Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
rAMA prosvetitelj koji dođe s vremena na vreme da nas ubedi kako je PC (pored svih vrlina/mana) bolja platforma za sav gejming over and over again i vrti jednu istu priču ko zna koliko godina u nazad. Samo jako, ne daj se rAMA, PCMR je ustebe!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

rAMA prosvetitelj koji dođe s vremena na vreme da nas ubedi kako je PC (pored svih vrlina/mana) bolja platforma za sav gejming over and over again i vrti jednu istu priču ko zna koliko godina u nazad. Samo jako, ne daj se rAMA, PCMR je ustebe!

Ne vredi pričati, a još manje čitati njegove postove.....

Audio return channel, to te zanima jedino ako imas pojacalo pa preko njega planiras da povezujes konzolu i tv, ovako ti je svejedno.

Instalirao sam cod infinite warfare demo od nekih 15gb.
Kada sam ga upalio ponudi mi campaign, multiplayeru, zombies... odaberem campaign i sad mi skida još 40 gb!?
O čemu se sad radi, kakav je to demo od 58gb?

Nisanjenje dzojpedom nije uopste realno, samo je nezgrapno. Prosecan k/m igrac bi pokidao najboljeg igraca na dzojpedu na svetu, na srednjim i vecim udaljenostima. Dokaz da je dzojped inferioran je i samo postojanje aim assista. Neshvatljivo je koliko igraci na konzolama nisu u stanju da se pomire sa tom objektivnom cinjenicom, kao da pored odabira drugacije platforme poseduju i drugaciji pogled na svet u kome ne vaze ista pravila logike i zdravog razuma. Kao da zive u nekom paralelnom univerzumu, u kome se teze stvari percipiraju kao lakse. Ovaj fenomen bi bio lako objasniti niskim koeficijentom inteligencije, ali to nije slucaj jer su pojedinci koji zastupaju tvrdnju da je nisanjenje dzojpedom podjednako dobro i realno, u stvari natprosecno inteligentni, samo verovatno nikada nisu bili narocito dobri PC igraci. Ali svaki pokusaj da se pozovem na prostu logiku vece slobode upravljanja misem proizvodi nekakvu kognitivnu barijeru, pa cak i agresivno suprotstavljanje uz tvrdnje da sam ja taj koji ne razume. Potpuno je jalovo objasnjavanje da su njihovi fantasticni kill-streakovi zapravo potpomognuti asistencijom u nisanjenju.

Kada je online fps u pitanju, na konzolama svi varaju (autoaim), dok na PC varaju samo oni koji skinu skriptu za autoaim (ima ih mnogo). Ostali su veverice koji misle da igrati sa takvima ima smisla i zabavno je. Ne nije, zato ni ne igram više online fps i generalno online igre u kojima je moguće varati. Jednako je loše i na konzolama i na PC, samo iz različitih razloga.

Danas pročitah dok sam tražio info da li PS4 uopšte podržava miša i tastaturu da, pošto ih podržava, to ne radi u većini igara zato što developeri namerno ne daju podršku da ne bi doveli u nepovoljniji položaj igrače sa džojstikom.
Siguran sam, iako još nisam probao na rasnim pucaljkama a i nisam se još ni navikao na ps, da je miš neuporedivo bolji za upotrebu. Pričam iz ugla nekog ko je svojevremeno cepao igre na PC. BF3 sam bio prilično dobar. Ne mogu da zamislim aim assist kada moraš da ubaciš preticanje zato što protivnik trči ili vozi auto ili podizanje cevi zbog pada zrna na većim daljinama... takođe ni to sa džojstikom bez aim assist.
Sa druge strane ne mogu ni da shvatim da neko složi mađarsku kocku za minut pa ne znači da ne može...

Poslednja izmena:
Pa da, moze biti zabavno, i mozes se skroz navici, al cinjenica da ni u jednoj igri ne mozes skroz ugasiti aim assist govori dovoljno..
I naravno da nije tacno da je u svakoj pc igri pucanje uvek isto i uvek instant headshot laser, pa daj nekom ko kida CS da proba instant da dominira u BFu ili bilo gde, pogubice se.. Drugacija je fizika i mehanika u svakoj igri.

Ja sam skroz mogao da pucam na konzoli i posle nekog vremena je stvarno ok al me uvek smarala ta cinjenica da nije uopste to sve 'moje pucanje'..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Dajte neku igru na foru Enslaved Odysey to the west.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Danas pročitah dok sam tražio info da li PS4 uopšte podržava miša i tastaturu da, pošto ih podržava, to ne radi u većini igara zato što developeri namerno ne daju podršku da ne bi doveli u nepovoljniji položaj igrače sa džojstikom.
Siguran sam, iako još nisam probao na rasnim pucaljkama a i nisam se još ni navikao na ps, da je miš neuporedivo bolji za upotrebu. Pričam iz ugla nekog ko je svojevremeno cepao igre na PC. BF3 sam bio prilično dobar.

Tastatura i mis su vec podrzani za PS4 i to Sony reklamira na svojim stranama, tako da nista nije neobicno da naletis na igrace koji to koriste. Takodje, ni cheats na konzoli nisu nesto neobicno jer postoji dosta modova koji se ubacuju preko USB-a, na primer recimo:

Imao sam par puta prilike da udjem u IW partiju u kojoj likovi bukvalno lete i ubijaju efikasnije nego najiskusniji Quake igraci na PC-u sto je samo dokaz da se sve i svasta koristi. Ali opet, kao i u svakoj gameplay mehanici, jednostavno ima stvarno ljudi koji kidaju i preko gamepada, tako da ne stoji da i za svakog kazes da je cheater. )

Sto se tice gamepad napucavanja, iskreno nemam nista protiv od kako sam se navikao i BF1 vec sigurno preko 100 sati cepam iskljucivo na konzoli i poprilicno mi odgovara. Cak je i feedback vecine pusaka bolji zbog tog analognog osecaja da drzis prst na obaracu, uz naravno vibration feedback. Sa druge strane igrao sam skoro Quake Champions (i bacio peglu na lootbox dizajn 😛) i opet sve ide glatko, tako da kad se jednostavno naviknes i na jedno i drugo, sve dodje na svoje mesto. 🙂

Zna Slim da zagreje lepo u zadnjem delu, jadni kablovi 🙂 Igrao TLOU remaster jedno 4 sati, kad pipnuo iza ono pakao. Vec sam sada vise sati odigrao nego prethodne godine na staroj konzoli :trust:

Nisanjenje dzojpedom nije uopste realno, samo je nezgrapno. Prosecan k/m igrac bi pokidao najboljeg igraca na dzojpedu na svetu, na srednjim i vecim udaljenostima.

Nobody cares. "Nerealno" je i nisanjenje misom.

Svako se igra sa input device-om koji njemu odgovara, a sami developeri zabranjuju gamepad vs keyb/mouse okrsaje u FPS igrama. I tu je kraj price.

A ovu priču smo izvrteli milion puta.

Poenta nije u tome da ubeđujem nekog ko igra samo na mišu da je ovo bolje (a ja igram i na pc-u i na konzolama), nego da nekom ko želi da proba da se navikne dam neki savet.

Ali ne, mora odmah dežurna priča o tome kako je besmisleno što to uopšte postoji.

A pritom taj što priča ne igra na konzolama, dok mnogi koji igraju realno kažu da su i sami imali problem.

Znači rasprava je potpuno nepotrebna, ali mora se.

Dosadilo više, neću ni da se uključujem ubuduće...

Feedback je ključna reč koju je pomenuo Gdin_M, ako neka prednost postoji, to je to. Čak i kod samog nišanjenja imaš NEKI feedback zbog prirode stika koji pruža otpor, još ako developer ubaci neke sitne elemente, može stvarno da bude dobar osećaj na neki novi način.

Jedino što nisam nikad osetio je vibracija u samim triggerima kao na Xbox-u, mada imam taj joypad, ali na pc-u nema toga.

Kupio sam čak i steam controller da vidim mogu li da se spoje dva sveta ikako 😀

Edit: Milko, što se tiče demoa, postoje i te varijante kad se skida cela igra sa otključanim određenim delovima. Tu npr možeš da probaš Multiplayer u demou, a možeš i kampanju...

Poslednja izmena:
Poenta nije u tome da ubeđujem nekog ko igra samo na mišu da je ovo bolje (a ja igram i na pc-u i na konzolama), nego da nekom ko želi da proba da se navikne dam neki savet.

Pa dajte coveku onda konkretan savet, a ne siriti ludilo da je nisanjenje dzojpedom podjednako efikasno kao na PC-ju i realno. Sta je sledece - diskusija o ravnoj zemlji, antivakcinama i reptilskim overlordima?

Niko nigde nije rekao da je jednako efikasno. O svemu ostalom smo pričali.

A najefikasnije ne mora da znači i najzabavnije, najudobnije ili jedino moguće, posebno kad su video igre u pitanju.

Poslednja izmena:
Ja se sada ne bih mogao igrati na M&K, pogotovo na 30cm od monitora, nema tih para.

A najefikasnije ne mora da znači i najzabavnije, najudobnije ili jedino moguće, posebno kad su video igre u pitanju.

Ali nisanjenje dzojpedom nije ni posebno zabavno a ni udobno. Jedino ti se dupe udobno smestilo u fotelju.

Learning curve za pocetnika je nezgodan, a poseban krug pakla rezervisan je za prevejane PC igrace koji dobrovoljno silaze s konja na magarca.

Pa ok, izneo si to mišljenje. Jasno. Tebi nije zabavno. Ima i drugačijih i pričamo o tome.

A ovo je PS4 tema, čisto da se zna. Ne vidim poentu priče kako su miš i tastatura jedino rešenje u ovoj temi, pošto se podrazumeva da svi igraju na joypadu na konzolama.

Znači, ako neko kaže da mu prija da igra ovako, nije ceo forum pozvan da mu objasni kako je to besmisleno u OVOJ temi, imate ostale delove foruma, pa tamo otvorite temu "Ko bi uopšte igrao na joypadu kad imamo pc i miša" i to je to.

Taj stav "Meni se nešto više sviđa i objektivno je bolje, nema šta ostali da pričaju ni o čemu" je već previše zastupljen na celom forumu, a ovde sad imamo neke lepe primere.

Poslednja izmena:
Pobrkao si malo loncice. Covek je rekao da mu PS4 dzojped ne odgovara, a vi ste ste skocili da mu objasnjavate da je to samo stvar vezbe, pa se sludeo i poceo da prica o nekakvim madjarskim kockama.

Nema potrebe da izigravas moderatora na forumu, ionako ih ima previse. Pusti ljude da diskutuju o cemu god zele i ne gusi diskusiju generickim konstatacijama "ok, jasno, to je tvoj stav, ajde sada da pricamo o onome sto mene zanima i samo pro-PS4". Oduvek sam teranje ljudi iz tema shvatao kao razmazeno i egocentricno ponasanje na javnom forumu.

Mozda je PS4 tema, ali ovo je pre svega racunarski forum i dosta nas vuce korene sa PC-ja.

Možda deluje kao obična PS4 tema na "računarskom" forumu, ali ne, ovo je jedna od najgorih na planeti po tome što se u njoj piše čak i na takvom forumu.

S tim što za to jesi u pravu. Ne treba ovde tražiti normalnu diskusiju o ovakvim stvarima. Ipak je ovo pc hardver/benchmark forum.

Poslednja izmena:
Pa dajte coveku onda konkretan savet, a ne siriti ludilo da je nisanjenje dzojpedom podjednako efikasno kao na PC-ju i realno. Sta je sledece - diskusija o ravnoj zemlji, antivakcinama i reptilskim overlordima?

Konkretan savet smo i dali - opusti se, na početku će biti teško, vremenom ćeš se navići....
Kao što Ivan reče, niko nije rekao da je jednako efikasno.....
Ali za razliku od PC populacije, na MP-u su svi isti.....
Svi koriste isti pad, nema miševa od 100 i kb od 200 jura, pa imaju prednost.....
A to što ti misliš da silaze sa konja na magarca..... Samo govori koliko si usko ograničen na "ja pa ja i moje mišljenje"

Maziju se greje konzola nešto, fokusirajte se na to i plastika krca, plus problem sa pečurkama :d

Cekaj sad je rec o manje bitnim problemima, doci ce to na red. Ajde bre bicu hendikepiran u fps igrama zbog takve pecurke [emoji2]

Poslednja izmena:
Moze li nekako da se proveri temperatura konzole? I mene to plasi ponekad 🙂

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Salu na stranu ako pregreva koliko znam ide error I gasi se. Kad na jednom remasteru ogreje da kablovi budu vreli iza onda je normala hebes ga.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Objasniće nam uz neki tut kako iskoristiti pun potencijal nauljanih pečuraka na ds-u i kako držati konzolu ispod 0C da bi dala 60FPS iskustvo.

Sent from my D6603 using Tapatalk

😀 😀 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno