Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moraš prvo da dopuniš wallet, pa onda da kupiš preko PSN prodavnice.

Pitao si već to pitanje i dao sam sebi odgovor. Od sajtova masa u glavnom koristi kinguin, cdkeys, g2a i amazon.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ukapirao sam da je za kupovinu na psstore, ali ne vidim bas neki smisao ako recimo, da bih imao 60 dolara u novcaniku, moram da uplatim preko 70. Time se poprilicno obesmisljava popust na psstore-u. Zar ne?

To je zato jer naše kartice nisu podržane. Da jesu, skinuli bi ti se onoliko koliko košta, u cent. Uostalom, ostatak novca ćeš ponovo potrošiti na neku kupovinu, pa ti dođe na isto.

Kako mislis ostatak novca? Ostatak od cega ne razumem to bas, sedamdeset evra platis i dobijes karticu od 60 i to je to, ili sam ja lose razumeo?

Mislio sam na ono što ti ostane od kusura u wallet-u. Tipa dođeš u situaciju da kupiš veću dopunu nego iznos koji plaćaš (jer su dopune ograničene na iznose od 10,20,50...).

Gde si video da je 60$ dopuna 70€? To nema logike i može da bude samo obratno zbog kursne razlike.

Ja bih zaobišao mesta gde 60$ plaćaš 70$. ;)

Na Kinguinu kod od 50$ je 43€, a na g2a 40,40€.

Ovaj G2A dodje nesto kao kupujem prodajem kod nas, ako sam dobro ukapirao?
Privatna lica prodaju, i vidim imaju ocene prodavci.

Imam Dell P2414H koji mi je povezan sa kompom preko DVI-D - HDMI kabla, (DVI u monitor HDMI u gpu). Na sajtu pise da je (DVI-D) with HDCP, sad me zanima kako nakaciti PS4 Pro? Kada sam kacio obican Sony, samo sam izvadio hdmi iz kompa i bocnuo u ps4 i to je bilo to, da li je isti princip sada? Da li cu dobiti taj uspcale i bolju grafiku sa ovim kablom i nacinom povezivanja? I da li je moguce i isplativo uopste da jurim DP 1.2 sa hdmi krajem i da na taj nacin povezem PRO, da ne moram non stop da vadim prethodni iz kompa svaki put..?

TV nemam na kom bi mogao da nakacim konzolu, to tek na prolece-leto stize neki high end. :D

Imam Dell P2414H koji mi je povezan sa kompom preko DVI-D - HDMI kabla, (DVI u monitor HDMI u gpu). Na sajtu pise da je (DVI-D) with HDCP, sad me zanima kako nakaciti PS4 Pro? Kada sam kacio obican Sony, samo sam izvadio hdmi iz kompa i bocnuo u ps4 i to je bilo to, da li je isti princip sada? Da li cu dobiti taj uspcale i bolju grafiku sa ovim kablom i nacinom povezivanja? I da li je moguce i isplativo uopste da jurim DP 1.2 sa hdmi krajem i da na taj nacin povezem PRO, da ne moram non stop da vadim prethodni iz kompa svaki put..?

TV nemam na kom bi mogao da nakacim konzolu, to tek na prolece-leto stize neki high end. :D

Meni je PS4 pro povezan sa Dell 2412 preko HDMI-DVI kabla, radi najnormalnije; nisam siguran na kakvu bolju grafiku misliš, taj monitor svakako nije 4k. :)

Mislim da ti treba hdmi 2.0
Skuplji je malo.

Edit

Mada ti ces uz PRO svakako dobiti odgovarajuci hdmi 2.0

Poslednja izmena:
Ovaj G2A dodje nesto kao kupujem prodajem kod nas, ako sam dobro ukapirao?
Privatna lica prodaju, i vidim imaju ocene prodavci.
Upravo tako.

Najsigurnija opcija je amazon, uglavnom prolaze naše kartice, sve što ti treba je US adresa, poželjno iz neke savezne države koja nema takse na digitalne distribucije, pisano je hiljadu puta o tome.

Ja tamo uzimam dopune i za PSN i za xbox.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Upravo tako.

Najsigurnija opcija je amazon, uglavnom prolaze naše kartice, sve što ti treba je US adresa, poželjno iz neke savezne države koja nema takse na digitalne distribucije, pisano je hiljadu puta o tome.

Ja tamo uzimam dopune i za PSN i za xbox.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Zar na amazonu nisu isto prodavci ? Apsolutno je sigurno I na kinguinu od proverenih

Sent from my VIVAX TABLET TPC-101 3G using Tapatalk

Zar na amazonu nisu isto prodavci ?

Sve sa amazona možeš direktno da uzmeš od njih, naravno ako imaju na stanju. Za digitalne arktikle ni nemaš preprodavce na amazonu.

Kao što recimo možeš da vidiš ovde:

https://www.amazon.com/20-PlayStation-Store-Gift-Card/dp/B004RMK4P8?th=1

"Sold by Amazon Digital Services LLC"

Što se tiče kinguina/g2a i sličnih sajtovia, imao si recimo situaciju pre nekih godinu dana kada se za najvećeg preprodavca ispostavilo da je muljao sa kradenim kreditnim karticama, jednostavno bile su naknadno deaktivirane sve dopune koje je je prodavao mesecima unazad. Posle toga G2A je čak na par meseci zabranio preprodaju PSN gift kartica na G2A. Nikada ne znaš šta može da se desi sa preprodavcima sa sivog tržišta.

Ja cu dobiti hdmi 2.0 ali na monitoru nemam hdmi, nego imam dvid na hdmi, tako mi je komp povezan, pa pitam da li ce raditi sam uspcale i ostala cuda jer necu da koristim 2.0 hdmi? Da li moram da uzmem onda hdmi 2.0 na dvid ako uopste ima toga?

Ja cu dobiti hdmi 2.0 ali na monitoru nemam hdmi, nego imam dvid na hdmi, tako mi je komp povezan, pa pitam da li ce raditi sam uspcale i ostala cuda jer necu da koristim 2.0 hdmi? Da li moram da uzmem onda hdmi 2.0 na dvid ako uopste ima toga?
Valjda downscale (ako imaš Pro i igra radi u 1440p/1800p/4K) Mada mislim da kablovi nemaju apsolutno nikakve veze sa time. Kako god ga povežeš biće ti isto obzirom da nemaš HDR na monitoru.

Da downscale, na to sam mislio.. Ako je tako onda dobro, da se ne cimam i bacam pare na kablove, posle kad uzmem 4k tv, bocnem ovaj sto dobijem uz konzolu i cao.. :)

Taj rad. Ako budeš uzeo (pravi) HDR TV obavezno koristi taj HDMI kabel koji ide uz PS4.

Pustena je Monster Hunter World beta.
Bar je meni tek sad pokazalo da moze da se pokrene. Traje od 19.do 22.

Deluje da je ok igra.

Isplati li se igrati ga kao SP? Jel ima neku kampanju? Deluje zanimljivo, ali ako je online i co op onda i nisam baš nešto zainteresovan.

Pozdrav ljudi, na Ps store-u igrica The Order 1886 je na snizenju 5$, verovatno je vecina vas igrala igricu ali ko nije igrica je dzabe

Isplati li se igrati ga kao SP? Jel ima neku kampanju? Deluje zanimljivo, ali ako je online i co op onda i nisam baš nešto zainteresovan.

Moze da se igra ali mislim da je vise predvidjena kao MP naslov. Cela poenta je grind za jaci i bolji gear, kao i "tepanje" sa jacim protivnicima. I draz je u squad-based sibanju sa cudovistima...

Znači ništa u mom slučaju :D

^ yep, i za mene verovatno. Puna cena i zahteva "za potpuni uzitak" da imas party, tako da nemam vremena za tako nesto. Radije cu novac uloziti u sp naslove.

Btw izbacili nove naslove na snizenju u EU storu - par naslova na bas finom snizenju -> Okami hd(14e), The Last Guardian (15e), FC4 (11e) i Thief(3e), mada mi deluje da su prva dva potencijalno PS+ naslovi u nekom trenutku u buducnosti.

Ceka se Shadow of the Colossus i Crash na snizenju ispod 20e ove godine... :)

+Psycho pass i Starblood Arena su za dz (Deus Ex skinut sa liste dz naslova?)

Poslednja izmena:
Sad nasli da naredjaju sve Lego naslove na popustima, zena me opeljesi.

Lego Jurassic World
Lego Batman 3
Lego Marvel
Lego The Hobbit
Reman Legends
Prey
Shadow of Mordor GOTY
Divinity Origins 2 Complete Edition
Gravity Rush 2

Sve za 100 funti, kolko vidim usteda od preko 300 funti na sve ove naslove. Samo mi krivo sto nisam uspeo da uklopim Salt and Sanctuary, preporuke za nju oko 6 funti je sada, vredi apsolutno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno