Šta je novo?

Sony Xperia M2

^ skupi koliko je potrebno za polovan-nov Z1c i to je to. Nisam pratio cene polovnih ali vidim na forumu se pominje da ima Z1c za 150-200e u zavisnosti od stanja i starosti.

A i xperia ZR (XZ compact samo se ne zove tako) je bolja opcija od M2 koji je ok fon ali za oko 100 evra, plafon 120e.

Ok, hvala na odgovoru.

Moze mala pomoc
danas uzet telekomov M2 na 18.3.C.0.40
Koliko citam u temi nece skoro update
Telefon je zakljucan
Telekom_M2.jpg
Da li ja mogu da flesnem sa flashtool-om poslednji firmware
a da ne napravim nekakav problem? (garancija i ostalo)

Posedujem jos jedan identican telefon (otkljucan)
sa poslednjim firmware-om
Razlog upgrade-a problem sa mikrofonom na 4.4.2 koji je u 4.4.4 otklonjen.
(aplikacija za video nadzor nema zvuk na 4.4.2)

Ja mislim da mozes slobodno da flesnes sa flashtoolom poslednji.Mislim cak i da ti zatreba garancija da to oni ne bi ni primetili,jer ti svakako ne bi otkljucao time fon ;)

Nije mi cilj otkljucavanje telefona (tel. je za majku)
Ubedio sam je da ga uzme a zaboravio moje ranije probleme sa zvukom.

Instaliran poslednji firmware
Telefon napokon radi kako treba.

D2303_18.3.1.C.1.17_Customized_CE1.ftf
Telekom

Bila je prica tokom jula,ali racunaj od tih najava i mesec,dva kasnije da se otegne ;)

Aj napisite koja je verzija softvera posle azuriranja?
A ja im bas pre 3-4 dana poslao mejl u kome pitam kako to jedino oni da ne pustaju ispravke jos od (cini mi se) oktobra 2014.
Oni odgovorili provericemo u cemu je problem. Ja naravno naveo da je kod onih uzetih u MTS i VIP-u sve uredno stizalo.

Sada je verzija softvera 18.3.1.C.1.17, kitkat 4.4.4. Dugo im je trebalo. Ne primećujem za sada neka poboljšanja posebna. E da, čitao sam da su se neki žalili da im je posle update-a nestala Notes aplikacija koja je fabrički instalirana, meni je ona i dalje tu.

Poslednja izmena:
E super,to je taman i zadnja zvanicna verzija. Negde sam citao da ima dosta ispravki u smislu da je brzi,stabilniji i sl.
A mozda su i oni izbacili update kad su manje-vise i ostali samo sto niko nije gledao preko kompa ;) Ja sam bar uvek proveravao samo sa moba :D

Upravo objavljeno na fb stranici

f0f85b4734943b91c4c9b0c23037b4d2.jpg

Imam jedno, mozda i glupo pitanje. Koje sve boje emituje ona led dioda za obavestenja, bez koriscenja aplikacija tipa led manager? Znam za crvenu i zelenu kad se puni, i bela za prop pozive i poruke, da li postoji jos neka boja, za recimo email, kalendar itd?

Ja sam video: crvenu, plavu, zelenu, svetlo roze. Ali Pojma nemam kada koja svetli i zašto. Za fb messenger znam da je zelena. Viber i sms je svetlo roze, kad se prazni crvena...

Zanima me da li je sigurno da ja uflesujem sistem od drugog provajdera, tj. da uflesujem sistem od t-mobile hr na svoj telefon?

Kakva je kamera, jel stvarno toliko losa na lp, vidim na xda se masovno zale?

Kamera je uzas posterize efekat zrnasta. Izbegavajte apdejt dok se ne sredi.

Lollipop destroy camera :-D, za dlaku da supruzi instaliram apdejt bio bih...[emoji95]
Kada smo presli sa 4.2.2 na 4.4.4 isti problem je bio Sony ne uci na greskama.

Poslednja izmena:
Mene zanima da li telefon radi isto posle updatea na 5.1, msm da nije poceo da koci, baguje itd.

Jok radi odlicno fluidno nema zastajkivanja multitasking je dosta bolji 10 tabova, music player, viber stvarno vidi se napredak sve funkcionise i zadrzava sva podesavanja teme sve je tu a naravno ne treba preskociti backup pre radnje. Samo jedna od najvaznih stvari je kamera uzas neupotrebljiva. Sacekajte apdejt pa onda instalirajte moj savet.

Poslednja izmena:
Super, to me zanimalo, za kameru znam da je ocajna na M2 ali je i ne koristim bas puno, tako da mi nije od mene preterane vaznosti... zanima me sistem da li je dobro odradjen itd, a posto kazes da jeste, idem da ga update ;)

Moj je m2 aqua i kamera na kitkatu je ok daleko od ocajnog ali na lolipopu je ocajna.

Vrh Dno