Šta je novo?

Sony televizori

Radi se o spavacoj sobi, zelim kvalitetan a mali televizor
Jako sam zaintereovan za model
Sony KD-32W800PAEP
ali postoji i model
Sony KD32W800PCEP
Jedan je SMART, a drugi ANDROID SMART
Sta uzeti, i sta dobijam androidom ?

Poslednja izmena od urednika:
Ako je smart kao moj sto je, onda je polu smart, ima netflix i youtube. A android smart verovatno ima mogucnost pravog smart televizora i pristup goole store-u.

Sony KD-32W800PAEP ali postoji i model​

Sony KD32W800PCEP Jedan je SMART, a drugi ANROID SMART​

Kvalitetan i mali postoji ali od 42" u oled tehnologiji. Ako pričamo o "da pogledam ponekad neki 720p krš" onda bilo koji tv te veličine. Em generalno ne bi trebalo da imaš tv u sobi u kojoj spavaš em je bacanje para na 32" dijagonalu.

Sony KD-32W800PAEP ali postoji i model​

Sony KD32W800PCEP Jedan je SMART, a drugi ANROID SMART​

Kao što kolega @emaremare već reče, oba "modela" koja si naveo su ovaj TV:

Oznake posle "800" su one regionske oznake koje su karakteristične i za druge njihove modele.

Lično, ne bih uopšte razmišljao od 720p TV-u, šta god da planiraš da gledaš na njemu.

Kao što kolega @emaremare već reče, oba "modela" koja si naveo su ovaj TV:

Oznake posle "800" su one regionske oznake koje su karakteristične i za druge njihove modele.

Lično, ne bih uopšte razmišljao od 720p TV-u, šta god da planiraš da gledaš na njemu.
IPAK IMA RAZLIKE U SLOVU A https://www.tehnomanija.rs/televizo...click&utm_campaign=bidding&utm_term=es_0_4_pp

to posle su oznake regiona imas na temi, najbolje idi do radnje pa pogledaj oba ako ima izlozeno

O jadu me zabavi stari Sony Bravia KDL-32P3000 model,oko pretrage digitalnih kanala.

Nema teorije da nadjem ni 1 kanal.

Mijenjao regione(ima ih oko 15,) i dalje nista.

Citao da se uradi update firmware-a da rijesava problem,al njega nema na sajtu Sony-a.

Neko, neki savjet?
Pisao na drugom topicu,al bije do cam modula nego do tv. Da prebacim ovdje.

Pa taj tv uopšte nema dvbc tuner, zato i ne možeš da skeniraš kanale

Ima zemaljski digitalni tuner, ali stari dvbt mpeg2

Pozdrav ljudi, ne znam da li je odgovarajuca tema, prastajte ako nije. Elem, uzeo sam a80j pre koji dan i imam jedan problem koji mi ne da mira, hocu da poluuudim! PC mi je povezan sa TV-om, ideja mi je da skidam filmove sa torenta i da ih gledam preko tv( drugi monitor) e sad u cemu je problem : Koristim hdmi 2.1 ,i na svim formatima osim enhanced vrr imam problem sa slikom.. Dakle na standard mi je zelena,na enhaced mi ima artifakte, Dakle jedino mi vrr radi kako treba, ali je tu picture mode zakljucan na game .. Probao sam sve ulaze, promenio kabal koji sam kupio pre 3 dana i isto je. Ili sam pglu ili postoji jos neko podesavanje na samom pc-u. Pomagajte, ljubim vas!

Jesi probao opciju u hdmi signal-> Enhanced Format (Dolby Vision)?
Po opisu problema bih rekao da je hdcp/handshake/bandwith problem. E sad da li je do video karte ili tv-a to ćeš lako da utvrdiš ako testiraš sadržaj preko internih aplikacija. Je l' ti hdr uključen u windowsu? Koja je grafa u pitanju?

Jesi probao opciju u hdmi signal-> Enhanced Format (Dolby Vision)?
Po opisu problema bih rekao da je hdcp/handshake/bandwith problem. E sad da li je do video karte ili tv-a to ćeš lako da utvrdiš ako testiraš sadržaj preko internih aplikacija. Je l' ti hdr uključen u windowsu? Koja je grafa u pitanju?
Na DV mi je ljubicasta slika. Hdr je iskljucen. 3080ti. Da li moze da ga zeza win 11 ***** mu misa.. A ovo oko hdcp/handshake/bandwith se ic ne razumem.

Idi na stremio temu procitaj i olaksaj sebi zivot, ja od kad sam uzeo tv skinuo sam 2 torenta. Sve preko stremia...

Pozdrav ljudi, ne znam da li je odgovarajuca tema, prastajte ako nije. Elem, uzeo sam a80j pre koji dan i imam jedan problem koji mi ne da mira, hocu da poluuudim! PC mi je povezan sa TV-om, ideja mi je da skidam filmove sa torenta i da ih gledam preko tv( drugi monitor) e sad u cemu je problem : Koristim hdmi 2.1 ,i na svim formatima osim enhanced vrr imam problem sa slikom.. Dakle na standard mi je zelena,na enhaced mi ima artifakte, Dakle jedino mi vrr radi kako treba, ali je tu picture mode zakljucan na game .. Probao sam sve ulaze, promenio kabal koji sam kupio pre 3 dana i isto je. Ili sam pglu ili postoji jos neko podesavanje na samom pc-u. Pomagajte, ljubim vas!
Pisao sam ja o tom istom problemu, Sony XR-55X95J, imaš zasebnu temu ovde. Ali rešenja nema...

Jedino nam radi na Enhanced VRR. Međutim, ono što mene izluđuje je da je takva situacija samo sa kompom na kom je NVidia RTX grafa. Kad spojim sa laptopom (AMD integrisana) i sa starim kompom gde je NVidia GTX 750, TV prima sliku u svakom HDMI modu.

Iste kablove koristim za sve ove veze, tako da do njih nije. A to se i kod tebe pokazalo. Prihvatio bih ja i taj Enhanced VRR, da mi ne smetaju 2 stvari - picture mode zaključan na "Game", što si i ti naveo + svaki put kad upalim komp TV reaguje tako što prebacuje na HDMI na kom je povezan sa kompom i tako me hladnokrvno izbaci sa sadržaja koji pratim (EON, Netflix, usb materijal, nebitno...).

Da li je do Win 11? Pa ne znam šta bih rekao... Stoji činjenica da ovi primeri koje sam naveo da rade dobro (laptop i PC sa GTX750) imaju Win 10, a ovaj "problematični" Win 11.

Poslednja izmena:
Na DV mi je ljubicasta slika. Hdr je iskljucen. 3080ti. Da li moze da ga zeza win 11 ***** mu misa.. A ovo oko hdcp/handshake/bandwith se ic ne razumem.
Čekaj ljubičasta slika kada puštaš sadržaj ili non stop? Imaš neki laptop ili android box/appletv da bocneš čisto da vidimo da li to radi?

Na kraju krajeva ne kapiram zašto gledaš preko hdmi kabla kada imaš sonijeve interne aplikacije za lokalni sadržaj kao i za streaming. Ali kapiram da smara kada nešto neće da radi kako treba.

Hvala svima na odgovorima! Ja ne znam sta se desava, da li sam poludeo skroz, ali izgleda da sam namestio! Kako nemam pojma! Antara mi je dao ideju za hdr u samom windowsu..isao sam na display settings i kliknuo na tv...hdr sam ukljucio, I doslo je do povremenog stucanja slike na samom monitoru i opet se hdr vratio na off. Odjednom radi Ostalo je istorija
Svi picture mode su tu..onda sam opet ukljucio hdr u windowsu da bi mi televizor prepoznao hdr sadrzaj i to je to.. Zvuci jako konfuzno,ali nemam pojma kako je proradilo! Nemam Antara,ja sam old skul torrent boy,a i tripujem se da ce mi kvalitet biti bolji kada skinem neki recimo remux hdr od 70gb.. Mislim tek sam uzeo televizor isprobavam sve zivo..

Prilozi

• IMG_20220915_203400.jpg
    IMG_20220915_203400.jpg
    117.8 KB · Pregleda: 64
  • IMG_20220915_203348.jpg
    IMG_20220915_203348.jpg
    115.8 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
^ Više bi koristile slike podešavanja, nešto te nisam najbolje razumeo...

Ako je u "Display settings" izabrana opcija "Duplicate these displays", onda se HDR i ne može uključiti, bar kod mene. Tako da ovo što si opisao kod mene nije primenjivo.

A sa druge strane, ako se izabere bilo koja druga opcija u "Display settings", npr. "Show only on 1" ili "Extend these displays" onda problem i ne postoji, slika se prenosi na TV u bilo kom HDMI modu, sa sve uključenim HDR. Ali ja bih hteo "duplicate", računam da si i ti komentarisao taj mod.

Osim toga, molim te da odgovoriš da li i tebi TV reaguje kad se upali ili resetuje PC prebacivanjem na HDMI prijem signala.

^ Više bi koristile slike podešavanja, nešto te nisam najbolje razumeo...

Ako je u "Display settings" izabrana opcija "Duplicate these displays", onda se HDR i ne može uključiti, bar kod mene. Tako da ovo što si opisao kod mene nije primenjivo.

A sa druge strane, ako se izabere bilo koja druga opcija u "Display settings", npr. "Show only on 1" ili "Extend these displays" onda problem i ne postoji, slika se prenosi na TV u bilo kom HDMI modu, sa sve uključenim HDR. Ali ja bih hteo "duplicate", računam da si i ti komentarisao taj mod.

Osim toga, molim te da odgovoriš da li i tebi TV reaguje kad se upali ili resetuje PC prebacivanjem na HDMI prijem signala.
Znam da sam zvucao konfuzno, ali je ovo proradilo, pa sam bio malo vise happy. Ne zameri. Upravo ovo sto si opisao gore , samo sto sam ja tada imao artifakte na Enhanced Format, dok nisam upalio hdr u windowsu. Na duplicate nisam mislio. Na ovo poslednje,ne. Nisam nista primetio.

Prilozi

• IMG_20220915_213531.jpg
    IMG_20220915_213531.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 62
Hvala svima na odgovorima! Ja ne znam sta se desava, da li sam poludeo skroz, ali izgleda da sam namestio! Kako nemam pojma! Antara mi je dao ideju za hdr u samom windowsu..isao sam na display settings i kliknuo na tv...hdr sam ukljucio, I doslo je do povremenog stucanja slike na samom monitoru i opet se hdr vratio na off. Odjednom radi Ostalo je istorija
Svi picture mode su tu..onda sam opet ukljucio hdr u windowsu da bi mi televizor prepoznao hdr sadrzaj i to je to.. Zvuci jako konfuzno,ali nemam pojma kako je proradilo! Nemam Antara,ja sam old skul torrent boy,a i tripujem se da ce mi kvalitet biti bolji kada skinem neki recimo remux hdr od 70gb.. Mislim tek sam uzeo televizor isprobavam sve zivo..
Ma tv je bruka. Ne bilo mi teško ovo je prvi put da kačim komp na tv i kod mene na hdmi2 i 4 sve ok. Drago mi je da tako nešto banalno bilo.

Prilozi

• 20220915_154356.jpg
    20220915_154356.jpg
    303 KB · Pregleda: 63
Ma tv je bruka. Ne bilo mi teško ovo je prvi put da kačim komp na tv i kod mene na hdmi2 i 4 sve ok. Drago mi je da tako nešto banalno bilo.
Slika je fantazija, samo ne mogu da se skoncetrisem da pogledam nesto do kraja, samo menjam settingse kao ******. Glava ce mi puci... Na kojim podesavanjima ga drzis? Ako te ne smara kada budes imao vremena napisi ako mozes. Znas i sam kako ti je bilo kada si ga uzeo:) Ako me secanje sluzi i postavljao si neke settingse za warm i miksovao si nesto .Pa me zanima tvoja mikseta na kraju kako je ispala:) Gledam Got seriju ( DV je u pitanju) bas je slika tamna kada su mracne scene u pitanju ,to me jedino smara.

Ovako je kod mene, a podešavanja su sa raznih foruma. Pomoći će ti i ova dva video klipa od Classy tech i V Theo.
SDR - day and night, ~175nits (203nits peak white) 2.2 gamma

Picture Mode - Custom

Auto Picture Mode - Off
Light Sensor - Off

Brightness - 42
Contrast - 90
Gamma - 0
Black Level - 49
Black Adjust - Off
Adv. Contrast Enhancer - Off
Peak Luminance - Low

Color - 50
Hue - 0
Color Temperature - Warm
Live Color - Off

Sharpness - 50
Reality Creation - Auto
Random Noise Reduction - Auto
Digital Noise Reduction - Auto
Smooth Gradation - Low

Smoothness - 2
Clearness - 1
CineMotion - High
Video Signal - All Auto

Adv. Color Temperature Basic - Default
Adv. Color Temperature Multi Point 20pt - Default (or get calibration)
Per Color Adjustment - Default (or get calibration)
=================================
HDR - day and night (HDR brightness should not be adjusted)

Picture Mode - Custom

Auto Picture Mode - Off
Light Sensor - Off

Brightness - Max
Contrast - 90
Gamma - 0
HDR Tone Mapping - Gradation Preferred
Black Level - 50
Black Adjust - Off
Peak Luminance - High

Color - 50
Hue - 0
Color Temperature - Warm
Live Color - Off

Sharpness - 50
Reality Creation - Auto
Random Noise Reduction - Off
Digital Noise Reduction - Off
Smooth Gradation - Low

Smoothness - 1
Clearness - Min
CineMotion - Low or Off

Video Signal - All Auto

=================================
Dolby Vision

Picture Mode - Dolby Vision Bright

Auto Picture Mode - Off
Light Sensor - Off

Brightness - Max
Contrast - Max
Gamma - 0
HDR Tone Mapping - Gradation Preferred
Black Level - 50
Black Adjust - Off
Peak Luminance - High

Color - 50
Hue - 0
Color Temperature - Warm
Live Color - Off

Sharpness - 50
Reality Creation - Auto
Random Noise Reduction - Off
Digital Noise Reduction - Off
Smooth Gradation - Off

Smoothness - 1
Clearness - Min
CineMotion - Low ili Off

Video Signal - All Auto

Samo jos jedno pitanjce Antara, je l koristis pro 1 i pro 2 custom? Ili non stop menjas za sdr i hdr?

Probao sam preko Calmana i pro 1 i 2 ali nisam video neku razliku pa sam ostavio Standard za SDR, Custom za HDR i Dolby Dark za DV preko Shield i na internim aplikacijama. Jednom podesiš i sam menja ako ti je video signal na Auto.

Samo da dam još jedan glas podešavanjima iz Classy Tech videa koji je @Antara postavio iznad.

Takođe sam se mučio sa raznim podešavanjima dok nisam sve podesio po tom videu i od tada ništa ne diram. Sve sam podesio tačno kako on navodi (Custom koristim za HDR, Cinema za SDR, a DV Dark za DV sadržaj).

Nazad
Vrh Dno