Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa ovom nadogradnjom X900H ostaje odlicna kupovina i dan danas.

Pozdrav, imam problem sa Sony televizorom, u zadnje vreme desava mi se da blinka crvena lampica pri pokretanju tv,nece da se upali,tek posle par pokusaja,tv se pokrene. U pitanju je Sony Bravi 55X9005C

Pozdrav, Sony KD55XH9096BAEP, gledanje Filmova Netflix, i Kablovska .... kakv je tv, vidim da ga dosta njih hvale, gibam se još uvek između Sony-a (VA Panel, Full Array LED) i Samsung 55Q60T, premda sam više za Sony .... čimimi se da je i panel na Sony 120hz ... ali neka pomoć, Sony je i skuplji za nekih 170evra ....
Pozz !

Otprilike sam imao letos sličnu dilemu, i na kraju sam se odlučio za Sony. Meni takođe služi za filmove i serije preko Kodija i Netflixa, i sport... Za ovih nekoliko meseci nisam se pokajao ni sekunde. Ako moram neku manu da mu nađem to je malo interne memorije, ima kao 16gb ali ti je na raspolaganju samo 4,4.

Ništa, samo da se pohvalim, od danas sam vlasnik, velikog (u svakom smislu te reči) Televizora Sony XH9096BEAP Android TV-a 55'' (5 godina garancija), nemam nešto pametno da dodam, samo ću napisati Televizor je Brutalan ! Pozz !
Hvala momcima i ovde na pomoći !

Da ga u zdravlju gledaš, i da ga kad bude vreme zameni opet neki brutalan...😉

Sa ovom nadogradnjom X900H ostaje odlicna kupovina i dan danas.
Ne razumem kako moze da bude odlicna kupovina kad je televizor scam. Jesi li probao da pokrenes 4k/120Hz? Jel mislis da je ok da se TV reklamira kao 4k/120Hz a ustvari interpolira 3840x1080? Ja sam ga kupio prosle godine i vratio odmah. Generalno, solidan TV ako se ne haje za 4k/120Hz sto je bio primarni razlog kupovine za mene...

@PPC ne treba im 4K@120Hz, što se da zaključiti na osnovu njihovih potreba

Opet je diskutabilno jer je ta funkcija ipak naplacena cenovnim razredom tog TV. Sutra ako neko bude hteo da je iskoristi bice "prijatno" iznenadjen. :/

Izašla je iris SMART (MTS) aplikacija za Android TV, tako da smo sada uz EON (SBB) pokriveni sa svim mogućim kanalima i aplikacijama!

APK DOWNLOAD: https://apkplz.net/app/rs.mts.iris.tv

1.png

Nije Google TV, za sad androidTV
Android je updateovan, ali ui je i dalje stari. Ima fora sa us firmware ili onim od x91j ako neko bas hoće novi ui.
To rečeno, zaista sa Tv-om sam prezadovoljan. Već godinu dana imam 65" verziju, ortak ima 85" model od skora. Pošto se kalibrise, odradi latest fw update TV je za novce za koje može da se zabavi kad je na akcijama... Elem, sva ova priča vezano za 4k 120hz... Ja ni originalno kad je prvi fw pušten nisam na razdaljini sa koje igram video razliku... Posle onog patcha što je poboljšao kvalitet... Takođe nisam video problem. MediaTech chipset je razlog problema sa "nije naivni 4k, blurovano mi je na 1m od tva" , isto postoji na svim TV-ima koji ga koriste pa i na daleko skupljim oledima koji ga koriste, ima na netu dosta o tome. Sony je makar najbolje odradio workaround za sada. Videcemo, možda u budućnosti bude i skroz rešeno imajući u vidu da im i ovogodišnji modeli pate od sličnih problema. Mislim da celu situaciju najbolje opisuje reddit post u slici ispod

Prilozi

• Screenshot_2021-10-31-08-51-07-055_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2021-10-31-08-51-07-055_org.mozilla.firefox.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 47
@Bosla Какав је са блумингом, исијава ли много око титлова, поготово на тамној позадини?

@Bosla Какав је са блумингом, исијава ли много око титлова, поготово на тамној позадини?
Kada se postavi na high local dimming i odradi podešavanje po ovom (ili slično, pojedine opcije neko voli neko ne) slika je makar meni savršena i blooming oko titlova ne postoji. Fabrička podešavanja, pogotovo vivid sa druge strane - ima. Ali ni na jednom tvu do sada nisam bio previše zadovoljan fabričkim presetima, ovaj Sony nije izuzetak

@Bosla Хвала ти пуно на одговору 👍👌

Inače, zaboravih u originalnom postu da napišem, sa najnovijim fw kao posledica prelaska na novi Android sada je moguće samo ubosti USB (3.0 port naravno) to eth gigabit i lan adapter, ja imao jedan od dell laptops, isprobah... Nebo i zemlja. Pošto kao i kod LGa i Sony je stavio 100mbs lan modul... U 99% slučajeva vam gigabit neće trebati, pogotovo ko koristi preko WiFi a ne kablom, ali za ljude koji imaju i gigabit net, ili plex media server, unc share sa filmovima, zaista znači. Takođe steam link I jos neka čudesa svakako mogu imati benefit. Možda je bilo već reči o ovome, u kom slučaju se izvinjavam.

Inače, zaboravih u originalnom postu da napišem, sa najnovijim fw kao posledica prelaska na novi Android sada je moguće samo ubosti USB (3.0 port naravno) to eth gigabit i lan adapter, ja imao jedan od dell laptops, isprobah... Nebo i zemlja. Pošto kao i kod LGa i Sony je stavio 100mbs lan modul... U 99% slučajeva vam gigabit neće trebati, pogotovo ko koristi preko WiFi a ne kablom, ali za ljude koji imaju i gigabit net, ili plex media server, unc share sa filmovima, zaista znači. Takođe steam link I jos neka čudesa svakako mogu imati benefit. Možda je bilo već reči o ovome, u kom slučaju se izvinjavam.
Hvala na info, meni mnogo znači ako budem terao steam link a i za plex server.

Ima fora sa us firmware ili onim od x91j ako neko bas hoće novi ui.
Moze, ali nije pametno jer onda TV ne moze da se vrati na XH90 softver .

Sony announces 'Perfect for PlayStation 5' features for 4K & 8K TVs​

Sony X900H, XH90 & other models are also getting the new PS5 features​

Sony X900H/XH90: New firmware with official VRR mode & HGiG rolling out​

Screenshot-2021-11-01-at-05-48-40.png

Poslednja izmena:
EU firmware je nazalost jedini - makar meni nedostupan. Prvi utisci sto citam po netu generalno za ovaj FW su pozitivni - "snappier" UI exp. , ispravljen bug sa soundbarovima i jos par sitnica pored gorenavedenog vec.

Da, povukli su EU firmware iz nekog razloga.

Sony KD-55XH8077​

ljudi ima li neko ovaj model? gledao bih samo tv i filmove nista spec

Imam ja 65XH8077. Ako izuzmemo problem što se povremeno uključi sam od sebe, zaista nemam zamerke.

Nalazi se u prostoriji sa prozorom od 220x300 cm ima dosta svetla, nema nikakvog zastora, zavese, šta god. TV je okrenut na najbolju moguću poziciju, ali se ipak leti dešava da ima refleksije.

Tada sam gledao neki LG Oled i nijednog trenutka nisam pomislio da sam pogrešio što sam uzeo Sony. Imam i LG Nanocell 55", ovaj Sony je defitivno bolji TV (Nanocell ima neko zonsko osvetljenje, pa pravi senke na titlovima u tamnim scenama).

Mislim da je taj LG uključen 2x po 15 min od kada imamo ovaj Sony. Ne znam zašto ga nisam nekome poklonio. Valjda zato što se lepo uklapa u prostor 🙄

Imam 55XH8096, što je isti TV kao i 8077 (ovaj ima sivu plastiku oko ekrana, a 96 crnu).
Posle 10 meseci korišćenja mogu reći da je TV odličan. Meni je trebao IPS panel zbog uglova gledanja pa je to bio glavni razlog što sam njega izabrao. Naravno, i to što sam dugogodišnji korisnik Sony-a.
Ja nemam problema sa uključivanjem kao @PJ. Ima vidljivog blooming-a u izuzetno tamnim scenama kada se gleda u mraku. To me je baš nerviralo u početku, sad sam se navikao. Čak mi se čini da ga menja ima.
Nisam se pokajao što sam ga uzeo (druga opcija je bila TCL C715, između ostalog). Jedino mi je krivo što nisam mogao da se ispružim do XH9096.

@zaxknez to sa bloomingom ili ono sa titlovima na LG jeste vidljivo, ali mnogi ljudi to i ne primete. Zapravo, imao sa problem da objasnim ženi šta mi to smeta na titlovima. Rekla je "aha, sad vidim. A zašto ti to smeta?".

Blooming oko titlova ni ja nikad nisam primetio, ali je zato znao za mrljavi po celom ekranu. Posebno kad se aktivira Netflix HDR.

Ovo za titlove se odnosi na LG, pa odosmo u off. Nije to klasičan blooming, već taj moj nanocell osvetljava ekranu 3 vertikalne zone i zamisli scenu mračna ulica, samo u gornjem levom uglu svetli ulična svetiljka. Ta trećina ekrana dobija više svetla i titl je svetliji, a preostale dve trećine ekrana imaju manje svetla i titl je tamniji. Čitaš sa desna na levo, titl siv, pređeš desno, on beo, pređeš na sledeći red, opet siv, pa opet beo. Od ljudi koi su gledali taj TV, mislim da sam ja jedini rekao da to ne bi trebalo tako da izgleda. Ostalima nije smetalo ili nisu primetili.

htedoh da ga uzmem, ali imaju samo otvorene kutije to jest izlobene primerke 🙁

Nazad
Vrh Dno