Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Druze ovo sto si napisao nije tacno. Samo hdmi kabl ukljucis u konzolu a av kabl ti ne treba. I samo upalis konzolu i pojavi ti se da li zelis full hd i to je to. Nikako u isto vreme i av kabl i hdmi.
A za igru te pita da li zelis update i taj update nije nesto preterano velik.

Druze ovo sto si napisao nije tacno. Samo hdmi kabl ukljucis u konzolu a av kabl ti ne treba. I samo upalis konzolu i pojavi ti se da li zelis full hd i to je to. Nikako u isto vreme i av kabl i hdmi.
Meni nije hteo da prebaci na hdmi automatski. Morao sam da prebacim ručno na hdmi. Isto sam imao prazan ekran.

To možda ako prvi put uključuješ konzolu i odmah staviš HDMI kabal,a ako prelaziš sa AV kabla na HDMI kabla dobiješ crnu sliku i moraš da priključiš oba,barem je tako bilo meni kada sam prelazio sa jednog na drugi kabal. Skidanje apdejta za igru može da potraje ako je spor internet.

Kod mene nije bilo potrebe za tim,kupovinom ps3 sam koristio skart ulaz nekih mesec dana na starom tvu.Prilikom prikljucenja na novi tv preko hdmi kabla nije mi nista trazio i prebacio je automatski na full HD.

Kako vi igrate na AV/SCART ? Ja sam igrao na AV jednom a grafika ubija do bola koliko je losa.

Grafika je naravno neuporediva.Inace ,posle vasih saveta,kada vratim film ,prilikom prvog prikljucenja konzole,sa hdmi kablom ,konzola je automatski pitala da li hocu ,da igram preko njega.Ali zbog Nemackog jezika ,ili verovatnije praznog dzojstika ,nisam mogao da potvrdim,tako da sam pomoc potrazio kod vas ,i naravno pronasao:D

Jel moze neko da mi pomogne da snimim sa usb-a ( format NTFS ) igricu na PS3 , prebacio sam u taj format jer nisam mogao da snimim na usb kada je fat32 .

Imas on google. Kopiras igru na ntfs hdd. Idez u mm i file manager ili kako se vec zove. Stisnes start i trougao u isto vreme i treba da se pojavi hard disk taj koji si povezao. Posle samo nadjes igru odradis copy i paste i interni hatd disk u folder games.

@dusan46
ne moze da procita ntfs format, potrebno je da vratis fat32 na usb. fajlovi koji su veci od 4gb, splitujes uz pomoc programa ps3splitter, on ce ih iseckati na velicine koje mogu da stanu na takav format usb. zatim kopiraj ceo folder igrice koji je u obliku (npr. BLES00795) na usb, ubaci ga u ps3, otvori multiman, klikni select+start dugme na dzojstiku, otvorice se file manager, klikni dva puta x ps3 root ikonicu, zatim otvori usb i kopiraj folder igrice na hdd ps3 koji je u obliku dev_hdd0 u file GAMES.
Drugi nacin za transfer igrice bez splitovanja je uz pomoc programa filezila i povezivanje sa sonijem pomocu ethernet kabla

A sto se tice program showtime za gledanje filmova u multimanu, on cita ntfs format tako da mozes da snimas filmove visoke rezolucije i da ih preko njega gledas.

^ A da ti malo ipak upotrebis pretrazivac zvan google pre nego sto napises neku glupost i slazes coveka?

patka nema potrebe da se ponasas kao *****, ovde smo da pomognemo, a ne da se vredjamo i optuzujemo. ako nesto nisam znao ne znaci da lazem. ovo sto sam napisao nisam napisao napamet, vec sam probao vise puta, istrazivao sam dosta i nisam uspeo da nadjem nacin da prebacim igrice koje su bile na ntfs usb-u jer ps3 nije mogao da procita, tako da sam koristio metodu koju sam mu gore objasnio, a kasnije sam presao na FTP transfer uz pomoc kompa i filezille.
pogledaj na GOOGLE i vidi da nisam jedini koji ima ovakav problem. evo i linka
https://www.google.com/webhp?source...spv=2&ie=UTF-8#q=multiman wont recognize ntfs
drago mi je da radi ta metoda koju si naveo, pa eto jednostavniji nacin da se odradi posao. ko ne bude mogao neka proba ovu drugu.

A zasto imas potrebu da odgovaras coveku kada ne znas? Lepo je pitao za ntfs a ti mu nudis neke splitere i ftp.
Procitas post ako treba i vise puta da bi shvatio sta je pitanje i ako znas pomognes a ako ne onda nista. A najjace od svega je sto napises odmah ispod mene gde sam mu odgovorio kako moze sa ntfs particijom da radi.
Jednom za svagda, multiman ima podrsku za ntfs particije samo za kopiranje igara. Moze i .mkv

Patka, izvini sto nisam pitao GOOGLE prvo, sledeci put necu napraviti istu gresku. I svi u buduce prvo na google pa onda moze patkica da se pita. Sve jasno ko dan. pozz patka

probao sam na prvi nacin ali nisam uspeo , igrice nema , drugi nacin mi je naravno malo komplikovaniji pogotovo jer sam laik za ove stvari ali moracu probati. Hvala vam svima na savetima .

Izgleda je Cobra ode tim resio problem za super slim konzole sa novim firmwerom 2.2 dok za korisnike ostalih konzola 2k,3k ce biti naknadno odradjen drugi firmware 2.3 ali ce morati i da pridodaju dodatni DMC modul u svoju konzolu :( Znaci u ovom trenutku Super slim je najbolje resenje, ako se vec konzloa chipuje, i vlasnici ovog modela ne moraju da dodaju DMC modul u konzolu. Sa ovime ste u mogucnosti da odradite upgrade na 4.60.

Poslednja izmena:
Hakerska grupa Lizard Squad je preuzela odgovornost za napad zbog kojeg je PlayStation Network bio offline veći deo dana u nedelju, a iz Sony-ja su u najnovijem postu na zvaničnom blogu kompanije istakli kako je reč isključivo o DDoS napadu i kako korisnički podaci nisu ugroženi.

pitanje za vas iskusne gejmere :D
kontam uzet ps3 (ovo bi bila moja prva konzola) prije toga sam malo po clubovima "suto" igrice
sad kako bi bi vecinom ja sam igro mislim single player bolje bi mi bilo neka stariji model chipovan, al njih vise nema novih.. sad uglavnom malo sto sam trazio nude mi se 2 opcije (za slicne pare) pa vas savjet sta bi vi preporucili
dal' uzet neki stariji model ps3 (320 gb, 500gb) chipovan a polovan, ili za skoro iste pare uzet super slim 12gb nov (koji se ne moze chipovat, bar ne za jeftinije pare)

Super slim 12GB ne.
Uzeti čipovan slim za preterano visoku cenu ili RGH Xbox 360 slim koji je mnogo bolji, zgodniji, lepši, lakši itd za pirateriju ili uzeti (najjeftinija varijanta) običan ps3 slim koji nije čipovan i ne može da se čipuje (3004a ili 3004b) za male pare i igrati originale na njemu kupljene preko "share" opcije.

Poslednja izmena:
Nazovi ga kako hoćeš, poenta je da se kupi igra preko PS prodavnice i deli na više korisnika. Bilo je reči o tome na svim mogućim tech/gaming forumima. 99% ljudi koje poznajem, a koji su vlasnici ps3 i/ili ps4 konzole, kupuju igre na taj način.

jedno blic pitanje

koliko i kakvih igara na ps3 podrzava onaj Move motion senzor... nameravam zeni i detetu da instaliram jedan ps3 da se zezaju

p.s. nije trolovanje, ozbiljno pitam, ne igram igre na konzolama a dobio sam ps3 na poklon

ups izvinite, gasite bench imamo google

Da li moze PS3 Slim v4.55 da se cipuje?

Svaki ps3 moze da se cipuje. Od cech ozbake zavisi kako moze i koliko to kosta.

Gdje da vidim tu cech oznaku?

Nazad
Vrh Dno