Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog cene 🙂

$400 = ~300€

Jao pa da. Koji su nacini da narucim dobijem iz USA bez placanja carine ili je jedin nacin da mi neko donese?

@frostonja
Kako ces ti?

Pa to onda diže cenu konzole.

Mada, ako će u pretplati i dalje poklanjati naslove, što da ne.

Mislim da im je to upravo motiv. 90% ljudi ce platiti PS + da bi igrali online i dobijati free igre. U pocetku naravno nece davati free PS4 igre ali kapiram PS3 exclusive i PSN igre ce davati.
Dobro nama dobro njima. U svakom slucaju tih 50$ ce se isplatiti kroz par meseci i ne treba zaliti.

Poslednja izmena:
Pa nije bas toliko drasticna razlika, ista kolicina memorije ali drugi tip, opet osnova ostaje ista (graficki moze da ostane nivo detalja i rezolucija tekstura a da naprimer obore FPS na 48 u odnosu na Sony-jevih 60?). I ne vidim potrebu da MS obara cene jer u paketu dobijas i veoma unapredjeni Kinect 2, eventualno da spuste cenu za 50$ posle Day one edicije...

Moguce da ce razlika u performansama biti primetna, prica se da MS ima velikih problema sa proizvodnjom SOC-a, i da ce zbog toga morati da obore takt CPU i/ili GPU (kucati "xbox one yield" u Google za detalje).

Kinect, bar meni, vredi $0, a moguce i dobrom delu gaming populacije. Tako da cak i da MS smanji cenu na nivo PS4 i odustane od svih DRM ogranicenja, opet su napravili dovoljno stete sebi da ih ni to ne bi potpuno opralo...

Poslednja izmena:
oIStbHF.png

Poslednja izmena:
Mislim da im je to upravo motiv. 90% ljudi ce platiti PS + da bi igrali online i dobijati free igre. U pocetku naravno nece davati free PS4 igre ali kapiram PS3 exclusive i PSN igre ce davati.
Dobro nama dobro njima. U svakom slucaju tih 50$ ce se isplatiti kroz par meseci i ne treba zaliti.

Pise da je u tu pretplatu ukljuceno, izmedju ostalog: igre na popustima. To znaci da ako placas pretplatu, igre ce biti kao na Steam Store, svakih nekoliko dana nesto je na debelom popustu.

Sonijeva konzola je svakako puno bolje resenje, jer barem ima tih nekoliko ekskluzivnih igara. Ovo ostalo cekam da objave multiplatform dostupnost posle E3, pa i za taj Destiny (koji lepo izgleda ali u pitanju je obicna co-op pucacina koliko vidim).

Meni se na Sonijev konferenciji najvise svideo Final Fantasy i nestrpljivo cekam da vidim sta ce dalje izbaciti Square Enix. Onaj njihov Luminous Engine je ipak za glavu ispred svega ostalog.

NBA2K14 blago razocaranje i valjda je svima sada jasno da, kada su sportske igre u pitanju, nije moguce postici kvalitet lip syncinga kao kod nekih drugih naslova. Zato i onaj virtuelni Lebron ima Resident Evil momente kao igraci iz PES-a.

Ja se izvinjavam,nisam pratio desavanja dosta dugo:
1. Koje su konacne specifikacije ps4?
2. Kolika ce biti cena za konzolu sa dva dzojstika?
3. Kad krece prodaja?

[YOUTUBE]1OegYm1dM9g[/YOUTUBE]

Super cena i na srecu nema forsiranog DRM-a, mada mi je zao sto traze Plus za multiplayer i sto nisu prikazali neke nove ekskluzivne igre. Sa druge strane, ima dosta timova koji rade na PS4 igrama, a koje nismo videli, tako da izgleda da su se koncentrisali sam na launch window igre, sto i nije tako lose.

Nikako ne mogu da se otmem utisku da svi proizvodjaci u skladu sa svojom strategijom odlucuju da li ce njihova konzola moci ili ne da koristi "nezvanicne" igre. PS1 i PS2 su dobrim delom bili to sto jesu upravo zahvaljujuci tome da se svaki model , svaka serija zahvaljujuci "greskama" u projektovanju mogao hackovati za piratske igre. Naravno veliki deo trzista , najbogatijih zemalja koji i jesu prevashodna meta proizvodjaca i ne pomislja na ovako nesto, posebno ako je potrebno kao na PS2 lemiti 20-tak zica za pun hack. Ali nije na odmet da i to moze.

U poslednjoj generaciji najprodavanija je bila konzola koja se najlakse hakovala Wii, svi modeli i sve serije. Na drugom mestu po prodaji se nasla ona koja "slucajno" takodje, nesto teze i po vecoj ceni omogucava da se svaki model , svake serije hakuje bar za pojedinacno igranje, za net malo teze , naravno u pitanju je Xbox 360. Na zacelju prodajne kolone se nasla konzola kod koje je SONY osim kod firmvera 3.55 odlucio da onemoguci hakovanje.

U novoj generaciji ocgledno da ni novi Xbox nece imati "greske" jer ce zbog potrebe stalnog ili povremenog neta, to biti nemoguce, a Sony ocigledno nece menjati svoju politiku . Jedino jos ostaje da vidimo kako ce reagovati Nintendo, koji ce zbog ove cene PS4 morati da spusta svoju, i da omoguci hakovanje, ako zeli da prezivi kao proizvodjac konzola.

Poslednja izmena:
Jedino jos ostaje da vidimo kako ce reagovati Nintendo, koji ce zbog ove cene PS4 morati da spusta svoju, i da omoguci hakovanje, ako zeli da prezivi kao proizvodjac konzola.

Čekaj, ti misliš da Nintendo treba da omogući pirateriju na svojoj konzoli? I uz to i da snizi cenu?

Ma boli njih sve više briga za hardvwe, u softveru su pare ..... tako da im ne odogvara piraterija ...

Sistem pljuckavaca štampača, proda ti za 30 evra štampač, a posle 30 evra koštaju 2 ketridža....

Konzolu ti proda ispod ili za cenu koštanja hardvera ... da bi ti posle uvaljao igru za 60 dolara/funti ...... još ako je DownLoad Digitalne kopije ... MILINA ... ionako čuči na serveru ... 🙂 🙂

Jel ima negde spisak igara, sta je ekskluziva i za koji sistem a sta ce biti multiplatform? Jasno, pregledno, da ne moram da citam tonu teksta.

Čekaj, ti misliš da Nintendo treba da omogući pirateriju na svojoj konzoli? I uz to i da snizi cenu?

Cena je vec skinuta, naravno ne kod nas. Bejzik verzija , bez igre koja je startovala koliko se secam za 300 Eura , sada je oko 200 Eura prosecno, ima negde i koji Euro manje, toliko je na Amazonu.de. Tesko da moze da ide ispod toga u ovom trenutku. Nintendo je specifican u odnosu na konkurenciju sto moze da radi u starom Wii modu, dok ove druge ne mogu da rade sa igrama predhodne generacije.

Hack Wii moda je odradjen, ne bas 100 % ali zadovaljavajuce, fali jos nekoliko stvari , u svakom slucaju moze da se koristi, ko zeli da se upusta u to. ZA Wii U mode postije price da je navodno i to pitanje vremena, videcemo sta ce biti od toga, jer tu ocigledno po analogiji svih dosadasnjih sistema, treba da "procure" odredjene informacije.

Zasto bi naki proizvodjac bio zainteresovan da mu konzola koristi nelegalne igre ?? Jednostavno da bi povecao svoju bazu, prodaju , svoj udeo na trzistu. Za svaku konzolu se znaju podaci kolika je godisnja prodaja Hardvera - konzola, a kolikoje komada softvera - igara prodato. Sistem koji se najcesce i najlakse hakuje Wii za vreme svoje prodajne vladavine nije pokazivao nikakav znacajan pad prodaje igara u odnosu na konkurenciju, bez obzira sto se svaka serija mogla jednostavno hakovati.

Poslednja izmena:
Dizajn odlican, forsiranje placanja MP igranja, kolika god da je suma u pitanju.. hvala za ovo Microsoft, nadam se da ce i Steam to poceti.

Sve je to lepo, ali ja Ubicrap igre ne uzimam u obzir.

Čemu ovaj hejt, kada je ubisoft imao ubedljivo najbolju konferenciju što se tiče igara do sada na E3? Division i Watch Dogs, pa i onaj Crew su načisto objasnili. 🙂

On kad ne bi nesto hejtovao, ne bi ni postovao. 😀 Inace, ni ja nisam fan Ubisofta, pre svega zbog current-gen dizajna/ideja, ali ovo sto su prikazali je odlicno i osvezavajuce...

On kad ne bi nesto hejtovao, ne bi ni postovao. 😀 Inace, ni ja nisam fan Ubisofta, pre svega zbog current-gen dizajna/ideja, ali ovo sto su prikazali je odlicno i osvezavajuce...

Pa vraćaju su se oni u poslednjih godinu-dve posle onih par fijaska od pre toga. U zadnje vreme rade dobar posao, od Driver:SF, Anno 2070, pa sad i FC3, posebno Blood Dragon, pa i ovaj CoJ sa ovim spinoff-om od 15$ koji je vratio atmosferu prve CoJ igre. Rocksmith je cool. Čak su i ispravili svoje greške sa PC DRM-om, uplay nije tako drakonski drm kao što je bio kada se pojavio AC2. Po meni kod njih se sada vidi da tačn vide znaju svoj put. Za razliku od pre 3-4 godine kada su otkazivali i odlagali igre usred razvoja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno