Meni ovih 15 min gejmpleja ostavlja utisak kao najgori deo u serijalu, odnosno sa svakim novim delom, igra je sve gora. Čini mi se da je i ovde slučaj kao sa Tomb Raiderom, sve više napucavanja, hack & slash fazona i raznovrstan sistem nadogradnje istog, a od zagonetki, platformskog gejmpleja i raznovrsnosti u dizajnu nivoa sve manje i manje, kao što smo navikli u prvim delovima ovih igara. Nadam se da grešim kod ovog GoW i da će vrhunska grafika i animacija, koliko toliko, da prikriju moje nezadovoljstvo. Čini mi se da za old school gejmere više "nema 'leba", a kako je krenulo, ni mrvica više neće biti.
U zadnje vreme, više pažnje dajem indie igrama nego novim AAA naslovima i sve češće nalazim sebe kako još jednom obrćem starije naslove, neke čak i do 20 gidina stare. Pored par izuzetaka kod novokomponovanih igara, ostaje mi da se nadam još po kojoj dobroj indie igri i još nekom remake/remade naslovu iz doba PS1/PS2. Ostaje samo još da i dugoočekivani Final Fantasy 7 Remake us*ru (koliko vidim krenuli su u tom smeru), pa da lepo stavim tačku svoj gejming. 🙂