Da, svi vole intelektualne igre a onda kad se pojavi heavy rain ili beyond imaju problema posle stotina sati spaljivanja mozga sa fpsovima da shvate njihovu vrednost. Da ne pominjem gta 5 koji vecina igra zbog klanja ne videci da je glavna vrednost sjajna parodija danasnjeg drustva. Ili kako sam citao utiske o journey- wtf je ovaj smor.
Svidjalo se tebi ili ne, konzole su mainstream pa izdavaci mogu da rizikuju sa izuzetno kvalitetnim naslovima jer se uvek nadje makar milion kupaca da ih podrzi.
Ko nije odigrao heavy rain/ beyond/journey/the last of us nema potrebe da prica o nekoj zelji za kvalitetnim igrama.
Btw nema gore retardiranosti od vrednovanja tv programa po kolicini bljestavila ili vrednovanju igara po grafici. A vlasnici pc-ja najcesce jedino i vide grafiku kao merilo kvaliteta sto mnogo govori o povrsnosti razmisljanja. Ako je grafika jedino sto nekoga zanima i kvalitet tekstura- wow, bas majkl bejli generacija mudraca.
Btw peapers please je ostavio veci utisak na mene od celokupne pc produkcije u prethodne dve godine. Jer ima ta igra uopste topic na pc forumu i ako ima, koliko ima postova u tom topicu?
Želeo bih da te podsetim da ja imam PS3. Heavy Rain sam odigrao i dobrano se razočarao zbog što je zaplet pun rupa koje čitavu priču čine poptuno apsurdnim., a nisam oduševljen ni tome što se igra igra sebe, a tebe u 80% slučajeva postavlja u ulogu posmatrača koji treba da pirtisne odgovarajuće dugme u odgovarajućem trenutku. Uostalom to da sam posedovao igru, može da posvedoči i jedan forumaš koji piše upravo na ovim redovima, a prodao sam mu igru odmah po prelasku, to je jedina PS3 igra koja sam prodao, pošto se inače ne njakam prodajama igara. Inače HR sam odigrao isključivo zbog Fahrenheit-a, koji je patio od sličnih problema, ali je radnja igre barem bila koncizna i dorečena. Za razliku od nekih koji za Fahrenheit nisu ni čuli (i mali milion sličnih dobrih igara), a uzimali bi ga u usta da je i on takođe bio ekskluziva.
Journey je odlična igra, pre svega sa umetničkog aspekta, tu se apsolutno slažemo. Igra je pravo malo blago, uostalom kao i veliki broj "malih" indie PC igara, pošto se u indie naslovima, među kojima je i journey, ne ciljaju najšire potrošačke mase, već se ipak prave igre kako su se nekada pravila, za svoju dušu i za svoj mir. A to da li igrači, tj. da li oni pravi igrači vrednuju grafiku na prvom mestu, upravo svedoče indie igre na PC-u i digitalne platforme poput Desura-e kao i dokaz od samih indie timova da se i niche produkti imaju svog kupca. U ovu priču bih dodao i LBP, koji iako nije indie igre, zaista je pozitivan primer dobre umetnosti.
Last of Us sam krenuo da igram ovih dana i moram priznati da mi se za sada igra zaista sviđa, poprilično sam zadovoljan posle onih Uncharted splačina, koje su na mene ostavile ogromno razočarenje. Beyond ne znam da li ću uopšte ugrati, posle gorkog ukusa koji je ostavio HR.
Sem toga na mene je u prethodnoj generaciji, koja je daleko bila slabija od PS2 generacije, pozitivan ukus pored već nabrojanog DS-a, ostavio jedino MGS 4 i to je to. Infamous, KZ, Resistance i slične igre, od kojih mi neke još uvek skupljaju prašinu na polici su ogromna razočarenja. GoW je kao serijal napravio korak u nazad. Sve u svemu, 4-5 dobrih igara je jako malo za 6 godina, barem malo da bi se tako isključivo ponašali. A ja isključiv čovek nisam, zato i pratim i ovu scenu, zato verovatno i uzmem PS4 odmah po izlasku, jednostavno ja sam čovek širokih shvaranja, koji ne želi da živi u neznanju
🙂