Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naravno da je vredno, a to je mala razlika u ceni ako mene pitas...

Jos jedno pitanje...
Kada pustim sbb 4k preko eon boxa (ott), slika nije ni blizu 4k... Sta moze da bude porblem? Prebacio sam eon box na hdmi3 (4k, 120hz eARC) ali ista prica...
Sony radi na 4k na hdmi 4 portu

Upravo zavrsio sa montiranjem. Sony XR-75X90.
Ja Eon idem preko risivera koji ima eArc pa u hdmi eArc na Tv.
Mts idem direktno u hdmi 3.
Meni najveci utisak ostavlja kvalitetnija slika na mts u odnosu na eon-
da budem precizniji Arena vs. Sportklub.

Netflix je brutalan.

da, i meni iptv ima bolju sliku od eona... To sam primetio i na obicnom hd tvu... na ovom jos nisam pustio iptv.

Kazes eon preko risivera? mislis na neki android box?

Ne. Nego eon box njihov. Mali crni.

Mada imam problem sa rezolucijom na Soniju.
Eon kad je u postavkama u rezoluciji 4K 50Hz daje malo umanjenu tzv. zoom out sliku na Tv,
a kad vratim na 1080 p 50Hz imam sliku normalnog formata preko celog ekrana...
U cemu je fora?

A kvalitet slike je identican...

hmmm... meni daje normalnu velicinu slike... mislim da imas na eonu (android settings) podesavanje za format slike

Npr.
Na hdmi 3 gde je eArc ne dozvoljava podesavanja u okviru sirokog rezima (automatski, siroki zum, normalno, ceo ekran,....)
A na hdmi 2 sve dozvoljava...!?

Jel probao neko da poveze amazon alexu sa sony tvom? po njihovom uputstvu treba da ima neka app na tv (dolazi kroz update) koja meni fali i koja izgleda ne moze da se instalira sa play stora... u specifikaciji tv-a pise da podrzava alexu,

Meni se pojavio problem preko D3cam modula, da mi se povremeno pojavljuju artifekti oni koji kvare sliku, mislio sam da je do signala ali sony pokazuje da je 100 posto signal. probao sam ostali televizori normalno rade stavio sam i drugi tv da probam na tom istom kablu i nema tih problema. Jedino da nije nesto do novog androida 10 mesecima mi je sve super radilo, sad na svim kanalima povremeno problem. Preko mts boxa nema problema, ni na filmovima samo kad je izvor cable

Prilozi

• Screenshot_20211130-230814_Video Player.jpg
    Screenshot_20211130-230814_Video Player.jpg
    163.6 KB · Pregleda: 110
Imao sam sličan problem na LG. Vađenje i vraćanje kartice, više puta, je rešilo problem. Ona svaki put deluje da stoji kako treba, ali zapravo ne legne. Ja sam nekako očekivao da je to digitalno. Ili radi ili ne radi, ali eto.

Na Sony mi se nije dešavalo, već imam situaciju da izbaci onu poruku sa nema signal nakon prebacivanja sa neki aplikacije (Netflix, HBO, YouTube) na TV signal. To je već do TVa i rešavali su nekim update, ali se i dalje dešava. Redje, ali i dalje ga redovno viđamo.

Imao sam sličan problem na LG. Vađenje i vraćanje kartice, više puta, je rešilo problem. Ona svaki put deluje da stoji kako treba, ali zapravo ne legne. Ja sam nekako očekivao da je to digitalno. Ili radi ili ne radi, ali eto.

Na Sony mi se nije dešavalo, već imam situaciju da izbaci onu poruku sa nema signal nakon prebacivanja sa neki aplikacije (Netflix, HBO, YouTube) na TV signal. To je već do TVa i rešavali su nekim update, ali se i dalje dešava. Redje, ali i dalje ga redovno viđamo.
Vadio sam karticu vise puta cak i zamenio iz drugog tva stavio u moj i dalje isto. Mozda je ipak nesto do signala posto je sad signal level na 92 posto i jos gore secka mozda mu treba 100 posto. Iako je quality uvek 100

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da instalira na ovogodišnje modele (google tv) Supernova aplikaciju (Tv Po Tvom)?

Meni ovo nikako nije jasno...
Zasto mi sece sliku sa svih strana kada postavim rezoluciju na 4k 50 hz ? U pitanju je Sony 75 inch. Na prethodnom Lg 65 inch nisam imao ovaj problem.
U pitanju je Sbb ov Eon box.

Prilozi

• Slika1.jpg
    Slika1.jpg
    139.7 KB · Pregleda: 79
@Shaxns

Trebalo bi da imas u podesavanjima TV-a, a i u podesavanjima box-a podesavanje za to. Na X90J ovako dolazim do toga:
  1. Prebacim input na uredjaj na kome zelim da promenim to
  2. Otvaram setting (settings dugme na daljinskom koje otvara traku, pa na traci skroz levo izaberem "Settings")
  3. Display & Sound podesavanje
  4. Screen podesavanje
Meni su za PS5 sva ta podesavanja zakljucana, mozda ce za EON box moci da se podesi. Nemam ni jedan box povezan da bih probao.

Bas tako. Evo i meni su na Soniju sva screen podesavanja zakljucana. Probao sam i hdmi2 i hdmi3 ulaze.
Sony ne da ulaz u screen settings.

Ima li neko RMF-TX621 ili RMF-TX611 Sony daljinac?

Uzeo bih ga zbog pozadinskog osvetljenja pa me zanima da li će raditi na XH90 seriji?

Da se dopunim…
Sony zakljucava screen podesavanja ISKLJUCIVO kada je eon box podesen na rezoluciju 2160p.
Kad vratim na 1080p, onda mogu da pristupim display & sound podesavanjima.

Da li je moguce da samo na 75inch X90J suzava sliku kada je 2160p?

Ima li neko RMF-TX621 ili RMF-TX611 Sony daljinac?

Uzeo bih ga zbog pozadinskog osvetljenja pa me zanima da li će raditi na XH90 seriji?
Ja sam od A90J gledao daljinac i kažu da radi i na drugim modelima. Baci pogled na ovaj link, ima da se bira za koji tv kao.

Da, ta verzija TX 611 E (E = Evropa) bi trebala da radi sigurno, za TX 621 E ima raznih komentara.

Vidim ja da ću na kraju neki AirMouse da kupim - em bolje em jeftinije 🙂

Ovaj stariji W2 PRO koristim u kombinaciji sa TCL android TV-om i sve radi ok!

Stiglo ažuriranje 🙂

Screenshot-20211201-130615.png

Screenshot-20211201-130631.png

Poslednja izmena:
Meni se baš svidja taj sa osvetljenjem. Uzeću ga.

Када покушам да пустим 4К филм преко флеша дешава се ово, исто приказује и преко VLC - а и преко фабричког плејера? Мењао сам улазе, исто, у thumbnails приказује нормално чим пустим све се виде пиксел шта је ово већ😀 јел имао неко сличних "проблема"?
Edit : преко hdmi кабла ради...

Prilozi

• 20211201_202357.jpg
    20211201_202357.jpg
    187.8 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Када покушам да пустим 4К филм преко флеша дешава се ово, исто приказује и преко VLC - а и преко фабричког плејера? Мењао сам улазе, исто, у thumbnails приказује нормално чим пустим све се виде пиксел шта је ово већ😀 јел имао неко сличних "проблема"?
Nije dobar rip. Trazi drugi. Imam isti problem (X95J). Sonijev video player je bolji od VLC-a za one visoko kvalitetne ripove.

Поздрав свима,

Надам се да питање постављам на правом месту, као и да није било сличног (проверавао сам, нисам
нашао - али за сваки случај се извињавам ако је било и пре). Занима ме ваше непосредно, али и по-
средно искуство и/или мишљење:

Sony Smart televizor XR-55A80JCEP v.s Lg OLED55C11LB Smart 4K Ultra HD​

или Lg OLED55C12LB Smart 4K Ultra HD
Немам никакво предходно искуство са овим телевизорима, заправо са ма којим.. па су сваки савет и
појашњење добродошли. (Нисам сасвим разумео у чему је разлика између ова два Lg-а, осим у цени?).

Хвала унапред и свако добро!

Nije dobar rip. Trazi drugi. Imam isti problem (X95J). Sonijev video player je bolji od VLC-a za one visoko kvalitetne ripove.
2021 godina je ljudi, strimujte preko mreze. Plex ili Kodi, em je lakse, em bolje radi nego cimanje sa fleskom..

Поздрав свима,

Надам се да питање постављам на правом месту, као и да није било сличног (проверавао сам, нисам
нашао - али за сваки случај се извињавам ако је било и пре). Занима ме ваше непосредно, али и по-
средно искуство и/или мишљење:

Sony Smart televizor XR-55A80JCEP v.s Lg OLED55C11LB Smart 4K Ultra HD​

или Lg OLED55C12LB Smart 4K Ultra HD
Немам никакво предходно искуство са овим телевизорима, заправо са ма којим.. па су сваки савет и
појашњење добродошли. (Нисам сасвим разумео у чему је разлика између ова два Lg-а, осим у цени?).

Хвала унапред и свако добро!
Razlike između dve navedene varijante C1 nema, osim u boji zadnje strane televizora.

Vinsent je u ovom videu, negde od 6:00 čini mi se, lepo sažeo razlike između C1 i A80 (verujem da ima i neki video gde ih direktno poredi):

C1 nisam imao prilike da isprobam, ali imam A80 i rado ću odgovoriti na pitanja u vezi sa njim, ako ih imaš...

Poslednja izmena:
Evo nakon nedelju dana cackanja po tv-u. Mogu da kazem da sam zadovoljni kupac, 55XRX90J SONY opravdao ocekivanja. Dobio sam dobar panel (fala Bogu) i dostava BEX ovog puta profesionalno bez mane. Kutija neotvarana i nije izlozbeni primerak. Isprobao sve redom i odusevljen sam koliko dobro radi Google TV bez bagovanja. Eon gledam preko apliakcije, nisam probao preko EON BOX-a..mozda neko jeste pa zna da kaze da li je bolji kvalitet slike.. Bravia core filmovi imaju nenormalno dobar kvalitet UHD filmova..
Nisam dobio svetleci daljinac,vec onaj regularni ali sve funkcionise bez problema.

Neko me je pitao ,ne znam ko ... moje mišljenje je da VA panel stvarno nudi dobar kvalitet slike i boje i ne osecam razliku u boji (barem ne vidi moje oko ) u zavisnosti od IPS panela,kontrast se vidi iz aviona da je bolji na VA ali boja samo sto je manji ugao gledanja.. ali kad je tv veliki..mislim da to nece biti nikome problem.

Probao i preko USB-a neki UHD film.. nisam naisao na tako dobar snimak kao na BRAVIA CORE-u..nisam usao u stos koliko velike snimke i pod kojim oznakama trazim kad hocu da skidam torrente.
Kupio sam flash USB 64 GB ..i bocnuo u tv.. pa me zanima moram li sve da migriram na njega ako zelim da mi to bude dodatni storage ili jok.. ?
Hteo bi da vidim ima li KODI kao ranije nekih dobrih add-on ova za filmove..znam da to nije ova tema ..ali ako neko zna nek mi baci u private link..ili predlog..
Sve u svemu zadovoljan jako!

Neki HDR lepo svuci I pusti. Oko 50gb film.

Nazad
Vrh Dno