Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta bre 15h ? :zgran::zgran::zgran: :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Okej done, 100% sve :D Sad je igra okej, ima 30-ak sati.

Neko pokusavao u Titanfall-u 2 onaj tutorial, sa vremenom, da dobije ispod 34 sekunde ?

Samo jedno pitanje.
Uzeh malopre da igram Uncharted 4 i opet mi se javlja isti problem kao kod Tomb Raidera.
Cim udjem u igru TV se sam prebaci iz RGB moda u onaj YUV 422 ili kako se vec zove.
Meni je na TV-u taj YUV poprilicno los i ne svidja mi se,prosvetli sliku previse.
U drugim igrama nisam imao problem,uvek je stajalo RGB,ali u ove dve jesam.
Ako neko zna kako da sredim to,neka napise,bio bih zahvalan mnogo.

Samo jedno pitanje.
Uzeh malopre da igram Uncharted 4 i opet mi se javlja isti problem kao kod Tomb Raidera.
Cim udjem u igru TV se sam prebaci iz RGB moda u onaj YUV 422 ili kako se vec zove.
Meni je na TV-u taj YUV poprilicno los i ne svidja mi se,prosvetli sliku previse.
U drugim igrama nisam imao problem,uvek je stajalo RGB,ali u ove dve jesam.
Ako neko zna kako da sredim to,neka napise,bio bih zahvalan mnogo.
Jel ti upaljena funkcija HDMI link na konzoli? Ne znam zasto bi drugo prebacivao, osim ako tvoj TV ne podrzava odredjenu rezoluciju te igrice. Nadam se da si povezao sa HDMI kablom. Ako nista drugo idi na google pa vidi sta je ako si dobar sa engleskim. Znas kako kazu, ko nema u vugla mora da Googla [emoji12]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ma ja pvo potrazim po netu naravno,necu smaram nekog ovde ako vec ima tamo,al problem je sto ne nalazim.
Ma TV je 4K,nikad nisam imao problem,mislio sam prvo da je nesto do Tomb Raider-a,pa sam i zanemario,ali sad me opet zeza.

A mozda je damo do propustljivosti kabla za povezivanje...mozda treba bolji ***

Ma nije to,ja sam taj YUV resio odmah i stavio u podesavanjima TV-a onaj enhanced format,i uvek je bilo RGB,sad automatski menja na YUV samo u ovoj igri,i recimo kad gasim konzolu,pri gasenju se vrati u normalu haha :D ,msm haos

Ma nije to,ja sam taj YUV resio odmah i stavio u podesavanjima TV-a onaj enhanced format,i uvek je bilo RGB,sad automatski menja na YUV samo u ovoj igri,i recimo kad gasim konzolu,pri gasenju se vrati u normalu haha :D ,msm haos
Gremlini brate [emoji12] Onda nista, samo google...nemoj da smaras nikog nego procitaj sta kazu ljudi na raznim forumima napolju, mozda ces naci nekog sa istim problemom. Mozda ima resenje....mozda ne ali ces bar znati na cemu si. Da li je igrica za Eu trziste...nemam pojma...samo glasno razmisljam, znam kako je meni kad imam neki slican problem pa ne mogu da ga resim....***

Pise ti neko objasnjenje na ovoj adresi koju sam ti dao....imaju ljudi slican problem ali koliko vidim, njima TV nema podrsku...e sad da li pricaju globalno ili za samo neke igrice, ne znam...kod tebe je problem samo sa 2 igre, inace ti sljaka na ostalim, skapirao sam. ..

To je malo cudno....ili radi na svim igrama ili ne radi. Cenim da je do igrice onda , da ina nije radjena za Pro konzolu pa zato ne moze

Ok, znam da sam citao negde da nemaju sve igrice podrsku za 4k....radi se na update za te igrice....eto toliko...aj pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Pa ja imam PRO konzolu :) ,i onaj nadaleko u Srbiji poznat TV Sonyxd8005,imam i kabl onaj sto ide uz soni 2.0 ,dakle sve kako treba,samo pretpostavljam da je nesto do podesavanja ili tako nesto,pa ako neko zna javice vec.

Da ga ne sirimo dalje jer ni ja ni ti neznamo,samo pravimo gomilu :)

Edit: evo kako pise,koliko vidim nema pomoci,nego ovako treba ako dobro shvatam?
Pogledajte prilog 230797

Poslednja izmena:
Ok, skapirao sam da imas pro konzolu, samo ti kazem....nisu sve igrice jos optimizovane za Pro konzole i 4k....eto....necu da sirim vise. Pozdrav

Nemojte pisati više postova zaredom. Postoji opcija za edit, pa je koristite.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na shopto.net ima akcija za PS Plus 12 Month 27 funti. Od danas krece neka Sony akcija tako da ce biti zanimljivih popusta kako digitalno (PS store) tako i fizickih izdanja na nekim britanskim sajtovima.

Sta mislite,hoce li Rockstar uporedo sa Red dead redemption 2 izbaciti i remaster prve igre za ps4?Jedino za tu igru ne mogu da prezalim sto nema port za ps4 i xbox1...

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

@aleksandrunjo96
Pa ukljuci ti se HDR mod kada udjes u igre koje ga podrzavaku kao sto je Tomb Raider.
Ne kontam kako ne znas sta je to a imas taj TV koji se kupuje primarno bas zbog HDRa lol
Imas u opcijama igre sigurno da iskljucis HDR. A mozes i na TV-u u video settings HDR na off umesto Auto.
Al sto bi to radio is beyond me xD

Poslednja izmena:
Sta mislite,hoce li Rockstar uporedo sa Red dead redemption 2 izbaciti i remaster prve igre za ps4?Jedino za tu igru ne mogu da prezalim sto nema port za ps4 i xbox1...

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока
Nema nista od toga procitao negde :( Ja sam samo jednom dao sansu RDRu na iznajmljrnoj konzoli I razocarao sam se tako da nisam vise od 2-3 sata. Voleo bih da joj dam opet sansu.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

RDR sam prešao uzduž i popreko tri puta. Vrhunska igra. Dok sam recimo GTAIV prešao jedva jednom, a GTAV sam tri puta započinjao i batalio.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa ja imam PRO konzolu :) ,i onaj nadaleko u Srbiji poznat TV Sonyxd8005,imam i kabl onaj sto ide uz soni 2.0 ,dakle sve kako treba,samo pretpostavljam da je nesto do podesavanja ili tako nesto,pa ako neko zna javice vec.

Da ga ne sirimo dalje jer ni ja ni ti neznamo,samo pravimo gomilu :)

Edit: evo kako pise,koliko vidim nema pomoci,nego ovako treba ako dobro shvatam?
Pogledajte prilog 230797

Ja bih rekao da ti je kabl problematičan nekako, jer se ovo ne dešava na TV-u koji sam ja testirao. YUV znači da ili nisi povezao sa odgovarajućim portom na TV-u (HDMI 2 na tom modelu) ili da sam kabl nije 2.0 sertifikovan i da nema pun 18Gbps bandwidth. Nešto je od ta dva ...

Nije do kabla pošto je kabl od Pro-a.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma dajte ljudi pa konzola prebacuje u YUV cim je HDR aktivan to je normalno ponasanje lol
A i ti vlado testirao si taj TV a ne znas to xD

Nema i neće biti bolje šanse da se produži 12 mesečna psn pretplata . 30% off.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ma dajte ljudi pa konzola prebacuje u YUV cim je HDR aktivan to je normalno ponasanje lol
A i ti vlado testirao si taj TV a ne znas to xD

FF15, Uncharted 4, The Witness ... testiran HDR, tv nije prebacivao na YUV. RoTR koji je gore pomenut ni nema HDR npr.
Ono što sam ja npr primetio ovde kod XD8005 modela je da 43" VA model prebacuje u YUV kad je HDR aktivan, ima i na YT jedan primer. 55" model koji aleksandrinjo ima može biti da dolazi sa takođe VA panelom, a ranije se žalio na loše uglove gledanja ... Kod 49" IPS modela se ovo ne dešava uopšte.

Ma daj bre HDR mora da bude 10bit sto znaci da MORA 4:2:2 tj YUV u 4k/60hz nema to nikakve veze sa tipom panela tj ips vs va :)

Al svakako moja greska za Tomb raider bio sam ubedjen da ima HDR. Za njega ne bi onda konzola trebala da menja fotmat slike.

Poslednja izmena:
Zaboravih da kazem,nije bio Tomb Raider nego FF15,a i Horizon takodje,i evo sad Uncharted 4.
E sad,HDMI mi je ubacen u TV na HDMI 2,dakle i to je ok.
Ajde probacu slikama da dokumentujem jos jednom sve.
Dakle kad pokrenem konzolu sve je normalno i pise mi ovako:
Resolution:
Pogledajte prilog 230805
A u Video outpout inforamtion pise ovako:
Pogledajte prilog 230806

Dakle sve ok.
E sad,ja pokrecem Uncharted i vracam se u settings da ovo proverim i dolazi do ovoga.
Resolution je i dalje ovako,dakle nije se promenilo u YUV:
Pogledajte prilog 230805
ali zato u onaj video output information posle pokretanja igre pise ovo:
Pogledajte prilog 230807

Mozda jedna mala sitnica koja nema veze sa svime time je i ovo slovo "B" koje mi stoje pored rezolucije,mozda nesto oznacava.Pogledajte prilog 230808

Edit: Hvala Grante,dok si ti odgovorio ja sam ovo pisao. Hvala ti puno !

Pa da kao sto rekoh to sve radi kako je predvidjeno nema nikakvih problema kod tebe :)

E sad sto se tebi licno ne svidja HDR efekat na sliku je druga prica :D

Stavi contrast/black enhancement na low/medium kod HDR igara, live color isto, pa vidi kako ti lezi.

Edit
@faint2daniel
Gde si video taj 30% popust za psn plus pokusavam da nadjem kako bi uplatio al nista svuda je full cena.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno