam. :)

Poslednja izmena:
Moze neko kratko objasnjenje sta znaci rootovanje fona i sta je kernel i kako se odradjuje to? Danas mi je bas brzo iscurela baterija pa me interesuje to...

Ajde molim vas nek neko napise da li treba da otkljucavam bootloader da bi flashovao kernel? I nek mi napise kako, na srpskom... Hvala unapred..

a da, meni je to sa kocenjem prilikom poziva stalo kad sam iskljucio stamina mod... to sam zaboravio da napisem... inace, i sa iskljucenim stamina modom nema apsolutno nikakve razlike u trajanju baterije... ukljucen mi je onaj drugi mod pored stamine, ne znam kako se zove...

@ kaspersky

Posto ti niko ne izlazi u susret evo ja cu probati nekako da ti pomognem.

NAPOMENA! Ja nisam otkljucavao booloader nikada i ne garantujem ti za eventualnu stetu koja bi mogla nastati. Ovo upustvo nije moje, vec samo prevod uputstva koje je okacio dewanshu93 na xda forumu. Link do posta na engleskom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2107775

Otkljucavanja bootloadera ti omogucava da flashujes "custom kernel" (kernel koji nije fabricki sony-ev)
VAZNO: Otkljucavanje bootloadera ti ponistava garanciju, ali mozes opet da ga zakljucas kako bi vazila.
Ako otkljucas bootloader gube se DRM kljucevi (ne znam sta to znaci), ali npr neke aplikacije kao sto su TrackID, skidanje informacija o pesmama u walkmanu nece raditi i takodje neces dobijati firmware update preko OTA (nece raditi i ako ga zakljucas opet)

- Zabelezi negde IMEI (*#06#)
- Napuni bateriju bar do 60% kako se ne bi ugasio tokom procesa
- Privremeno iskljuci antivirus na svom kompjuteru kako ne bi omeo proces

Otkljucavanje bootloadera:

Korak 1: Instalacija USB drajvera

- Skini fast boot paket sa drajverima (http://api.viglink.com/api/click?fo...SB Drivers)&jsonp=vglnk_jsonp_13694347257046)
- Iskljuci mobilni i povezi ga na PC preko USB-a u fast boot modu (drzati volume up).
- Raspakovati fastboot paket drajvera koji si malopre skinuo. Naci ces 2 foldera "fastboot" i "usb_driver"
- Instalirati te usb drajvere
- Nakon sto su usb drajveri instalirani raskaciti telefon sa kompjutera i upaliti ga.

Korak 2: Otkljucavanje bootloadera

- Pre otkljucavanja moras proveriti da li se tvoj bootloader uopste moze i otkljucati. Da bi to proverio u dialeru kucaj *#*#7378423#*#* (service info/configuration pa rooting status: bootloader unlock allowed yes ili no). Ako je NO ne moze se otkljucati.
- Nakon proveravanja da je bootloader moguce otkljucati potrebno je otici na sony-evu oficijalnu stranicu za otkljucavanje bootloadera: http://unlockbootloader.sonymobile.com
- Skroluj do kraja stranice i pritisni continue
- Pitace te da li si siguran. Yes I'm sure
- Sada ce ti se ponuditi da kreiras zahtev za otkljucavanje. Upisi ime, email i IMEI (koji si ranije zapisao negde)
- Dobices jedinstveni kljuc koji ce ti se pojaviti na ekranu. Sacuvaj ga jer ce ti trebati kasnije
- Otvori command prompt na tvom kompjuteru i usmeri ga lokaciji "fastboot" foldera (koji si skinuo ranije)
- Opet povezi mobilni sa kompjuterom u flash modu (kao u 1 koraku)
- Sada u command prompt (CMD) kucaj sledecu komandu:
fastboot.exe -i 0x0fce getvar version
ako ti izbaci vrednost 0.5 znaci da je dobro povezano
kucaj sledecu komandu
fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY
zameni kljuc sa kljucem koji si dobio ranije ( u 2. koraku) i pritisni enter
- Cestitam! Uspesno si otkljucao bootloader.

Bilo bi lepo da neko ko je otkljucavao bootloader pregleda gore navedeno upustvo i potvrdi da je sve OK tako da ti predlazem da sacekas malo.

@dekiviola Hvala druze!

Ne svidja mi se to sto neke stvari nece raditi. Ipak cu ostati na ovome. Interesuje me sad da li mogu negde da proverim da li sam mozda slucajno otkljucao posto sam pokusavao nesto da odradim juce i uradim sve do poslednjeg koraka, ali sam to radio preko officijalnog sajta, tj po njihovim koracima sam isao? I druga stvar moze li nekako da se formatira fon tj da se ocisti hard disk, pa da se na cisto instalira JB posto vidim da sve ostaje na fonu osim aplikacija i podesavanja?

Evo malo o bateriji na JB.

wi-fi, auto brightness bright mode, 2 gmail naloga sync, viber.

wi-fi 22h45m
walkman 15m
mayhem 30m
yamb 11m
oko 15min surfovanja.

Nisam ga nesto puno koristio, malo igrao igrice, izgurao 1d1h. Na ICS sam izvlacio uglavnom 1d3h do 1d5h uz nekih 3.5h screen on-a. Tako da je neki moj utisak da je baterija malo slabija, ali doduse na ICS mi nije bio upaljen wi-fi jer nisam imao ruter nego samo data, pa ne znam koliko ga wi-fi jos dodatno opterecuje.

Nego jos jedna interesantna stvar sto se JB tica, ne znam da li ste primetili, ali mi nije jasno cemu ovoliki prazan prostor ispod notification bara i dole iznad onog gde su poruke pozivi... skoro ceo prst razmaka. To sam primetio kada sam usao u weather2umbrella aplikaciju, pa mi naziv sajta ide preko onog dugmeta za refresh prognoze.

Prilozi

• Screenshot_2013-05-25-02-41-16.png
    Screenshot_2013-05-25-02-41-16.png
    363.6 KB · Pregleda: 87
  • Screenshot_2013-05-25-02-41-28.png
    Screenshot_2013-05-25-02-41-28.png
    272.5 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_2013-05-25-02-40-59.png
    Screenshot_2013-05-25-02-40-59.png
    330.3 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_2013-05-25-02-49-03.png
    Screenshot_2013-05-25-02-49-03.png
    323.1 KB · Pregleda: 81
Skoro 3 sata awake-a....! Jel imas 20 syncova na po minut ili? :)

Haha, ne znam stvarno sta mi to toliko "budi" telefon.

Da li je moguce viber sta mislis? Gmail ne bi smeo, vrlo retko ih koristim, na jednom nalogu mi je sync samo mail, a na drugom mail, contacts.

Stvarno ne znam sta bi jos moglo biti... Od widgeta imam samo beautiful widgets, onaj 4x2 sa satom prognozom... ali tu sam namestio da mi se ne update-uje prognoza sama...

P.S. Kad bolje pogledam stiklirana je opcija refresh on wake. Kontao sam da je to mozda da se refreshuje kad otkljucam telefon, a to bi moglo biti to, tj da refreshuje kad god se telefon "probudi", pa makar ekran bio i ugasen?

pa vidi tamo kernel i partial wakelocks u bbs kad ga već imaš

Nazad
Vrh Dno