Šta je novo?

Sony Xperia M4

Izasao update za xperia home launcher (na apk mirror, ne znam da li je zvanicno). Instalirao sam ga, drugacije izgleda, mislim da mogu i ikonice da se menjaju. Ko hoce da proba, evo link Xperia™ Home 10.0.A.0.8
UPDATE:
Izgleda da ne radi unread notification count (ono da napise koliko propustenih poziva, poruka itd). Izgleda da nije zvanicna verzija...
Znaci u tom launcheru sto si probao ima nekoliko vrsta ikon packova(6 jel)?Jesi probao da ih setujes,jel radi?
Inace,takav je sad launcher na Z5 na MM.

Da potvrdim, ne radi, ne mogu da se izaberu nikakve ikonice...
Jos veci problem. Sad ne mogu da vratim stari launcher, ne moze da se pritisne opcija vrati na podrazumevanu vrednost, kada skinem onaj prethodni launcher sa apk miror i pokrenem instalaciju, on nece da se instalira. Jel ima neko ideju sta moze da se uradi?

Poslednja izmena:
Ne mogu da izmenim poruku, pa da ovde odgovorim sam sebi. Uspeo sam da vratim na fabricku verziju ovaj launcher. Ako neko bude imao ovaj problem, postupak je sledeci(ovako sam ja uspeo):
1.Skinite total commander
2.Otvorite ga i idite na instalirane aplikacije (nalazi se ispod bookmarks)
3.Tu nadjite xperia home (negde pri dnu), selektujte ga pritiskom na ikonicu (treba da se pojavi znak stiklirano)
4.Pritisnite ikonicu za brisanje (dole u sredini total commander-a, ima oznaku x)
5.Sada ce da se vrati na fabricku verziju

Malo je falilo da flesujem ceo rom zbog ove gluposti...

Kakvo je stanje sa romovima,jel gledao neko na xda,ima li neki dobar?

Jel probao neko od vas do sad ili ako moze da proba,moze li se izvuci ok nocna fotka u manual modu sa promenjim ISO vrednostima?Do koliko ima podesavanja za ISO?Jos to da znam i znam gotovo sve o M4 :)

Kakvo je stanje za bagovitim videom sada? Meni se ni jednom nije desilo posle update-a.

Ja ga koristim posle update-a i nemam problema nikakvih, ni sa muzikom ni sa youtube, mada video zapis nisam koristio. S obzirom da koristim i lg g3 mogu da kazem da ovaj telefon radi odlicno kad se pogleda njegova cena i specifikacije i ne zaostaje mnogo za g3. Za sada je odlican!

Kakvo je stanje za bagovitim videom sada? Meni se ni jednom nije desilo posle update-a.
Ja slabo snimam, ali posle update-a, nisam imao problema sa puštanjem video snimaka, dok se ranije problem javljao svakih nekoliko dana.. Videćemo još

Nemam ni ja problem sa videom za sada, videcemo. Ovo za muziku jos nisam isprobao preko xperia plejera, preko vlc nema problema.
blue moon , sto se tice rom-ova, najbolje da pogledas na xda stranici, vidim da ima nesto, ali slabo. Mada iskreno, ja ne planiram da ubacujem custom romove, zato sto ce ovaj telefon da dobije M zvanicno, pa mislim da nema potrebe za romovima, ali opet, ako hoces pogledaj na xda tu imas vise informacija...

Ljudi, jel moguce da kod slikanja panorame mora da se ispuni cela traka dole?? Ja nikako da provalim kako da uslikam koliko meni treba.... Ako nije moguce onda stvarno bezveze...

Na svim sony telefonima stock panorama mod je djubre (ne znam kakav je na Z5), koristi odlican panorama mod iz Gugl kamere koji radi dosta bolje, ima vise formata/nacina spajanja a i rezolucija snimljenih fotografija je daleko visa :)

Poslednja izmena:
Mislim da panorama mod iz Google kamere ne radi na ovom telefonu, jer zahteva ziroskop...

Ne radi, u pravu si... Ali nije mi jasno sto mora cela panorama da se uslika, bas bezveze...

Ja ga koristim posle update-a i nemam problema nikakvih, ni sa muzikom ni sa youtube, mada video zapis nisam koristio. S obzirom da koristim i lg g3 mogu da kazem da ovaj telefon radi odlicno kad se pogleda njegova cena i specifikacije i ne zaostaje mnogo za g3. Za sada je odlican!

Nisam imao G3, ali cisto sumnjam je poredjenje realno. Mada je svakako odlican telefon, posebno posle poslednjeg update-a.

Uzeo sam Micro SD, oslobodio jos prostora, sada je sve full. Ako bas moramo da trazimo dlaku u jajetu, trenutno mi je jedina zamerka baterija. Na M2 mi trajala duze, cela dva dana lagano. Na M4 dan i po u proseku.

Pa moze,zbog ekrana najvise jer je ipak HD,a ne FHD. :)

Onda je super. Ionako ni jedan ne moze da izdrzi 2 dana agresivnije upotrebe.

M2 me je odusevio po tom pitanju. M4 je OK, ali je osetno slabija baterija, tj. krace traje. Verovatno ekran i "gladniji" procesor malo uticu na to posto baterije same po sebi i nisu nesto preterano razlicite. Primetio sam da mi najvise baterije ode u browseru, dok surfujem. Tu prosto guta procente. M2 je u tom delu bila izdrzljivija. Ostalo je sve super, cak su i kameru malo doterali.

M2 me je odusevio po tom pitanju. M4 je OK, ali je osetno slabija baterija, tj. krace traje. Verovatno ekran i "gladniji" procesor malo uticu na to posto baterije same po sebi i nisu nesto preterano razlicite. Primetio sam da mi najvise baterije ode u browseru, dok surfujem. Tu prosto guta procente. M2 je u tom delu bila izdrzljivija. Ostalo je sve super, cak su i kameru malo doterali.
Meni je sot preko 6h, koristim Chrome za surf.

Ja sam imao pre m2, i ne primećujem neko posebno pogoršanje sada na m4. Ceo dan korišćenja i uveče je baterija obično iznad 30%. Sasvim solidno...

Takodje, i kod mene baterija odlicna. Najvise trosi 3g(4g) mreza. Kad je ukljucen wifi (prenos podataka iskljucen) i kad ga ne koristim nesto preterano, punim ga svaki treci dan, to ni sa jednim telefonom nisam uspeo. Ovako sa ukljucenim prenosom podataka, svaki drugi dan (kad sam imao neogranicen lte, punio sam ga svaki dan, ali tad sam mu dusu vadio). Naravno, gps stalno ukljucen od kad sam ga kupio, rezim je velika preciznost, instaliran i google fit. Chrome ti verovatno trosi mnogo ako otvaras sajtove koji imaju mnogo reklama, to i mene najvise iritira (probaj sa firefox kako ce da se ponasa, instaliraj ublock ekstenziju). Hoce takodje i google play service da pravi problem ponekad, probaj i to da resetujes.
Sony m2 aqua je dosao sa kitkat-om, posle direktno azuriran na 5.1, koji su mnogo bolji po potrosnji baterije u odnosu na 5.0, mislim da ce ovo da se dosta popravi kad dobijemo M.

uploadfromtaptalk1458472197116.jpg

Opera mu dusu vadi. :) Isti slucaj je i sa Dolphin. Chrome i Firefox nisam probao, nekako sam navikao na mobile operu.

M2 ima najjacu bateriju koju sam ikad video na jednom droidu :) Ne verujem da M4 moze toliko,ali 6h sot je dosta.Meni je baterija na M2 drzala po 2 i po dana ko od sale.

Isti slucaj, 2 dana lagano, i to sa dobranim rabljenjem. Ne kazem da je naM4 losa, skroz je korektna, ali za nijansu slabija od M2.

Razmazila me M2 po tom pitanju, navikao sam da je punim svaki drugi-treci dan. :)

Kako vam se čini kvalitet backplate-a? Prijanjanje oko oba natpisa, a i između njih, nije baš valjano. Uz osrednji pritisak, na mom primerku, može se osetiti 'luft', koji odaje utisak da je backplate prilično tanak, što i nije za pohvalu. :trust:

Nisam primetio luft uz pritisak, ali kada se ukljuci blic vidi se svetlo svuda unaokolo sa zadnje strane. Verovatno je tako fazonski odradjeno, sta znam...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Kako vam se čini kvalitet backplate-a? Prijanjanje oko oba natpisa, a i između njih, nije baš valjano. Uz osrednji pritisak, na mom primerku, može se osetiti 'luft', koji odaje utisak da je backplate prilično tanak, što i nije za pohvalu. :trust:

Upravu si... takodje se oseti praznina izmedju.. Ali to mi nije nikakav problem, ne vidim za sada nista lose u tome...

Ne predstavlja problem, slažem se, ali... Eto, odudara od 'sturdy' osećaja koji prvobitno preovlada kada uzmeš telefon u ruke. :)

Nisam primetio luft uz pritisak, ali kada se ukljuci blic vidi se svetlo svuda unaokolo sa zadnje strane. Verovatno je tako fazonski odradjeno, sta znam...

Misliš na ivice okvira? Nisam to primetio ranije.

Da, na obodima.

I kod mene ima lufta na sredini kada se pretisne na ledjima a takodje i blic kada se upali vidi se belo po obodima. Lepo deluje.

Nazad
Vrh Dno