Šta je novo?

Sony Xperia E4

Verujem da za ovaj telefon neće biti nadogradnje na LP što i nije kraj sveta jer KK radi dobro.

Nece sigurno biti LP oficijalni,sam Sony je najavio koji modeli dobijaju,a ipak je ovo budzet fon.

KK radi odlicno na E4. Ali mislim da bi 5.1.1 radio mozda i malo bolje :)

Da li ovaj telefon( verzija e4g) ima compass senzor(magnetometar)? Da li ima led svetlo za obavestenja i ako ima da li je rgb? Jel kamera stvarno toliko losa? Da li je losija od one na lumiji 520 ili lg spirit(bez obzira na 8mpx, kazu da i on ima losu kameru)?

Pozdrav drustvo. Ja sam ga uzeo juce, za sad sve radi kako treba i bolja zamena za Samsung Galaxy Trend mi ne treba. Medjutim ima jedan problem, a to je da nece da se puni na punjacu od starog samsunga. Ubacim kabl 10 sekundi puni, nakon toga krece da se pali i gasi punjenje kao da vadim kabl i ubacujem ponovo i ne moze da se napuni. Radi na svom licnom prekratkom punjacu. Zna li neko u cemu je problem, moze li uopste da se resi..? Hvala.

Ma samo mi je bitno da radi na nekom, ali duzem, probacu sa nekim drugim, nego sam pomislio da mozda ne moze ni sa jednim drugim.. :)

Kabl je bezobrazno kratak, ali telefon je sasvim solidan. Ja sam veoma zadovoljan.
Inače, punim ga preko starog zte kabla, i radi bez problema.

Dobar je dobar, meni recimo nista bolje od ovog ne treba, nisam zahtevan korisnik :)

I moja majka kad je uzimala u mtsu dobila je kablic od 10 cm. Sad tak kabal sluzi za power bank :)

E sad imam jos jedno pitanje... Nailazim na problem da mi je u power managementu ukljucen "Location-Based Wi-Fi" odnosno da se automatski sa mobilnog neta prebaci na wifi kada je u dometu zapamcenog wifi rutera, ali se to ne desava. Ukljucen mi je mobilni net dok sam van kuce, kada udjem u kucu, ne prebacuje se na wi-fi automatski, vec mora da bude ukljucen sve vreme iako se ne koristi. Zna li neko nesto o tome?

Da bi Location Based Wifi radio, Wifi mora da bude ukljucen. Znaci, ne treba da ručno gasis Wifi kad nisi kod kuce, vec ce telefon to sam da uradi kad shvati da je na lokaciji bez zapamcene mreze. Kad dodjes blizu kuce, sam ce upaliti Wifi.
Ja na E4G imam problem da nekad nece da ukljuci Wifi dok ne otkljucam telefon. Kad ga otkljucam, sam ukljuci Wifi i zakaci se na ruter.
Pozdrav

Ja na E4G imam problem da nekad nece da ukljuci Wifi dok ne otkljucam telefon. Kad ga otkljucam, sam ukljuci Wifi i zakaci se na ruter.
Pozdrav

Upravo to mi se desilo malopre.

Sto se mog ptanja tice, probacu tako mada cini mi se da mi je jednom pri kraju baterije izaslo obavestenje da bi bilo dobro da iskljucim wi fi a ukljucim location based.

Poslednja izmena:
Da li je normalno da se ovaj model puni 3.5 h ?
Uzeo sam ga skoro i sve je ok sem toga. Menjao sam punjace(usb) i pokusavao u drugi utikac, ali ne daje nikakve rezultate.

To je nekako previše po mom mišljenju pošto moj Z2 se puni 2 ipo maksimalno.

Da, sporo se puni, ali mu zato baterija dosta traje.

Meni izdrži ceo dan, stavim ga na punjač kad legnem da spavam, tako da mi ne smeta dužina punjenja :)

Hvala na odgovorima.
Meni je takodje cudno ovako dugo punjenje. Mislio sam da je problem do baterije, ali vidim da se i ostalima ovako dugo puni.

Koliko se dugo ceka u comtrade-u na zamenu ekrana ?
Zbrzali me u poslovnici dok sam gledao telefon i izmakla mi se jedna mrlja na ekranu, koja se vidi samo pri svetlijim bojama, npr. kad se udje u chrome. Deluje kao da je neko ranije koristio telefon i napravio veci pritisak na ekran i on se nije vratio u prvobitno stanje.

Koristi ga moja supruga po tri dana joj baterija traje koja se stvarno puni po 3,5 sata
Puno ali bas puno razgovora ,mail,i mozda dvadesetak min surfa dnevno na wifi,stvarno skoro nikada mobilni net i uvek je na 2G mrezu

Hvala na odgovorima.
Meni je takodje cudno ovako dugo punjenje. Mislio sam da je problem do baterije, ali vidim da se i ostalima ovako dugo puni.

Koliko se dugo ceka u comtrade-u na zamenu ekrana ?
Zbrzali me u poslovnici dok sam gledao telefon i izmakla mi se jedna mrlja na ekranu, koja se vidi samo pri svetlijim bojama, npr. kad se udje u chrome. Deluje kao da je neko ranije koristio telefon i napravio veci pritisak na ekran i on se nije vratio u prvobitno stanje.
Kakva zamena ekrana, traži nov telefon, ako si ga skoro uzeo... Čeka se minimum 15 dana u praksi.

Ni ja nemam nikakvih problema sa touchom.
Doduše, gledao sam na youtubeu gde neki lik lupa dugme nekih 20 puta u sekundi, i zaključio da mu registruje 19 npr... Ali prilično sam siguran da bi to kod svakog telefona tako bilo. Nisam ni pokušavao tako nešto kod mene, jer je apsolutno *****no.
U normalnom radu nisam primetio nikakve nedostatke kod toucha.

E pa da, mislim na te probleme sa youtube-a. Mislim, nemam ih ja licno, nego citam na dosta mesta da se ljudi masovno zale, pa reko da vidim kakva su iskustva ovde. Navodno sa vremenom postaj sve gore. Tastatura baguje pri kucanju sms-ova, na punjacu sporo prima komande, navodno donji deo ekrana vremenom potpuno otkaze itd itd. Ne bih bas volela da me zadesi takav neki komad :D

Ostaje ovaj model definitivno na 4.4.4 androidu.
Meni sasvim ok radi, ali ko ga uzme sl. godine uz ugovornu obavezu(do 2018.) bice nit' tamo nit' vamo.
Je l' testirao neko http://www.lollipopupdate.xyz/tag/sony-xperia-e4-custom-rom

Ma znamo da ostaje,samo sto jos cekamo tu jednu ispravku ;)
Cim stigne i ubacim je udaram fabricki reset jer je dobio dosta ispravki,a nisam ga nijednom resetovao,poceo je malo da mi brljavi sa tonovima.
Dole procitah samo pozitivne komentare na ovaj rom.

Poslednja izmena:
Neki pricaju da ce kada Z serija dobije Marshmallow update, E4 dobiti Lolipop.

Ja sam gotovo siguran da za ovaj model nece dobiti update na Lollipop. Trenutno Kitkat ima jos par bug-ova i ispravice to i narednom periodu. Generalno, radi odlicno.
Ko prati xperia community zna da mnogi nakon azuriranja na Lollipop imaju dosta problema. Ne verujem da ce se zezati i izbacivati update, jer je ovo niskobudzetni model i takvi modeli skoro nikada ne dobiju nadogradnju.

Vrh Dno