Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To već ne bih znao, ne koristim kodi.

Evo nakon nedelju dana cackanja po tv-u. Mogu da kazem da sam zadovoljni kupac, 55XRX90J SONY opravdao ocekivanja. Dobio sam dobar panel (fala Bogu) i dostava BEX ovog puta profesionalno bez mane. Kutija neotvarana i nije izlozbeni primerak. Isprobao sve redom i odusevljen sam koliko dobro radi Google TV bez bagovanja. Eon gledam preko apliakcije, nisam probao preko EON BOX-a..mozda neko jeste pa zna da kaze da li je bolji kvalitet slike.. Bravia core filmovi imaju nenormalno dobar kvalitet UHD filmova..
Nisam dobio svetleci daljinac,vec onaj regularni ali sve funkcionise bez problema.

Neko me je pitao ,ne znam ko ... moje mišljenje je da VA panel stvarno nudi dobar kvalitet slike i boje i ne osecam razliku u boji (barem ne vidi moje oko ) u zavisnosti od IPS panela,kontrast se vidi iz aviona da je bolji na VA ali boja samo sto je manji ugao gledanja.. ali kad je tv veliki..mislim da to nece biti nikome problem.

Probao i preko USB-a neki UHD film.. nisam naisao na tako dobar snimak kao na BRAVIA CORE-u..nisam usao u stos koliko velike snimke i pod kojim oznakama trazim kad hocu da skidam torrente.
Kupio sam flash USB 64 GB ..i bocnuo u tv.. pa me zanima moram li sve da migriram na njega ako zelim da mi to bude dodatni storage ili jok.. ?
Hteo bi da vidim ima li KODI kao ranije nekih dobrih add-on ova za filmove..znam da to nije ova tema ..ali ako neko zna nek mi baci u private link..ili predlog..
Sve u svemu zadovoljan jako!

I moj je bio fabricki zatvoren, 0 sati rada, 0 paljenja...
Kazes daljinac sa pozadinskim osvetlenjem? Jel to ide uz ovaj tv ili ne? moj ne svetli bar po defaultu

Sto se tice VA panela, kao neko ko je do skoro imao samo IPS, stvarno sam iznenadjen... Brate, TV ima crnu boju... Juce sam video neki LG nano86 na popustu, 65" za 125k... Slika mi je bila smesna u odnosu na ovaj sony... Jedino ugao, kao sto si rekao... I to je problem samo kad gledam pod uglom od 160-170 stepeni (kad sedim z akompom koji je na istom zidu kao i tv)...

I moj je bio fabricki zatvoren, 0 sati rada, 0 paljenja...
Kazes daljinac sa pozadinskim osvetlenjem? Jel to ide uz ovaj tv ili ne? moj ne svetli bar po defaultu

Sto se tice VA panela, kao neko ko je do skoro imao samo IPS, stvarno sam iznenadjen... Brate, TV ima crnu boju... Juce sam video neki LG nano86 na popustu, 65" za 125k... Slika mi je bila smesna u odnosu na ovaj sony... Jedino ugao, kao sto si rekao... I to je problem samo kad gledam pod uglom od 160-170 stepeni (kad sedim z akompom koji je na istom zidu kao i tv)...
ma negde sam ovde video da je neko pisao da uz ovaj tv ide premium daljinac sa svetlecim dugmadima (moguce da je neko iy inostranstva).. ali sam takodje procitao da se jos neko razocarao sto je dobio ovaj klasicni..
Ja sam uvek bio za LG jer oni sami proizvode svoje panele.. ali koliko muljaza rade pored toga to je cudo. Bas sam se razocarao u njihovu firmu i njihove tehnologije, koje se zasnivaju samo na sminkanju ,nista drugo..(sve pre oleda).
Sto se SONY'ja tice bas sam zadovoljan. Za sada funkcionise ono bezicno povezivanje sa racunarom pa gledam tako filmove,mada bi bilo dobro da provalim neki klijent koji lista torente i da koristim taj eksterni usb kao storage..

Čini mi se da se daljinci sa pozadinskim osvetljenjem dobikaju samo uz OLED A serije, ne uz LED televozore. Nisam siguran.

Samo uz A90J. Uz A80J nisam dobio.

61LdwzSln5L.jpg

RMF-TX611E radi kompletno sa xh90 serijom
RMF-TX621E ne rade sve funkcije kod xh90 serije

Hteo bi da vidim ima li KODI kao ranije nekih dobrih add-on ova za filmove..znam da to nije ova tema ..ali ako neko zna nek mi baci u private link..ili predlog..
Sve u svemu zadovoljan jako!

Skidaj 4K REMUX torrent fajlove - oni su po pravilu preko 40GB.
Može i da se strimuje sa torent trekera uz:
KODI + ELEMENTUM + BURST kombinaciju.

Ovde je sve detaljno objašnjeno:

Post in thread 'Kodi i addonovi za Kodi' https://forum.benchmark.rs/threads/kodi-i-addonovi-za-kodi.394281/post-6437337

Poslednja izmena:
Ja sam se već nameračio da ga uzmem za A80J, mnogo mi se svidja.

Ух, изгледа одлично, видим има и на КП - у да се купи...

Hvala za info, da se ne cimam sa ebay-a taman.

sad pogledah, moj daljinax za x90j je rmf tx520e

Ne mogu da nađem na KP. Ni 611 ni 621.
Nađoh jedan oglas kada se u pretragu unese „RMF-TX611E“, ali mi se cena čini malo prevelika samo da bih dobio pozadinsko osvetljenje tastera 🙂 Malo me i zbunjuje kako taj daljinski stvarno treba da izgleda. Pretraga na Google daje različite slike, a i u samom oglasu su slike različite. Razlikuju se po broju tastera sa prečicama za aplikacije (jedan ima dva, a drugi četiri). Mislim da će ovaj koji je došao sam TV-om za sada sasvim lepo poslužiti 🙂

Ako sam dobro razumeo, 611 radi sa različitim modelima, a 621 je model koji se dobija sa A90J i X95J i za njega je navedeno da ne radi sa drugim modelima.

Ja sam uz prošlogodišnji XH9505 dobio taj svetleći TX611E i on krene da svetli kad se pomeri za milimetar što dovodi to toga da svake 3 nedelje moram menjati baterije. Do sada mi ni jednom nije zatrebalo osvetljenje jer znam napamet gde su dugmići koje koristim, tako da je meni veća šteta nego korist od svetlećeg daljinca. Jedino što je malo prijatni u rukama.
20210302_202021.jpg
20210302_202021.jpg

Ljudi gledaju kako da isključe osvetljenje na EON daljinskom jer pojede baterije, ovde neki hoće da kupe dodatni da im "svetli u mraku" (smajli koji se krsti)

Da li na X90J postoji opcija "shuffle" ili "random" prilikom puštanja nekoliko video snimaka unutar foldera sa USB-a?

Jedino što sam našao je "play all" i "repeat".

Poslednja izmena:
Када покушам да пустим 4К филм преко флеша дешава се ово, исто приказује и преко VLC - а и преко фабричког плејера? Мењао сам улазе, исто, у thumbnails приказује нормално чим пустим све се виде пиксел шта је ово већ😀 јел имао неко сличних "проблема"?
Edit : преко hdmi кабла ради...

Ja sam naleteo na dosta ovih 4k, i pokusao da skinem razne verzije i nista. Na kraju sam nasao na FB grupi da se sve resi sa FX File Manager, on ima svoj neki interni player i sve radi normalno. Tako da sad kad naletim na takvu verziju, pustim sa njim (zadnji filmovi sa problemom su bili FF9 i 007).

Da ne pisem novi post, jel neko uzimao u zadnje vreme nosac za 65", menjamo postavku dnevne pa x900h treba da ide na zid, nije potreban ni ugao ni nista, samo da ga ravno okacim. Vidim da ima orginal za njega u CT, kosta 6-7k dinara.

2021 godina je ljudi, strimujte preko mreze. Plex ili Kodi, em je lakse, em bolje radi nego cimanje sa fleskom..
Meni recimo nece sa qnap NAS da pusta lepo filmove 4k HDR sa True HD zvukom preko Plexa. Zastaje i staje stream.

@njikolaj

Kako je povezan TV na mrezu? Ja kroz 5GHz Wi-Fi pustam 4K (HDR i SDR) Remux-e bez problema. Na X90J sam probao samo Tenet 2020, tezak oko 65GB, radi bez problema. Na Mi Box S koji sam prethodno koristio (slabiji hardver od X90J) je ve radilo bez problema. Plex Server je na W11 pc-ju R5 3600/16GB/RX 470 povezan lan kablom na ruter, 1Gbps.

Meni recimo nece sa qnap NAS da pusta lepo filmove 4k HDR sa True HD zvukom preko Plexa. Zastaje i staje stream.
Nije dovoljno jak hadrver da transkoduje film

@ivanbass1, pa zato ti i radi, jer imaš taj procesor. Meni je isto kočilo dok sam imao H110 i i5 7500.

Zar transkodovanje ne radi tv? Ili je on preslab? To moze biti, posto na appletv radi dobro samo sto nema passthrough zvuk..
Mreza je 5Ghz isto.

Ja sam naleteo na dosta ovih 4k, i pokusao da skinem razne verzije i nista. Na kraju sam nasao na FB grupi da se sve resi sa FX File Manager, on ima svoj neki interni player i sve radi normalno. Tako da sad kad naletim na takvu verziju, pustim sa njim (zadnji filmovi sa problemom su bili FF9 i 007).

Da ne pisem novi post, jel neko uzimao u zadnje vreme nosac za 65", menjamo postavku dnevne pa x900h treba da ide na zid, nije potreban ni ugao ni nista, samo da ga ravno okacim. Vidim da ima orginal za njega u CT, kosta 6-7k dinara.
Ја сам узео неки јефтин носач од 2200 рсд, са могућности померања, нисам незадовољан

dobri ljudi uzeh sony X85J.
predjoh sa LG-a na android. E sad ili sam "tupav" ili je android 100 puta komplikovniji. Pre sam na LG-u koristio smartshare win aplikacuju preko koje sam gledao filmove sa prevodima. Sad ne mogu da pustim film sa prevodom, preko VLC-a pusti ali posle toga izgubi isti ako ga ponovo pokrenem.
Koji program da koristim za serovanje?

dobri ljudi uzeh sony X85J.
predjoh sa LG-a na android. E sad ili sam "tupav" ili je android 100 puta komplikovniji. Pre sam na LG-u koristio smartshare win aplikacuju preko koje sam gledao filmove sa prevodima. Sad ne mogu da pustim film sa prevodom, preko VLC-a pusti ali posle toga izgubi isti ako ga ponovo pokrenem.
Koji program da koristim za serovanje?
Plex, Serviio

Nazad
Vrh Dno