Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isti program mi je obrisao par aplikacija sa mi box s, i to se odmah videlo na ukupnoj memoriji... na tv-u se ne vidi, znači da ih sony izgleda samo krije🙂

Poenta je da aplikacije kao što su Sony select, Music, Demo app i slično možeš isključiti. 😉
Srećom na ovom Sony TV-u nema mnogo bloatware-a za razliku od tcl gde su u pitanju bukvalno desetine aplikacija.

Ne vidim zašto SSD ne bi radio?
Nije mi jasno kako ti je 4.4 GB malo - ipak je ovo TV 🙂
Kod mene ovo instalirano i još imam 2GB slobodno:

Drawer.png
Stock, nešto se tu meni ne slaže, kako ti je ostalo 2gb prostora? Evo mojih app a ostalo je manje od 600mb. Hajde par nijh mogu da obrišem, ali opet nema šanse da budem blizu 2gb.IMG_20210901_160453.jpg

Ne bih znao, verovatno stremio i broj kodi dodataka (samo elementim+burst i southpark kod mene) kod tebe prave razliku.
Osim tih gore aplikacija sa slike imam i Button Mapper: Remap your keys aplikaciju.

Ona je kod mene namenjena za pravljenje screenshotova, mada ne mora čak ni da se instalira, još je lakše preko računara i ADB AppControl to uraditi.

tcl2.png

Poslednja izmena:
Stremio 100 i neki mb... Ma obrisaću i njega, i ovaj comander je veliki 300mb ali mi je zgodan zbog wifi transfra fajlova sa telefona.

Gde koristiš te gluposti, kojih crnih 300mb za file manager.
Solid Explorer 48.29 MB storage used 🙂

Probaj ili njega ili MiXplorer

MiX je besplatan samo na XDA, na Play Store-u se opciono kupuje da bi se podržao dalji razvoj.

Poslednja izmena:
Jel neki od njih ima wifi transfer? Mnogo mi je lakše tako da pošaljem nekad npr titlove ako kodi ili stremio ne mogu da ih nađu...

Buton maper koristim na mi box s (drugi TV) zbog Eon daljinca, ovde mi ne treba... za sad.

Pogledao sam na mom XH8096 i kaže:
Internal shared storage - Total space: 6.7GB
od toga:
  • Apps 3.5 GB (bez debloata, sve ostavio izvorno + Eon, Kodi (klot), Plex, Spotify, Vlc, Bluetooth Pair, Firefox, Send files to tv, Button Mapper, Dailymotion, Rokkr)
  • Photos & videos 868 MB (nisam brisao demo)
  • Cached data 7.9 MB (posle brisanja)
  • Misc 65 MB

- Available 3.0 GB

I dalje mi nije jasno kako kod @TsarOfZanzibar ostaje tako malo memorije.

Evo sad kad sam pobrisao baš sve app koje sam retko koristio, stanje je sledeće...IMG_20210902_190512.jpg Ne znam šta je u misc. verovatno sonijev bloat koji sam sklonio pomoću adb appcontrol 🤔

Jel ima neki kod da se na Sony tv proveri specifikacija...tipa koliko ima RAM memorije i sl ?

Da li je možda neko probao da poveže Sony TV sa satelitskom antenom i kako radi?

Da pitam ovde, vidim da se priča o Andorid TVu. Elem imam Sony Andorid TV i pokušavam da instaliram i pokrenem iris tv go aplikaciju. Kako ne postoji Andorid TV aplikacija, skinuo sam apk i instalirao ručno. I radi.
Kad hoću da se ulogujem na svoj nalog izađe mi poruka da sam prekoračio broj uređaja i da trebam da odjavim neki uređaj. Međutim ne uspevam da odjavim jer ne mogu preko daljinskog da "dođem" do dugmeta u aplikaciji (jer aplikacija nije optimizovana za tv verujem da je to problem).
Da li se još neko susreo sa ovim problemom i da li je rešio?

Problem je što samo mts dashboard nema kontorlu uređaja koji koriste iris tv go, već to jedino može preko aplikacije. Ili postoji još neki način a da ja ne znam 🙂
Da odgovorim sam sebi. Rešio sam problem sa registracijom tako što sam instalirao Bluetooth Keyboard and Mouse aplikaciju na telefon i tako odjavio uređaj koji ne koristim.
Inače lepo radi iris tv go na Sony Android TVu (Kd49XF7596).
Valjda će uskoro izbaciti i Andorid TV verziju aplikacije, pa da mogu preko daljinca da se krećem po aplikaciji 🙂

Najzad stigao update, prvi od februara. Ništa posebno koliko vidim.

KD-65XH8077
Ja sam juče odradio neki update, jedina stvar koja je bila navedena: rešava problem gubljenja signala kod prebacivanje na antenski izlaz.
To mi se često dešavalo kada sa HBO ili YouTube prebacim na TV. Nisam probao posle update.

Prethodni update je smanjio broj samoinicijativnih uključivanja TV-a, ali izgleda da su ga rešili tako što se odmah sam isključi, jer se sada dešava da isključen TV ispusti zvuk psoeldnjeg aktivnog kanala na otprilike 1 sekund, mozda malo kraće. Toliko da nikada ne razumem izgovorenu reč, ali ako odmah uključim TV, prepoznam glas/tonalitet.
Kada se TV tako čuje, sam ekran se ne uključi.
Pre neki dan se desilo 3 puta za manje od pola sata.

Ništa ne gubiš. Ja se sve nadao da će stići Google tv, ali će izgleda još da se čeka. Nije da mi treba...
@PJ
Ja taj problem nemam. Da li je softverski uopšte?

Kada sam nalazio TV uključen, pomislio sam da ga uključi neki uredjaj iz komšiluka. Ali sada se više ne uključuje, već samo povremeno sa isključenim ekranom pusti ton i isključi.
Šta bi moglo da bude, a da nije software?

Nisam probao da prijavim reklamaciju, jer ne mogu da izazovem događaj kad hoću, već se random desi.

Imam sony 65 hg8196 i par problemčića sa njim.Najveći problem je kod gledanja arena sport kanala,dovoljno je bukvalno 2 minuta gledati kanal i ucrta mi se logo arena sport,što vidim kada prebacim na drugi kanal.To što je ucrtano traje možda pola sata i onda nestane.Dešava mi se i kada gledam preko mtel stb nahdmi i preko iptv na tivimate koji je instaliran na tv.Drugi problem je kada na stb promjenim kanal ,zvuk krene nekad za 1,nekad za 5,a nekad za pola minuta.Zvao mtel,čovjek probao 5 urrđa i sve isto,na drugom tv svih 5 stb uredno radi,znači da je do tv-a.Treći problem je kada prebacim na digitalne kanale sa običnom antenom,kanal se prebacuje po 10 sekundi,na filipsu i tesli koji takođe imam prepacuje malte ne odmah.Zvao sam servis,naručena nova ploča,čekam da dođe,ako to ne pomogne onda će naručiti panel,a ako ni to pomogne tek onda ide zamjena tv.Uzeo sam sony kao uglednu firmu,ali ispade ne baš nešto kvalitetan.Izvinjavam se na dužem postu.

Google-TV-remote-next-to-Android-TV-on-gray-background.jpg

Android-TV-remote-keyboard-input.jpg

Control your TV with your phone
Starting today, you can find something great to watch on your Google TV even when the couch has eaten your remote. We’ve built remote-control features directly into your Android phone so you can power on your TV, navigate through your recommendations or even start up your favorite show right from your phone. And you can use your phone’s keyboard to quickly type complicated passwords, movie names or search terms. Try it on your Google TV or other Android TV OS devices by adding the remote tile to quick settings on your Android phone, or by visiting the Google TV app.

Poslednja izmena:
How to try out Google's new Android TV remote on your phone

Google-TV-remote-hands-on-hero.jpg

To start, you need to have an Android phone running Android 6.0 (Marshmallow) or later with Google TV app version 4.28.48 or later installed. That's available on either the Google Play Store or APK Mirror if you don't already have it.

Your Android TV device also needs both Android Remote Service v 5.0 or higher and Gboard v11.0 or higher. You can download both the latest Gboard for Android TV and the latest Android Remote Services from APK Mirror and follow our guide for sideloading on Android TV here.

One of the best things about the remote is that you can set it to be a quick settings toggle, easily accessed with a swipe and a tap.

Radi 🙂

Poslednja izmena:
Pa što ne bi bilo bolje, ipak je to Google rešenje, osim toga ne mora bluetooth.

Following advantages:
  • Upgrade the Android system version to Android 10
  • Adopt the new version of the main user interface
  • Support VRR function
  • Support ALLM function
  • Added "Mobile Link" application function: It can be realized by installing the corresponding APP on the mobile phone. For specific operations, please refer to the instructions in the "Mobile Link" application on the TV side

https://service.sony.com.cn/download/firm/00002932.html

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno