Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Pojavilo se OVO
"Na prodaju PS3 60gb,popravljen YLOD,uz njega dajem sixasix kontroler,sve potrebne kablove i dva blu-ray diska po izboru (nfs shift,GRID,Resistance 2,infamous,GT5 Prologue).
Firmvare je 3.55 kmeaw,tako da cita sve igre(na hardu se nalaze i Crysis 2 i RDR,a mogu da ubacim jos neku po želji).
Ps3 je popravljen pre 3 nedelje i od tada radi bez greške.Potencijalni kupac moze da kod mene testira PS3 ceo dan ako zeli,ali nakon toga ne dajem garanciju.
Ja sam iz Niša,moguce licno peuzimanje u Bg.
Cena 110 evra."

Jel vredno pazariti ?

Pojavilo se OVO
"Na prodaju PS3 60gb,popravljen YLOD,uz njega dajem sixasix kontroler,sve potrebne kablove i dva blu-ray diska po izboru (nfs shift,GRID,Resistance 2,infamous,GT5 Prologue).
Firmvare je 3.55 kmeaw,tako da cita sve igre(na hardu se nalaze i Crysis 2 i RDR,a mogu da ubacim jos neku po želji).
Ps3 je popravljen pre 3 nedelje i od tada radi bez greške.Potencijalni kupac moze da kod mene testira PS3 ceo dan ako zeli,ali nakon toga ne dajem garanciju.
Cena 110 evra."

Jel vredno pazariti ?

Naravno, savrsena prilika.

yload. Majku mu, totalno sam ispao iz ritma. hahah. yload, nesto kao na boxu rrod or? kako se javlja usled cega? ima veze sa hakovanjem ili da krecem na pos'o? ;)

Nije yload, ylod :) Yellow light of death. To je najgore sto moze da te zadesi mada ima ljudi koji opravljaju. Ja sam popravio Rlod (Red light od death), mada sam cuo da je to jedna te ista stvar, sad nemam vise pojma.. :)

Meni se javio YLOD i pre 7 meseci i nakon popravke se nije vracao,sve zavisi.

Poslednja izmena:
Zbog toplote, ili se skine zastitna pasta totalno sto je izgleda bio moj slucaj, ili se odleme neki lemovi, ili u najgorem slucaju rikne napajanje, ali za ovaj poslednji ne znam da li spada u rlod/ylod..

Pojavilo se OVO
Cena 110 evra."

Jel vredno pazariti ?

Isplati se, ali da odes do Nisa i kao sto covek kaze, testiras bar jedno sat vremena.

Ja sam imao YLOD i evo vec 3-4 meseca nema nikakvih problema. Popravku sam platio 30e i dobio garanciju na 6 meseci da se nece vise pojavljivati.

Ja odradih hakovanje uspesno :) Prebacio sam Heavy Rain i Mafiu testa radi.

portal 2 zasad prva igra koje ne može da se igra bez 3.60 ključeva. LA Noire takođe :(

I believe this does not work yet as there is no fix, so whether ur on 3.55 or 3.41 ur gonna have to wait for a fix from one of the pros....

znaci strpljen spasen, bice to brzo sredjeno.

pa ima kao varijanta da se stavi 3.60 spoof ali većina komentara nakon toga je da im ništa drugo osim portala 2 ne radi više :D. svejedno se pojavilo pre oficijelnog izlaska

Vratit ce se YLOD sigurno.

Naravno da hoce, kao sto ce jednog dana biti smak sveta.

Jel treba da pocnemo da kukamo sad ili sutra, il mozda da zivimo dok je sveta :).

E tako i za YLOD, ima da se naigra sit svako, dok se ne bude vratio.
Pa i da se vrati, garancija je 6 meseci kod tog jednog lika, nek se vrati posle 6 meseci i 1 dan, platicu 60e za godinu dana (5e mesecno), a imacu PS3 koji radi.
Problem ?

Moze.
Ovo je, koliko me je taj serviser uputio, metoda grejanja, kojom se vezuju puknuti kontakti koji u sebi imaju kalaja (ako se ne varam). Pa ako puknu opet, istom metodom se resava.
Greje celu plocu, najvise sam cpu i gpu.

Ali taj se kalaj valjda trosi pri svakom zagrevanju..

e ovako posto sam igrom slucaja rastavio i oziveo jedan sony da dam par korisnih saveta kako i sta treba uraditi.Ovo bi moglo da se odradi i preventivno.Za vlasnike debeljuca koji su kupili polovne konzole koje su "kucno"koristene nek dobro obrate paznju.pasta koja se nalazi na hladnjaku vremenom se isusi i ne prenosi toplotu sa procesora i grafickog cipa i dolazi do pregrejavanja i sirenja ploce i pucanja kalaja.ovo nije samo slucaj vezan za konzole od ovog pate i laptopovi posebno hp dvxxxx serije.preventiva skidanja hladnjaka i stavljanje neke bolje paste.sl slucaj su napajanje i memorijski moduli koji se takodje greju ali se izuzetno lose hlade.npr napajanje greje plocu sa donje strane procesor sa gornje i vremenom mora doci do pucanja kalaja pre ili kasnije sve zavisi koliko se koristi.ja sam moj problem resio sa dva amd box kulera koje sam montirao na cpu i gpu a mali kuler na napajanje.malo modifikacija i konzola hladna kao led do kad videcemo.

e ovako posto sam igrom slucaja rastavio i oziveo jedan sony da dam par korisnih saveta kako i sta treba uraditi.Ovo bi moglo da se odradi i preventivno.Za vlasnike debeljuca koji su kupili polovne konzole koje su "kucno"koristene nek dobro obrate paznju.pasta koja se nalazi na hladnjaku vremenom se isusi i ne prenosi toplotu sa procesora i grafickog cipa i dolazi do pregrejavanja i sirenja ploce i pucanja kalaja.ovo nije samo slucaj vezan za konzole od ovog pate i laptopovi posebno hp dvxxxx serije.preventiva skidanja hladnjaka i stavljanje neke bolje paste.sl slucaj su napajanje i memorijski moduli koji se takodje greju ali se izuzetno lose hlade.npr napajanje greje plocu sa donje strane procesor sa gornje i vremenom mora doci do pucanja kalaja pre ili kasnije sve zavisi koliko se koristi.ja sam moj problem resio sa dva amd box kulera koje sam montirao na cpu i gpu a mali kuler na napajanje.malo modifikacija i konzola hladna kao led do kad videcemo.

Imas li mozda nekog prakticnog iskustva u vezi drzanja konzole.. jos uvek nigde konkretno da cujem sta je pametnije. Sad posle opravke je drzim vertikalno... ili je to skoro pa svejedno?

pa pazi naj bitnije je da je ne zavlacih u komode i slicno sto vise prostora oko nje i nemas problema.prati kako se greje kako se ventilator cuje i tako to.lepo je to sony napravio ali kao i svi da ne traje dozivotno: )

Ylod tom metodom mozes popraviti jednom ili dva puta samo. Posle vise ne.

al ps čuva puno podataka o igricama na HDD-u. imam nekih 20ak igrica koje sam svaku min. bar jednom pokrenuo, čisto da vidim jer radi, i vidim ponestaje mi mesta na internom HDD-u a sve igre su mi na externom. kad sam video da za ME2 čuva oko 5GB šokirao sam se. ostale su od 1GB do 2GB. što je to tako?

Pa zar nisi primetio da skoro svaka nesto instalira pre nego sto mozes da je igras..

Vrh Dno