Šta je novo?

Sony Xperia M2

Vidim stvarno kazu da telefon radi odlicno i brzo na LP ali da su syebali kameru.. pitali me ortaci koji imaju M2/Aq. da li da apdejtuju i sta sada da im kazem? :d

Koliko sam video kamera na KK nije bila sjajna ali je sasvim ok za tu klasu, ovo sada je bas uzas.

Treba im masovno j..... mater po onim blogovima/korisnickim servisima, da vrate makar tu iole ok kameru sa KK a da zadrze fluidnost sa LP i to je to..

Neka neko ostavi link gde su te zalbe za kameru, sto vise nas pocne da ih pljuje to su vece sanse da isprave gresku.

Poslednja izmena:
Valjda ce da poprave kameru, posto je izgleda samo to sada problem sa m2 serijom. Da li je neko od vas menjao bateriju u ovlascenom servisu, zanima me cena? Za model aqua me interesuje u kakvom su stanju oni poklopci za punjac, slusalice posle nekoliko meseci koriscenja?

E stvarno su pilicarska firma. Pa da li je moguce da su upropastili kameru? Mislim da to nikada ni jedan proizvodjac nije uradio.

Valjda ce da poprave kameru, posto je izgleda samo to sada problem sa m2 serijom. Da li je neko od vas menjao bateriju u ovlascenom servisu, zanima me cena? Za model aqua me interesuje u kakvom su stanju oni poklopci za punjac, slusalice posle nekoliko meseci koriscenja?

Racunaj da je baterija oko 3000-4000.

hmmm znaci da ne azuriram jos na 5.1,mada pitanje je kad ce izbaciti sledecu ispravku i da li ce i u njoj popraviti kameru?

Ma hoce isto se desilo na prelasku sa 4.2.2 na 4.4.4 pa izasao update i ja sam tad uzeo telefon bile su slike telefonom pre i posle updatea nebo i zemlja. Sony repeat.

Evo i mojih utisaka posle sinoćnjeg uodate-a na lollipop 5.1.1, (u pitanju je "običan" M2 single sim, iz Telenora):

- Sve radi dobro, fluidno, bez zastoja.
- Sve je lepše prisrupacnije, ali i šarenije...
- Meni kamera bogami radi bolje nego pre uodate-a. Evo dole i slike slikane u potpunom mraku u kupatilu. Ranije bi ta slika bila nekako crvenija znatno lošija.
- evo i problema koje sam do sada uočio. A to je da se slobodan prostor smanjio na pola (ranije oko 1gb sada negde oko 500mb) što stvarno jeste problem, jer jedva da može da se odradi neki uodate aplikacija a kamoli nesto novo da se stavi. Pri tome nemam neki ludacki broj app na telefonu, čak mislim da ih imam i malo. Drugi problem je taj što je ton zvona tiši nego ranije. Takodje standardna mana lollipop verzije - nepostojanje silent moda, to ko je smislio stvarno nije pri čistoj svesti... Ok ima način da se napravi nešto slično, ali nije to to...

Jedno pitanje: ima li smisla odraditi reset telefona da bih popravio količinu slobodnog prostora? Već sam prebacio app na sd card koje su to dozvolile, pogasio sam one koje mi ne trebaju ali opet ostaje 500mb ili manje, što je premalo stvarno.

de5ed82854ecd49c0a1f160bb74ede97.jpg

Poslednja izmena:
Evo i mojih utisaka posle sinoćnjeg uodate-a na lollipop 5.1.1, (u pitanju je "običan" M2 single sim, iz Telenora):

- Sve radi dobro, fluidno, bez zastoja.
- Sve je lepše prisrupacnije, ali i šarenije...
- Meni kamera bogami radi bolje nego pre uodate-a. Evo dole i slike slikane u potpunom mraku u kupatilu. Ranije bi ta slika bila nekako crvenija znatno lošija.
- evo i problema koje sam do sada uočio. A to je da se slobodan prostor smanjio na pola (ranije oko 1gb sada negde oko 500mb) što stvarno jeste problem, jer jedva da može da se odradi neki uodate aplikacija a kamoli nesto novo da se stavi. Pri tome nemam neki ludacki broj app na telefonu, čak mislim da ih imam i malo. Drugi problem je taj što je ton zvona tiši nego ranije. Takodje standardna mana lollipop verzije - nepostojanje silent moda, to ko je smislio stvarno nije pri čistoj svesti... Ok ima način da se napravi nešto slično, ali nije to to...

Jedno pitanje: ima li smisla odraditi reset telefona da bih popravio količinu slobodnog prostora? Već sam prebacio app na sd card koje su to dozvolile, pogasio sam one koje mi ne trebaju ali opet ostaje 500mb ili manje, što je premalo stvarno.

de5ed82854ecd49c0a1f160bb74ede97.jpg

Ja kad ga budem azurirao svakako cu uraditi reset jer je to ipak prelazak na noviji android,mislim da i ti treba da uradis isto. Ako uradis javi utiske posle reseta jel se sta popravilo. Inace tih 500 mb free mislim da je ok.

Ne znam, stalno mi prijavljuje da nema dovoljno mesta

Kod samsunga je moglo ovako: *#9900# on your phone and select Delete dumpstate/logcat.
Probaj pa javi...

Ne znam, stalno mi prijavljuje da nema dovoljno mesta

Kazem ti,ovaj mob je pretrpeo vise sistema,od fabrickog 4.3,pa posle na 4.4.2,pa nedavno na 4.4.4 i sad na 5.1,ja mu nikad nisam uradio reset,a samo sam azurirao i sad cu sigurno da ga uradim kad predjem na 5.1,verovatno ce to i tebi resiti problem.

Inace citam da ljudi bas kukaju na kameru koja je i onako losa,a posle ovog 5.1 jos gora,tako da cekam neku ispravku pa ubacujem.

Postoji li nacin da s vrati 4.4.4 na xperiu m2 aqua sa mtsa a da se negubi garancija tj da se flesne oficijelni 4.4.4 za telekom ?

Postoji li nacin da s vrati 4.4.4 na xperiu m2 aqua sa mtsa a da se negubi garancija tj da se flesne oficijelni 4.4.4 za telekom ?

Jesi bas toliko razocaran? Postoji ta fora,ali moras videti na onom forumu kako.

A sta se desava sa onim utisavanjem zvuka,vibrazcija,zvono itd.,ja koliko videh nema ga vise u padajucem meniju?

kako nisam razocaran dok ne naprave kameru sistem je full notification je extra dosta bolji ali kameeeraaa DSC_0689[1].jpg DSC_0690[1].jpg DSC_0687[1].jpg.

ovo je smejurija zumirajte zbunje strasno.

Poslednja izmena:
Meni je kamera ni bolja ni gora. Loša bila, ista je i ostala, čak mi se čini da su slike po mraku nešto bolje sada nego ranije.

A primetio sam i jedan bug, a to je da su neke aplikacije nestale iz menija posle uodate-a. Na primer instagram i kurir... Svakako sledi večeras reset pa ispočetka

Poslednja izmena:
I vip povukao apdejt vise ga sony companion ne prijavljuje.

A sta su po vama mane, osim kamere? A za koju ja ne primećujem razliku. Meni telefon radi čak i bolje sada nego na kitkat

Shta mane slika je kao vostanim bojicama da si crtao i to pastelnim 2 mm debelim ,izgleda da na nekim telefonima ima problem a na nekima ne moj je model d2304 napisite ime modela.

A sta su po vama mane, osim kamere? A za koju ja ne primećujem razliku. Meni telefon radi čak i bolje sada nego na kitkat

Veruj neki govore da je bolji,a neki da je losiji,ko ce ga znati.

A cekajte jel i telenor povukao azuriranje,ja jutros video preko moba i dostupno je,ali nisam stigao da ga odradim,danas nisam proveravao?

Hm sad gledam možda si coldej i u pravu za kameru...
Model d2303

59994747648ed59afce00966280d18eb.jpg

Poslednja izmena:
Evo primer prva fotografija je sa 5.1.1 a druga sa 4.4.4

DSC_0696.jpg

DSC_0005.jpg

Da li smo zakljucili da su kameru zeznuli.

Poslednja izmena:
Evo primer prva fotografija je sa 5.1.1 a druga sa 4.4.4

Pogledajte prilog 180777

Pogledajte prilog 180780

Da li smo zakljucili da su kameru zeznuli.

Hmmm,mozda malo,ali mislim da ce sa ispravkom da je poprave i da ce onda biti bolja nego na 4.4
Prva mi deluje bolja nego druga izuzev tim malih "mrljica",ali ima se potencijala da se i one srede ispravkom i da onda bude bolja od 4.4
Ovako na 5.1 deluje bolje nego na 4.4 ako se ne zumira,ali ako se zumira onda je haos. Samo sto mislim da ce to srediti.
Hmmm,mada baci ti pogled u podesavanja da ti nije aktiviran neki od onih scena i sl. Onakav izgled slika kad zumiram cini mi se da bude kod tih nekih efekata kad su aktivirani.
Jel ti podesavanje kamere na manuelnom ili automatskom?

Poslednja izmena:
Hmmm,mozda malo,ali mislim da ce sa ispravkom da je poprave i da ce onda biti bolja nego na 4.4
Prva mi deluje bolja nego druga izuzev tim malih "mrljica",ali ima se potencijala da se i one srede ispravkom i da onda bude bolja od 4.4

Zumiraj sliku otvori obe u punoj velicini i pogledaj.

Automatski mod na obe svi efekti pogaseni i na manual pravi takve slike problem je u drajveru za kameru ili tako nesto.

Malopre mo nije prikazao ceo post sorry.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno