Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

@Boris

Moja konzola je proizvedena avgust 2011,. slobodno možeš da dođeš da vidiš šta je kvalitet :)

Sta lozis se sa ni godinu dana starom konzolom :) Rekoh 5 puta, ni ja nisam imao nikakve probleme prve dve godine, glasniji je monitor bio :) Ali priznajem, i*iotski sam drzao konzolu prvih godinu i po, zadnja strana na 4, 5 cm od zida, ispod dva casopisa (a papir se greje), usisavam jednom u pola godine itd..

Sta lozis se sa ni godinu dana starom konzolom :) Rekoh 5 puta, ni ja nisam imao nikakve probleme prve dve godine, glasniji je monitor bio :) Ali priznajem, i*iotski sam drzao konzolu prvih godinu i po, zadnja strana na 4, 5 cm od zida, ispod dva casopisa (a papir se greje), usisavam jednom u pola godine itd..

Mislim da treba da se zenis! ;) Pa neka ti zena usisava na svakih nedelju dana... :d

Volim da se lozim :p

Ako ja nastavim ovako da je koristim i ovoliko cesto, verujem da ce trajati i 10god :D. Presao sam 3-4 igre i to je to :). A stoji na polici gde je tv totalno otvorena sa svih strana i malo podignuta sa donje strane nekim kutijicama. Tako da svuda cirkulise vazduh.

A inace to sam rekao jer po svemu sta sam procitao po netu, pos-letnje revizije konzola su najstabilnije.

Moguce da je fake ali pojavile su se fotke kako bi trebalo da izgleda nova revizija PS3, model CECH-4011. Ono sto je zanimljivo da ovi modeli idu u 16, 250, 500GB. Da, nije 160 nego 16, moguce da ce taj model koristiti flash memoriju kao x360 4GB model a da ce hdd moci naknadno da se ugradi. Verovatno ce za taj model ici jos niza cena. Meni odozgo deluje kao da nije vise slot loading za disk nego kao kod ps2 slima?

ps3-novo-anatel-hero.jpg

ps3-novo-anatel-2.jpg

ps3-novo-anatel-3.jpg

ps3-novo-anatel-4.jpg

ps3-novo-anatel-5.jpg

Vrlo ruzan dizajn! Ali necu imati nista protiv ako cena bude odgovarala! :D

Ha ha ha, otirac za cipele :)

Koliko na slici mogu da primetim, ovaj poklopac gde se ubacuje disk se nece otvarati kao na PS2 vec ce biti klizni...

Ovo izgleda kao iz neke "sve za 99" radnje :)

Koliko na slici mogu da primetim, ovaj poklopac gde se ubacuje disk se nece otvarati kao na PS2 vec ce biti klizni...

To me kopka, prvo sam mislio da se otvara na gore ali sad vidim da je polovina gde je disk izdignuta malo u odnosu na levu tako da mi deluje kao da je klizni sistem...

OMG Sony, dizajneri umrli ili sta je ovo....

Ovo je autenticno kao sto nijedan Slim nije Ylodovao :d

Zdravo svima treba mi pomoc nov sam na forumu pa mi ne zamerite ako je negde bilo price o ovome.
Nisam uspeo da nadjem temu za PS1 elem potrebno mi je ime jedne igre u pitanju je tuca recimo kao tekken ali jedino cega se secam je bio jedan borac pantomimicarka prilicno je bila bolesna igra sa sve lomljenjem ruku nogu itd... Ako neko zna kako se zove igra ima virtualno pivo od mene.

Hvala

evo jos slika
ps3new713.jpg

Procistio (nije bog zna koliko prasine izaslo) konzolu sa kompresovanim vazduhom, upalio BF3 i posle minut treperi crvena lampica i gasi konzolu odmah poruka.. a onda vidim ove raspad slike, kao kombo hit me naginju ka PC upgrade-u.. :(

Poslednja izmena:
Možda samo da dotegneš šrafove koji drže hladnjake na CPU i GPU? Biće da to nije zategnuto valjano u poslednjoj popravci.

Osecam da bi mi zafalila barem jedna vrsta srafcigera, i da nesto ne bi vratio kako je bilo pri sklapanju.. Bas je do it yourself unfriendly..

Ajde i da ne izlazi ta poruka, zvuk ventilatora je nepodnosljiv, a palili bi se verovatno i na novom slimu, u sobi je vruce pa je vruce. Uzasno je to uradjeno, ja ne osecam da se ISTA uvlaci u ovim otvorima gde treba da ulazi vazduh.. kako je bre to tako reseno. Plus sto zvuk nisu mogli iritantnije da naprave.

Poslednja izmena:
Mogao bi da pocnes da prihvatas da je slim nesto sasvim drugo, cipovi su drugaciji, sve trosi manje struje i manje se greje. Plus je sve sklopljeno drugacije. Veze nema sa tim debelim. Ok sto te sve ovo nervira, imas izbor, pa odluci, ali nemoj sad glavom kroz zid, nego prihvati neke cinjenice.

Ocigledno imas pogresnu predstavu da je slim isto sto i debeli, samo manji i jeftiniji, pa ocekujes isti rezultat. A manji je na bazi onih gore (tebi vrlo bitnih) stvari.

Poslednja izmena:
Dok sam gledao neke YT klipove oko rasklapanja, popravke Ylod-a i tako to, bas sam naletao na gomilu komentara kako slim isto ima glasne kulere ako je malo toplije u sobi, pazi kad ne mogu da podnesem ovaj zvuk vise, nijedan gejmerski komp sa milion kulera nisam cuo da takvu buku pravi, onda da uzmem Slim i da ga cujem da krece da se vrti.. razbio bi nesto. Ah nisam pametan... nikad za ovih 4 godine koliko imam konzolu nisam ovoliki hejt osecao :) Da ne pominjem koliko sam igara iskulirao zbog (nazalost) originala, pod izgovorom da je krs igra, koji ce mi...

Borise stvarno kad ti kazem Slim je necujan, od poznanika Slim star skoro 2 god. radi kao od prvog dana., nikakve oscilacije u jacini ventilatora nema, tipa da igras nesto zahtevno i onda da pocinje da bruji, kako ga upalis taj isti zvuk ces cuti i u igrama. Stvarno Slim je mamara od konzole, jeste nekom ruzan ali je funkcionalnost na prvom mestu i tu je uspeo.

Stanje kod mene, PS3 slim stoji horizontalno, ventovi su necujni. Posle gasenja stvarno se cuje neko pucketanje (1-2x), donji deo je bas zagrejan.
Tokom leta moracu da ga stavljam na vertikalni stand, bice malo smaranja ali sve za PS3 :) .
Kako ide ona kombinacija tastera na PS3 da ukljuci ventove na par sekundi na max (kao izduva prasinu)?

To moze samo na nekim modelima ali preovladjuju komentari da to moze samo da naskodi.

Btw, kakvo vam je stanje u sobi vama sto se ne cuje nimalo, za sedenje u gacama? :)

Ne skodi. Drzi se valjda dugme za paljenje i eject dugme zajedno nekoliko sekundi. Svaki Slim to moze

@Boris Lozac
Stvarno daj neki link da vidimo o cemu se radi, malo mi je nelogicno sto ventove ukljuci na max da bude nesto lose u tome.

Sevao sam guitar hero 1h (21h) sa otvorenom terasom i sve je u tisini proslo, sem zvucnika :) (ako si na to mislio) .

Da si cuo nekad tu buku shvatio bi da nije bas dobrocudna :) Radite sta hocete, nego proguglaj malo, vidi koje je opste misljenje..

Cuo sam dva puta i sobzirom da sam se susretao sa ventovima od po 4.000 obrtaja za PC (dvanestice), po zvuku mislim da je ono maksimum sto mogu da odrade ventovi u PS3.
Slicne dimenzije (samo jace) sam budzio na cipset PC i nije nesto strasan zvuk ovih na PS3.

Cuo si PC bucan kao PS3 na maks obrtajima? Sa sve onim pistecim busi-usi zvukom?

borise, kupi pc ozbiljno..

@ne_mogu_se_setim_ko_iznad
sto se tice prasine i produvavanja.. ne znam kolko to ima poente. moj ps3, 5 godina mator, kad sam ga skoro rasklopio da zamenim pastu ocekivao sam haos unutra (znam kako mi izgleda pc posle godinu dana). zapanjilo me kad sam video koliko je (malo) prasine bilo. ne mogu reci da je nije bilo, ali bilo je toliko da duvanje nije pomagalo nego krpa i glancanje :)

Nazad
Vrh Dno