Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako vreme prolazi od E3-ja i nista od podataka ne curi po netu, taj Neo mi sve vise deluje kao One S. Pogotovo to za 4K. Znaci, FinFET 14nm za postojeci APU(?), HDMI 2.0b i mozda HDR podrska. Gurati Polaris 11 unutra sa ovakvim power managementom ne bi bas bilo pametno. Sve mi smrdi na blagi redizajn.

Neo nema veze sa One S-om. Neo ce imati totalno novi i veci APU u 14nm, drasticno vece performanse GPU-a. Ako budu pravili PS4 Slim, to ce biti slicno One S-u.

Sto se tice Polaris 10 power management-a [ne znam sto si napisao Polaris 11], nece biti velikih problema em sto ce klokovi biti nizi [911mhz sudeci po ranim najavama] em sto ce verovatno TMSC raditi APU a ne nesrecni GF.

Polaris 10 na 911mhz? Pa to je "mozda" grubo 2x jaci gpu od trenutnog.

Kuciste konzole ce verovatno biti vece i unutra nece biti PSU vec ce biti zasebna ciglica tako da mogu unutra da smeste jaci APU i da ga adekvatno ohlade.

Polaris 10 na 911mhz? Pa to je "mozda" grubo 2x jaci gpu od trenutnog.

Prvi spec leak je spomenuo jasno 4.2TF GPU, malo jace od 2x od PS4 GPU-a.

Kuciste konzole ce verovatno biti vece i unutra nece biti PSU vec ce biti zasebna ciglica tako da mogu unutra da smeste jaci APU i da ga adekvatno ohlade.
Errr ne. Ceo Neo na 14nm ce opet biti ~150W sto je isto kao i launch PS4. Ne ocekujem povecanje hladjenja i jacine PSU-a [inace, launch PS3 je dolazio sa 380W PSU-om :)] u odnosu na launch PS4.

Procitao sam negde na gaf-u da napajanje nece biti u kucistu, ne mogu sada da se setim tacno gde.

Spekulacija o "jacoj" verziji neo konzole o kojoj Sony razmatra. Mislim da nece biti nista od toga.

Imam neki problem da ne mogu da se nateram da upalim konzolu, 15 dana je nisam dirao, kada je startujem igram 10 dana bez prestanka. Jabem li ga sta je to :D

Ima li jos neko da mrzi L3 za trcanje ? Uglavnom igram ovaj Battlefront jer je MP igra pa gledam da je iscedim sto vise kad vec igram konzolu dok SP kampanje ostavljam za kasnije, mozda i za Neo. Svaki put pomislim da ce da pukne a bukvalno na 5 sekundi mora da se stiska pogotovo dok je analog vec u nekom pravcu pa nije u sredini. Nikad nisam gotivio L3/R3. Da li se nekom uopste zeznuo kontroler iz tog razloga ?

Jel se isplati po vama uzeti polovan ps4 u garanciji ili nov? Strah me jer ne znam da li je taj sony przen u recimo nekoj igraonici i koliki moze da mu bude vek trajanja?

Pitam jer do sada nisam imao problem sa pc hardverom u garanciji, ali ps4 mi je prilicno zatvoren sistem, pa zbog toga. Hvala u svakom slucaju.

Jednom sam kupio normalan za 21k, drugi put przen za 16k i nikad ugledao pare nazad. Znam doduse gde zivi, samo treba da budes ****** i da ga izlemas. PS3 je bio u pitanju. Ne bih se igrao sa polovnjakom ako nemas bar sat vremena da ga istestiras pre uzimanja :)
Kad sam ja prodavao moju konzolu pozvao sam na sok i jedno 4-5 sati igranja pa tek onda potvrda da moze kupovina.

Ja sam kupio polovnu US konzolu pre više od godinu dana, bila ekstra cena, konzola nije puno korišćena, čovek me zvao, igrali PES, kaže, ako pobedim, 10 evra popusta :d Nikad lepših 3-0. Uzeo i nikakvih problema nije bilo do danas.

@Mazi7
Znaci dok ne pozove na sok, nista! :p
Lik samo trguje sa tim. Ima oko 800 pozitivnih ako se ne varam, prodaje silu igara, ali cenim da ima igraonicu pa samo radi rotaciju staro - novo stalno. Realno ako je sony przen u igraonici meni to dodje kao da pustis komp na mining, pa zato i pitam.

@Sympathy Chan
Haha ne verujem da jos ima takvih ljudi, ali dobra fora. :)

@Mazi7
Znaci dok ne pozove na sok, nista! :p
Lik samo trguje sa tim. Ima oko 800 pozitivnih ako se ne varam, prodaje silu igara, ali cenim da ima igraonicu pa samo radi rotaciju staro - novo stalno. Realno ako je sony przen u igraonici meni to dodje kao da pustis komp na mining, pa zato i pitam.

@Sympathy Chan
Haha ne verujem da jos ima takvih ljudi, ali dobra fora. :)

Ja kad prodajem, uglavnom jer nesto planiram da kupim od tih para pa mi merak, i radim to sa zadovoljstvom :D

Current gen konzole su projektovane da rade non stop i da se ne gase. PS4 se solidno greje, vise nego Xbox na primer, ali jos nisam cuo da se nekome pokvario, sto je nakon vec 2.5 godina ipak nekakva potvrda kvaliteta. Dzojpedi su slaba tacka, analogne palice se lako pokvare jer je ocajan mehanizam i uopste ovo ti je najveci rizik ubedljivo.

Razmisli o tome koliko ti se isplati tj da li je zaista dovoljno niza cena. Kod nas u oglasima stvari se prodaju za par desetina evra ispod cene novog sa garancijom. Precenjenost polovne tehnike je maltene veci problem od mogucnosti za prevaru.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Da kucnem u drvo, moj launch PS4 i dalje radi ko zmaj. Zero issues. Gamepad pecurke su se malo izlizake [koristim ga i na PC-u], ali nista sto bi uticalo na gameplay.

Ja pa ne smem da ga drzim upaljenog duze vreme ako mi ne radi klima, sedi mi izmedju 2 racunara i to su oba okrenuta tako da su im prednje strane okrenuta ka njemu da ne bi izduvavali vruc vazduh ili prasinu. Kad ga ne igram obavezno je pokriven tankim prekrivacem zbog prasine. Jbna paranoja sta radi coveku :d

Nije prezican i brz kao miš ali daleko od toga da je neupotrebljiv...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Naravno da je za FPS neupotrebljiv ako nemaš pojma.

Sent from my Nexus 6P

Cim spomnje FPS igre, mora da se oseca nekako ugrozeno. Treba ga poslati na par stotina sati igranja Goldeneye 007 u 4-way splitscreen-u. :D

Inace, ako je DS4 preziveo igranje Revengeance-a na PC-u, prezivece SVE. :D

Cim spomnje FPS igre, mora da se oseca nekako ugrozeno. Treba ga poslati na par stotina sati igranja Goldeneye 007 u 4-way splitscreen-u. :D

Inace, ako je DS4 preziveo igranje Revengeance-a na PC-u, prezivece SVE. :D

Ma jos bolje Quake na PS1, pa jos 37 cm CRT :)
Tako se nekad kalilo...... (eh mlados') :D :d

Ja isto imam launch ps4 jos uvek, ali nemam srece sa DS4.....
4 kom imam kojima ne radi trcanje :(

ali nemam srece sa DS4.....4 kom imam kojima ne radi trcanje

Nema to veze sa srecom, DS4 je djubre.

Evo ja imam 3 komada na kojima se od prvog dana igraju deca po ceo dan, i svi rade kao novi, nemoguce posto je djubre, mora da je Microsoft proizvodjač mojih :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno