Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Merkaj Ultimate, padne i on na smesan iznos...

Ma bio je Ultimate bre nesto smesno, 50$ ili cak i manje.

*** sad los mi net, sve pisem najmanje cene na cloud koje su bile, zbog sheringa. Zato kazem treba merkati jer sto je bilo jednom snizavaju posle opet za mesec, mesec i po.

BFH do pre koji dan 20$ sa Premium

Poslednja izmena:
Da u BFH i SW. Ali u BF4 i buducem BF1 ima/bice itekako :D

Slazem se ali mape su uvek pune, nisam primetio da nas ima manje od limita. Dobro, nisam sad vec igrao godinu sigurno, ali isto sam od pocetka uzeo Premium. Recimo, China Rising DLC je po meni ubio, bolja mi je svaka mapa od main game mapa.

Mada i SA i Naval Strike imaju prelepe mape, samo ne toliko igraca kao u CR. Poslednji dlc su bas smanjili verovatno zbog nedostatka igraca, mape su premale...

U svakom slucaju daju free sada ali proslo je 3+ godine od izlaska igre... Pa sad *** da cekam bas toliko ne znam, najbolja opcija je kupiti osnovnu igru sad pa kada premium padne prodati osnovnu igru i uzeti sve zajedno (pricam o bf1) :D

Poslednja izmena:
Slazem se ali mape su uvek pune, nisam primetio da nas ima manje od limita. Dobro, nisam sad vec igrao godinu sigurno, ali isto sam od pocetka uzeo Premium. Recimo, China Rising DLC je po meni ubio, bolja mi je svaka mapa od main game mapa.

Mada i SA i Naval Strike imaju prelepe mape, samo ne toliko igraca kao u CR. Poslednji dlc su bas smanjili verovatno zbog nedostatka igraca, mape su premale...

U svakom slucaju daju free sada ali proslo je 3+ godine od izlaska igre... Pa sad *** da cekam bas toliko ne znam, najbolja opcija je kupiti osnovnu igru sad pa kada premium padne prodati osnovnu igru i uzeti sve zajedno (pricam o bf1) :D

Govorimo ovde o PC verzijama ili ? Posto vidim 70k igraca sinoc u BF4. Eto instaliram Battlefront pa ako neko hoce da se pucamo nek me add na psn, dsr07mm.

Tema je PS4 :D

I pricamo o DLC sadrzaju, gledaj koliko ih igra ekspanzije a ne main game. Ne znam jel postoji taj podatak.

Mozemo da se pucamo samo net da mi dodje, valjda ce danas ili sutra.

Na americkom psn opet velika rasprodaja, najzanimljivije Doom za 35$.

42$ bez Plusa = 50$

Jos dole to moze :d

Tema je PS4 :D

I pricamo o DLC sadrzaju, gledaj koliko ih igra ekspanzije a ne main game. Ne znam jel postoji taj podatak.

Mozemo da se pucamo samo net da mi dodje, valjda ce danas ili sutra.

A okej onda, nema podataka samo o ekspanzijama :) Ali sam mislio da je bas obrnuto jer na PC verziji vidim dosta servera gde ne mogu da udjem jer nemam ekspanzije (sto se tice bf4). Ja sam uzeo Doom 3 fizicku kopiju, sad imam problem da je se otarasim jer me zanimao samo story kojim nisam odusevljen :p

Moze neka preporuka na PM za igraonicu gde mogu da iznajmim PS4 u Bg-u? Interesuje me kako bi pasovalo na ovaj moj 2k monitor i da li bih mogao da se naviknem na gamepad jer sam pc gejmer otkad znam za sebe, a s obzirom da sam prodao graficku i razocaran sam trenutnom ponudom, planiram prelazak na ps4, najvise zbog ekskluziva. :)

Niko ne može sa sigurnošću da ti odgovori kako ćeš da se snalaziš sa gejmpedom. To je kao da pitaš da li će ti se dopasti neko novo jelo - probaj pa vidi.
Ali evo mog slučaja. Imam 36 godina i do pre dve godine nisam posedovao nijednu konzolu, ikad. Igrao sam samo igre na PC-ju, a od toga tek ponešto preko gejmpeda (vožnje, tps). Ipak, od kada sam kupio PS4, prešao sam sasvim na gejmped, čak i kada igram na PC-ju npr. neke fps igre. Koristim iste DS4 kontrolere i za konzolu i za kompjuter, igram sve na televizoru, tako da i nema neke velike razlike u igračkom iskustvu. Tj. čak i kad igram na računaru, više podseća na konzolno igranje. Znatno više mi prija da udobno zavaljen isped televizora igram sa gejmpedom u rukama nego nelagodno nagnut iznad stola sa mišem i tastaturom.

Moze neka preporuka na PM za igraonicu gde mogu da iznajmim PS4 u Bg-u? Interesuje me kako bi pasovalo na ovaj moj 2k monitor i da li bih mogao da se naviknem na gamepad jer sam pc gejmer otkad znam za sebe, a s obzirom da sam prodao graficku i razocaran sam trenutnom ponudom, planiram prelazak na ps4, najvise zbog ekskluziva. :)
Zar nije jednostavnije probati gamepad na PC-u?

Naravno da bi se navikao na gamepad koji je dizajniran za najsiru populaciju i jednostavnost upotrebe. Nikada nece biti ni izbliza tako dobar za FPS, kao mis, ali samo je potrebno vreme.

^Ma nikako da stignem da se javim. Mene najvise brine sto imam 1440p monitor, a ako ps4 ne nalegne lepo (posto od igre do igre daje maksimalno 1080p), onda mrka kapa. Imam neki gamepad od 1000 din, ali to nije ni priblizno gamepad-u za konzole cenim, ni po preciznosti ni po naleganju na ruku. Inace da, nisam console gamer, ali ekskluzive su po meni nesto neprevazidjeno u gaming svetu. Ujedno tek sad vidim da ce neki ps4 neo uskoro? Jel vredi cekati to?

Vredi itekako. Po nekim najavama mozda stigne vec krajem godine.

^Ma nikako da stignem da se javim. Mene najvise brine sto imam 1440p monitor, a ako ps4 ne nalegne lepo (posto od igre do igre daje maksimalno 1080p), onda mrka kapa. Imam neki gamepad od 1000 din, ali to nije ni priblizno gamepad-u za konzole cenim, ni po preciznosti ni po naleganju na ruku. Inace da, nisam console gamer, ali ekskluzive su po meni nesto neprevazidjeno u gaming svetu. Ujedno tek sad vidim da ce neki ps4 neo uskoro? Jel vredi cekati to?

Zavisi. Ako ne koristis vise od 1080p monitora, ne brine te previse grafika i mzoes da zivis sa konstantnih 30-ak fps-a dok ce MP da bude identican kako na Neo tako i na PS4 onda nema sta da cekas. Ja sam napravio rezervni fond za neo do 400e uz uslov da povratim nekih 200e od prodaje PS4 negde pre pojave kod nas u Srbiji, pa budem video kakva je situacija ali mislim da necu da prelazim.

Zavisi. Ako ne koristis vise od 1080p monitora, ne brine te previse grafika i mzoes da zivis sa konstantnih 30-ak fps-a dok ce MP da bude identican kako na Neo tako i na PS4 onda nema sta da cekas. Ja sam napravio rezervni fond za neo do 400e uz uslov da povratim nekih 200e od prodaje PS4 negde pre pojave kod nas u Srbiji, pa budem video kakva je situacija ali mislim da necu da prelazim.

Epa tu je caka kako bi to izgledalo "razvuceno" na 1440p? Ujedno citam za ps4 neo da su najavljivali 4k gaming, ali mislim da je to mastarija, pre ce biti 1080p 60 fps, ako i to bude.
E sad, ako nije nekom frka (moze i na pm) da mi razjasni koje servise imaju (psn) i sta time dobijam, kako se sta placa i da li igre mogu da se backupuju? Pitam jer hocu info iz prve ruke, a ne rekla-kazala sa googla. :)

Tvoj monitor je 16:9, tako da nema sta da bude razvuceno. :) Sto se tice PSN-a, to ti je servis gde mozes da kupis igre, a uz PS+ dobijas i "premium" gde dobijas jednom mesecno neke igre dzabe, da imas veci discount pri kupovini, a takodje je i obavezan za neke multiplayer igre.

Epa tu je caka kako bi to izgledalo "razvuceno" na 1440p? Ujedno citam za ps4 neo da su najavljivali 4k gaming, ali mislim da je to mastarija, pre ce biti 1080p 60 fps, ako i to bude.
E sad, ako nije nekom frka (moze i na pm) da mi razjasni koje servise imaju (psn) i sta time dobijam, kako se sta placa i da li igre mogu da se backupuju? Pitam jer hocu info iz prve ruke, a ne rekla-kazala sa googla. :)

Zavisi od snage konzole. Ako stvarno bude 3-4 puta brza od aktuelnog PS4, onda je za ocekivati bar 1080p60fps u svim igrama kao i 1440p60fps u nekim. Ne verujem da ce bacati 4K rezoluciju ali moguce da ce biti 1440p nativno pa neki upscale algoritam. Ukoliko utegnu igre za PS4 da rade na 1080p60fps standardno, onda ce Neo moci i 4K da tera ali mislim da je to nerealno. Nemam bas najbolju ideju sta cemo da dobijemo sa Neo, osim stabilnih 60 fps u Full HD. Na sta ce otici visak snage, da li na bolju grafiku ili visu rezoluciju pa onda neki downsample za 1080p televizore i upscale za 4K televizore.

Daj bože da je bilo šta približno 4K i za mene je dobitak.

Sent from my D6603

Mene Neo interesuje najvise kao pokazatelj da li planiraju 4K kao standard za PS5.

Plasim se da ce 4K biti standard zato sto je jeftinije da samo dignu rezoluciju nego da sustinski unapredjuju endzine. Vise poligona = vise ljudskog rada i para na plate dok traje razvoj. 60fps i bolju grafiku u Full HD svi bi zeleli ali to mozda nije ono sto cemo i dobiti.

Neo nece biti tu za 4K gaming, vise ce biti da kupcima dostavi 4K HDMI standard cisto da 4K TV korisnici imaju sta da ubodu i gledaju netflix/UHD BD-ove]. 4K gaming ce biti ogranicen ili na upscaleovane igre ili na native 4K za ne-zahtevnije [indie] igre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno