Šta je novo?

Sony Xperia acro S

VIP je od prekjuce cca stavio Xperia Tipo u prodaji (a to je itekako nov model), tako da je jako verovatno da ce i neki ozbiljniji Xperia model uskoro da se nadje... ja vise navijam za Xperia S, jer je jeftiniji ali ako ima za slicnu cenu, moze i SL ili T :) (osim SL koji ima brzi procesor i dalje ne znam koja je konkretna razlika medju ostalima :p - znam da jedan od 20 Xperia 2012 telefona ima oblik slican ArcS sto je jako zgodno!)

EDIT: Ja bih radije da se MTS smiluje i ponudi ove telefone :)

Xperia T ima veći ekran i Snapdragon S4 a na S i SL je starija generacija-Snapdragon S3, kao i novu kameru od 13mpix, novi Eximor RS senzor ;)

Poslednja izmena:
Da je desktop/laptop CPU pa da vidim razliku - ovako ne znam sta bi to meni znacilo, kao relativno obicnom korisniku. Jedino ako se manje greje S4 zbog manjeg procesa. (razliku u brzini ne verujem da bih video)

O da video bih... Znači uzmem drugaricin ArcS i moj GS2 čak spušten clock na 1ghz i ono je strasno npr kad uzmeš neku veću aplikaciju da instaliraš ili kopiraš iz jednog folder u drugi... Znaci duplo brži sigurno možda čak i jače... Nisam merio u sekundama, ali ono na ArcS ispada kao večnost...

^o cemu pricas ti, arc s je single core a GS II dual core. Ovo je Acro S koji ima savim dovoljno procesorske snage i jak gpu za sve, sto je uostalom potvrdjeno testovima, laga nema. Naravno da bi bilo bolje da je S4 unutra ali tu je Xperia V ali i ovaj Acro S je i vise nego dovoljno jak da savrseno gura Android ;)

[YOUTUBE]f1bowDevJBc&list[/YOUTUBE]

Rekao je da ne zna da li bi video razliku pošto čovek (je prosečan user) ima ArcS i kad bi prešao na neki novi... O tome pričam ;)

Ne... rekao sam da ne bih video razliku izmedju S3 i S4 dual core-a :) Mozda je S4 noviji, manji proces, pa se manje greje - ali da bih video razliku u brzini? Kladim se da ne bih! (maravno da bih video razliku izmedju single core ArcS i dual core S3, jos ako ima 1GB a ne 512 kao ARcS.... - to nije ni za poredjenje)

Nisam te razumeo :) mislio sam da si hteo da kažeš da ne bi baš video razliku izmedju ArcS i ovog dual core Sony-a, jer si prosečan korisnik i to mi je ok... Ima takvih ljudi koji ne obraćaju pažnju da li će im se instalirati aplikacija za 3 sekunde ili 5... ;)

Za instalaciju ni ja ne obracam paznju, ionako to radim dovoljno retko :)
Ali otvaranje vise stranica u browseru ili pustanje jos necega dok radi Walkman su vec tipicne stvari, koje ili sporo rade ili umeju da pobiju aplikaicije zbog malo memorije ;)

Vr' :) Ali su izgleda zaboravili na test audio kvaliteta ili sam ja corav :d Sad samo da operateri dobiju ovaj fon pa da se uzme u nekom paketu ili jos bolje pojuri neki iz paketa po oglasima :)

Stvarno ne vidim neku vecu manu ovog telefona.. jeste da je S3 ali radi bez laga, cak i u raspad sintetici ima dobre skorove.. kamera odlicna, kamkoder takodje sa stereo zvukom i vrhunskim bitrejtom u 1080p.. solidna baterija a ekran ne treba komentarisati, 720p na 4,3'', ne moze bolje.

Zaboravili, vec sam ih podsetio valjda ce da update-uju.

^ nista od toga, povukli su termin ''audio quality'' iz testa :d A koliko vidim i test autonomije su bas povrsno odradili.. ali nema veze, gsm arena je ionako skrozala kvalitet testova.

Ne sumnjam da je zvuk odlican, kao i kod Xperia S modela a i ostalih Sony. Valjda ce Anandtech odraditi veliki test uskoro, njihov test Nexusa npr je jedan od najboljih koje sam nasao.

Ne treba Acro S kupovati cim se pojavi kod nas jer ce biti bas skup, sve dok se ne pojavi Xperia V S4 (kao i Xperia T) koja treba da se bori sa quad core Androidima, po pojavljivanju ovog modela Acro S ce imati ok cenu ;)

Poslednja izmena:
^ Da video i ja skroz povukli audio quality hahaha.

Zasto bi to uradili..? Mislim, nije mi jasno - kakvi su to rezultati da moraju da ga povuku?? Citao sam u njihovim testovima i teske hvale i gadno pljuvanje, i nisu to sklanjali, a sad ovo...

Ne kapiras ;) Nisu ni izbacili test audio kvaliteta, samo je pisalo to audio quality u naslovu dela testa a izgleda nisu ni testirali uopste a to im nije prvi put, ocigledno su zurili jer je phone arena izbacila pre njih review.

Koliko sam mogao da zapazim da je kamkoder neshto loshiji od s3

Pa i jeste, za nijansu ali je to tesko uocljivo osim u ovim testovima, bitno je da je kvalitet snimka odlican iako ima malo manje detalja od s3 i ip4s + 1080p ima stereo zvuk i const. 30 fps a ne kao oni htc raspadi :d

Poslednja izmena:
Sta se desava ovo, osim Xperie U nigde nema ovih novih Sony modela.. Ni Acro S a ni novijih Xperia V, T itd sa S4 Krait procesorima..

Polako ***, T i V su tek predstavljeni.... obicno treba vremena dok se to nadje u prodaji (ovo mislim na EU, nas tek ne razmatram :D)

Ja sam se inace odlucio da uzmem Xperiu S, posto je maltene isti telefon hardverski, jeftinija a nadam se da ergonomija nije iza drugih... koliko vec modela, ne znam ni sam :) (T, V, AcroS, SL, Ion...)

@hsv Ova tri nova modela su predtavljena pre 2 nedelje ako se ne varam, polako.

Sta bre polako :d Ma znam sa te nove S4 ali vreme je da operateri dobiju Acro S, pa da ih ima po oglasima za sve manji iznos iz meseca u mesec jer i LG 4X moze da se nadje za 350e a Acro S je S3 dual core.. :) I onda da se u februaru npr konacno oslobodim bade :d

Pazi.. to sto moze da se nadje ne znaci da je isto :)

Mislim da je nerealno da ocekujes te "high-end" Xperie po oglasima. Kod operatera ne mogu da ih dobijaju za dzabaka, mogu jace i realnije cenjene telefone da kupe pa prodaju - nema razloga da se muce sa tako "retkim" modelima.

LG 4X je sasvim realno da moze za 350e po oglasima koriscen da se nadje, kad sa muvanjem sa MwSt. moze da se za toliko kupi u Nemackoj :)

Ubedjen sam da ce VIP i Telenor imati Acro S i Xperiu V a realnije T u ponudi :) Ili neki Acro HD.. ma uopste nije bitno, ipak su ovi Sony modeli sasvim solidni :)

Ako mogu da imaju preskupe nebuloze kao WP 7 telefone a jos gore Nokiu 808 mogu i ove jako kompletne Sony Androide ;) A ne zaboravi da je Sony (SE) jako cenjen brend kod nas.

^al razr maxx dere redom :D

Meni deluje kao ok autonomija.. steta sto nije s4.. bili bi za 15-ak % bolji rezultate sigurno.

Holy shiite @RazrMaxx! Mada mi se vise svidja korejska ideja za bateriju (kupi dodatnu i punjac za baterije poseban, i nosi dve sa sobom :D)

[YOUTUBE]AjQtzlN-jNQ&feature[/YOUTUBE]

Dobra kamera :)

sc101a.jpg

Nazad
Vrh Dno