Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia ray

kraljrtg

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
320
Vidim da se ovaj model pojavio kod Telenora u ponudi,zanima da li ga je neko koristio?

Ovo je zapravo fina ponuda. I ja čekam utiske.

+1. Videću kakva će biti cena kad ljudi krenu da prodaju na malim oglasima, jer telefon deluje vrlo primamljivo.

dobicete prve utiske u sledecih par dana verovatno :)

Telefoncic je stvarno dobar, prelep. Mogu samo da zamislim kakav je ekran, na Arc je savrsenstvo. A ovde ista rezolucija na 3.3" jos Bravia... :)

Meni je ovo zenski model. Ima ok cenu u telenor paketima, 3,3'' displej ali mi se cini da je jos uzi nego na Wave-u a to moze da bude problem za ljude koji surfuju cesto.

Zašto ženski? Ovo je kao mali sportski auto. :D
Šta uopšte znači ženski telefon?

Samo se nadam da mu ne traje baterija kao Arc-u...

Ne znam, meni je odbojan dizajn, ovi polukruzni tripovi i izbor boje pozadi :D

Da li sam nesto prevideo u cenama za Ray ili nesto ne valja stvarno?
Ispada da je najjeftinije uzeti telefon BEZ ugovorne obaveze i placati bilo koji paket, nego li kupiti telefon uz ugovor sa paketom jer tako izadje skuplje??

Video danas da se pojavio u telenoru. I sve mi se chini da se priblizava prevremena penzija vatrici. :d

fino deluje telefoncic, lepo lezi u ruci, boottime mu je ispod 10sec, ekran izgleda veoma dobro(na zalost nije amoled)....ostatak utisaka ujutru

boottime ispod 10s, nije da ne verujem ali je malo verovatno.

Telefon je odlican. Velicina je stvarno optimalna. Kao sto rece Seraph, lepo lezi u ruci. Boot mu je 25s, makar na mom primerku. Ako Vam je to bitno. :)

Ostali utisci... sutra-prekosutra. Da ga malo koristim. :)

nakon malog igranja sa telefonom da bacim jos neki utisak.

SE widgeti su veoma korisni i ne usporavaju telefon, iako se desava da na momente telefon zasecka iz cista mira.
Zvuk u slusalici je veoma glasan i cist(barem ono sto sam preslusao).
Ekran je fenomenalan za indoor, na suncu je gotovo neupotrebljiv.

ja se nadam da cu napisati full review krajem sledece nedelje, za sada pitajte sta vas zanima :)

btw

o6w4kk.jpg

zlpzs3.jpg

eg8lmv.jpg

14t2fiv.jpg

969wfo.jpg

332msuv.jpg

Fingerprint magnet :d

nakon malog igranja sa telefonom da bacim jos neki utisak.

SE widgeti su veoma korisni i ne usporavaju telefon, iako se desava da na momente telefon zasecka iz cista mira.
Zvuk u slusalici je veoma glasan i cist(barem ono sto sam preslusao).
Ekran je fenomenalan za indoor, na suncu je gotovo neupotrebljiv.

ja se nadam da cu napisati full review krajem sledece nedelje, za sada pitajte sta vas zanima :)

btw

o6w4kk.jpg

zlpzs3.jpg

eg8lmv.jpg

14t2fiv.jpg

969wfo.jpg

332msuv.jpg

Prelep! Mogao si neku sliku da postavis da vidimo i displej :D

Napisi nesto o bateriji nakon par dana koriscenja i o kvalitetu izrade. Sa Arc-om nisam bas bio zadovoljan, jedna moja rodjaka ga ima i nakon par dana vec je zaradio par ogrebotina na poklopcu baterije i ako je cuvan u futroli, plastika je bas loseg kvaliteta cini mi se.
Ako je kamera kao na Arc onda je zaista to jos jedna prednost ovog telefona, slike su odlicnog kvaliteta.
Meni se ekran bas svideo, pustila mi je neki trailer Final Fantasy igre i to stvarno izgleda vrhunski, kada se iskljuci Bravia razlika je zaista primetna.

Takodje i Arc je usporavao ili da kazem seckao dok sam menjao live wallpapere zasto se to desava stvarno ne znam.

Sve u svemu, mislim da svako ko uzme Ray nece pogresiti.

Poslednja izmena:
- Cini mi se i da baterija odlicno drzi, ali to cu moci tacno tek nakon par dana.
- Izrada je odlicna, iako je plastika. Telefon ne deluje jeftino uopste.
- Ekran je stvarno dobar. Pogotovu kada se ukljuci Bravia.
- Kamera je odlicna i u uslovima gde je osvetljenje jako slabo. To primetih i sinoc, a potvrdih sada.
- Brzo radi telefon. Mada ga nisam nesto forsirao.

Jedina mana koju sam primetio je sto tasteri ne svetle u mraku, pa je nekada tesko pogoditi taster. A tasteri imaju mali "krug delovanja", pa mora bas na "slicicu" da se dodirne. Sto je, u neku ruku, dobro, jer ce biti manje slucajnog dodirivanja tastera.

Stvarno odlican telefon. Mislim da nece pogresiti ko god da ga uzme.

U ovoj kombinaciji boja je i ok.
Ajde okaci neku fotku, indor, autdor :D

SE je uz Samsung uvek imao najbolje kamere [ok, tu je i par Nokia CS modela].

Ja ''navijam'' da se SE skroz oporavi, da stanu na noge i izbacuju Android modele sa cybershot kamerama i kvalitetnim kucistima :smoke:

Samsung nudi Android plastikanere a bada alu telefone, htc je negde izmedju ali su cene visoke, kamere sada za nijansu ispod konkurencije.. SE bi mogao da ubode, neka i kosta koliko treba ali zamislite neku cybershot xperiu, 8mpix+ xenon, 1080p, kvalitetno kuciste, harverski napucana i da dobija najnovije apdejtove.. htc i samsung bi brzo bili zaboravljeni a u SE bi trljali ruke i cekali nebuloznu apple tuzbu :d :-devil-:

Poslednja izmena:
Danas sam se "malo igrao" u Telenoru, lep je telefon, ali nisam bas nesto fasciniran sa njim

Telefon je extra, jedino sto mu smeta da cenom parira Galaxy S (S+) trenutno :) po ovim nasim radnjama ;)

Verujem da ce cena brzo doci na nivo Optimus 7, Omnia 7 i Wave I i II.
Sve ostalo je nerealno.

No way... Mislim tesko, kada se vidi da Wildfire s i Samsung Ace kostaju oko 210e, tesko da ce ovo biti ispod 250e u skorije vreme

Ja sam se spremaao da uzmem Ace uz pretplatu ali mi je ovaj SE skroz poremetio planove,sad sam malo neodlucan,cinimi se po karakteristikama da je RAY bolji od ACE ali sacekacu jos malo da izadje neki kompletan test pa da odlucim,mada je razlika u telenoru u ceni 4k dinara izmedju ova dva telefona :(

Ja sam se spremaao da uzmem Ace uz pretplatu ali mi je ovaj SE skroz poremetio planove,sad sam malo neodlucan,cinimi se po karakteristikama da je RAY bolji od ACE ali sacekacu jos malo da izadje neki kompletan test pa da odlucim,mada je razlika u telenoru u ceni 4k dinara izmedju ova dva telefona :(

Vredi te razlike od 4k din definitivno

Izmedju Ace I Ray ne bih imao uopste nedoumica. Ray definitivno. Skroz neplanirano sam odusevljen telefonom. :)

No way... Mislim tesko, kada se vidi da Wildfire s i Samsung Ace kostaju oko 210e, tesko da ce ovo biti ispod 250e u skorije vreme

pa wildfire s je kao i svaki htc debelo precenjen ;)

Ali ok, nece ici ispod 200e jer je android, da je bada kostao bi 150e nov.

U svakom slucaju solidan telefon.

Vrh Dno