Samo sam konstatovao da ima manju rezoluciju, što ne znači nužno da je i kvalitet slike lošiji od modela sa većom, čak štaviše kažu da Nexus nije ništa lošiji od nekih 8MP modela, ali čisto sumnjam da može da se nosi sa kamerom na Xperia S, mada se nisam baš zagledao.Vidim ovde se (opet) pominje mana Nexusa sto ima kameru od ''samo'' 5mpix.. Nema to nikakve veze, ima Nexus sasvim ok kameru, bolju od vecine novih LG i htc. Kamkoder je prihvatljiv ali sa 24 fps sto i nije neka mana kada se zna da na quad core htc one x fps pada i na 13 :d
Zatim, lik rece da je autonomija na Nexusu ocajna, katastrofalna.. pa takva je na vecini Androida danas, osim na Razr Maxx, Note-a, ako se poredi sa skupljim telefonima, oni jeftiniji tipa Xperia Tipo, Xperia J, Alcatel 997.. imaju autonomije iznad proseka.
Ovdje se opet nismo najbolje razumjeli, nisam toliki noob, jasno mi je kao dan da je poslije 4h surfa baterija na izdisaju, i da su pri takvom intenzitetu upotrebe neophodna min. 2 punjenja dnevno. Samo sam rekao da znam da će u svakom slučaju morati na punjač svakodnevno, odnosno i pri nešto umjerenijem korišćenju. A inače ne bih ga svakodnevno maltretirao surfom po 4h u kontinuitetu, 3-4h sam uzeo za maksimum, dakle u nekim "ekstremnim" uslovima.Posle skoro mesec dana koriscenja XP Sony-a mogu da kazem da je autonomija ok i nista vise od toga, za prosecnu upotrebu. Posle 24h ce morati na punjac i stvarno ne znam kako lik misli da surfuje 4h na XP a da mu baterija izgura 24h sa jos upotrebe tipa muzika, aplikacija, sms, pozivi. Retko koji telefon to moze.
Nema sanse da testiram koliko XP moze da izdrzi 3g/wifi pretrazivanja neta jer nema sanse da toliko blenem na netu preko jbnog telefona ali mislim da bi posle 4h surfa vrlo brzo morao na punjac.
Znaci, XP je odlican telefon za ovu cenu ali ne ocekujte cuda od baterije i 4h surfa i da tek posle 24h stavite telefon na punjac, ovo retko koji telefon moze, pa i Razr Maxx bi se brzo ugasio. Jeste da WhiteMagic stvarno stedi bateriju ali ona je ipak 1305mah i moze da izgura kao i ostali telefoni iz klase, 24h prosecne upotrebe.
Pa ova 2 LG-a koja privremeno i prinudno koristim su bukvalno konstantno na punjaču, prosto ne vjerujem da jedan fon može imati toliko lošu bateriju, tako da će mi eventualni prelazak na XP biti pjesma u tom pogledu.
Pa ok, ja sam kao referencu uzeo onaj test na GSM areni gdje je Nexus imao, blago rečeno, poprilično loše rezultate.I ne gledajte rezultate autonomije po netu, 90% tih rezultata je na GB Androidu kada je autonomija bila bas losa jer je baterija mnogo brzo nestajala i u idle.
Ako bih prešao preko loše vidljivosti na dnevnom svjetlu, Nexus bi mogao da dođe u obzir, mada mi je za te pare Xperia S malko privlačnija opcija, ali kako to dosta zavisi od budžeta kojim ću raspolagati, zasad kao najrealnija opcija ostaje Xperia P.