Šta je novo?

Sony KDL-37EX720 ili LG 32LW570S

Duki183

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz AM4
Matična ploča
ASROCK B550M Phantom Gaming 4
RAM
G.Skill 16Gb Ripjaws V Ddr4 3200Mhz Cl16 Kit F4-3200C16D-16
Storage
KINGSTON 512GB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/512G
PSU
GMB-500-PRO Gembird 500W 80+, PFC, 4xSATA,2xIDE
Kućište
MS Element M305
Ostale periferije
ASUS 24 x DVD-RW DRW
Mobilni telefon
xiaomi poco nfc
Pristup internetu
  1. Optički internet
Do sad sam bio resen da kupim LG TV serije LW (lw5500 ili lw 5590 ili lw570s) ali nema ih od 37" ( ta bi mi velicina najvise odgovarala )ali tesko ih je i nekako naci po prodavnicama
Sony mi je bio skup u startu po prodavnicama preko 90000 din za model 32"
Ali sad sam nasao u oglasima gde ljudi donose iz inostranstva iste modele ali dosta jeftinije npr.Sony KDL-40EX720 725E a LG su nesto preko 600E
I sad imam dilemu kupiti LG-a ili Sony ,
LG vidim da ima problema sa zvukom prilikom pustanja odredjenih filmova... a za Sony treba kupovati naocare (dodatni trosak)
Ima li ko iskustva sa ovim Sony-jevim modelom ( Sony je Sony ,to znam)
ali ajde pomagajte

ono "sony je sony" ti ne važi već zadnjih par godina. po testovima vidim da niko nije nešto preterano oduševljen 3D-om na sony-ju a i sam kvalitet slike normalnih SD kanala nije baš nešto. solidan je ako npr imaš HDMI set top box i HD kanale ili isključivo koristiš PS3. LG ima "bolju" tehnologiju prikaza, a pod navodnicima je jer ima jedan minus - 3D sadržaj se prikazuje u manjoj rezoluciji nego što je rezolucija TV-a.
ali da sam na tvom mestu ja bih išao na LG ipak

Ja bih ipak išao na Sony zbog PVA i MVA tehnologije panela... Nije Sony toliko propao kao što se priča, on je i dalje jak konkurent Samsung-u, LG-u i ostalima. Jesu popustili, pre par godina je bila mrtva trka između njega i Samsung-a, sada se čini da samo kaska za ostalima... Vratiće se Sony valjda sledeće godine na punu snagu, ili će potpuno pući na LCD tržištu, nema trećeg.

edit:

Tek sad vidim da je 37" dijagonala u pitanju - ne gine ti A-MVA ako uzmeš, mada mi je to opet bolje od IPS panela kod LG-a. Jednostavno ne priznajem IPS kod televizora zbog očajnog statičnog kontrasta i dubine crne boje, dve stvari koje su najbitnije kod gledanja filmova. Po meni su one bitnije od uglova gledanja.

Poslednja izmena:
Znam da ne mogu da ti nesto posebno pomoci jer nemam ni jedan od tih TV ali ja bih isao na Sony. Kako sto sam vidio 40EX720 imao je odlicnu ocenu u svega osim u 3D. Evo i link od testa ukoliko zelis na pogledas: http://hdtelevizija.com/2011/05/14/recenzija-3dtv-lcd-sony-kdl-40ex720-40in102cm/ . E sada Sony (32EX302) koji sad imam ima daleko bolja slika kod analognih programa od Samsung (32D450) koji sam imao. Digitalni programi bili su ok i na jedan i na drug TV. 37EX720 kod nas (Makedonija) sada kosta 780Eur ali daju ti gratis i Skype kameru, 3D naocare i produzenu garanciju na na 5god. Pokraj to, ako znas prodavac moguce je da ti daje i neki popust. Kada sam ja kupovao TV dobio sam i neki 10% popust.

Sto se tice LG ja bih izbegavao. Jedan period ovde bili su veoma popularni, kada se doznalo da je moguce da petljas sa firmware i da otklucis podrsku za HD filmove preku USB na jeftinije modele, a kako sam cuo LG imale su veoma velike probleme i mnogo TV je bilo vraceno na servis.

Najverovatnije cu uzeti LG 32LW570S koji kosta 610 E i Salje se kurirskom sluzbom na kucnu adresu ( e ovo me sad zeza i brine )
Ovlasceni uvoznik za LG kaze da planiraju da uvoze samo vece modele , znaci od 40" pa nadalje a da ovaj manji model 32" Serije LW nece biti
LG 32LW570S sam nasao u Subotici i uvoz je iz Madjarske i brine me garancija , sta cu dobiti , da li je to to ....
U svakom slucaju necu bas zuriti sacekacu jos malo pa cu videti sta i kako( mozda ipak uzmem SONY) !?!

Kakve LG koristi panele u tim pasivnim 3D Cinema?

Evo šta stavljaju u kojim modelima po rangovima:

AS-IPS used in High-End LG TVs
S-IPS used in Mid-End LG TVs
H-IPS used in Low-End LG TVs

Pročitajte test LW550 modela, on je dobar pokazatelj onoga što hoću da kažem oko statičnog kontrasta i dubine crne boje http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-47lw550t-42lw550t-201107081247.htm . Trudim se da podignem svest o tome šta je dobro kod IPS panela u televizoru, a šta nije i zašto uvek preferiram PVA i MVA tehnologiju.

@Duki183

Sačekaj malo, ne žuri, ja sam svoj prvi televizor kupovao mesecima, trudeći se da saznam nešto više o tehnologijama iza njih. Upravo zbog toga sam tu gde jesam i znam ono što znam :)

Moje mišljenje je da u kupovinu TV treba krenuti sa definisanim sledećim odgovorima:
Budžet (nemoš´ ga zaobić nikako :D ), udaljenost sa koje se gleda TV (radi veličine) i prevashodna upotreba (gledanje TV programa putem kablovske, antene, gledanje video materijala i njegove osobine, igranje igrica, povezivanje na komp...)
Ja sam takođe u potrazi za najboljim izborom za svoje potrebe i budžet... i planiram do kraja godine da se počastim sa novim TV-om... dugo vremena sam gledao LED modele LG i Samsung od 32"... pa čak i taj LG 32LW570S....ali sam na kraju odustao... razlog: idem ipak na više inča jer će udaljenost gledanja biti od 2,7 - 3 metra, TV će 80% vremena služiti za gledanje kablovske i to analogne te povremeno poneki film (klasični 700MB), na komp ga neću povezivati, ali bih mogao koristiti smart funkcije (direktno povezivanje na internet), takođe mi ne treba ovaj satelitski tjuner, a i cijena je ovde u Banja Luci paprena (preko 1800KM ili ti 900 evra)... Stoga sam se odlučio za plazmu i to "Samsung 43D450" (više inča, kvalitetnija slika na analognoj kablovskoj, a cijena 900KMili 450 evra) u kombinaciji sa kućnim kinom "LG HX806CM" (podrška za Bluray pa sam se obezbjedio za ubuduće a i svi ostali mogući formati, povezivanje na internet, i 2.1. zvučnici, biće i žena zadovoljna jer nema kablova po kući kao sa 5.1., cijena 500KM ili 250 evra) što je ukupno 700 evra ili 200 evra jeftinije nego LG 32LW570S...

Ovako se meni čini logičan izbor, ali sto ludi sto ćudi, sto žena... :)

Poslednja izmena:
@Duki183

Sačekaj malo, ne žuri, ja sam svoj prvi televizor kupovao mesecima, trudeći se da saznam nešto više o tehnologijama iza njih. Upravo zbog toga sam tu gde jesam i znam ono što znam :)[/QUOTE]

@Gizmor
Onda ti je jasno da se tesko odluciti ,,sta kupiti " Modele Lg tv sam odabrao iz razloga sto daju garanciju od 5 god ko kupi do nove godine ( ipak znaci i to nesto) i sto sam procitao da je LG medju vodecim u LCD LED tehnologiji
Sony-a sto je uvek bio medju najboljima mozda i najbolji u proizvodnji tv ( sad ga nesto ne gotive ali mislim da ce on doci na svoje mesto kad tad )
A i dosta ljudi mi je preporucilo -kupuj samo LG i Sony
Druge marke nisam bas nesto ni gledao a i plazma tv su mi svi preporucili da ne kupujem ( sve ima svoje prednosti a i mane)
Ajde preporuci neki model tv ( sigurno imas vise saznanja dok si trazio sebi tv) moze i Samsung ili bilo koja druga marka
Znaci LCD LED 3D 32 ili 37" ekran ( veci mi ne odgovara soba 4x3)
I sto vise gledam i trazim sve manje znam sta bi kupio:(

@despot77
LG 32LW570S tv imam ponudu za 610 evra
Sony KDL 37EX720 cena 615 eura
LG 32LW5500 3d led 575 eura
samsung le32d450 260 eu

samsung LE32D550 ili 551 325 eu

Samsung LE40D550 od 425 eu

samsung le40D503 400 eu

samsung le46d550 595 eu
Samsung UE32D4003 325 eu

Samsung UE32D5000 360 eu

Samsung UE40D5000 520 eu

Samsung UE40D5003 500 eu

Poslednja izmena:
Duki aj na pm kontakt ,od tog prodavca .zanima me taj od 46 inca ,ako moze,cene su extra.

Trazio ,raspitivao se za dosta modela i za ova dva gore navedena i sto sam vise trazio sve mi je bilo teze da se odlucim i na kraju se odlucio za sasvim trece :wall:
Odlucio sam ipak da uzmem Samsunga LED serije 6 model D ( a ima vec i serija 9) i mislim da sam izabrao dobar tv
Dogovorio sam se sa covekom da pogleda ove modele D6900,D6530,D6750 ako nema ovih mozda i D6510 pa da sledece nedelje to odradimo cheers
Nudi mi Samsung UE40D7000 sa dva para naocara za 1000 E

Ipak narucio Samsung UE40D6510 , treba da stigne za 3-4 radna dana cena 780e

Koliko je to ,, malo jaca cena "??
Najeftinije sto sam nasao je 750 E ali je raspakovan ...
U Tehnomaniji ovaj tv kosta 130000 din.

Ok, bez nervoze ;)
Ja sam ga kupio po povoljnijoj ceni (takodje neraspakovan), ali za 750 ima neraspakovanih.

Ma kakva bre neuroza -,,ladan ko spricer" cheerss
Samo kad dobijem tv otvaram temu Samsung UE40D6510 (ili otvori ti) pa da mozemo saznati kako najbolje podesiti tv ( ipak je ovo druga zapoceta tema )
Javio mi covek da tv najverovatnije stize u nedelju:happy:

Poslednja izmena:
Kizo aj napisi malo utiske o tv-u ,kako si zadovoljan njime,ja sam za burazera jurio neku 46 -ticu ali smo sve blizi odluci da uzmemo neki smart tv,a mozda cak i ovaj /vizuelno mu se najvise svidja ,a i bela boja/,a i slazem se sa Dukijem da mozete da otvorite posebnu temu za ovaj tv.

Nazad
Vrh Dno