Šta je novo?

Sony Xperia acro S

Moja verzija je 4.1.2 ali Build number je 6.2.B.0.200 (a ne 211 kao kod tebe, i ne nudi mi nadogradnju iako sam cini mi se na Xperia Blog-u procitao da je odamh poslije JB izasao taj mali update sa 200 na 211). A kao sto vidis problemi su mi identicni, dugme za pojacavanje nekad ne radi pa moram reset, seckanje prilikom snimanja u full HD tj. 1080p dok je u 720p ok, ali i seckanje prilikom pustanja videa na TV preko HDMI kabla, kamera nocu takodje isto losija.... Pisao sam Sony Mobile Srbija na facebooku ali oni su mi samo dali kontakt ovlastenog servisera za nesto drugo sto sam pitao, bugove nisu ni spomenuli i cisto sumnjam da su ih prenijeli tehnickoj podrsci.[/QUOTE]

Podršku za Sony uređaje sam kontaktirao putem mail-a a zatim upućen na fiksni broj kontakt osobe u Beogradu, koja mi je dala par saveta šta da radim.
Ne znam koga si ti kontaktirao, i šta su ti rekli povodom problema?:|

Podršku za Sony uređaje sam kontaktirao putem mail-a a zatim upućen na fiksni broj kontakt osobe u Beogradu, koja mi je dala par saveta šta da radim.
Ne znam koga si ti kontaktirao, i šta su ti rekli povodom problema?:|

Nista za bug-ove. A kakve savjete su ti dali, jesi uspio rijesiti ista?

Jeste, ali ne reče mi je si li kupio nov telefon?

Kupio sam u beogradu kad sam bio, nov, ali ne razumijem zasto mi ovde ne mozes napisati sta su tebi rekli

Nije problem nego sam morao prvo znati da li je nov uređaj u pitanju, jer su me to prvo pitali.
Dali su mi dve mogućnosti:
1. donosite uređaj mi ćemo Vam vratiti uređaj u prvobitno stanje tj. u onakvo kakvo je bilo fabrički kada ste ga kupili. Ako ne posedujete našu garanciju onda Vam se poništava garancija tamo gde ste kupili. U slučaju da se uređaj neće aktivirati nakon vraćanja prvog sistema tada dobijate našu garanciju a uređaj u najkraćem roku dok se ne otkloni kvar.
2. Ostavite uređaj i čekajte nova ažuriranja i verovatno će se rešiti problem koji posedujete.

Ja se opredelio za ovo drugo, čisto da ne rizikujem.;-) A rečeno mi je da su putem mail-a koji sam poslao Sony-u, primili žalbu i procesuirali tamo gde treba radi poboljšanja daljih ažuriranja sistema i otklonili greške.

kad sam ga uzeo stavljao ga u lavabo pun vode,prao ga ......i nista...
i stavim ga u casu sa vodom 2 min i udje voda...
posle kod majstora u servis

na displeju fleke...onda sam displej u pirinac 2 dana...i sredilo se nekako...prodat...djubre..
mozda je u pitanju samo moj ali vise ne verujem reklamama

Meni je rečeno kada sam ga kupovao u radnji da ne pokušavam eksperimente sa vodom ako dobro nisam proverio zatvorenost gornjih poklopaca( usb/punjač, HDMI i za slušalice konektor) pa tek onda.
Iskreno nisam to eksperimentisao nego samo radnje po ekranu sa mokrim rukama i ništa više.
Telefon je VRH! Čak po meni 90% bolji od SGS3(na nekom sajtu sam pročitao i video slike kako je SGS3 eksplodirala baterija čoveku dok ga punio tokom noći!) osim po pitanju brzine ali i tu je dosta solidan(testirao) a zato kamera i video, takođe boje ekrana i zvuk su na strani Acro S-a.

(na nekom sajtu sam pročitao i video slike kako je SGS3 eksplodirala baterija čoveku dok ga punio tokom noći!)

Procitao si vest, a nisi istinu. Lik je susio telefon u mikrotalasnoj i imao je jos usput kinesku bateriju. Probaj to sa bilo kojim telefonom, da vidimo da li ce preziveti.

Pročitao sam tu vest pre oko mesec dana i znam da su sumnjali da je vlasnik stavljao mob. da suši u mikrotalasnoj ali nisam znao da je izašla istina na videlo!?
Hvala na informaciji.:)
Inače da neko ne pomisli svašta, SGS3 je super telefon ali ja se opredelio zbog drugih stvari za SX acro S, i nisam se ni malo pokajao!
Ko može da nađe ovaj Acro s nov u prodaji(teško se nalazi, ne znam zašto?) bez razmišljanja neka uzme!
Naravno egzibicije sa vodom zaboravite, ali ne u potpunosti ako su vam gornji poklopci dobro zatvoreni.;-)

Eno i skuplji XZ crkava pod vodom tako da...

Djilkosh_Ns, da li si imao neka iskustva sa ovim modelom Sony-a ili znaš nekog tvog prijatelja/druga koji poseduje isti pa da izneseš neko svoje mišljenje?:)

Drzao sam ga citavih 5-6 minuta jos pre ihaj jedno 6-7 meseci kada ga je drug kupio... Sta znam, onako nije los telefon, ja ga ne bi kupio, ali za nezahtevne korisnike, moze da prodje :)

Drzao sam ga citavih 5-6 minuta jos pre ihaj jedno 6-7 meseci kada ga je drug kupio... Sta znam, onako nije los telefon, ja ga ne bi kupio, ali za nezahtevne korisnike, moze da prodje :)

Poštujem tvoje mišljenje.
Mene je iskreno privukla kamera koju su sada zeznuli nadogradnjom JB-a, fantastične slike, video zapis koji na SGS3 nije bio bolji (upoređivao). Boja i gustina piksela daju prijatnu boju a ne kao na Amoled ekranima (barem meni) i jako sam se iznenadio kako se vidi na direktnoj sunčevoj svetlosti i to intenzitet osvetljenja na polovini stavljen!

Poslednja izmena:
Želeo bih uporediti sa nekim ako ima da je testirao koliko može izdržati baterija sa nekim osnovnim funkcijama?
Evo moj test sa zadnjom verzijom OS-a:

Prilozi

• Screenshot_2013-07-05-16-14-17.png
    Screenshot_2013-07-05-16-14-17.png
    495.2 KB · Pregleda: 64
A ovo test sa ICS-om:

Prilozi

• Screenshot_2013-05-31-11-56-49.png
    Screenshot_2013-05-31-11-56-49.png
    534.6 KB · Pregleda: 62
A ovo test sa ICS-om:

Bez problema radi pod vodom :) Prvi dan je leteo u lavabo, cim je izvadjen iz kutije i upaljen. Posle ronio po kadi i nije bilo problema, sem sa zvucnikom kojem treba par sati posle da se osusi. Probam ga na moru ove godine!
Baterija drzi 2 dana i poneki sat uz JB i malo vise od 2h screen time-a, sa Wifi on always. Jedino sto sam sa ICS-a skinuo onu app BaterySaver pa ga nocu namestim da mi posikljucuje Wifi, sync i smanji brightness na 10%. Inace je na 40% i automatic. Zadovoljan sam fonom, jedino jos da isprave taj bug sa 1080p snimanjem, bice savrsen :)

Nemoj ga probati u morskoj vodi pošto nije otporan na nju. A i pročitaj temu za crknutu Xperiu Z.

Baterija drzi 2 dana i poneki sat uz JB i malo vise od 2h screen time-a, sa Wifi on always. Jedino sto sam sa ICS-a skinuo onu app BaterySaver pa ga nocu namestim da mi posikljucuje Wifi, sync i smanji brightness na 10%. Inace je na 40% i automatic.

Meni je negde na 30% osvetljenja i automatski, sve kao wi-fi, bluetooth, internet itd. pogašeno osim po potrebi kad mi treba palim, ali nije mi jasno kako duže da mi izdrži baterija kao tebi?
Je l' ti fabrički ili si root-ovao ili šta već pa ti drži tako dugo?
Ovaj screenshot što stavih je sve što sam koristio po sat vremena, tipa igrice, wi-fi, slikanje, gledanje videa itd i više je odmarao nego bio aktivan realno. Ali kada ga baš koristim više onda je prosek 10h. (mada sam uspeo nekoliko puta da ga ispraznim za svega 4h!)

Nemoj ga probati u morskoj vodi pošto nije otporan na nju. A i pročitaj temu za crknutu Xperiu Z.

Otporan je ali samo ako odmah po završetku aktivnosti po morskoj vodi ispere običnom i istrese ga, da bi izašla voda iz zvučnika.
To je moj prijatelj radio i evo ga fon mu šljaka i dalje.:)
ALI OBAVEZNO PROBERITE ZAPTIVENOST GORNJIH ČEPOVA ZA KONEKTORE.

Ovo nije Xperia Z već ACRO S bre! B-) ;-)

Da, naravno da je rootovan, i unlocked bootloader. Ne koristim fon za igrice, pa mozda zato. Ekran najvise srce bateriju, i ja ga trosim uglavno na poruke i surf (whatsapp i bivsi gtalk). Ako ga nisi rootovao, onda nema pomoci sa baterijom, ali ako jesi, stavis nofrills cpu na conservative, i skines greenify za hibernaciju aplikacija, ima da se mnogo bolje ponasa. Razmisli i o nekom CM romu, kod njih mi je ba"k"terija uvek duze trajala uz isto koriscenje, naravno, kamera je za klasu losija na ovim romovima.

Da, naravno da je rootovan, i unlocked bootloader. Ne koristim fon za igrice, pa mozda zato. Ekran najvise srce bateriju, i ja ga trosim uglavno na poruke i surf (whatsapp i bivsi gtalk). Ako ga nisi rootovao, onda nema pomoci sa baterijom, ali ako jesi, stavis nofrills cpu na conservative, i skines greenify za hibernaciju aplikacija, ima da se mnogo bolje ponasa. Razmisli i o nekom CM romu, kod njih mi je ba"k"terija uvek duze trajala uz isto koriscenje, naravno, kamera je za klasu losija na ovim romovima.

Meni je kamera na prvom mestu u ovom telefonu, a igrice i internet baš koristim.
Hvala ti i imaću u vidu ovo što si me savetovao ako budem rešio da ubacujem nešto ali zbog garancije mi se ne čačka baš u ovom trenutku pa nešto da ne zeznem.:)
Obavezno javi kako je prošlo kupanje na moru sa Acrom!;-)

Стиснеш тамо на screen да би видели колико ти је био упаљен екран.

Edit:
Ево овако :D
Screenshot_2013-05-31-11-56-49.png

Poslednja izmena:
Sledeći put tako uradi, i trebalo bi imati još jedan SS, ovako Screenshot_2013-01-31-17-13-03.png (ovo mi je neki odavno :p )

Znam za to sve, al' mi bi čudno kako se ne setih odma'!;-)
Meni je prevashodno bilo važno koliko izdrži sati objektivno, a ovo drugo po željama korisnika.:-D

Kakvo je tvoje lično mišljenje o ovom modelu Sony-a?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno