Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Odes i kupis drugi disk... Gde si video da se popravljaju ogrebotine na disku?! Cak i da ti neko sredi ogrebotinu svejedno su podaci sa tog dela izgubljeni...

LOL bre vampir, nisu podaci odmah na gornjem sloju, tu postoji zashtita koja je deblja od sloja sa podacima, tako da su vrlo male shanse da je same podatke oshtetio. Problem je u tome sto je BR disk velike gustine pa laseru ta ogrebotina optichki smeta posto krivi snop pa ne moze da procita ono sto bi trebalo. Moze da proba sa nekom technoshcu za poliranje bilo kakvih sitnih ogrebotina, bilo ih je za maske za mobilni i slichno...

zeleo bih da gledam divx filmove na ps3... sta treba da uradim sa *.avi i *.sub/*.srt prevodom?

LOL bre vampir, nisu podaci odmah na gornjem sloju, tu postoji zashtita koja je deblja od sloja sa podacima, tako da su vrlo male shanse da je same podatke oshtetio. Problem je u tome sto je BR disk velike gustine pa laseru ta ogrebotina optichki smeta posto krivi snop pa ne moze da procita ono sto bi trebalo. Moze da proba sa nekom technoshcu za poliranje bilo kakvih sitnih ogrebotina, bilo ih je za maske za mobilni i slichno...

Znam da nisu, ali diskovi prezivljavaju sve i svasta... Ja sam, recimo, imao disk koji je na sebi imao rupu precnika 1mm pa je radio... Cim ga je ovaj toliko zagrebao cisto sumnjam da ce mu bilo sta pomoci... Sto se tih tecnosti tice, probao sam to ali sa CDom... Nisam uspeo...

zeleo bih da gledam divx filmove na ps3... sta treba da uradim sa *.avi i *.sub/*.srt prevodom?

Ako imas PC i ruter u kuci mnogo bolje resenje ti je PS3 Media Player i MKV HD filmovi, slika je bruka.

Samo sto premotavanje lose radi kod MKV :) Tj ne mozes da preskaces lepo sa scene na scenu...

Nije do procesora... Mora da prodje kroz ceo film i da izvlaci mini klip na svakih minut ili 30s :)

Ne vidim kako ti se vise isplati da placas njemu 600din da ti naruci igru sa shopto i da sacekas nekoliko dana kad mozes da odes i da za 150din uzmes karticu i narucujes koliko hoces bez ugradnje? To bi bila druga prica da on npr ima igre na lageru pa samo odes i das lovu... Ovako ne vidim poentu :)

Ne vidim kako ti se vise isplati da placas njemu 600din da ti naruci igru sa shopto i da sacekas nekoliko dana kad mozes da odes i da za 150din uzmes karticu i narucujes koliko hoces bez ugradnje? To bi bila druga prica da on npr ima igre na lageru pa samo odes i das lovu... Ovako ne vidim poentu :)

Nemoj tako, vec sam narucio 6 igara i mastan burek iz UK.
Ne mogu da verujem cime se ljudi bave.
Sve ove igre sam ja prodao polovne za dosta manje para. :wave:

pa ja cisto malo ironike da ubacim mislim danas ljudi zaradjuju na neznanju ........

Znaš kako, bolje da on uzme tih 600 dinara, nego da da game-s i slični zavlače raju za dosta veće pare.

Pa čak i ovde na forumu smo mogli videti kako ljudi traže 6.5k za GT5 koji je stigao iz UK za manje pare...

To da... Ali to je ipak za igru koja je tu... Znaci das pare i odmah uzmes igru... Zato i placas vise... Ovde ne vidim nikakvu prednost... Dam mu pare da uplati igru i jos 300-600din i opet cekam da je posalju... Pitam se samo sta se desi ako ga zakaci carina? U svakom slucaju, mnogo je bolje dati jednokratno 150din za karticu i onda sam sve odraditi... Ovakva ponuda moze da bude zanimljiva samo maloletnicima koji ne mogu da otvore karticu... Ali oni uvek mogu da zamole nekoga da im to odradi :)

@rAMA, ceo svet funkcionishe na principu ponude i potraznje, i sve cene su tako formirane, zashto bi bench bio drugachiji ? :)

Zasto bi neko prodao igru za 5500 dinara kada ce glat dobiti 6500 ? Ako sad pogledamo iz ugla kupca koji ne moze da kupi online ili ne zeli da ceka, on ce igru dobiti jeftinije jer u najboljem sluchaju koshta 7300, a najceshce 8000, tako da je kupac igre za 6500 u stvari proshao povoljno. Evo Bane je pre 2 dana kupio igru i platio je 8000, hteo je igru odmah, niko nije prodavao za 6500, a vec je bilo kasno da uzima od DVD zone za 7300, eto direktan primer kako funkcionishe ponuda i potraznja i shta formira sve cene na ovom svetu...

A shto se tiche ovih prodavnica shto "zavlache raju", ja mislim da je to bar deset puta objashnjeno, ali nekima ne ide u glavu nikako...

Poslednja izmena:
.. Ovakva ponuda moze da bude zanimljiva samo maloletnicima koji ne mogu da otvore karticu...

ili ljudima koji su na poternici pa imaju lazna dokumenta ili ih nemaju uopste

Inace da se ne lazemo, realno nijedna igra ne vredi 8 hiljada dinara (narocito ne ovde gde je prosecna plata 200-250 Evra( a sto se tice Game-S-a i njima slicnih kapiram da tamo kupuju samo ljudi koji pate od hronicnog viska novca.

Poslednja izmena:
@rAMA, ceo svet funkcionishe na principu ponude i potraznje, i sve cene su tako formirane, zashto bi bench bio drugachiji ? :)

Zasto bi neko prodao igru za 5500 dinara kada ce glat dobiti 6500 ? Ako sad pogledamo iz ugla kupca koji ne moze da kupi online ili ne zeli da ceka, on ce igru dobiti jeftinije jer u najboljem sluchaju koshta 7300, a najceshce 8000, tako da je kupac igre za 6500 u stvari proshao povoljno. Evo Bane je pre 2 dana kupio igru i platio je 8000, hteo je igru odmah, niko nije prodavao za 6500, a vec je bilo kasno da uzima od DVD zone za 7300, eto direktan primer kako funkcionishe ponuda i potraznja i shta formira sve cene na ovom svetu...

A shto se tiche ovih prodavnica shto "zavlache raju", ja mislim da je to bar deset puta objashnjeno, ali nekima ne ide u glavu nikako...

Sto te lozi kum da je platio 8k kad je uzeo za 6,5k ? :eyebrows:

Konacno i od tebe nesto pametno da cujemo, zakon ponude i potraznje.

Konacno i od tebe nesto pametno da cujemo, zakon ponude i potraznje.

Ma ok je je to da oderu onoga ko ne moze da ceka... Svaka roba ima svoju vrednost i ona se razlikuje od kupca do kupca... Recimo da ti treba odmah i da ne mozes da cekas par dana da stigne, moraces da odes i platis u GameS duplo skuplje... To je sasvim ok... Samo mi je glupo da platim nekome da bi cekao isto onoliko koliko bi trajalo da i sam narucim... Zato ne verujem da ce nesto bas da se razbije od posla... Jedino klinci (mada njima roditelji mogu da otvore prepaid karticu na svoje ime) ili kriminalci i oni koji su na poternicama...

Zar nas ima ovde sa poternica ? :D

Imam jedno pitanj u vezi koznole, a to je u vezi grejanja/hladjenja

Imam PS3 Fat40gb, kozola je stara 3-4meseca, kad se ukljuci konzlola je tiha,
ali posle minut-dva ukljuci se ventilator i postaje bucna,
a posle 5 minuta ukljucuje se "turbina"(ko' da trosi 30l) i postaje nepodnosljivo glasna,
napominjem da je se to desava u samom meniu,znaci ni jedna igrica nije pokrenuta.
Na dodir kozola nije vruca,a ni sam vazduh koji izlazi nije vreo,
Zanima me da li je to ponasenje normalno kod konzole ,ili sam ja dobio neku repariranu koja ima neke probleme jos iz proslog zivota?

pozdrav

Poslednja izmena:
Verovatno se napunila prašinom pa ventilator radi brže da bi je ohladio. Ako ti nije u garanciji, možeš da je otvoriš i očistiš od prašine, čitao sam da su ljudi to radili.

Prodavale su se letos refurbished konzole za ispod 30k.

Imam jedno pitanj u vezi koznole, a to je u vezi grejanja/hladjenja

Imam PS3 Fat40gb, kozola je stara 3-4meseca, kad se ukljuci konzlola je tiha,
ali posle minut-dva ukljuci se ventilator i postaje bucna,
a posle 5 minuta ukljucuje se "turbina"(ko' da trosi 30l) i postaje nepodnosljivo glasna,
napominjem da je se to desava u samom meniu,znaci ni jedna igrica nije pokrenuta.
Na dodir kozola nije vruca,a ni sam vazduh koji izlazi nije vreo,
Zanima me da li je to ponasenje normalno kod konzole ,ili sam ja dobio neku repariranu koja ima neke probleme jos iz proslog zivota?

pozdrav
isti problem imao i ja letos ... ali meni ustvari to bilo zbog vrucine u sobi *** smeta mi klima :wall: kijam
imas po netu uputstvo kako da ocisti ps3 veruj mi lakse ga je otvoriti nego ps2
a ako ne nadjes mogu nekako na mail da ti posaljem detaljno uputstvo sto sam ja skinuo i mnooogo mi je pomoglo

Kako se sada krecu cene Slim-a i da li je jos uvek moguce kupiti nov PS3 a da nije na 3.50+ FW, tj da nemoze jailbrake.

Kako se sada krecu cene Slim-a i da li je jos uvek moguce kupiti nov PS3 a da nije na 3.50+ FW, tj da nemoze jailbrake.

Pitaj korisnika Showman, on se time bavi.

BTW, jel ovo moze biti nesto korisno ili je vise fore radi ?

The Official PlayStation App, Coming Soon To iPhone And Android Handsets
http://blog.eu.playstation.com/2010...p-coming-soon-to-iphone-and-android-handsets/

5263773336_107cc634ff.jpg

Ovde je u pitanju rezervaciona cena kupca, ako zelimo da procenimo njegov (potrosacki) "visak".,)

Vrh Dno