Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Nisam, ukinuli mi temu :D (Niko se nije javio)...

A i pocela savest da me pece, stigao me prezir sa jamajke ;D

Jel obavezan externi HDD za pustanje igara ili mogu i sad hdda na lapu. Posto ps3 prvo kopira igru na svoj hdd pa onda pusta tako da je svejedno jel externi ili hdd od kompa?

I gde i za koliko u NS da nabavim taj JB usb.

Poslednja izmena:
Ko kaze da PS3 kopira na interni ? :) Gomila igara radi sa externog, samo neke moraju da se iskopiraju...

Ma mene zanima da li je moguce, jer nemam externi. Jel mogu svaku preko ftpa da kopiram na interni, tj mogu da koristim hdd laptopa dok ne uzmem externi hdd?

Pa ne moras externi da uzimas uopste ako je interni dovoljno veliki.

I ne razumem sta to znaci da uzmes hard od laptopa dok ne kupis externi ? Pa PS3 ce ti obrisati podatke sa njega:)

evo, najzad mi stigla konzola, a prosle nedelje djunta iz NS :)

da stavim 3.41 na nju ili neki manji?
ima samo interni 40GB hard, pa cu smestiti Fifu 11 i Dirt 2 na interni.

Pa ne moras externi da uzimas uopste ako je interni dovoljno veliki.

I ne razumem sta to znaci da uzmes hard od laptopa dok ne kupis externi ? Pa PS3 ce ti obrisati podatke sa njega:)

Aj da nacrtam. Imam jb stick, ps3, laptop. Da li mogu da igram piratske igre?:d

Znaci da na laptopu stoje igre? ili nece da moze?

Aj da nacrtam. Imam jb stick, ps3, laptop. Da li mogu da igram piratske igre?:d

Znaci da na laptopu stoje igre? ili nece da moze?

Sa laptopa prebacis igru/igre na PS3 ethernet kablom, naravno pre toga proveris koliko imas prostora na internom hard disku od ps3 i laptop ti vise nije potreban. Ako si mislio da laptop ima ulogu eksternog hard diska i direktno ocitava igru sa njega mislim da nije moguce.

Ne ne, nisam mislio da lap bude externi, nego ovo na foru prebacivanja ;) Ako moze tako onda extra ;) znaci samo ethernet kabl, jb stick i to je sve sto mi je potrebno?

Ne ne, nisam mislio da lap bude externi, nego ovo na foru prebacivanja ;) Ako moze tako onda extra ;) znaci samo ethernet kabl, jb stick i to je sve sto mi je potrebno?

Instaliras jos Open Manager i FTP server na PS3 i to je to, prati uputstva samo. :) Ako jb nema noviju verziju softvera, onda neki stariji Open Manager.

Poslednja izmena:
Oket, fala ;) Samo jos nesto, koliko odprilike traje prebacivanje igara PC->PS3?

Tako preko mreze, mnogo :d Preko externog HDDa oko 5 minuta na 10GB recimo...

Sto igra ima vise sitnih fajlova, duze traje transfer. Znaci pored velicine i to uzmi u obzir. I jos nesto sto sam slucajno zakljucio je da je brzina direktne veze PC/PS3 ethernet kablom bila u mom slucaju oko 20mb/s, dok kada ide preko rutera oko 10mb/s. Mozda jos nekome bude znacio taj info.

A nije strasno, pola sata, 40min onda. Bitno da nije pola dana:d

jel zna neko kako da se posalju igrice sa kompa na ps3 preko mreznog kabla. imam instaliran ftp server na konzoli i filezila na pc,ali ne prepozanaje konzolu.pise da nije povezano a doe u uglu pored sata stoji onaj znak za netvprk i neki satelit ide oko njega

Razmisljam poslednje vreme da li da jailbreak-ujem moj Ps3. I zanima me samo jedna stvar, a to je da ako ja to uradim i uzmem odigram igre koje me zanimaju i kada me smore, updatujem sony na neki preko 3.41 i to sa namerom da igram orginale preko internte. Da li cu ja tada imati probleme npr. zato sto sam ranije jb-ovao konzolu ili ne?

jel zna neko kako da se posalju igrice sa kompa na ps3 preko mreznog kabla. imam instaliran ftp server na konzoli i filezila na pc,ali ne prepozanaje konzolu.pise da nije povezano a doe u uglu pored sata stoji onaj znak za netvprk i neki satelit ide oko njega

moras da pokrenes FTP server na PS3 kao aplikaciju i da joj pristupis preko FTP klijenta. da li si upisao dobru IP adresu?

Razmisljam poslednje vreme da li da jailbreak-ujem moj Ps3. I zanima me samo jedna stvar, a to je da ako ja to uradim i uzmem odigram igre koje me zanimaju i kada me smore, updatujem sony na neki preko 3.41 i to sa namerom da igram orginale preko internte. Da li cu ja tada imati probleme npr. zato sto sam ranije jb-ovao konzolu ili ne?

nemam iskustva, ali bi bilo najbolje da sve igre igras sa nekim drugim offline nalogom koji na kraju obrises pre nego sto odes na novi Firmware

Znaci ako sam te dobro razumeo napravim offline nalog, uzmem tu prebacim neke igre na taj nalog, i kada dode taj dan da igram orginale obrisem te igre i izvadim taj usb i instaliram najnoviji Firmware. I bice kao da uopste nisam jailbrak-ovao konzolu?

Pozz, imam ps3break USB v1.2, ono sto me interesuje je smem li da updatujem neke igre, npr. PES 2011, koja je na originalu, odnosno da li ce time da se podigne slucajno firmware ili da ne rizikujem nista?

Ne mozes uopste da koristis online funkcije neke igre ako nemas najnoviji firmware..

Pozz, imam ps3break USB v1.2, ono sto me interesuje je smem li da updatujem neke igre, npr. PES 2011, koja je na originalu, odnosno da li ce time da se podigne slucajno firmware ili da ne rizikujem nista?

ja radim lagano update na igrama znaci nemoj da palis onaj automacki update frimware-a nego neka ti je uvjek na off i bez brige
Pozzz

Ende

:D

@ivan: Postoji sajt sa kojeg mozesh da skinesh update i instalirash na konzoli...Ali da me ubijesh ne mogu da se setim linka :d

Cudi me da niko vec nije preneo ovu novost. Sad gledam treci deo ove konferencije i jako je interesantno, Sony je opet omanuo i to zesce izgleda. Najvise im se obilo o glavu sto su uklonili podrsku za OtherOS i naravno time privukli gomilu hakera koji su razbili kompletnu zastitu.

bpnhs6y7mnwce92ip.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=X6CA4fqAdsc

http://www.youtube.com/watch?v=X8ohOy8_XO4

http://www.youtube.com/watch?v=Eag0VyRTld8

Brickovao sam ps3.Da ne otvaram novu temu,molio bih za pomoc.Naime,nije puno koriscena i bila je full ispravna ali je bila na netu i posrkala je FW 3.50.Posle par neuspesnih pokusaja prodaje resih da je vratim na 3.41.Kupio sam "flomaster" za jailbrake-ovanje i navodno sa njim se moze i downgrade uraditi.Skinuo sam neka dva fajla i fleshovao flomaster zatim po proceduri ubo u konzolu i prebacio je u "service mod" i onda sam hteo da ubacim FW 3.41 koji sam downloadowao sa neta,krenulo je fleshovanje i posle restarta mi se pojavio crveni ekran sa belim slovima na kojima pise na raznim jezicima da se obratim u sony servis.Potrazio sam na netu resenje i kao najbolje mi se ucinilo, da izvadim hard,formatiram ga na kompu u fat32 i vratim nazad,sto sam i uradio.MEĐUTIM posle toga nemam nista na ekranu.Pokusao sam da udjem u SAFE mod i nece.Konzola radi i cuju ce bip signali onako kako treba da se udje u safe mod ali ne ulazi,samo se ugasi.Svaki predlog je dobrodosao.

jesi li probao ubacanjem self 2 fajla da izadjes iz servise moda jer prvi put kad je upalis sa fajlom ona se upali odradi pa se sama ugasi

izvini
ali zar nije u uputstvu pisalo da se za downgrade NE KORISTI zvanicni 3.41 PUP file, nego onaj modifikovani, koji se skida sa posebno naglasenih linkova???

i naravno.. na kraju se uz pomoc flomastera (ili djunte) izlazi iz servis moda

Cudi me da niko vec nije preneo ovu novost. Sad gledam treci deo ove konferencije i jako je interesantno, Sony je opet omanuo i to zesce izgleda. Najvise im se obilo o glavu sto su uklonili podrsku za OtherOS i naravno time privukli gomilu hakera koji su razbili kompletnu zastitu.

http://www.youtube.com/watch?v=X6CA4fqAdsc

http://www.youtube.com/watch?v=X8ohOy8_XO4

http://www.youtube.com/watch?v=Eag0VyRTld8

Najjache da je Fail konzola koja nije razbijena 4 godine, a X360 i Wii koji su razbijeni "odma" i mogu se koristiti online su vrhunska zastita :d:d

ja ne znam oko chega ti pokusavas da se sprdas..
razumes li se uopste u problematiku potpisivanja (enkripcije) fajlova i sve to?

ceo stav te grupe hakera u osnovu je sprdnja na racun sonija i njihovog bezbednosnog mehanizma, pre nego sprdnja na racun hakera koji su 3 godine imali kljuc za security pred nosom a niko se nije setio ni pogledao... nos je pukao, kad su najbolji hakeri iz linux zajednice resili da uzmu stvar u svoje ruke, a prica se svodi na to da ih je isprovocirala odluka sonija da izbrisu unix iz ps3...

sto se tice bezbednosnog mehanizma, ako sam dobro razumeo, zezaju ih zato su odabrali nabolje sto su mogli, ukljucujuci i aes256, i cpu i sve, a zeznuli su stvar u samoj implementaciji aes256 jer nisu postovali OSNOVNA pravila kreiranja i odabira privatnih kljuceva, koji se koriste za potpisivanje fajlova...
kod wii je biser godine bio sto su im privatni kljucevi bili ISTI kao i javni.. a kod ps3/sonija sto 2 koeficijenta koji su primarni za generisanje privatnog kljuca nisu ispostovali da uvek budu random generisani, vec im je jedan od ta dva koeficijenta od samog pocetka fiksiran I UVEK ISTI... iako vec 2 godine postoji tehnika proracunavanja privatnog aes256 kljuca ako su poznata najmanje 2 razlicita fajla koji su enkriptovani kljucem koji je nastao tako sto je jedan od ona dva pomenuta koeficijenta ISTI... cak postoji i web robot koji skuplja enkriptovane poruke i mailove po internetu i razbija enkripciju ukoliko naidje na propust gore naveden...

bla bla bla... previse informacija za ljude povrsnog znanja, pogotovo ako je jedino sto ih interesuje kako da igraju igrice za dzabe :)

Nazad
Vrh Dno