Šta je novo?

Sony Xperia M2

@fish91 Mozes koristiti bilo koji punjac od 5V nebitna je amperaza, telefon ce sam uzeti onoliko struje koliko mu treba. Taj Samsungov punjac je dosta slabiji od Sony punjaca, moj je od 1.5A i zato ti se sporo puni.

Inače sam primetio da se baterija na ovom modelu dosta sporo puni... Preko dva sata mu treba da se napuni...

Skoro 3h mu treba,ali postoji neka prica da jaci punjaci skracuju zivotni vek baterije.

Ljudi jer ima neko od vas probleme sa memorisku karticu na ovaj telefon, jer mislim da firmware ima neki bug.
Danas sam vidio da vecina aplikacija koja su prebacena na microsd nisu izlistana na telefon. Kada idem u play store vidim da aplikacija je instalirana i mogu da je pokrenenem od tamo, a izlistane su bile i u podesavanja-na sd karu. Nakon nekoliko minuta vidio sam da i ostaltale aplikacije koju su na microsd nisu dostupne i da telefon ne registrira microsd karticu. Nakon nekoliko pokusaja vacenje iz utora i nanovo stavanje sdcartu je bila detektovana i uradio sam restore backup i uspeo sam povratim aplikacije koje sam prebacio u memoriju na telefonu. Nakon to karticu uopste ne detektuje cak ni sa vacenje iz utora i nanovo stavanje. Karticu je relativno novu, oko 2 mjeseca staru (Kingston 16GB, class 10) a zamenio sam 2 godinu staru Verbatim karticu (8GB, class 10) sa koju sam imao iste probleme i koja je radila ok u drugi telefon. U kuci imam jos jedan Xperia M2 i on je imao iste probleme ali sa malo sporiju karticu (class 4).

Jer ima neko resenje sa ovaj problem, ili treba da cekam novi firmware?

Jel moze neko da mi kaze koji mu je broj verzije ovog moba (tamo u info o mobu),ali ko ga je uzeo preko telenora?

Dzosua mogu ja, samo reci koji broj te tačno zanima...

Odes tamo u "o telefonu" pa tu procitas broj sto je zadnji (npr.24.0.A.3.8),u tom je obliku,tkz.Broj verzije

Hmmm majku im,isto kao i kod mene,a na sony sajtu za ovaj model izasle jos bar dve isravke,a ovde ne pustaju. :(
Ovo je zadnja 18.3.1.C.1.13 od 02.2015.,a ova nasa je od prosle god. :(

Da. Vip verzija je.koliko sam shvatio dobila kitkat 4.4.4

Nemojte tugovati,nista znacajno nije ispravljeno sa tom najnovijom verzijom :)

Haha ne tugujem, čak.koliko sam čuo Notes aplikacija je nestala sa verzijom 4.4.4

Pozdrav drustvo, opet ja :D juce sam dobio ispravku za firmware sa 18.3.1.C.1.13 na 18.3.1.C.1.15 pa bih vas pitao da li je jos neko dobio update ko i ja? I da, sad sa ovim novim updateo imam osecaj ko da telefon malo sporije radi :'( kao da mu duze treba da otvori app itd. :( i da, kao da je prednja kamera bila bolja sa proslim firmware-om :/ ili se mozda varam? :( da jos nesto, po prvi put mi se juce telefon ubagovao kad sam koristio google earth i sam restartovao sto me je jako iznerviralo :mad: :(

Moj je iz Telenora i on ne dobija nikakve update

Moj je bio na telenor mrezi, pa sam ga otkodirao jel koristim mts :)

telenor je još na kitkat 4.4.2

Nije dovoljno samo da stigne nego i da radi bez vecih bagova i problema :) Ali dobro, svakako dobar potez, nisam ocekivao da ce M2/Aq. dobiti taj apdejt..

E4 im je donji segment, tako da pitanje je...

Znam,ali je mob iz ove god i trebao bi i on dobiti. Cini mi se da ima naznaka i za njega,negde procitah.

Kažu neće pre jula

Telenorov zakucan na 4.4.2

Sto ne flesujes ftf preko flashtoola?

Sestrin fon pa neću da čačkam, a dobro radi i na 4.4.2. Da je moj već bi to radilo na LP :)
Nego mora li se dekodirati sa Telenor mreže da bi se ubacivali ROM-ovi?

Ne mora.Samo vidi da li ti je bootloader unlocked.Vecina romova je za unlocked,mada moze se naci po neki i za ove zakljucane.

Za koliko može da se nađe novi m2 i generalno, da li mi na današnjem tržištu preporučujete njega ili neku drugu mid-range xperiu, tu do 200e? Da li se očekuje da cena z1 compact padne značajnije u skorije vreme? Najviše sam zagrizao za sp i m2, ali razmotrio bih i neki drugi model ako mislite da bi to bila bolja solucija. Najbitnije stavke su mi dizajn, funkcionalnost i kvalitet izrade. Hvala unapred.

^ skupi koliko je potrebno za polovan-nov Z1c i to je to. Nisam pratio cene polovnih ali vidim na forumu se pominje da ima Z1c za 150-200e u zavisnosti od stanja i starosti.

A i xperia ZR (XZ compact samo se ne zove tako) je bolja opcija od M2 koji je ok fon ali za oko 100 evra, plafon 120e.

Poslednja izmena:
Vrh Dno