Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eno sad na tom sajtu i za 43" piše da je 8-bit + FRC ali VA + da je 60Hz native osvežavanje ekrana ... To bi onda bilo preskupo uzeti, jer dodaš 100€ i imaš 49" Sammy isto 8bit, sa 10ms boljim input lag-om.

Najbitnije je tu taj FRC, koji dodaje full 10bit support. Rtings je rangirao X800D kao treci najbolji TV u 2016. godini sto se tice spektra boja koji moze da prikaze [iza 2 abnormalno skupa LG OLED-a]. Jeftine Samsunge sa 8bit spektrom boja ne vredi uzimati ako korisnik hoce da gleda HDR. Lag im je manji, al ne znacajno.

Od trenutne Samsung ponude, samo KS8000 [evopski KS7000] i jace od toga vredi razmatrati, al cene sa to su dosta skuplje jer to je Samsungova premium linija televizora.

He he ko tu koga na tom sajtu ... reko da proverim za Samsung KU6300, taj što sam iznad pominjao, eno kažu da je i on 10-bit + HDR10 model :D i ima 20ms, dok Sony ima 33ms ...
Color Gamut je u starom limmited range-u, HDR mod nece biti prikazati nista vise boja od redovnih igara. Pointless.

Poslednja izmena:
Ima li negde poređenje sa 49UH7707?

Pa i nije da je bolji.

c4a80f0094708df32f16eb036f4b4411.jpg

73e30a79087d5584e259fab3a73bb0dd.jpg

Послато са Nexus 6P

Ne mogu da nadjem cenu kod nas za sony ali ovaj lg je zlatna sredina. Hdr je vise nego odlican. Naravno nije na nivou samsung premium televizora ali sasvim zadovoljavajuci. Razlika izmedju hdr i obicnog snimka je drasticna. Naravno ako gledate sadrzaj sa hdr-om.Probao sam jednu jedinu igricu na pc koja ima ovaj mod i primeti se razlika. Jedva cekam sony da vidim na tom polju. Po meni hdr je veci napredak od 4k u odnosu na 1080p.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

Nego malo na on-topic ...

Prezadovoljan sam novim šokerom, nakon tri dana umerenog igranja baterija opala za samo jednu crticu. Stari bi već 4 puta do sad punio za isti period. A light strip je mnogo bolji nego što sam mislio ...
Pogledajte prilog 214914

Još jedna stvar vezana za Sony u odnosu na ostale proizvođače televizora koja je bitna za gaming:

Možete na rtings.com da vidite motion clarity prikaz kod svih proizvođača...

Fora je što je kod Samsunga npr. po defaultu onaj prikaz koji ima blagi double image efekat u pokretu i uvek je tako , a kod sonija je default bez toga, iako blagi motion blur postoji.

Razlika je u tome što kod sonija može u clarity meniju da se izabere i prikaz kao na Samsungu ako neko to više voli ili nešto između u nekoliko koraka.

Ja recimo ne podnosim bilo kakvo dupliranje slike u pokretu i više mi prija samo blagi motion blur, pa mi je to značajno.

Posebno je bitno za gaming, naravno. Naročito mi smeta kod 30 fps igara, kad inače postoji određeni judder, a ovo samo pogoršava situaciju.

Evo slika, da vidite o čemu pričam.

Sony (nezavisno od modela, na svakom je ovako manje-više):

94063a432f6343b13a459df0dabbd958.jpg

Samsung i mnogi drugi:

5efc7608afe7abf43b8b5d2c6e089e3c.jpg

5e8d829bc1ecda776aa844223f6708e0.jpg

Lg:

6a21b93b9d2129afc662017ca68f4792.jpg

f50bae904f2b6c497f26c9ae56f61466.jpg

Ovako je na 60 fps, 30 je još gore.

Možda Samsung i LG prikaz nekome deluje manje mutno u pokretu, ali postoji to dupliranje.

Ono što sam hteo da kažem je da kod sonija postoji podešavanje toga, može da se bira u koracima od one slike gore, pa do nečega kao na Samsungu npr. u nekoliko koraka, ko šta voli.

Lg I Samsung nemaju tu opciju, uvek je onako kao gore.

Poslednja izmena:
Verovatno si se igrao u doba CRT-ova, pa ti ovo smeta. Vecini ljudi nije problem.
Da vidis kako je lep osecaj igrati u 120/144, cak i pored dosta losijih boja :).

Naravno :).

Smeta mi i na soniju, ali ovo dupliranje baš ne podnosim.

Što je najgore, i oled koji je u teoriji savršen što se tiče odziva se trenutno tretira kao klasičan sample and hold display, pa izgleda isto kao Sony lcd u pokretu.

144hz I backlight scanning I bfi može da bude stvarno vrh kad se uradi dobro, ali džabe pričamo o tome u temi o konzolama, nema toga kod televizora ***, a i igre su samo u 30 ili 60 fps, pa nema poente.

A i na pc-u je rešavanje displeja samo deo problema, treba postići 120 ili 144 fps...

Poslednja izmena:
Realno, većina igara koje zahtevaju i najbolje iskorišćavaju 144Hz su i razvijane i optimizovane od starta da ih računari tako i pokrenu bez većih problema. Ne znam baš koliko bi mi se dopao neki TPS u 144Hz, kad mi poneki i u 60FPS izgledaju čudno - TloU npr.

I to je tačno.

Osećaj je uvek bolji u višem frame rate-u, ali nekim igrama ne stoji taj ultra smooth "izgled".

Verovatno samo zato što smo navikli na filmove, pa povežeš u glavi sa tom estetikom, jer su takve igre "filmske" u tom smislu i onda ti TLOU ne izgleda tako kad je u 60.

Ali za responsiveness nema dileme, što više, to bolje.

Nije uvek bitno, slažem se.

Poslednja izmena:
Pa jedino ove fps traze veci frame rate. Ostalo 60fps ki bombona :)

Meni TLOS u 60 izgleda odlicno.
Da sam neki reviewer, samo zbog toga bih igri dao 10% vecu ocenu nego na ps3 :).

Nego malo na on-topic ...

Prezadovoljan sam novim šokerom, nakon tri dana umerenog igranja baterija opala za samo jednu crticu. Stari bi već 4 puta do sad punio za isti period. A light strip je mnogo bolji nego što sam mislio ...
Pogledajte prilog 214914

Jel se menjaju baterije? Ili ima svoju bateriju koja se dopunjava?
Jeste da je glupo pitanje ali nisam imao u ruci ovaj kontroler pa ne znam.

Svaki ps ds je imao svoju bateriju jos od ps 1.

Sent from my D6603

Kolko treba vremenski da se prebaci 300 gb preko lana na ps4 pro

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Kažu da je mnogo brže kad se direktno povežu...

Stani,vi svi imate vec stare konzole i kupili ste nove. Al ce biti puni oglasi ovih dana :)

Eno vam moj tutorijal na par strana unazad koji sam vam okačio, pred kraj klipa sam ubacio snimak real time transfera - 750GB za 4 sata. Ostavio sam ih tako, došao sam nazad posle 4 sata da proverim i bilo je prebačeno. Nije mi ni šifre tražio za naloge.

Koliko otprilike je doplata 500GB+2gamepad za 1TB+1 gamepad PRO? kapiram 200 minimum?

Pa iskreno ja vise od 200e nebih nikad dao za polovnu konzolu.

Jesi probao hdr mod i kako to izgleda uzivo. Tacnije kako se aktivira. Malo sam se pogubio oko svega ovoga. Te 4k te hdr...

Cek hdr je vezan za 4k i smanjen fps. A 1080p je povecan na 60fps.

Cek hdr je vezan za 4k i smanjen fps. A 1080p je povecan na 60fps.

RotTR konkretno radi u 1080p HFR (Unlocked FPS - od 45-60FPS) kao standard, 1080p Enriched sa više grafičkih detalja u 30FPS i kao 4K (1800p upscale) u 30FPS. I vidi se drastična razlika čak i na 1080p ekranu. HFR je bomba defiitivno i leži ovoj igri samo tako, Enriched mi u 90% slučajeva izgleda kao da su samo ubacili Film Grain, mada se na slikama vidi gomila dodatnih detalja, a 4K nekako najviše "ugladi" prikaz. Nazubljenih ivica na 4K modu u 1080p uopšte nema. A inače RotTR nema HDR na 4K iz nekog razloga. Uncharted 4 ga ima.

Ili RotTR možda i ima HDR, nemam pojma više :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno