Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

dopada mi se timescape i kako je implementiran u ics.

Odlicno radi ICS na Arc-u. Optimizacija odlicna i dobra implementacija njihovog TimescapeUI-a. SE je na pravom putu. :)

Koji SE :) pa kad dodju ljudi iz Sony-a da izvade situaciju iz blata... Sony se krece pravim putem za sada, uskoro ocekujem mnogo mocnije uredjaje (ali lepo je sto i ove ne zaboravljaju ;) ) - ja vec dize koristim Xperia Mini Pro i stock rom je stvarno dobar - nikakvih problema za sada da kucnem u drvo

Za Arc je vec izasao ICS rom na kojem radi prakticno sve, osim kamere, a na mom Neu ostaje da se sredi jos zadnja kamera (prednja radi odlicno) i WiFi, a to ce biti verovatno u toku dana, posto je vise/manje isti telefon kao Arc.
Cim to srede, ubacicu to cudo o kojem se toliko prica, valjda ce vredeti truda, mada u to cisto sumnjam, posto su korisnici Xperia dobar deo ICS mogucnosti imali i u aktuelnoj verziji Androida.
Nadam se samo da je google sredi malo onaj ocajan multitasking...
A kompaniji SE svaka cast, vidi se da zeli da privuce sto vise naprednih korisnika time sto omogucava jednostavno otkljucavanje bootloadera i aktivno pomaze developere u pravljenju custom romova

Rekoše iz SE da će ICS update-ovi početi da stižu od marta.

SE je dok zvanicno ne promene ime. :)

Sto je tebi dobro... :)
Bravo za SE! Ja uzeo te gigabajte preko fore za LG.

Ljudi a kako se isplati uopste uzeti ovaj Arc S pored dosta boljih telefona za slicne pare?

Koji su to dosta bolji telefoni za slične pare?

Npr. SGS2 za 50-60 eura više. U ns u radnjama je razlika tolika, u bg je verovatno i manja, a preko oglasa je ta razlika još manja. Inače juče sam gledao arc s i telefon je fucking sexy, nema lepšeg telefona trenutno.

Poslednja izmena:
Da naprave isti ovakav sa dual core-om i 1gb Ram-a, mislim da bi bio pun pogodak, stvarno je lep telefon.

I ja sam to baš pomislio. Naravno i da ima bar 2GB roma, neću bre da se bakćem sa prebacivanjem aplikacija na sd.

Bas tako... Onih 320mb je bas slabo, cini mi se da toliko ima free.

Gledam sad na jednom popularnom sajtu za online prodaju, koji uglavnom ima prilično niske cene, Arc S je 330e, a Galaxy S2 450e, znači razlika je dosta veća od 50-60e, a ni tih 50-60e nije beznačajno. Galaxy S2 je bolji, tu nema dileme, ali je Arc/Arc S dobra kupovina za svoju cenu.
Memorije ima dovoljno, ako vam ne treba stotine aplikacija, većina aplikacija se jednostavno prebaci na sd, a taj procesor sa jednim jezgrom pruža sasvim solidne performanse (probao sam NFS Hot pursuit, Asphalt 6 i slične zezalice). Ja inače imam običan Arc, Arc S mora biti još brži.

Ma kakvi ja juče gledao u najpoznatijoj radnji za telefone na crno (u NS-u) običan arc je 335, arc s 350, a galaxy s2 410. Verujem da sve može da se nađe 15 eura jeftinije pošto su oni obično među najskupljima, po onim malim pasažima sigurno ima jeftinije.

Poslednja izmena:
SE Arc S se bar malo izdvaja dizajnom ali, koliko sam citao utiske, kvalitet kucista je.. dno. Ne bas dno ali ima propusta, krckanja plastike i oni hw tasteri su navodno jako losi.
I za 320e nije bas naj kupovina, pre bih uzeo Optimus 3D. I Wave III bih pre uzeo ali dobro, on se ne racuna jer je Bada :d

SGS II moze da se nadje za samo malo vise kesa i ode arc u 'rac onda :d Nemojte pominjati te cene od 450, 650e itd, kao sto arc moze da se nadje za 320 moze i sgs II za 360e.

Poslednja izmena:
Ne znam gde vi čitate te opise. Ne krcka nikakva plastika, a hw tasteri su - normalni, samo nešto mekši nego na ovim nokijama što sam koristio pre. Uostalom, odeš u najbliži telenor i možeš da isprobaš i da se izigraš sa telefonom i vidiš kakav je...
Ako S2 može da se nađe nov za 360e, onda definitivno vredi dodati još tih 30ak evra. Kad sam ja kupio arca pre neki mesec, drugar mi je nudio S2 za 400e, a po oglasima i ovim divča prodavnicama nisam našao ispod 450e, sad je očigledno druga priča...

Ja sgs2 ne bih kupio samo zato sto ga svako drugi ima, gde god da se okrenem vidim taj telefon. Ovde se tema o tom telefonu stalno puni, dosadno bre :)
Plus mi se vizuelno ne svidja.

Tako da ima i arc S svoju ciljnu grupu :)

Zar nije prednost za jedan android telefon da ga "svako drugi ima" ??
Ali ok svako ima neke svoje kriterijume...

Meni nije. Prednost jeste u smislu aplikacija/podrske itd, ali sve zavisi koliko te tako nesto zanima. Meni stock rom na SE Xperia Pro sasvim lepo radi i ne planiram da ga menjam. Zadovoljava moje potrebe - cak i vise od toga.
Plus mi s2 pomalo lici na iPhone (na slican nacin zaobljene ivice) sto nikako ne mogu da svarim.
S2 ima bolji ekran, ali Arc S sa Bravia Engine-om, iako nije AMOLED, kaska veoma malo. Ja bar u realnom radu tj svakodnevnoj upotrebi ne vidim razliku. Mozda bih je primetio da dizajniram nesto na telefonu :)
Cak mi Arc S u ruci ne deluje toliko nezgrapno kao s2... Znam da su im dimenzije maltene identicne, ali dal zbog samog oblika ili dizajna ili tih par milimetara vece sirine, Samsung deluje veliko tj glomazno.
Sam si rekao, svako ima neke svoje kriterijume, zato je i dobro sto je izbor mobilnih telefona toliki. Al ajd da ne idem previse u off.

Da dizajniras nesto na telefonu tek onda ti super amoled ne bi odgovarao. To je enth. ekran sa haj kontrastom i perfektnom crnom, nikako nije za PS obradu ili dizajn :d
Dobro je sto SE gura svoj dizajn ali i dalje zaostaju za htc-om, samsungom pa cak i za LG. A kada se setim samo perioda od pre 5-6 godina, SE je kidao sve osim Nokie.

Ali sve se menja... pa evo pogledajte kako se sad situacija totalno promenila a mesta "istumbala".
Ali mislim da SE-u tek sada sledi tezak period tj. Sony-ju bez "Ericsson-a".
Konkurencije sprema quad a oni jos nisu najavili dual-core.

Steta, uvek sam voleo SE jer su imali odlicne kamere, kvalitet zvuka, napredan softver iako su ''glup''i telefoni bili u pitanju..
A i prosto me uhvati nostalgija :d kada se setim koliko je proizvodjaca bilo ranije, pre neki dan listam mobil mega iz 2002/2003 godine, philips, telit, panasonic, sagem, alcatel, benefon, mitsubishi :d, bosch.. siemens :d

Plus mi s2 pomalo lici na iPhone (na slican nacin zaobljene ivice)

Da ti ne radis u Apple-u? Pa koji telefon nema zaobljene ivice? Pa nece valjda biti ovalni telefon ili u obliku trougla... Boze dragi...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ne diram ga. Samo kazem. Glupost je pricati da svaki telefon sa zaobljenim ivicama lici na Iphone.

Nazad
Vrh Dno