Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cena je dobra, odlucili se da ne ubace kameru u svaku kutiju i navukli cenu na 400. Odlican potez i sasvim ocekivan.
Vec vidim da MS radi na paketima bez kinect i uklanjanju online verifikacije jer sa cenom od 500 i drm sranyem mogu i da ne pocnu prodaju.

Ono sto me iznenadilo na Sony prezentaciji ni da spomenu nove mogucnosti DS4, ipak su ubacili move na njega i onaj touch panel i nema ni reci o tome.
I suvise su malo prikazali od igara koje ce biti samo za ps4.

Evo na slici sta sve daje PSN+ pretplata.
Jeste da traze pare za MP ali realno moraju nekako da vrate to sto gube na svakoj prodatoj konzoli.

Samo još kad bi ozvaničili da će PS+ da bude raspoloživ na još+2 uređaja .... tj. da ostane 1 VITA + 2xPS3 i da dodaju 2xPS4 ....

I onda su odradili poso .... čak i za Srbiju 🙂 🙂

Dakle prednosti:

- UpGradeble HDD
- No restrictions on used games
- PS+ users just continue to use on PS4
- Region Free
- If enjoy singleplayer offline, NEVER NEED to go out on internet....
Ako se setite još, dodajte....

Samo još kad bi ozvaničili da će PS+ da bude raspoloživ na još+2 uređaja .... tj. da ostane 1 VITA + 2xPS3 i da dodaju 2xPS4 ....

I onda su odradili poso .... čak i za Srbiju 🙂 🙂

Dakle prednosti:

- UpGradeble HDD
- No restrictions on used games
- PS+ users just continue to use on PS4
- Region Free
- If enjoy singleplayer offline, NEVER NEED to go out on internet....
Ako se setite još, dodajte....
Ovo su ubacili samo da bi pisali po Microsoftu...

FF XV i KH3 izlaze i na Xboxu, mada s obzirom da MS nece ni da kaze kada Xbox izlazi u Japanu, Sony i ne gubi mnogo. Japan ce drzati jace nego ove generacije.

To je bilo i do sada, kao ono, online kod kad iskoristiš, i te stvari ....

to već zavisi od izdavača.

Bitno je da konzola ne diktira takvo što ...

Prica se da ce Xone tek krajem 2014 izaci na japansko trziste, cak se spominje i mogucnost da uopste ne izadje...

Kraj 2014. za Aziju, Japan jos nisu ni spomenuli. :d Svejedno im je u svakom slucaju, Xbox 360 nije hteo niko da kupi iako je izasao pre PS-a 3, po mnogo nizoj ceni i jos je imao neke jRPG-ove. Sa ovom cenom, DRM-om i bez igara ne moraju ni da pokusavaju. 🙂

Najniza cena pobedjuje ukoliko je traznja elasticna, a bice da je takva pored brojnih alternativa konzolama, te mi se cini da ce PS4 oduvati Xbox 👎One

Najniza cena pobedjuje ukoliko je traznja elasticna na jednom trzistu. Xbone, PS4 i Wii-U su monopolisticki konkurentni i tu su pravila malo drugacija. 🙂

Najbolji i so true gif, pogotovo uz MS najavu pre sajma da ce da ubije Sony

i97P4bk7nDuQ9.gif

Ja sam konferencijom generalno razocaran, ocekivao sam vise dobrih igara sa sonijeve strane, ali "dobre vesti" ipak moraju da budu glavne ovog puta, cena u odnosu na xbox i pored ne beznacajno jaceg hardvera i ceo pristup oko DRM-a (koji mene ne dotice uopste, btw).

Da su makar napravili bolji izbor 3rd party igara za konferenciju i nekako je ucinili atraktivnijom. Da ne pricam o nekim pravim 1st party vrhunskim stvarima. Verovatno su skapirali sta je glavno, ovo ostalo ce doci vremenom, tek smo krenuli.

Sony u dobroj poziciji, hteo ne hteo 🙂. MS konferencija mi je sto se igara tice bila bolja ovog puta, ali to je vise zbog toga sto je sony svoju lose osmislio, nego sto je MS ne znam sta prikazao. Nekako se i multiplatform igre koje se prikazu na jednoj konferenciji prvi put "vezu" za tu kompaniju kad je utisak u pitanju, iako ce izaci i za ostale platforme.

Placanje za online mi je veliko razocaranje vise zbog principa, nego zato sto me dotice, meni to stvarno nije problem. Ali podrazumevati besplatno online igranje nije mala stvar. Bilo bi mi mnogo drugacije da je online igranje besplatno, a sve ostalo se placa. Bas sve. Ostaje mi gorak ukus zbog toga, iako cu uvek biti na ps plusu.

Losa konferencija po meni, ali je sony ps4 odradio na sustinski toliko dobrim osnovama, da sad prosto ne moze lose da ispadne. Ovih par odluka su bile kljucne za siru javnost.

Izgled konzole mi je interesantan, iako cudan, treba malo vremena da se mozak navikne na ovo. Ali mogu da kazem da mi se svidja.

Poslednja izmena:
Sa pričom oko DRM su namagarčili sve, dobili veliki aplauz i ljudi sad kao papagaji ponavljaju šta su na konferenciji čuli jer je to ono što su hteli da čuju.

Update: Sony responded to our query, reiterating that all disc-based games will be able to be traded and resold at the owner's discretion, regardless of whether it's first or third party.

"Similar to PS3, we will not dictate the online used game strategy (the ability to play used games online) of its publishing partners," a Sony representative told Polygon. "As announced last night, PS4 will not have any gating restrictions for used disc-based games. When a gamer buys a PS4 disc they have right to use that copy of the game, so they can trade-in the game at retail, sell it to another person, lend it to a friend, or keep it forever."

The Sony representative also confirmed that the Online Pass program used in some Sony first-party games on PS3 would not be used at all for its titles on PS4.

http://www.polygon.com/2013/6/11/44...ty-publishers-can-dictate-their-own-drm-terms

Update: Sony responded to our query, reiterating that all disc-based games will be able to be traded and resold at the owner's discretion, regardless of whether it's first or third party.

"Similar to PS3, we will not dictate the online used game strategy (the ability to play used games online) of its publishing partners," a Sony representative told Polygon. "As announced last night, PS4 will not have any gating restrictions for used disc-based games. When a gamer buys a PS4 disc they have right to use that copy of the game, so they can trade-in the game at retail, sell it to another person, lend it to a friend, or keep it forever."

The Sony representative also confirmed that the Online Pass program used in some Sony first-party games on PS3 would not be used at all for its titles on PS4.

http://www.polygon.com/2013/6/11/44...ty-publishers-can-dictate-their-own-drm-terms

Meni ovo izgleda isto kao ona prica od juce. Ovaj dodatak se odnosi na igre kojima je Izdavac sam Sony. I obecanje da te igre sigurno nece traziti online sifre i slicno. Ostalo je da Sony sa svoje strane nece nista nametati ili ogranicavati, ali dobro su neki primetili da svaki drugi Izdavac igara ima pravo da za svoju igru zahteva sifre ili bilo sta drugo sto pozeli . Tako da je svako slobodan pa i kupci da kupuju sta pozele , pa ako ne pristaju na uslove Izdavaca igre ne moraju ni da kupuju.

Resistance 3 je imao tu *****nu zastitu i zato ga nisam kupio. Fifa je bese isto ubacivala pa su je izbegavali. Nek ostave izdavacima da procene da li ce nesto da implementiraju a onda kupci mogu da ne kupe tu igru. ALi ako sam sistem ne podrzava mogucnost izbora, sta ce mi onda?

Cuveni Greg Miller.. inace smrsao je i normalnije izgleda nego ranije ali je i dalje ****** u dusi 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno