Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo sad sam opet upalio opet stream i odmah naleteo na nov TR. Za Rise of the Tomb Raider, kaže da će biti tri moda za PS4 Pro.

1. 4k mod naravno ako je privezan 4k tv.
2. 1080p mod sa 60 fps opcijom.
3. 1080p sa maksimalnim vizualnim postavkama u 30 fps-a.

Igrač će moći sam da bira u ovom naslovu da li želi 60fps-a sa PS4 grafikom ili 30 fps-a sa "PS4 Pro grafikom".

Sve zavisi koliko je razvojni tim bio vredan. A za novije naslove će sigurno biti vredni.

A multiplayer vezan na 60fps-a zbog obicnog PS4.. Meni je to skroz okej jer ce sport igre da ostanu na 60fps-a uvek, sve ostalo rame uz rame sto se tice mp-a. A sto se tice SP-a videli smo da su mnoge igre pa i eto recimo God of War za 2017-u guran na 40-ak fps-a u ranoj fazi razvoja sa onakvom skroz ok grafikom. U principu ovo vredi za one koji nemaju ni ps4 ni PC. Bicu pametan ovog puta i necu da razmisljam i ulazem kes u ovo.

Sa druge strane vuce me ideja da prodam trenutnu za 250e a doplatim 150e za Pro, ali kontam da ce cene kod nas da budu prenapucane zbog taksa i svakojakih troskova..

Poslednja izmena:
Mi imamo najjače cene u Evropi ako se raspitaš 😀

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Mazi kupis od Madjara, nisi lud da dajes nasim pilicarima lovu. Oni prodaju obican PS4 za po 500-600e a on u EU kosta ispod 300e nov sa par igrica..

Ja cu da sacekam da slegne prasina i pokaze se sta ovo cudo moze, lako ce posle da se uzme ako valja, nema potrebe da se zalecem kao fanbojici konzola.

U onim procurelim slajdovima su pominjali Checkerboard rendering i temporal upsampling, jel tako?

Nadam se da je neko custom rešenje oko koga su se dobro potrudili.

I Cerny je rekao "optimized for closed systems".

Poslednja izmena:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-three-hours-with-playstation-4-pro

Pročitajte sve, izdvojen je samo deo.

I went into the PlayStation Meeting today as a sceptic, believing that the hardware may not be up to the task of powering a 4K display. The good news is that several hours later, I emerged from the event impressed with the quality of the experience and respectful of the wizardry utilised to make this GPU punch above its weight.

However, a trio of the Sony first party efforts looked seriously impressive: Horizon Zero Dawn, Days Gone and Infamous First Light. All use the same cutting-edge upscaling technique. Previously we've talked about the 4x4 checkerboard process, where a 2x2 pixel block is extrapolated out into a 4x4 equivalent - next-gen upscaling, if you like. It allows developers to construct a 2160p 4K framebuffer from half the pixels - a much closer fit for the Pro's GPU prowess.

Speaking to developers on site, several aspects of the checkerboard technology came into focus. Up until now, we've seen it as a software post-process upscale, but in actual fact, it's one of a number of new custom features backed into the PS4 Pro's GPU and as such comes with zero cost to game developers. We also understand that while it is a hardware feature, game-makers do seem to have a certain level of control - which may perhaps explain why different games exhibit varying levels of artefacting.

But the key takeaway is this - while the PlayStation 4 Pro GPU lacks the horsepower to render out challenging content at native 4K, the presentation we've seen on a number of titles clearly shows a worthwhile, highly desirable increase in fidelity over 1080p - one that does put a 4K screen to good use. Switching between full HD and checkerboard 4K, the increase in detail is simply stunning.

Izgleda da smo dobili baš ono čemu sam se nadao za 4k rendering - pametno, a ne mnogo "skupo" rešenje koje dobro funkcioniše...

Za 100$ više od slim modela, ovo će biti odlična kupovina ipak.

Nekom će doneti 4k gaming za male pare, nekom viši frame rate u 1080p I još ponešto.

Ipak je ok ispalo bez urušavanja celog sistema i panike oko toga da li će običan ps4 i dalje imati smisla...

Poslednja izmena:
Hahaha.. 😀 Ljudi vi ste zaboravili superiorniju masinu, a to je Scorpio, sta mislite da ce MS da uradi, sada kada je video da je Sony na tankom ledu? 😀 Ubacice sigurno 4k Blu-Ray.. 😛

Nikada xbox neće dostići ni približno slavu kao Sony. Mogu da ubace šta hoće.
2018, 2019, će ih Sony 5 pokopati!

Hahaha.. 😀 Ljudi vi ste zaboravili superiorniju masinu, a to je Scorpio, sta mislite da ce MS da uradi, sada kada je video da je Sony na tankom ledu? 😀 Ubacice sigurno 4k Blu-Ray.. 😛
E, Maksiću, Maksiću... Pa već Xbox one s to ima.

Pošto ne pratiš materiju, scorpio izlazi za više od godinu dana, nadam se da to znaš.

Videćemo cenu toga, a videćemo i cenu za ps4 pro za godinu dana.

Pa onda u krug, opet ide ps5 prvi.

I ozbiljno, nije ovo forum za taj kvalitet postova, pređi na blic i YouTube ***...

Gdin_M ti je jedini normalno odgovorio, ja glumim budalu ovde...

Poslednja izmena:
Opusti se Ivo, malo se sprdam, vidim da ste okoreli fanbojici.. 😀 xOne nema potrebe kupovati jer sve sto imaju prelazi na PC, tako da.. A Pro cekamo koji mesec da vidimo testove i sta kaze siroka narodna masa, ovo ovako sta vi mislite i nagadjamo sta ce biti, meh..

Opusti se Ivo, malo se sprdam, vidim da ste okoreli fanbojici.. 😀 xOne nema potrebe kupovati jer sve sto imaju prelazi na PC, tako da.. A Pro cekamo koji mesec da vidimo testove i sta kaze siroka narodna masa, ovo ovako sta vi mislite i nagadjamo sta ce biti, meh..

Pa, upravo i sama svrha internet foruma jeste da se istakne svoje mišljenje i da se kroz razmenu informacija i stavova dobije sveobuhvatnija slika, o kojoj god temi da se raspravlja. Naravno da je dobro kada se to radi na kulturan način i uz uvažavanje tuđih stavova (koji mogu da budu i sasvim oprečni od naših) i kada se čuva kultura diskusije na forumu. A mislim da je Ivan ovde jedan od najpozitivnijih primera kako se argumentovano i pristojno ističu svoji stavovi.
S druge strane, reći da je "meh" to što ljudi ovde imaju svoje mišljenje ili da se neko proziva da je "fanbojac", to je (najblaže rečeno) neozbiljno i ne ostavlja baš najbolji utisak.

Kao sto su mnogi vec pricali, sa uvodjenjem PS4 Pro-a Sony ce napraviti papazjaniju medju svojim korisnicima, bice bar deset nacina na koje ce igre sada da rade: u 4k sa HDR-om, u 1080p sa vise detalja na 30 fps, u 1080p sa supersemplingom, u 1080p sa vise fps ali istom grafikom ko na ps4, za Tv koji nema HDR u 4k bez HDR-a, itd..

Lako moze da se desi da zbog ovakve zezancije padne prodaja igara, jer ce review-ovi biti pravljeni za svaku od ovih opcija, bar sto se tice grafike i izgleda igre a to moze samo da zbuni ljude.

I dalje sam misljenja da se nista znacajno nije dobilo i da je ovo generalno los potez Sony-a.

Vreme ce pokazati da li ove mid-konzole imaju buducnost ili ne.

Doneo odluku..idem maraton 15 dana da odigram ova 10-ak naslova i onda sell. Pare u stek pa kada se razidje prasina mozda uzmem Pro. Jedino sto Fifu necu igrati od pocetka ali ***a 🙁 Mada ne verujem da ce Pro da promeni cenu 4-ke ? PS3 se jos drzi dosta jako, s obzirom da je Pro 100e skuplji u odnosu na 4, mozda 50e padne nize ali zbog uvoza i slicno slabo. Pa cak i kod madjara. Bilo bi lepo kad bi cene ostale iste za nas koji bi preprodali za Pro.

15 dana za 10 naslova... teško

Sent from my D6603

Evo sad sam opet upalio opet stream i odmah naleteo na nov TR. Za Rise of the Tomb Raider, kaže da će biti tri moda za PS4 Pro.

1. 4k mod naravno ako je privezan 4k tv.
2. 1080p mod sa 60 fps opcijom.
3. 1080p sa maksimalnim vizualnim postavkama u 30 fps-a.

Igrač će moći sam da bira u ovom naslovu da li želi 60fps-a sa PS4 grafikom ili 30 fps-a sa "PS4 Pro grafikom".

Sve zavisi koliko je razvojni tim bio vredan. A za novije naslove će sigurno biti vredni.

Developeri se vec raduju ovom.

Btw nisam ni znao da ovaj standardni ps4 nije mogao da strimuje 4k, za sta mi dajemo pare.

Doneo odluku..idem maraton 15 dana da odigram ova 10-ak naslova i onda sell. Pare u stek pa kada se razidje prasina mozda uzmem Pro. Jedino sto Fifu necu igrati od pocetka ali ***a 🙁 Mada ne verujem da ce Pro da promeni cenu 4-ke ? PS3 se jos drzi dosta jako, s obzirom da je Pro 100e skuplji u odnosu na 4, mozda 50e padne nize ali zbog uvoza i slicno slabo. Pa cak i kod madjara. Bilo bi lepo kad bi cene ostale iste za nas koji bi preprodali za Pro.

Ti stvarno imaš problem sa impulsivnim kupovinama 😛

Kad se setim da sam ti pre par meseci pričao da nije najbolji trenutak za kupovinu PS4, jer su tada već bile krenule da cure prve informacije oko PS4K, a ista priče je bila nedavno i kada si kupovao GTX 980 Ti, a Pascal je čekao iza ćoška. 😀

Kako nije pala cena PS4 kada neki veliki lanac prodaje dva za jedan za 400 evra. Doduse to su obicni model, ne Slim.

Što se tiče slima, izgleda da će 500GB verzija biti 300, a 1TB skuplja.

Slim je promasaj, kupovace ljudi Pro za 100$ vise.

Slim od 1TB će ići za nekih ~350e. Tako da ne vidim razloga da bilo ko izabere 1TB slim umesto PS4 Pro.

....

Btw, jeste da je poptuno nebitan naslov, barem za mene. Ali još jedan primer da samo od dobre volje razvojnih timova zavisi podrška za PS Pro u starijim naslovima:

The Elder Scrolls Online will make use of PlayStation Pro via a patch from day one, 10th November 2016. Bethesda said the online fantasy game will be "immediately playable in native 4K resolution" from then.

But the PS4 Pro benefits to ESO won't be limited to 4K TV owners. Bethesda said people using 1080p screens will get "increased graphical fidelity" as well.

"Since the game was originally designed for a wide range of PC specifications, Zenimax Online Studios was able to scale up the presentation alongside the scaled up power of the PlayStation 4 Pro," said Bethesda.

[youtube]oEDSxbtKKCw[/youtube]

Bioware ne planira 1080p/60 mod za Mass Effect: Andromeda. Bitno je da sevaju buzzwords poput 4K i HDR.

Meni je neverovatno da Sony ne podržava UHD Blu-ray a njihov je ****ni standard.

Nači 4K rezolucija sa 30 FPS?

Ti stvarno imaš problem sa impulsivnim kupovinama 😛

Kad se setim da sam ti pre par meseci pričao da nije najbolji trenutak za kupovinu PS4, jer su tada već bile krenule da cure prve informacije oko PS4K, a ista priče je bila nedavno i kada si kupovao GTX 980 Ti, a Pascal je čekao iza ćoška. 😀

Imam 🙁 Posao mi je takav da moze da se desi da stane, da nemam dugorocno ili na kratko, a u momentu imam vise nego dovoljno. Zato i takav mentalitet 🙁

Nači 4K rezolucija sa 30 FPS?

Navodno u nekim igrama opcija za menjanje 4k-30fps, 1080p ultra-30fps, 1080p-medium-60fps bla bla.. Ono sto je prikazano sve je bilo u 30fps-a osim CoD-a, koji ce i na PS4 morati da gura 60fps-a zbog MP-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno