Šta je novo?

Sony Xperia M2

Automatski mod na obe svi efekti pogaseni i na manual pravi takve slike problem je u drajveru za kameru ili tako nesto.

Malopre mo nije prikazao ceo post sorry.

Automatski mod pravi lose fotke i na m2 dok je bio na 4.4,a i na mom xperia e4.
Cim sam e4 prebacio ma manuelni mod i podesio tih par stavki slika je bila vidno bolja.
Tako da probaj i ti malo da cackas mo manuelnom modu i podesavas.
Stoji da moze biti da je 5.1 pokvario,ali isto tako i automatski zeza,zato kazem da probas vise varijanti u manuelnom modu
Ne znam kakva su podesavanja kamere u manuelnom modu na 5.1,ako te ne mrzi slikaj ih i okaci pa cu ti reci kako sam ja na svom stavio i ok su fotke,da probas i ti.

Poslednja izmena:
Imam preko 20 fotografija na manual ne slikam prvi put imam telefon od kada je izasao sva podesavanja sam probao. Meni smeta ovo dok nerese ja sam na 4.4.4 i da li ke neko primetio brze praznjenje baterije. Posto sam ja do sada oko 60 %svlacio za dan a sa 5.1 80%.

Ja nisam primetio išta vezano za bateriju, mada je još i rano za to. Meni obično drži oko jedan dan jer mi je na poslu slab domet mreže, pa se brže troši, ali eto juče kad sam došao kući u 8 uveče, bilo je još 20% što mislim da je ok. Ali ako je update zeznuo bateriju i kameru, to je bas katastrofa... Videćemo već. Moraću malo da istestiram sve

Poslednja izmena:
Nije me mrzelo, i probao sam test slikanja pod istim uslovima, istog predmeta. prva slika je sa Kitkat a druga sa Lollipop. nijedna nije sjajna, ali jasno je da je ipak nesto kvalitetnija na kitkat...
1KITKAT.jpg
DSC_0484.jpg

Poslednja izmena:
Evo i od mene
Na telefonu kada se gleda nedeluje lose slika.
Dok na kompu u punoj velicini ocaj (kao da je neki efekat dodat slici)
Slike su u punoj velicini (treba zumirati)

Poslednja izmena:
Meni je kamera ni bolja ni gora. Loša bila, ista je i ostala, čak mi se čini da su slike po mraku nešto bolje sada nego ranije.

A primetio sam i jedan bug, a to je da su neke aplikacije nestale iz menija posle uodate-a. Na primer instagram i kurir... Svakako sledi večeras reset pa ispočetka

Prestani da čitaš Kurir.

Treba mi mala pomoć, pošto sam vratio telefon na kitkat, sada nikako ne mogu da pronađem onu opciju u sms porukama koja prilikom slanja poruke automatski naša slova ščć konvertuje u scc kako mi ne bi smanjivao dužinu poruka... Znam da ta opcija postoji čini mi se u sms podešavanjima, ali ne mogu nikako da je pronađem..

Bolje sacekajte neku drugu verziju LP, ja sam m2 aqua apdejtovao, trosenje baterije je sada katastrofa u odnosu na pre. Takodje kamera je sad skoro neupotrebljiva kao da je VGA a realno mi se ne svidjaju ni ove vece ikonice... Savet ne apdejtujte softver ili ako bas neko zelu LP onda bar nek saceka neku noviju verziju valjda nesto rese sa ovim.

@trip: ikonice mogu da se smanje, a ovo ostalo stoji. Ja imam običnu M2 i kamera je neupotrebljiva sada. Ja sam vratio na kitkat

Home screen, držiš kao da hoćeš da dodas widget, pojaviće ti se meni gde to možeš da uradiš, nisam siguran kako se zove, ali to je opcija skroz desno na meniju.

Ovo je komedija,neki pricaju da baterija duze drzi na LP,neki da manje,onda neki pricaju da je na LP bolja kamera,a neki losija...omg...,istina je negde tamo ;)

Evo slika sa istim telefonom u istim uslovima. Prva je kitkat druga lollipop. Razlika je ogromna.

bbe5a446f62e1e9b6384e5e7cbab5ed1.jpg

0644c698bf77ba5890d03b21db67d68e.jpg

@mrmilos vidim da je bolja ova dole sa LP-om,ali opet nemam pojma da li da ubacim. Kao sto rekoh neki ga hvale,drugi kukaju

Pa nije bolja jer kad se zumira samo malo boje su razlivene potpuno...
Ja sam vratio na kitkat i nadam se da će srediti kameru, GPS, bateriju i ton.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet apdejt nikako, bar ovaj trenutni. Sve mogu da se naviknem cak i na losiju kameru jer je slabo koristim, ali bateriju sa kojom ne mogu da izguram ceo dan sa osvetljenjem na 50% i 3g internetom uz malo wifi-a to je apsurd. Bateriju nesto jede jer znam kitkat sam koristio 8 meseci i to puni vise nego sad i ujutru od 7h do uvece do 12 kad hocu da legnem uz koriscenje celog dana imao bih prosecno 25-35% baterije. Sad ne mogu da preguram 9h uvece uz smanjeno osvetljenje idle mod skoro, par ovih dana uz lp mi se telefon gasio zbog baterije sto mi se nikad nije desilo na kitkatu za 8 meseci koriscenja.

Ok,sve jasno ko dan,ipak ne ubacujem dok ne dodje neka ispravka ;)

Na xperia support forumu su se javili iz sonija i rekli da su uvideli probleme i da "se radi na popravljanju", dakle ima nade, s obzirom da je ovaj model skoro pa izasao iz ciklusa zvanicne podrske od 18 meseci...

Na xperia support forumu su se javili iz sonija i rekli da su uvideli probleme i da "se radi na popravljanju", dakle ima nade, s obzirom da je ovaj model skoro pa izasao iz ciklusa zvanicne podrske od 18 meseci...

Nema veze sto je izasao iz 18 meseci,ovo su ipak krupni bagovi koje moraju ispeglati,a i Sony je ozbiljna firma,tako da sam ubedjen-siguran da ce izbaciti ispravku

Evo šta kažu u Sony-ju:

With the latest Lollipop software, 18.6.A.0.175, the sharpness has been increased which makes the picture more clear and sharp when displayed on the phone or a PC with fitting to the screen size. The trade-off of increased sharpness is losing details, the pixel details are sacrificed when zooming in. But this will not be seen during normal display with screen size, only when users zoom in to more than actual picture size. We have evaluated this and came to the decision that this can benefit most of users when viewing photos with Xperia M2 / M2 Aqua.

Evo šta kažu u Sony-ju:

With the latest Lollipop software, 18.6.A.0.175, the sharpness has been increased which makes the picture more clear and sharp when displayed on the phone or a PC with fitting to the screen size. The trade-off of increased sharpness is losing details, the pixel details are sacrificed when zooming in. But this will not be seen during normal display with screen size, only when users zoom in to more than actual picture size. We have evaluated this and came to the decision that this can benefit most of users when viewing photos with Xperia M2 / M2 Aqua.

Cek bre,jel ovo znaci da smatraju da je to ok i da nece popravljati kameru?
Mada kao sto ti vec i rekoh na onom tvom primeru,meni je stvarno lepsa fotka na LP ovako kako si slikao (zoom ne racunam,tad je ocaj)

Tako se i meni činilo u početku, ali onda kad sam shvatio da neki put treba da isečem deo slike za neku potrebu, to više nije moguće. Takođe tu su i drugi bagovi na lp. Zvuk je znatno tiši, ekran je tamniji, a prijavljuju ljudi i battery drain. Verovatno i to Sony smatra poboljšanjem...

Tako se i meni činilo u početku, ali onda kad sam shvatio da neki put treba da isečem deo slike za neku potrebu, to više nije moguće. Takođe tu su i drugi bagovi na lp. Zvuk je znatno tiši, ekran je tamniji, a prijavljuju ljudi i battery drain. Verovatno i to Sony smatra poboljšanjem...

Pazi oni su napisali da ce uzeti u razmatranje sve primedbe jer ih je dosta stiglo i da rade na resenju i kao da ce popraviti u sledecoj ispravci (nisam neki englez,ali google translate tako prevodi) ;)
http://www.xperiablog.net/2015/10/1...n-of-poor-pictures-following-lollipop-update/

Tako da mislim da ce popraviti to sve,samo im treba slati greske.

Ovo sto sam ja napisao je zvaničnom Xperia support forumu napisao čovek koji daje zvanične informacije, i koji je pre par dana to isto napisao što ti pišeš, a onda danas napisao ovo sto sam ja citirao... Dobili smo poboljšanje ne bug...

Ovo sto sam ja napisao je zvaničnom Xperia support forumu napisao čovek koji daje zvanične informacije, i koji je pre par dana to isto napisao što ti pišeš, a onda danas napisao ovo sto sam ja citirao... Dobili smo poboljšanje ne bug...

E,izem ti to njihovo poboljsanje onda. Ja sam ubedjen da ce to sve ipak malo popraviti u sledecoj ispravci,a do tada ja ostajem na KK

program Snap Camera HDR donekle resava problem sa kamerom. potrebno je postaviti sharpness na 0, i kamera je nesto bolja. ostaje problem jako velike potrosnje baterije na 5.1.1

Vrh Dno