Šta je novo?

Sony prodao TV diviziju: šok iznenađenje na tržištu televizora, TCL preuzima poznati brend

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Sony-TV-kraj.webp

Sony prodao TV diviziju: šok iznenađenje na tržištu televizora, TCL preuzima poznati brend​

Sony izdvaja TV poslovanje i osniva zajedničku firmu sa TCL-om, koja će preuzeti razvoj, proizvodnju i prodaju Sony i BRAVIA televizora širom sveta

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/s...rzistu-televizora-tcl-preuzima-poznati-brend/

Zanima me kako ce izgledati ovo preuzimanje BRAVIA brenda sa TCL panelima i tehnologijom. Hoce li nastaviti i razvoj XPERIA procesora za obradu slike ili ce samo lepiti BRAVIA ime na TCL modele, ostaje da vidimo.

Mislio sam na XR procesor ne znam kako sam se prebacio na Mobile segmner

Pa šta je sada ostalo u Sony-ju?
Foto odeljenje, Play Station, i profesionalna video oprema?
I marginalna XPERIA...

Sony-TV-kraj.webp

Sony prodao TV diviziju: šok iznenađenje na tržištu televizora, TCL preuzima poznati brend​

Sony izdvaja TV poslovanje i osniva zajedničku firmu sa TCL-om, koja će preuzeti razvoj, proizvodnju i prodaju Sony i BRAVIA televizora širom sveta

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/s...rzistu-televizora-tcl-preuzima-poznati-brend/
Ja vise i ne znam sta je ostalo od japanskih brendova koji nisu prodati strancima na globalnom trzistu. Ne racunam playstation.

Za mene i sve nas koji smo odrasli sa uverenjem da je sve Made in Japan najbolje..ovo je tezak udarac!Sony sinonim za tv,cuveni trinitron ekrani..i sada ..nista.Zakoni velikih brojeva pobedjuju sve!

Бројке су, на жалост, неумољиве - топ 5 произвођача ТВ-а:
  1. Samsung
  2. TCL
  3. Hisense
  4. LG
  5. Sony
С тим што је сони далеко по продаји иза LG-a. Додајмо да сони подавно нема производњу својих панела већ узима од сругих произвођача.

Sony odavno nije ništa posebno u segmentu consumer elektronike, pregazili su ga prvo Korejanci, a onda i Kinezi.
TCL je kupio pedigre koji još uvek nema, a Sony dobio keš na ime.

Pa šta je sada ostalo u Sony-ju?
Foto odeljenje, Play Station, i profesionalna video oprema?
I marginalna XPERIA...
Malo i audio, mada tu sve vise fuserisu, na primer more je ljudi koji se zale na pucanje hinge-a kod vise modela slusalica, to je postalo opste poznati problem.

Sony je ovo sve zasluzio, konkretno kada je rec o televizorima godinama je drmao cene po 30% vece za modele koji nisu bili ni 5% bolji od odgovarajucih u taboru LG-a i Samsunga. Jos je krenuo da eksperimentise nesto u poslednje vreme, umesto da mu OLED ostane flagship. Verovatno se nadao da ce tu prodati i losiji proizvod po vecoj ceni. Jako su pohlepni postali, a ljudi nisu bas tolike ovce. Nije tesko otici na neki poznati sajt i baciti pogled na ocene korisnika.

Ironicno, TCL je nudio mnogo vise od Sony-ja poslednjih godina u smislu odnosa cena i performansi, izuzev kada je rec o najskupljim modelima TV-a, ali je i to krenulo da se menja.
U svakom slucaju, stagod. 🙂

E moj Sony… tuga šta su sve uspeli da upropaste…

Ostalo je pored nabrojanog audio i hifi oprema, monitori, senzori za mobilne telefone, poluprovodnici i čipovi, razni senzori za automobile i industriju.

Sony pictures, Sony Music, Sony Financial i možda sam još nešto zaboravio… nek dopuni ko se seti…

Ovo je samo zavrsnica digog procesa, slicno su zavrsili i drigi japanski brendovi,pre njih nemacki,a jos pre njih americki..ko se seca Sabe,Nordmendea,Grundiga,Sanyo,i naravno ex-yu predizeca kap slag na torti😄

Piše ponegde sa su prodali i home audio.

E moj Sony… tuga šta su sve uspeli da upropaste…

Ostalo je pored nabrojanog audio i hifi oprema, monitori, senzori za mobilne telefone, poluprovodnici i čipovi, razni senzori za automobile i industriju.

Sony pictures, Sony Music, Sony Financial i možda sam još nešto zaboravio… nek dopuni ko se seti…
Аудио иде са телевизорима TCL-у... Барем тако причитах.

@Salac UE

Srećom ne ide, odnosi se samo na home audio opremu poput soundbara i theater sistema…

Slušalice, npr, što je mnogima najbitnije ostaju samo Sony… 😀

Бројке су, на жалост, неумољиве - топ 5 произвођача ТВ-а:
  1. Samsung
  2. TCL
  3. Hisense
  4. LG
  5. Sony
С тим што је сони далеко по продаји иза LG-a. Додајмо да сони подавно нема производњу својих панела већ узима од сругих произвођача.
Top 5 u EU mozda... Worldwide je mnogo drugacija slika koju niko sa zapada ne voli da prikazuje

Još daleke 2016. sam živeo u Japanu i tamo su mi japanci rekli za izraz "Sony effect" što znači da se uređaj krene kvariti mesec dana nakon isteka garancije. Sony je prvi počeo sa takvom praksom.

Top 5 u EU mozda... Worldwide je mnogo drugacija slika koju niko sa zapada ne voli da prikazuje
Податак који је изнео Stop the FOMO, што претпостављам да је податак за глобално тржиште.

Poslednja izmena:
Još daleke 2016. sam živeo u Japanu i tamo su mi japanci rekli za izraz "Sony effect" što znači da se uređaj krene kvariti mesec dana nakon isteka garancije. Sony je prvi počeo sa takvom praksom.
Sony, kao takav, je nestao davno pre 2016.

Zapravo im najviše para zarađuje Playstation i osiguranje, ranije i Holivud, ali danas su filmovi i muzika daleko od onih lepih dana. Ranije su sa sve imali (skup) uređaj koji radi večno, ali nema više VCR-a, DVD-a, HiFi sistema i sl.

U velikoj Tehnomanija radnji u Novom Sadu, ima veliki raf sa Sony brendom iznad. Tu su izlagali Sony televizore.

Danas, raf je isti, i dalje piše Sony, a svi poređani televizori su TCL.

Sony nema izložen ni jedan.

Nazad
Vrh Dno