Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je ovo 1080p/60fps onda ce najverovatnije i Uncharted 4 biti, sto znaci da ce ili pasti downgrade u odnosu na proslogodisnju grafiku ili ce uraditi neko cudo od optimizacije i zadrzati isti kvalitet.

Potvrdjene stvari - $60, Bluepoint pravi port, 1080p60 za sve igre [bolje texture, modeli, itd], novi set trofeja, photo mode, samo SP kampanje su prisutne. MP-a nema, ali kontam da ce na E3-u najaviti mozda i nesto oko toga [MP is free for everyone or smth]. Takodje spominje se da ce Bluepoint i dodati neke nove stvari. Nadam se da ce malo ispeglati gameplay [combat, animacije, AI i sl] od Uncharted 1. Ta igra je imala rough segmente i kada se pojavila, a ne danas kada bi je mnogi bas tesko "svarili".

A sto se U4 tice, optimizacije uvek dolaze na samom kraju developmenta. Kada je U4 bio prikazan na PSX-u radio je u oko 40-45fps, sto je super za igru koja je u tom trenutku bila vise od godinu dana od izlaska. TLOUR je 3 meseca pre premijere radio u 20fps. 😀

Poslednja izmena:
Poor PC, ostade bez jos jedne svoje ekskluzive. :d Jos samo da prebace Euro Truck Simulator i PS4 ce postati Risbo (simmer) friendly konzola. 😀

Nama nesmeta, raduje nas što će konzolaši imati konačno šta da odigraju na ovoj geranaciji konzola osim remastera :d

Da, TLOU remaster jeste radio lose jer je trebao da se optimizuje i prilagodi novom hardweru, a U4 je od pocetka pravljen na novom engine-u koji po defaultu treba da iskoristi prednosti novog hardwera. U svakom slucaju bice veoma zanimljivo videti da li ce stvarno da pucaju na 60fps-a i kako ce finalni produkt izgledati. Ako zadrze isti kvalitet od proslogodisnjeg demo-a i 60fps-a, to ce biti majstorija optimizacije.

U svakom slucaju, nisam igrao prethodne delove i najava ove apgrejdovane kolekcije je za mene odlicna vest. 🙂

Naravno da situacije tih projekata nisu iste, ali pravila optimizacije ostaju ista. Gomila centralnih delova engine-a je nezavrsena sve do kraja prozivodnje igre, kada se prestaje rad na novim shiny rendering stvarima i krece se u akciju secenja i optimizacije da bi se ostvarili tehnicki ciljevi.

Nekad je i Risbo bio ljubitelj konzola, samo sto je onda pocelo da mu se vrti u glavi dok je igrao KZ.....
Ostalo je istorija :d

Realno uzeo sam je jer nisam mogao da docekam GTA IV na PC-u 🙂 Posle na silu igrao hitove, Unchartede i ostalo, jedva se nakanio da ih predjem, jednostavno ne moze vise da me zabavlja da klikcem "X" kad mi igra to kaze i prelazim nivoe 🙂 KZ2 druzenje je bilo super, ali generalno naslovi i mentalitet koji se fura na konzolama nisu za mene 🙂
Meni je izazov zabavan, konzolasima je fizika automobila sa drugih planeta zabavna, sa uvek vrhunskim izjavama (imam svoj pravi automobil koji vozim do posla ako hocu realnu fiziku :d ) 🙂

Totalni offtopic znam, isprovociran sam kao i uvek 😛

Realno uzeo sam je jer nisam mogao da docekam GTA IV na PC-u 🙂 Posle na silu igrao hitove, Unchartede i ostalo, jedva se nakanio da ih predjem, jednostavno ne moze vise da me zabavlja da klikcem "X" kad mi igra to kaze i prelazim nivoe 🙂 KZ2 druzenje je bilo super, ali generalno naslovi i mentalitet koji se fura na konzolama nisu za mene 🙂
Meni je izazov zabavan, konzolasima je fizika automobila sa drugih planeta zabavna, sa uvek vrhunskim izjavama (imam svoj pravi automobil koji vozim do posla ako hocu realnu fiziku :d ) 🙂

Totalni offtopic znam, isprovociran sam kao i uvek 😛

Prevod:

Igrao sam sa vama i BF:BC2, i BF3 i tu ste mi se vrtelo u glavi dok sam igrao, tako da sam mogao da se pravdam dok ginem...
Onda su me Ranko i Driver ostavljali za po 2 kruga u GT, i to nisam vise mogao da izdrzim...
Penzionisao sam se i posvetio se filozofiranju dok vozim Truck s(t)imulator i hotlapujem na Asseto Corsi....
Sad sam deo velikog PC bratstva koje razume moje potrebe....

:d

To su te lazy bag fore :d 😛

@ Gdin_M Pre par meseci ljudi iz naughty dog-a su rekli da ce uncharted 4 raditi na 30fps.

Istina boli......

Istina je da ne mogu oborim vremena ni na PCARS :d Tako i za GT (fazon bila jedna trka i jos se nje drzis 🙂 ). Drivera nema sad da se javi sa nekim vremenima u Assetto Corsi, a ni ovih konzolasa sto postavljaju vremena u CARS 🙂 Nek dodju na realnu fiziku pa da se lozimo sa vremenima 😉

A da odemo na karting posto si se prosli put izvukao, imas i 30-50kg manjka protiv bilo koga :d:d

ps. Ne znam kako je to GT bio u jednoj trci, redovno sam te dobijao, al ajde nek bude da je jednom, lakse ces da spavas :d

Poslednja izmena:
I meni smeta sto je konzola bucna. Zavisi naravno od igre, nekada je necujna, ali npr u AC Unity je iritantno glasna i narusava mi " iskustvo igranja".

I dalje isti problem kao sa PS3, zvuk bukvalno kao fen za kosu.. i trademark bench savet "pojacaj zvuk/stavi slusalice" 🙂

I dalje isti problem kao sa PS3, zvuk bukvalno kao fen za kosu.. i trademark bench savet "pojacaj zvuk/stavi slusalice" 🙂
I eto tebe opet u temi kod konzolaša 😀, PS4 nije ni upola bučan kao PS3 šta više radi tiho ali po ovoj vrućini možda malo se čuje ništa strašno...

Pa voli Risbo da prica napamet, to je njegov trademark :d

Risbo car, njega za predsednika, sigurno ima Hamiltona za prijatelja na fejsbuku 🙂

Igra kao i što vozi hahaha to su ti trzaji i tikovi iz simulacija(igrica) :d :d :d

Poslednja izmena:
hahaha, oplakao sam ali bukvalno :d

sto se tice buke, jeste u Unity bas glasna, i recimo u fifi mi se desava kad se zabaguje loading izmedju sezona pa ucitava vecnost, da krene glasnije ali opet cim malo pojacam zvuk nema problema...

Decembarska verzija [pre pola godine] je radila u 40+ ali je bila ogranicena na 30fps da bi prezentacija bila smooth. Sto se tice finalnog proizvoda, treba posle nove godine krenuti pritisnuti ND da kazu realno stanje. Mislim da ce uspeti da optimizuju sve, pogotovo ako Sony tradicionalno krene da lagano oslobadja processing power koji je na launchu bio odsecen od developera iz raznoraznih razloga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno