Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ummmm.... ne? I ne? I opet ne?
Za svaku igru koju navedes iz perioda 2000 - na ovamo cu ti navesti igru iz 80-tih koja je imala istu ideju ( ne i realizaciju, jer nije bila moguca tada.. )
Kao i za filmove....
Cela poenta je da se nekad uzivalo u tome sta ti prija ( filmovi sa Brus Li-jem, ma kako naivni bili, kao i u igrama ( Pacman ), ma kako danas smesno izgledali,,, ))
Ti prvi danas mrzis sve - ako je dobra ideja, ne valja grafika, ako valja grafika, onda bi bila bolja na PC-ju, ako je nema na PC-ju onda ni ne vredi da se igra.....
Nisi jedini, ima gomila ovih sto preko youtuba sticu svoje misljenje, a nikada ne dozive to o cemu pricaju....
Naravno, danas je bitno da se samo prica o necemu, ne i da se to dozivi....
Pa tek onda da se kaze svoje misljenje o tome....
Igrice ( napominjem, sve su ovo "igrice", kao i filmovi od kojih se ne trazi realnost ) sluze za zabavu...
Tehnicka frljanja oko izvodjenja....
Samo sluze za dizanje ega onima koji nemaju zivot....

@pilac
Ima toliko dobrih i originalnih igara npr samo na Steamu da je to fenomenalno.
Plus su igre za PC daleko jeftinije, nema sanse da bi dao 50-60 evra za jednu PS4 igru.
Imam PS3, imao je par sjajnih igara, uzecu i PS4, ali za sada ne vidim nista sem MGS5 sto opravdava kupovinu iste.
Ako cu da dam tih 50 evra za igru zahtevam max kvalitet igre, a ne poluzavrsenu igru sa 300 DLC-ova.

@marko
Ne pricamo o ceni....
Pricamo o idejama....
Samo mi daj nesto novo i to je to.....

@rAMA

Lepo sročeno,
sveže ideje su skupa i rizična investicija.

@marko_ns Gde su to PC igre daleko jeftinije? Koliko kosta igra koja je tek izasla na steamu? Pa kosta isto kao i na konzolama, 50e (jedino ako nije neka indie igra)...E sad, zasto bi davao 50e za igru na konzoli kad mozes da odradis share i da prodjes bar duplo jeftinije? Te price, a skupo, a nema nista, bla bla, pa i za PC je ista prica, iste igre izlaze, samo sto je razlika u nekim exkluzivama, evo npr. ljudi su vec odigrali GTA V ili Destiny a PC igraci to jos iscekuju, ili sto cemo mi konzolasi za koji dan poceti da uzivamo u Bloodborne-u, itd itd...

Sony PS2 kupljen kupljen zbog GoW-a vecinom, PS3 zbog GoW3 i Aecension. To su igre koje sam uzivao igrati, koje i dan danas upalim Soni i igram samo GoW. Jedna od najboljih igara svih vremena. Ja bih svakom preporucio da odigra pa neka je i Remaster, da imam PS4 odmah tog trenutka bih je kupio. Definitivno najjaci game-serial po meni. PC i Xbox fanovi ne znaju sta propustaju. 😉

Ti prvi danas mrzis sve - ako je dobra ideja, ne valja grafika, ako valja grafika, onda bi bila bolja na PC-ju, ako je nema na PC-ju onda ni ne vredi da se igra.....

To da ja "mrzim sve" apsolutno nije tačno, ali jeste tačno da seciram isprazne igre na najsitnija crevca, ali ako je igra u stanju da ponudi pravu mehaniku, dobru pozadinu ili barem da isprovocira bilo kakvu emociju, što je i bitnije od neke neviđene mehanika, na većinu tih stvari ni ne obraćam pažnju.

U skorije vreme mene je recimo osvojio The Long Dark, iako nisam planirao da ga igram do zvaničnog izlaska i trenutno stanje je bilo dovoljno da provedem dvocifren broj sati, igra je pravo remek delo. Ovih dana igram Ori and the Blind Forest, možda nije izmislila ništa novo, ali ipak jesta pravi primer da igre jesu umetnost, kao što su recimo i Brothers: A Tale of Two Sons, Never Alone, Kentucky Route Zero... Isto tako jedva čekam da vidim u kom pravcu će ići No Man's Sky, interesuje me i Bloodborne, koji je naslednik Souls serijala koji je doneo poveći broj originalnih stvari, itd...

Namerno neću navoditi "hardcore" naslove sa nekim komplikovanijim upravljačkim interfejsima, da driver ne bi uskočio sa pričom o nerd čikicama, "kliktanju" i magijama kao što ume, niti mp naslove, već o naslovima koji bi trebalo da budu neki etalon za konzolno igranje.

Poslednja izmena:
Znate vi jako dobro da su te PS only igre spale na nikad manji broj i polovina ih je čist prosek.
PS3 je imao 4,5 igara, PS4 kako je krenulo će imati još manje.
Ko još kupuje nove igre? Nisam nijednu igru platio više od par evra na popustima.
To oko share nije baš sjajno koliko vidim, samo prvi ima igru uvek, a ovi drugi skinu jednom i ako je obrišu mogu da se slikaju.

Znate vi jako dobro da su te PS only igre spale na nikad manji broj i polovina ih je čist prosek.
Ko još kupuje nove igre? Nisam nijednu igru platio više od par evra na popustima.
To oko share nije baš sjajno koliko vidim, samo prvi ima igru uvek, a ovi drugi skinu jednom i ako je obrišu mogu da se slikaju.

Ok, imas neku svoji logiku, ne zanima te ps4 i sta sad hoces? Dodjes u ps4 temu da pricas to? Koristi sta hoces, ali zasto to ovde nabijas na nos ostalima koji su u PS4 temi?

Doci u ps4 temu da pricas kako "znamo mi dobro da ps4 ne valja nista" bilo iz kojih razloga je klasicno trolovanje, ne znam cemu to.

Poslednja izmena:
Nisi mi jasan uopste...
PS3 imao 4,5 igara? Grdno gresis...ali to je tvoje subjektivno misljenje, ne bih da nabrajam sada sve igre...
Pitas ko jos kupuje nove igre? Pa nemoj ni za konzolu da kupujes novu igru, sacekaj i tu da padne cena, pa snizenje itd...
Za share nije bas sjajno? Pogledaj koliko ljudi (pogotovo nasih) rade share, ne bi se bas slozili da nije sjajno...A zamisli jos kad je igra na popustu, pa onda uzmes kao nosilac (znaci jos veci ti je popust), i imas igru uvek...

@Ignjatovic

Tacno je da su nove igre preko share-a daleko isplativije i jeftinije za kupovinu na PS4 nego na PC-u. Jedina prednost kod kupovine PC igara su bundlovi i veci popusti kod nekih izdavaca posle par meseci, ali, ako pogledamo da i PSN ima snizenja i share tu moze da se odradi, onda mu pa nekako dodje na isto, ali naravno samo ako se uzima preko share-a, dakle uz jos 2 osobe.

Zaboravili ste i onu mogućnost koji mnogi naši ljudi praktikuju,da bi prošli jeftinije igraj i razmeni,znači kupiš jednu igru na disku,pa je odigraš kada ti dosadi zameniš za nešto drugo i tako sa jednom igrom možeš da odigraš koliko hoćeš naravno ako nisi neki kolekcionar pa sakupljaš igre.Ovo na PC teže moguće jer je 90% ljudi koristi digitalne verzije igara.

Verujem da vecina i na ps4 kupuje u digitalnom obliku.
Trol detected! I to komada dva 🙂
Sto neki vole da dodju u ovoj temi i prosipaju mudrost...

Najbolji summon iz FF serijala (krece od 1:35)! Bolestija bolesna! 😀

Poslednja izmena:
Nije problem u idejama, niti je tačno da postoji manjak kvalitetnih novih ideja, već je problem u kapitalističkom gledanju na umetnost. Gde ljudi u bordovima, akcionari, svesno zahtevaju ciljanje najširih masa. Kada se cilja prodaja umesto kvaliteta, kvalitet nećeš dobiti, niti do tog kvaliteta možeš dopreti ako isključivo konzumiraš proizvode za najšire mase..

Istina, ali zasto zaboravljas/zaboravljate da igre vise ne mogu da naprave dva klinca u garazi, vec da razvoji kostaju nerealno (evo sta kaze prvi link koji gugl izbaci http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop). Pogledah onaj klip o 30 godina naughty dog-a, ***, jos kad su izbacivali crash-a prebacili su nekoliko miliona. A to je bilo kad, ima 15 godina? Dal uopste ima smisla da ulazimo u pricu da gaming vise nije hobi naprednih srednjoskolaca vec ogroman biznis..

Sad, da si ti u bordu, jel bi na toliku ulozenu cifru gadjao gubitak samo da bi imao umetnost u igri koji ce da ceni sacica ljudi a ti zatvoris firmu posle dva, tri "uspesna" projekta ili ces da ciljas "kapitalisticku umestnost"? Malo studia ima tu slobodu i kredit da radi suprotno od zelja borda (hint: naughty dog, last of us).

Biseri iz podruma i danas mogu da se pojave, ali to je tolko retko da moze na prste da se nabroji..

Edit:
Kucam sa moba i ako sam nesto omasio, *** 🙂

Drugo, da ne shvatis pogresno kao sto je ovde na forumu postalo najnormalnije izvrtati reci, da coveku dodje muka kad udje da procita nesto korisno.. Elem, niko nije srecan sto dobija reciklirane igre. Primeri poznatijih diablo 1 odlican, diablo 2 podigo na visi nivo, diablo 3... No comment. Isto mogu da kazem i za tvoj omiljeni primer 🙂 uncharted 1, 2, 3 (redom odlican, predigo, what's new). E sad, reciklaza sa remasterima je ovo podiglo na novi nivo..

Poslednja izmena:
To da ja "mrzim sve" apsolutno nije tačno, ali jeste tačno da seciram isprazne igre na najsitnija crevca, ali ako je igra u stanju da ponudi pravu mehaniku, dobru pozadinu ili barem da isprovocira bilo kakvu emociju, što je i bitnije od neke neviđene mehanika, na većinu tih stvari ni ne obraćam pažnju.

Iskreno, ponasas se kao da mrzis sve sto nije izaslo i podruma. Koliko potenciras te indy igre covek bi reko da je to sve suv biser do bisera.. Nazalost, nije. Imam drugara koji se lozi na to, pokazao mi je brdo tih sr**a, nije mi jasno kako neko moze ono da igra. Izuzetaka je jaaaaaaaako malo. Zaista se ponasas kao da jos uvek zivis u 80, 90im godinama i sve sto je radilo vise od 5 ljudi apriori ne valja, u suprotnom je hit 🙂.

Naravno, realnost jeste takva za AAA naslove, danas oni jednostavno nisu mogući bez milionskih budžeta, mada se nikada neću složiti sa politikom da veći deo tog budžeta bude utrošen na marketing, što je slučaj kod najvećih izdavača. Ali takođe realnost je takva da nikada nije bilo lakše manjim timovima da prezentuju svoj rad širom auditorijumu zahvaljujući digitalnim distribucijama, funding platformama, zahvaljujući tome što su im softverski alati pristupačniji nego ikada, počevši od poslednjeg trenda da su endžini poptuno besplatni ili da eventualno koštaju neki sitan procenat od zarade, a pri tome su jednostavni za rad, pa na dalje.

Za vrhunsku igru nije potrebna vrhunska produkcija, vrhunska gluma, ako je određen kvalitet glume potreban uvek se može organizovati neka audicija sa lokalnim studentima, nije potrebno neko skupo marketinško ime. To u ostalom pokazuje i bum indie scene koja trenutno donosi daleko više kvaliteta od AAA scene.

Uostalom i sami vidimo da pojedini indie studiji brišu patos sa AAA igrama, b

Au gde sam ja zalutao... mozete komotno svi u skupstinu... ne bi ni primetili rotaciju clanova 🙂

Pa PC ima ukupno 4-5 igara poslednjih 10 godina, i ni jednu od najboljih :d:d

To sto ces pre da kupis PC u Jugodati na rate je tvoj problem, ne treba da dolazis u PS4 thread...

Cekaj, Jugodata jos postoji ? :d :d :d

Prvi PC sam tamo uzeo, *****ali me za web kameru koju mi nikada nisu dali, a kao isla gratis... "Pa nema sada na stanju, javicemo kada bude, evo ti decko za sada jedna galeb cokolada, pusa..."

Batman AA I AC remaster najavljeni za PS4. 😀
Hahaha ovo postaje smejurija, nadam se da će uskoro da razbiju zaštitu i da će krenuti narodnjaci.

Ali ipak neće.

Pazi ga što kao daje i informacije vezane za temu, javlja vesti drugarima 😀

Batman AA I AC remaster najavljeni za PS4. 😀
Hahaha ovo postaje smejurija, nadam se da će uskoro da razbiju zaštitu i da će krenuti narodnjaci.

Treba preimenovati PS4 u PS3 HD remaster console :d

Videli kako da uzmu ogromnu lovu s malo truda.
Ljudi su krivi što to kupuju masovno.
Ne mogu nikako da shvatim poentu remaster ovanja igara koje su izašle pre svega 3,4 godine. To je sad novi trend posle DLC pljačke.
Verovatno ono PS4 ® znači upravo remaster. 😀

Ima dosta onih koji su preskocili ps3 pa samim tim i ove naslove. A ima i onih koji su prodali ps3 a voleli bi da opet imaju u svojoj kolekciji i ove naslove.

Pa PC ima ukupno 4-5 igara poslednjih 10 godina, i ni jednu od najboljih :d:d

To sto ces pre da kupis PC u Jugodati na rate je tvoj problem, ne treba da dolazis u PS4 thread...

Kaze covek koji ni ne igra nista. 😀
Sve sto je valjalo na PS3 sam manje vise odigrao za raliku od tebe. 😛

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno