Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogooo 🙂 KS7000 je EU oznaka tog TV-a. Vidi kod Mađara koliko je.

Kod nas najjeftinije što sam našao je UE49KS7002 za 1250€.
Послато са Nexus 6P

Poslednja izmena:
E ja upravo dolazim sa sličnim pitanjem ovde...

A mogu da preporučum u tu svrhu Sony 43W755/756C TV od prošle godine. Slika mu je odlična (VA panel i iskreno lepšu sliku nisam video nigde sem na OLED TV-ovima), Android radi sasvim OK ... Jedino ne znam za input-lag, ali mislim da je oko 30 ms ili manji... I Motionflow XR 800 Hz što je nativnih 100 Hz, čini mi se... Tako da mislim da prolazi po svim pitanjima.

Elem... slično pitanje je...

Vidim da najčešće preporučujete Sony 43XD8005 od 4K TV-ova, jer jedini ima istinski 10-bit panel koji je u suštini i potreban za HDR10 i da je isti i VA panel. Sve mi odgovara kod njega sem dijagonale, od brenda ("razmišljam" samo u Sony okvirima) do panela, sem Motionflow XR 200 Hz iliti 50 Hz i same dijagonale? Refresh rate bih i preboleo, ali IPS panel na većim modelima ne bih... Ja nisam video ni dobro kalibrisan IPS panel koji mi izgleda bolje od VA matrice...

Dakle, u suštini tražim zamenu za ovaj TV, nešto od 50-55" sa VA 10-bit i HDR 10 panelom, Androidom i većim refresh rate-om, solidnim input lag-om iz Sony radionice za preporučiti? I pošto je? Da li je neko našao nešto slično...

Jer nemam dilemu i kontam da uzmem PS4 Pro sledećeg meseca.

Od Sonyja imaš taj isti model samo 49" za 820€, HDR10 ali IPS 10-bit. Ako hoćeš VA moraš ići na Samsung, ali tamo nema Androida samo Tizen. Ja npr imam LG IPS i Samsung VA, srednja 1080p klasa i VA na Samsungu mi ima dosta lošiji prikaz od IPS-a. Nikako ne uspevam da ga podesim da liči na nešto. Ako smanjim svetlo sve bude previše tamno, ako pojačam crna se pretvori u svetlo sivu ...

Ne ide nikako dubina crne na ips-u, ne vredi to.

Rumor kaže da padaju oled cene polako, ako bude istina, Sony oled 55" će biti za 1999$ na CES-u, a LG verovatno i manje za tu veličinu u nižim serijama.

Bitno je da to krene polako naniže...

Ne nisu 😉 KS8000 (naš tj EU) ti je KS9000 u US.

Послато са Nexus 6P

49" su najmanji

Послато са Nexus 6P

Rtings: The 4k Samsung KS8000 LED is a well rounded UHD TV that delivers a great picture quality. However, its picture deteriorates at an angle. From the front, everything looks colorful and detailed. It handled motion well and input lag was especially low. The KS8000 can also get very bright and does justice to HDR content. The equivalent model in Europe is the KS7000.

be535b17402e3f05fce151ec2cd6fecb.jpg

Послато са Nexus 6P

Poslednja izmena:
U pravu si.
Ali onda koji je ovaj model KS9002 zakrivljen koji se prodaje kod nas?

To ti je US KS9500.

Послато са Nexus 6P

Ne ide nikako dubina crne na ips-u, ne vredi to.

Rumor kaže da padaju oled cene polako, ako bude istina, Sony oled 55" će biti za 1999$ na CES-u, a LG verovatno i manje za tu veličinu u nižim serijama.

Bitno je da to krene polako naniže...

Sony ne pravi OLED televizore. Z9D im je trenutni najjaci model. FALD sa ~200-300 LED zona, epic sliku pravi, al i za epic cenu.

Stiglo vreme da moramo da menjamo i TV na svakih par godina kao i telefone i ostalu tehniku.
Eto moj godinu ipo stari 55, 6 serija samsung 4k curved izasao iz mode jer nema taj hdr, 10 bitni panel bla bla truć. Sta li ce sledeće godine da izmisle bas me zanima.

Sent from my D6603

Pa ne moraš da menjaš. Ima novih stvari, ali i to što imaš je prilično visok nivo.

Ja dolazim iz arcade/crt/vhs ere, i dalje ne mogu da verujem koliko dobre ekrane imamo danas 😀.

Meni je i vrhunski 1080p TV i dalje mnogo dobra stvar.

I dalje cepam Sony 46" 1080p TV I baš uživam.

Ne uzima mi se ništa novo sem oleda ili varijacija na temu.

Biće uskoro i Micro led od Samsunga, a i Sony će verovatno nastaviti onu svoju Crystal Led priču pod nekim drugim nazivom. Već su krenuli sa time za velike ekrane za druge primene.

Sve je to oled nivo kvaliteta ili bolje...

Poslednja izmena:
Jel ima uopste OLED 55ica za 2000 da valjaju?

Trenutno samo LG, u Americi je npr. bilo 55" 4k HDR oleda za oko 1500$ dok su bili popusti, ali to nema veze sa našim prostorima.

A kakva je situacija sa monitorima? Ima li 4k + 10 bit HDR i kako im se krecu cene?
Naglo je krenula da se prati situacija oko 4k i HDR, vidim ja na kraju sta ce da ispadne. 😀

Ja jedino što vidim golim okom po radnjama je LGev oled koji ima sliku za sve pare i nijedan bilo koje marke nije mogao da mu prismrdi. Daj bože da ovi jaciji porade na oled tehnologiji pa da spuste cene istih jer su ovi LGevi modeli bezobrazno skupi. Za sada moj sledeći tv obavezan oled.

Sent from my D6603

Taj se ne racuna, jos nije izasao u prodaju a i cena mu nije realna. 😀

Pa to je dobro, šta fali. Dok Sony ne unapredi svoju Micro led tehnologiju.

A Soni sve ostalo može samo da znači bolji tv.

Dreams come true. 🙂 FF15 i TLG su stigli, sad jos da samo docekamo HL3. 😀
thelastguardian_20161mruvj.jpg

Posle odigranog uvoda, veoma sam zadovoljan. Kamera i kretanje lika nisu preveliki problemi, vec sam se navikao [predlazem povecanje sensitivity-a kamere]. Trico je fenomenalno realizovan, bas je totalno lifelike [i sto se ponasanja i sto se kretanja tice]. Slusao me je fino u uvodu, no issues for now.

Kod mene na starom ps4 radi bez greške. Nikakav bag ili osetan pad frejma.Fenomenalno uradjen Trico, pravo uživanje vratiti se ponovo u tom svetu. Trofeji su zanimljivi.

Sent from my D6603

TLG ima li pada fps ?

Igram na Pro-u, framerate probleme nisam primetio.

Evo odigrao sam sad jos dva i po sata igre, odlicno je bas. Veoma zanimljiva grafika, atsmofera, a pristup resavanju zagonetki je bas unikatan jer igrac pored sebe ima slabo kontrolisanog dzina koji bas moze da rasturi sve oko sebe i skace na velike udaljenosti. Za sada, bas nemam problema sa privlacenjem paznje Trico-a i da ga nateram da uradi ono sto zelim. Mnoge zone na prvi pogled nemaju jasno resenje, ali treba pratiti kako gde gleda i kako se ponasa Trico, kao i gde gleda sam klinja.

Sluša Trico bez problema jos ako se pomazi povremeno. Muzika je mogla da bude bolja. Soundtrack je slab na odnosu na Ico-a koji je rasturio po tom pitanju.

Sent from my D6603

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno