Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jos jeftinije nego sto se ocekivalo.

Gem, set i mec.

***, zavisi šta si očekivao. Ja sam npr. bio ubeđen da će biti 349€ :D. Kamera i ona dva sladoleda će isto biti potrebni za dosta igara, pa eto dodatnog troška.

Ne dam pare na Move. Rukavice bi mozda kupio.

Očekivana je ta cena jer su bili najavili da ce cena biti u rangu nove konzole.
Inače najavili oko 250 VR naslova izmedju oktobra i kraja godine sto je malo nerealno ali živi bili i videli.

I cinematic mod je tu, radi u svim igrama...

Praktično kao display (ili bioskop :))

Očekivana je ta cena jer su bili najavili da ce cena biti u rangu nove konzole.
Inače najavili oko 250 VR naslova izmedju oktobra i kraja godine sto je malo nerealno ali živi bili i videli.

Ako nastave sa ovim indie bullshit naslovima, mogu i preko 1000 da izbace bez problema.

Pa mora od necega da se pocne, Oculus Rift se vuce vec 5 godina i nikako da krene u prodaju. Morpheus ce sigurno biti i tehnicki najbolji i sa najkvalitetnijim softverom, a najavljen pre godinu dana...

Skoro sigurno uzimam PSVR kad se pojavi. Cena mi odgovara, dosta je sve povoljnije od PC VR-a koji em ima jake cene em zahteva mnogo jak komp.

***, zavisi šta si očekivao. Ja sam npr. bio ubeđen da će biti 349€ :D.
:) Bice ta cena kod lokalnih narodnih uvoznika on day1. Svakako ne planiram da kupujem PSVR u lokalu po domacim cenama.

Lose si razumeo sta je Andrew House pricao na eventu. Do kraja godine ce biti 50 igara, a trenutno imaju preko 230 developera koji rade na PSVR projektima.

Pa mora od necega da se pocne, Oculus Rift se vuce vec 5 godina i nikako da krene u prodaju. Morpheus ce sigurno biti i tehnicki najbolji i sa najkvalitetnijim softverom, a najavljen pre godinu dana...

Yoshida unveilovao Project Morpheus pre ravno 2 godine na GDC 2014.

Poslednja izmena:
Ja naravno i računam da K/P ili XBR ekipa ponudi to po nekoj pristojnijoj ceni. Sad valja tražiti polovnu kamericu koja nije korišćena i ona dva svetleća sladoleda, da ne bude u Oktobru sve odjednom ;).

Morpheus ce sigurno biti i tehnicki najbolji i sa najkvalitetnijim softverom, a najavljen pre godinu dana...

Po Sony-jevim izjavama PSVR ima slabiji hardver u odnosu na Rift (a vrlo verovatno samim tim i na Vive). :(

Tačno, izjavili su da je fokus primarno bio za narodnu masu a ne gikove i priznali da je tehnički slabiji od rivala e sada po čemu videcemo već.
Inače od danas na Amazonu je moguc preorder PSVR kao i 3 VR naslova:
Until dawn:rush of blood
GT Sport
The London Heist

Poslednja izmena:
Ja mislim da je za većinu old school gamera koji nisu baš sto posto naloženi na vr u smislu novog pravca u razvoju igara sasvim dovoljno što će igrati igre kao gran turismo i slične na ovome. I gledati filmove.

Sve da ispadne samo "display" te vrste, nije mala stvar.

Lično nisam previše zainteresovan, mada ću obavezno da probam.

Muče me samo ona osnovna pitanja:

- Da li sve to ipak prelazi neku granicu do koje sam bio spreman da idem u gamingu? :D

- Na šta sve to liči uživo kad se poveže u jednoj normalnoj sobi?

- Totalno asocijalna priča, ali na neki loš način koji u mojoj glavi odlazi malo dalje od već asocijalnog današnjeg fazona

- Može da uspe samo ako postane totalni mainstream, u suprotnom je nezamislivo korišćenje pred nekim van te priče :D

- Kod nas će posebno biti vrh... "Šta ti je ovo?" "To mi je za igrice." :D

Ja čak ne mogu da verujem koliko su ljudi lako popili celu priču, baš niko ne prica o ovim najosnovnijm stvarima koje sam pomenuo. Ima ih još mnogo...

Kao da su svi spremni za VR već sto godina, a uopšte nije tako.

Doprineće ovo što nude na telefonima, doduše... Da shvate široke mase šta je prava stvar :D

https://youtu.be/sYkgWJzJ6fE

Poslednja izmena:
Isto mišljenje delimo, ovo je pod obavezno da se proba. Ja ovo sigurno necu kupiti jer nemam uslove u spavaćoj, deca/ukućani bi se krstili verovatno kada bi me videli sa tim na glavi, totalno iskljucenje od realnosti ( gde nisam svestan sta se desava oko mene van igre ) nije opcija.

Naravno da nije tako, cena VR-a generalno je i dalje prevelika za prosecnog consumera ali neverovatno jak marketing na svim frontovima pokusava sto vise da je progura. Ista prica je bila i sa 3D filmovima pre neku godinu pa je isto tako ta prica vremenom pukla. Ovde su u pitanju daleko vece pare i mnogo agresivniji marketing a da li ce ovo bas zaziveti kako zamisljaju veliko je pitanje. Imace kupaca naravno, ali da vecina ovo koristi kao osnovni uredjaj za gaming i da postane obavezan accessory, cisto sumanjam u to... bar ne u nekoj doglednoj buducnosti a mozda cak ni tada.

"Tata radi nešto sine" :D

Nemam još decu, ali mogu da zamislim koliko tek u toj priči postaje zeznuto , plus žena odlazi na terapiju garantovano ako te ugleda :D

Bila bi fora da samo prećuti i direkt razvod bez mnogo polemike :D

OK, preterujem i zezam se, ali nije daleko....

Heh i ovako je izazov usklađivanje slobodnog vremena za ps4 a da to ne utiče na kvalitet provedenog vremena sa porodicom.

Ne znam zasto, ali ocekivao sam da ce biti jeftinije.
Verovatno cu kupiti ovo (kao sto sam kupio i gomilu drugih gluposti), ali se pitam da li je bolje ustedeti malo vise i uzeti stvar koje ce dosta bolje da radi (oculus/vive).
U krajnjoj liniji, sve zavisi od igara (kao i obicno).

Ameri dobijaju ceo paket (Morpheus+camera+move) za 399$. Mi ostali placamo kameru i dildo zasebno. Medjutim, ljudi se plase lose podrske od strane Sonija. Da ne bude kao Vita 2. Ja mislim da od VR gejminga nema nista na duze staze tako je ovo najpovoljnije ujedno i najbolje resenje. Taman da se izigramo za 400 evra neke tri godine dok ponovo ne zamre VR.

Poslednja izmena:
Odakle ti taj info. Baš "listam" one US portale i svi baš i govore kako je "bummer" to što treba dati još 60$ za kameru.

Mene nesto drugo interesuje u vezi VR-a. Zar tolika blizina display-a nece uticati na vid korisnika koji ce se postepeno pogorsavati sa sve vise koriscenja VR-a?

Odakle ti taj info. Baš "listam" one US portale i svi baš i govore kako je "bummer" to što treba dati još 60$ za kameru.

Pogresno sam razumeo. Prodavace Morpheus bundle ali izgleda da nece kostati 400$... evo ga link:

http://www.techinsider.io/there-will-be-a-playstation-vr-bundle-with-a-playstation-camera-2016-3

Mene nesto drugo interesuje u vezi VR-a. Zar tolika blizina display-a nece uticati na vid korisnika koji ce se postepeno pogorsavati sa sve vise koriscenja VR-a?

Zavisi od navika korisnika. Nekima jos uvek nije oslabio vid jer se pridrzavaju odredjenih pravila kada rade za kompjuterom. Vecini jeste samo ne zele da nose naocare. Mobilni su jos gori po tom pitanju jer gledas ekran sa male udaljenosti. VR moze samo da pogorska situaciju. Na srecu, ljudima to nece biti prijatno da koriste satima zbog tezine i neprijatnog osecaja. Oni kojima to ne bude predstavljalo problem i koji budu par godina u kontinuitetu trosili sate svaki dan sa tim spravicama, za takve mogu unapred da prepisem "tegle". Nema sanse da to izbegnu.

Kombinacija Retina OLED panela i 120Hz osvežavanja - ja ne vidim problem.

Nema to veze sa tipom ekrana u koji gledas. Vid na daljinu slabi jer stalno fokusiras jednu tacku. Sto je ta tacka blize to je gore po tvoje oci. Osvetljenost i ucestalost osvezavanja dodatno pogorsavaju situaciju ali nisu glavni razlog zasto vid slabi. Genetika igra ulogu svakako ali i ljudi sa "dobrim" ocima brzo gube 20/20 vid koji su nasledili ako bulje stalno u ekran na poslu, kuci ili puno citaju knjige.

Poslednja izmena:
Upravo tako kako G@w kaze. Osvezavanje nista ne pomaze, blizina je problem.

Jel igra neko Division? Dodajte me (SnakeZX6R) ko pika, brutalna je igra u coopu :))

Nije problem blizina, nego "lupa" kroz koju se gleda ekran. Problem sa ocima je genetski, neko moze da gleda u najgore monitore ceo zivot i da ne nosi naocare, a neko ce ih nositi vec u prvom osnovne, tu nema pomoci...

Ti imas savrsen vid? Znam gomilu takvih sa genetski savrsenim ocima sto bi trebali da nose -1 do -1.5 dioptriju ali nece, prave se blesavi kako je sve okej. Znam takve sto ne vide prst pred nosom pa se opet prave blesavi...

Naravno nisam nista drugo od tebe ocekivao nego da sve znas o svemu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno