Šta je novo?

Sony PSP opšta diskusija - noviteti, pitanja, odgovori...

Evo moje iskustvo sto se tice kupovine PSP-a za klince.
Jovan ima 4 godine u martu puni 5 godina, najveci problem je sto mu brzo dosade igrice na PSP-u uglavnom ga privlace tabacine SF i MK i platforme. Prosle godine smo mu uzeli Nitendo DS, imam utisak da je DS prava stvar ima i displej osetljiv na dodir i igre su dosta kreativnije, zabavnije i nema nasilnih igrica (mnogo ).
Sedenje i igranje je uzas savije se ko kifla u kolima moze da se resi nekim externim displejom, a kuci ga teram da lezi kada igra PSP ili DS.
Moj glas ide za DS.

Jedno pitanje,
kako da pustam divix, avi i sl. video na psp-u?
Kada prebacim video PSP ga jednostavno ne vidi, koristim narodni PSP 5.5 verzija.
Moze na pp ako ima novija verzija narodne verzije, posto sam primetio da neke igre nece da rade.
Hvala unapred.

Postoji ali nzm šat će ti...Em što će jadno izgledati na PC-u em PSP stvarno više nije sjup,dobar PSP 1004 model za 50 eura može da se nadje.Nego evo ako baš toliko žarko želiš:
jpcsp.org

Ljudi ako znate nekoga ko ima ili Vi imate PSP 1004 phat faceplate(prednja maska) javite mi.

Jedno pitanje,
kako da pustam divix, avi i sl. video na psp-u?
Kada prebacim video PSP ga jednostavno ne vidi, koristim narodni PSP 5.5 verzija.
Moze na pp ako ima novija verzija narodne verzije, posto sam primetio da neke igre nece da rade.
Hvala unapred.

Skini program avidemux.besplatan je. ucitas film pa ides u meni-u na opciju auto pa izaberes psp.ako neces da dodajes titlove samo idi na save i u nazivu dodaj ekstenziju .mp4 a ako hoces idi u video na filter pa imas opciju subtitles,izaberes subtitler pa ucitas titlove ali moras da stavis putanju do fonta inace neces da imas titlove. posle podesavanja titlova ides na save i dodas u nazivu .mp4. Taj fajl kopiras u video folderu na psp.

@presretach:
Moj Dule ima 4.5 god i igra se na PSP-u. Najvise voli Ben10 igrice, ali je zavrsio sve 4 koje postoje tako da mu PSP vise nije toliko zanimljiv. U principu, treba pratiti sta ih najvise zanima i to ispratiti sa PSP igrom.

Nista bez ben 10-a :), par puta se "glavio" i brzo je odustajao od "komplikovanih" igara, ali kad nema nista bolje dobre su i te igre. Na nitendu je cepao Ben 10-a duze.
Jovana vec par dana drzi Little Big Planet i Mortal Kombat, koliko je to pametno (za ovu drugu igru) necu da komentarisem, samo se nadam da nije onako brutalna kao na PC-u.

Kada se Ben10 zaglavi, tata je tu da pomogne.. :) Izbegavam da mu dajem nasilne igre jer posle oce da ide da mlati sve okolo.. i Ben 10 ponekad preteruje. Doduse ne napada drugu decu ali skace ko Humungosaur po kuci :)

Probaj sa Exit 1 i 2, Lego Star Wars, LocoRoco, ...

svaka pohvala za takve oceve koji kupuju deci konzole!!! :) 4 telefona, 1 lap top...... sve sam sam kupio, imam 16 godina i sve sto sam kupio, kupio sam sam, iz svog steka, psp sam kupio u aprilu 2010 i prodao ga u decembru jer nije izasao fles, a posle nekoliko dana cujem izasao... :/ sad sam hteo da kupim komp i fali mi 200€ za masinu..... :( pa cu vrv da uzmem xbox..... :)

The Japanese paper Nikkei has revealed that the hugely anticipated PSP 2 reveal will take place in Tokyo at 15:00 local time. This equates to around 6AM GMT time. So European's better be up pretty early and American's might need to stay up a little longer than usual!

a i

Codemasters has weighed in on the on-going landslide of speculation surrounding PSP2, backing up previous claims that Sony’s next-gen handheld will pack as much power under its pint-sized hood as PlayStation 3.

Speaking to Eurogamer during Nintendo’s 3DS shindig in Amsterdam last week, the publisher’s CEO Rod Cousens suggested that claims on the PSP2’s alleged power aren’t as far fetched as many initially perceived.

Said Cousens: "We're at the tip of the iceberg,” of portable gaming, as “mobile phones have only just got going.”

"In portable areas, you're going to have statements, which are already out in the press, saying PlayStation Portable 2 is as powerful as the PS3 - which is true,” he continued.

"So you're going to get mobile devices as powerful as what were considered notebooks. I just think it gets bigger."

Sony hasn’t officially acknowledged the existence of PSP2 as of yet, despite a deluge of details leaking online from various devs over the past few months. However, the device is hotly tipped for a reveal on January 27.

Elsewhere, Cousens also heaped praise on the 3DS, believing its release will "jump-start the industry this year - I think it's going to be absolutely enormous and open software opportunities for the creative process".

photo1-1296114126.jpg

Specs include a 5-inch touchscreen OLED display with 960 x 544 resolution, dual analog sticks (not nubs as on the current generation), 3G, WiFi, GPS, a rear-mounted touchpad, the same accelerometer / gyroscope motion sensing as in the PlayStation Move, an electronic compass, and cameras on both the front and back. Oh, and the CPU is described as "the most advanced" in its class. Available this holiday season. Wait... what?!

http://www.engadget.com/2011/01/27/the-sony-psp2/

11x0127bub435specs.jpg

Poslednja izmena:
Bolje postavi u novootvorenoj temi NGP.Ljudi šta mislite da li će igre za ovu konzolu nastaviti izlaziti i pored toga što će uskoro izaći NGP?Mislim da li se može primeniti situacija npr.kada je PS3 izašao izlazile su(i još uvek izlaze) igre za PSII?

Za koliko mogu da prodam psp 2004 star 1 god. instaliran 5.01m33, nema mrtvih piksela i nije izgreban?

psp 3004 trajni hack

posedujem psp 3004,verzija softvera 5.03 gen-c(full)
e sad jedno dosadno pitanje za poznavaoce.dosad sam ga milion puta hakovao kad mi se ugasi konzola ili zabaguje zbog neodgovarajuce igre.da li mislite da ce ikada biti moguc trajni hack kao kod debeljka ili nekih modela 2004?dodje mi da ga menjam za neki 2004,bas je dosadno non stop paziti na bateriju.

Trazio sam odgovor po Google-u ali nisam nasao nista konkretno. U pitanju je PSP debeljko 1004. Vec 2x za mesec dana baterija nece da pokrene PSP. Ne mogu vise da kupujem nove baterije. PSP pokazuje da je puna, ali cim ga otkacim sa punjaca, on se ugasi. U system/battery info je uopste ne detektuje !?
Instaliran je CFW 5.50 gen-c. Da li je moguce "ostetiti" bateriju ako nekim slucajem dete otvori CFW on-screen menu i izabere Make Pandora Battery?

Ljudi desio mi se neverovatan peh na mom PSP.Instalirao sam neki glupi plugin da bih se otarasio onog glupog UMD zvuka što non stop vrti kada ga uključim(taj plugin je OK nego sam nekako pokušao prekon plugin2flash da ga stavim na flash PSP internu memoriju jer imam fake memory stick uff da ne dužim) kad gle čuda dobih crn ekran.Program je izgleda skroz pokvario PSP.Mogu da udjem u recovery meni medjutim problem je što ne mogu da pokrenem hellcat recovery flasher.Ostaje još Pandora...Zamolio bih ako neko ovde na forumu ima pomenutu bateriju da mi je proda ili barem da mi je pozajmi(uplatio bih mu odredjenu svotu novca)jer stvarno ovo je veliki baksuz tek sam nedavno uzeo PSP i ne mogu da se igram...

Trazio sam odgovor po Google-u ali nisam nasao nista konkretno. U pitanju je PSP debeljko 1004. Vec 2x za mesec dana baterija nece da pokrene PSP. Ne mogu vise da kupujem nove baterije. PSP pokazuje da je puna, ali cim ga otkacim sa punjaca, on se ugasi. U system/battery info je uopste ne detektuje !?
Instaliran je CFW 5.50 gen-c. Da li je moguce "ostetiti" bateriju ako nekim slucajem dete otvori CFW on-screen menu i izabere Make Pandora Battery?

Ne ta Pandora bi ti se automatski startovala i lako ju je vratiti u normalno stanje.Tebi je izgleda kontakt izmedju baterije i napajanja riknuo tako da probaj da je bolje uglaviš ili nosu u servis.

posedujem psp 3004,verzija softvera 5.03 gen-c(full)
e sad jedno dosadno pitanje za poznavaoce.dosad sam ga milion puta hakovao kad mi se ugasi konzola ili zabaguje zbog neodgovarajuce igre.da li mislite da ce ikada biti moguc trajni hack kao kod debeljka ili nekih modela 2004?dodje mi da ga menjam za neki 2004,bas je dosadno non stop paziti na bateriju.
Moguć je trajan hak već odavno PM me for details...

jel tacno da ova igrica izlazi u oktobru? pro evolution soccer

pa moj decko je kupio prosle god (jer su on i njegovi drugari opsednuti fudbalom na sps3), pa bih mu ja kupila taj novi sto treba da izadje...nesto sam nacula da je u oktobru ...i hvala ti za info...

Trenutno je na psp-u aktuelan pro evolution soccer 2011. 2012 bi trebalo da izadje oktobra, novembra

Imate li neke predloge za logicke igre, treba mi za kevu, nesto prostije(tipa dva tri klika) nalik Luminesu?
Hvala unapred.

Ima gomila igrica u MINIS izdanju.. Bejewled, zuma, tetris, ...

Treba mi pomoc, imam ovde drugarov psp 2004 sa OFW 6.31.
Da li neko zna kako da ubacim CFW?
I koji CFW uopste treba da ubacim ako je trenutni OFW 6.31?

Probao sam sa 5.50 Gen D3 i nece nikako.
U najboljem slucaju kaze data corrupted, ili uopste nece da vidi aplikaciju.
:/
Ja na svom PSPu 2004 imam prometheus 2 i nema nikakvih problema vec godinu dana sljaka kako je zapovedjeno.

Hvala unapred.

Treba mi pomoc, imam ovde drugarov psp 2004 sa OFW 6.31.
Da li neko zna kako da ubacim CFW?
I koji CFW uopste treba da ubacim ako je trenutni OFW 6.31?

Probao sam sa 5.50 Gen D3 i nece nikako.
U najboljem slucaju kaze data corrupted, ili uopste nece da vidi aplikaciju.
:/
Ja na svom PSPu 2004 imam prometheus 2 i nema nikakvih problema vec godinu dana sljaka kako je zapovedjeno.

Hvala unapred.

treba tu pandorizovana baterija i magic memory stick, instaliraj neki stariji m33 firmware pa ga digni na gen D3

Nazad
Vrh Dno