Pretpostavljam da je xWolf pre nego sto je poslao svoj prvi post prvo naucio sve sto treba o rutiranju i umrezavanju ukljucujuci i sve mrezne protokole koji ce se koristiti za prenos njegove poruke... Posle toga je pregledao kod za Cisco IOS posto je razumevanje rada samog rutera i njegove konfiguracije veoma vazno zbog toga sto on odlucuje kuda ce njegova poruka otici... Zatim je seo i naucio da programira kako bi mogao da bolje razume kod za forum... Kad je to sasvim razumeo, tek onda je pristupio kucanju poruke... Naravno, podrazumeva se da je pre toga rastavio i sastavio veliki broj tastatura, miseva, monitora i svih ostalih komponenti kako bi sa razumevanjem mogao da ih koristi i da je do detalja proucio OS koji ce koristiti... Uh da... Zamalo da zaboravim... Morao je da zavrsi i ETF na smeru Energetika kako bi mogao da sa razumevanjem koristi struju koja napaja njegov komp... I posmatrao je rudare koji rade u TE i radnike na branama da bi znao kako se dobijaju sirovine za tu struju... Naravno, razumevanje hemijskih procesa i geologije se podrazumeva...
Ako je sve ovo tacno, onda mu svaka cast... Naravno, sumnjam u to...
xWolf, moras da shvatis da vecinu ljudi to ne interesuje i/ili da nemaju vremena za to... Ja programiram po ceo dan... Drugi rade svoje poslove... Kad je u pitanju PS3 on mi sluzi da se opustim i odigram neku igru... Uopste me ne interesuje da se bakcem sa crackovima i slicnim glupostima... Ta 2 sata koja bi potrosio na skidanje igrea, crackovanje i resavanje problema meni mnogo vise vrede od cene same igre... Neka se tim zabavljaju oni koji imaju visak vremena...
U ovom konkretnom slucaju, uopste nije vazno da li neko razume konkretan razlog zasto je razbijena zastita... Moje misljenje je da ni ti konkretno ne razumes celu problematiku oko enkripcije i kljuceva koja je dovela do ovoga... Najjednostavnije objasnjenje je da je to ili programerska greska ili greska u dizajnu koja je dovela do toga da se za generisanje kljuca koristi jedan fixni deo...
A sto se samo zastite tice, zar je neko zaista mislio da ce PS3 biti jedina konzola koja nije razbijena? Samo je bilo pitanje vremena i volje... Kad su ukinuli Linux, dobili su gomilu novih ljudi koji su radili na razbijanju zastite...